woensdag 3 september 2014

Poetsen, wassen, strijken...

Woensdagmiddag...en je kunt wel stellen dat ik op dit moment gesloopt ben! Maandagochtend zijn onze gasten vertrokken en stond er dus weer poetsen op de planning. Maar ja, de jongens zijn nog vrij, Thijs slecht te pas en Erik werken...dus ik heb de hele tijd van boven naar beneden gesjouwd. Bedden boven afhalen, bij ons was in de wasmachine stoppen, boven opruimen, spullen nakijken, beneden de jongens een keer waarschuwen, volgende was in de machine en helaas moest alles de droger in, die dan weer in de kelder staat, want het regende de hele dag! En zo heb ik de maandag de hele dag verbracht. In de avond heb ik nog een Kuchen gebakken voor de volgende gasten...
Dinsdagochtend heb ik de ramen in het appartement gelapt en alles gedweild, bij de voordeur nog even geveegd en afsluitend het trappenhuis schoongemaakt. Tussendoor ons eigen bed afgehaald en bij de nog resterende was gestopt.
Na de middag omgekleed in de Lederhose en de gasten min of meer opgewacht. In de wachttijd heb ik wat mailtjes beantwoord en ook nog weer twee nieuwe gezinnen die willen emigreren te woord gestaan (via mail dan). Nadat de gasten gearriveerd waren, was het zo ongeveer tijd voor eten koken.
Vanmorgen heb ik de bedden van de jongens afgehaald, de jongens hebben de opdracht gekregen om de kamer op te ruimen, ik heb vervolgens, onder het strijken van de enorme enorme enorme berg strijkgoed, de jongens gecontroleerd. Na de helft van het strijkwerk weggewerkt te hebben, ben ik daar even mee gestopt en heb de bedden van de jongens opgemaakt en ben de kamers gaan schoonmaken...ahum, dat was wel een beetje nodig, zeg maar...de stofzuiger erdoor en daarna was het tijd voor het middageten!
Na het middageten nog weer een anderhalf uur staan strijken en toen was ik er eindelijk door...pfffff. De wasmachine heeft vanaf maandagochtend 10 uur aan één ruk doorgedraaid tot en met vanochtend aan toe...net dus als de droger...van elf bedden het beddengoed, van vijf bedden (van het appartement) ook de moltons erbij, de fleechedekens van het appartement bleken ook gewassen te moeten worden...en dan natuurlijk de 'normale' was nog. Voor nu heb ik zowaar de wasmanden volledig leeg!! En dus heerlijk ook alle strijkwerk weg!

Zojuist heb ik de huisarts toch maar even gebeld voor Thijs. Sinds zondag heeft hij last van zijn keel en hij hoest. Zondag had Thijs ook wat verhoging. Ik ben begonnen met een drankje en bij de verhoging ook wat paracetamol. Het leek wat beter te gaan, maar Thijs blijft hoesten. Vanmorgen ben ik, omdat het er nog steeds niet beter uit zag, maar begonnen om drie keer per dag de paracetamol te geven, maar in de loop van de dag is het er niet beter op geworden, Thijs is helemaal hees en hoest echt als een zeehond, je hoort het gewoon schrapen, dus zo maar even naar de huisarts.

Hihihi, mijn ogen staan inmiddels op half zeven...Dat zal vanavond geen latertje worden :-)