vrijdag 21 december 2012

Kortste dag en winterbegin?

Het is alweer de kortste dag van het jaar!! De winter is nu officieel begonnen...hahaha, voor ons gevoel hebben we al een stukje winter gehad, maar er mag nog veel meer komen!!!! Van mij mag het weer volop gaan sneeuwen, heerlijk! Hier gaan intussen flinke discussie's over het weer de rondte, wordt het nu wel of geen witte kerst...ik moet zeggen, het zou raar zijn, als al het witte wat er nu nog ligt, weg zou zijn met kerst...maar voor de oostenrijkse begrippen is dit geen sneeuw meer. Echt sneeuw is het ook niet meer, het is allemaal hard aangevroren, je kunt nu letterlijk óp het sneeuw lopen! Het aangezicht is nog steeds wit...al mag er van mij een flink pak bovenop vallen! Tot op heden schijnt het nog even opnieuw te gaan dooien vlak voor kerst, anderen berichten dat er toch wat sneeuw gaat vallen, maar dan wel een heel klein beetje...ach, we wachten maar gewoon af!

Maar de korste dag...die is hier toch wel wat langer dan we gewend waren! Al vrij vlot werden de dagen iets korter hier, maar daarna is het blijven steken. Tegen 16.45u begint het hier te schemeren en tegen 17.00u is het opeens donker! In Nederland/Duitsland waren we toch wel anders gewend.

Vanmorgen alweer van alles gedaan, aan de poets geweest, aan het strijken, ben al met gips in de weer geweest en om 10.00u was ik op de Volksschule voor het Weihnachtsfeier van Jordy en Luuk. Het was erg leuk gedaan, met kleine toneelstukjes en veel liederen, onze beide heren hebben goed meegedaan!!! Zometeen Thijs ophalen en daarna zullen Jordy en Luuk in huis komen, ze zijn nog op school gebleven voor het spelen van spelletjes! Dan kunnen we brood eten. Daarna ga ik de lasagne voor vanavond vast voorbereiden en het laatste van de wanden bijschuren vanmiddag. Als Erik in huis komt, gaat hij eerst met de jongens een kerstboom uit het bos halen en daarna gaat hij de plafonds schuren...
Erik heeft trouwens zijn mobiel vergeten mee te nemen, dus ik had vanmorgen al de architect aan de telefoon!! Haha, die best meneer was even helemaal stil en vroeg of Herr Fischer er ook was... Dit is de architect van het gebouw waar Erik al vanaf het begin werkt en de werkzaamheden lopen daar nu op het einde. Erik is er nu nog als laatste van zijn collega's achtergebleven, al een paar weken, om de laatste puntjes op de i te zetten. En daarbij valt hij van het één in het ander, bij het ene appartement werkt de wazemkap niet, bij het volgende moeten de lampen opgehangen worden, dan weer moet er een schakelaar toch op een andere muur gezet worden...een aantal mensen wonen al in het complex, vandaar dat Erik nu ook daar wat mensen leert kennen. Hij krijgt koffie aangeboden, mensen willen een praatje maken, vervolgens heeft de architect Erik weer nodig etc. Hahaha, had ik nog niet verteld, maar Erik heeft een flink blauw oog!! Bij het opruimen van een haspel, schoot hem de kabel in zijn oog...het is gelukkig goed gegaan, maar het ziet eruit alsof hij een flinke ruzie heeft gehad!! De oudere mevrouw en meneer waar Erik gisteren nog wat in het appartement moest veranderen, vroegen Erik ernaar en vervolgens kwam de mevrouw met een wattenstaafje met zalf uit de badkamer en moest Erik zijn oog dicht doen en werd het heel voorzichtig ingesmeerd... lief toch?

Ik ga verder!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Niet aan de wandel dus vanmorgen. Leuk dat de jongens na zo'n korte tijd al helemaal meedoen.
Kerstboom uit het bos halen. Mmmmmm daar droom ik alleen maar van. Viel Spass.
Schöne Grüsse Josina

huis tjokvol zei

hihi dat is erg lief van die mevrouw,nu zal het wel heel snel opknappen dat blauwe oog .
leuk een kerstboom halen en optuigen succes