woensdag 19 oktober 2011

Weer terug!

Nu nog even een berichtje vanaf huis...nog even, want als het goed is, wordt de telefoonlijn van de vorige huurders vandaag afgesloten en ik heb de Telekom weer even gebeld en wegens TECHNISCHE STORING zal het helaas deze week niet meer lukken om ons eigen telefoonnummer nog aan de praat te krijgen...ze verzocht dringend om niet meer naar de Telekom te bellen, omdat zíj zich er nu echt mee bezig houdt en als ik dan nog weer eens ga bellen, komt het misschien weer bij een andere collega terecht...waardoor het allemaal weer langer zal gaan duren...morgen zal zij mij weer bellen om door te geven wanneer het allemaal wel weer gaat werken...ben natuurlijk heel benieuwd!!

Gisteravond tegen 20.30u waren we weer in huis. We hebben ontzettend veel kilometers gereden (2650 om precies te zijn) met natuurlijk de heen en terugreis erbij meegerekend. We hebben uiteindelijk gelukkig dus wel een gebied gevonden wat we beiden mooi vinden en wat ook nog eens erg handig ligt ten opzichte van grote plaatsen in de buurt. Uit toeristisch oogpunt ligt het ook goed...nu hopen we natuurlijk alleen wel dat we er volgende jaar een woning kunnen vinden!
Gisterochtend zijn we nog even bij de Zulassungsstelle geweest van het Bezirkshauptmannschaft. We willen eigenlijk wel weten of het nog zin heeft om de 307 nog mee te nemen en in te voeren....De mevrouw van daar, stuurde ons naar de Peugeotdealer iets verderop, omdat hij ons beter verder zou kunnen helpen. Dat klopte ook, de meneer was heel vriendelijk en heeft in de computer gekeken wat wij zouden moeten betalen om de auto op Oostenrijks kenteken te krijgen...dat liegt er niet helemaal om....waarschijnlijk gaat dat dan ook niet gebeuren.

Met ons tweetjes konden we natuurlijk mooi doorrijden en hebben we de heenreis in 10 uur gedaan en de terugreis door oponthoudt (lees: file) in 11 uur. Beide keren hebben we drie keer een stop gehouden, dus dat viel eigenlijk ontzettend mee!

De kids hebben erg mooie dagen gehad hier thuis. De opa's en oma's hebben ze natuurlijk goed verwend en veel dingen met ze ondernomen. Veel gefietst, picknicks gehouden, broodjes bij de bakker gehaald...ze waren vanavond dan ook goed moe! We zijn blij dat het zo goed is gegaan en we waren gisteravond dan ook erg blij dat we ze weer konden zien!! Eriks ouders zijn afgelopen nacht gewoon nog gebleven en vanmorgen hebben we dan ook samen lekker ontbeten en daarna nog een kleine fietstocht door de steengroeve gemaakt. Nog een kop koffie gedronken en daarna zijn Eriks ouders naar huis gegaan.

maandag 17 oktober 2011

Vanuit Oostenrijk

Hier ben ik even met een klein bericht vanuit Oostenrijk! Je mag hier gewoon gebruik maken van het internet en dan bedoel ik met hier, hier in Haus Kathan in Kamering, Oostenrijk.
Pfff, we hebben volle dagen gemaakt hier, we hebben vreselijk veel kilometers gereden en gisteravond was het allemaal nog een beetje in het luchtledige zeg maar. Nu zijn we weer een dag verder en hebben we ook al meer informatie voor onszelf. De lijst met plaatsnamen is al erg, heel erg, ingekrompen, gelukkig! We hebben nu een nog maar een paar plaatsnamen over, we kunnen ons dus beter gaan orienteren nu!
Morgen gaan we weer aan onze terugreis beginnen en daarna zal ik mijn blog vanuit huis weer bij gaan houden....hihi, en dan hopelijk ook via ons gewone eigen internet!!