donderdag 13 februari 2014

Spaziergang

Vanmorgen was het in huis stormachtig...vandaar dat we maar een flinke wandeling hebben gemaakt! Het was heerlijk buiten, het zonnetje scheen eindelijk weer aan de hemel! Ik had gelijk vanmorgen al bedacht om te gaan wandelen, dus voor het ontbijt had ik al het een en ander bij elkaar gepakt. De jongens wilden per se ieder zijn eigen rugzak met drinken en wat lekkers, dus dat scheelde mij weer :-)
Ik had geen idee hoe ver of we zouden kunnen komen in de sneeuw, maar het ging prima! We zijn wel het beginstukje iets anders gelopen, wat meer door het dorp en wat later via de Forstweg de Erzberg op. Het scheelt dat die weg sneeuwvrij gemaakt was èn dat de weg naar de Drachenbrunnen zelfs helemaal met de sneeuwfrees vrijgemaakt wordt!! We kwamen toevallig op onze heenweg de meneer tegen, die er net weer even overheen geweest was. Ook passeerden tijdens onze Jausenpauze een ouder stel, waarvan ik de man al eens eerder tegengekomen ben. Na een klein praatje liepen zij door en wij vervolgden wat later onze weg weer.

Hier gaan we net op pad, dit is nog
op de promenade:

de Jausenpauze:

hier kun je goed zien, dat de sneeuwfrees ons
net voor is geweest, nog helemaal een strak pad!
Het is een flink eindje naar de Drachenbrunnen, dus
die meneer heeft er dan ook een flinke kluif aan gehad:


En weet je wat het leuke is? Het oudere stel dat we tegenkwamen, bleken de eigenaren van de Markusstol te zijn! De Markusstol zit bij de Drachenbrunnen en die mensen zaten daar al heerlijk van de zon te genieten op een ligstoel. De meneer zag ons aankomen, kwam snel overeind, liep naar ons toe en vroeg of wij een kijkje in de stol wilden nemen!! Nou ja, euh...ik ben van de Schrämmstollen (zoals deze genoemd wordt) geen fan...ze zijn megasmal en ontzettend laag...niets voor mij, want je kunt je er niet in omkeren! Maar ik wist dat Luuk en Thijs er in elk geval voor zouden zijn te porren en inderdaad, zij wilden er wel in, Jordy weigerde vriendelijk...om dezelfde reden als ik! De meneer liep mee naar de ingang van de Stol en opende het hek. Luuk en Thijs mochten erin lopen, tot zover de verlichting ging, een meter of 20. Helemaal vol trots liepen ze erin en kwamen daarna netjes weer teruglopen, wat een geluk!! We hebben al vaak voor het hekje staan kijken en nu dit!!De meneer had voor ons zelfs al een aantal ligstoelen uitgeklapt en voorzien van matjes voor de warmte!! Zo vriendelijk! De meneer was ook wel in voor een praatje. We hebben elkaar al eens eerder gezien, maar verder dan een naam zijn we toen niet gekomen, want het was tijdens onze vrijdagwandeling. Hij wist natuurlijk al (niet van mij in elk geval) dat wij in het ehemalige Florianhuis wonen...en nadat ik vroeg of hij ook in de Stollen gewerkt had, bleek dit niet het geval, maar...hij is meer dan 20 jaar de collega geweest van de oud-eigenaar van ons huis!! En zo hebben we nog even lekker in het zonnetje zitten kletsenen toen stond de meneer op, nam zijn sneeuwschep, klom het heuveltje op en begon te graven en te bouwen...de jongens, nieuwsgierig geworden, gingen kijken en wat bleek? De meneer was aan een sneeuwpop begonnen!! En alleen even voor de duidelijkheid...dit is de meneer waarover ik het eerder in mijn blog gehad heb, dit is die man, die 80 jaar is...


De jongens hebben geholpen en begonnen vervolgens zelf ook te bouwen, nou ja, Thijs hield het bij kijken, maar goed:

De sneeuwpop van de meneer is klaar:

De sneeuwkat van Luuk:

en de sneeuwpop van Jordy...die begon al een te
smelten tijdens het bouwen, dus voor de foto heb
ik een arm er snel even weer aangeplakt:

De meneer maakte van ons ook een paar foto's en vroeg of wij internet hebben...hihihi, een man van 80 vraagt dat dus aan ons! Aangezien wij beiden niets te schrijven bij ons hadden, konden we geen emailadres opschrijven, maar ietsje later schoot de man alweer overeind, graaide in zijn fototas en kwam daar met een visitekaartje!! Inmiddels heb ik de meneer vanavond een mail gestuurd met een paar foto's voor hem en als het goed is, krijg ik dan ook de foto's voor ons toegestuurd!

En zo is onze donderdag dus ook alweer voorbij!

dinsdag 11 februari 2014

Niet wakker

De tweede vakantiedag van de jongens alweer! Gisteren hebben ze zich best goed vermaakt moet ik zeggen! Zelf wilde ik nog even het trapgat uitvegen...ahum, daar was natuurlijk geschuurd...tjemig zeg, wat een bende! Ik stapte er met mijn gewone kleren in, dat had ik beter niet kunnen doen! Onderaan de trap, was ik net zo wit, als dat de vloer nog was na het vegen!! Maar goed, doordat ik dus bij de voordeur was, heb ik Luuk en Thijs gevraagd (om ze enigszins in zicht te hebben :-) ) om een pad naar de komposthoop te maken... Erik had ze dat min of meer voor de grap gevraagd, maar ze hadden op de eerste ochtend eigenlijk al vlot last van verveling....dus dan gelijk maar beginnen! Hahaha!! Ze zijn met z'n twee een meter of vijf gekomen....nog héééél wat meters te gaan nog dus! Handig voor al de uurtjes verveling.
Jordy was binnen aan het verfen. In de middag is Jordy naar een vriendje gelopen, om voorbereidingen te treffen voor het Referat wat ze moeten houden. Een Referat is een spreekbeurt! Luuk is meegelopen met Jordy, om onderweg bij zijn vriendje aan te bellen, maar helaas, die was niet thuis, dus Luuk kwam Thijs en mij tegemoet lopen, onderweg naar de winkel.

Vanochtend stond onze wekker op 5.45u. Het zou namelijk afgelopen nacht flink gaan sneeuwen, wat gisterenavond al begon. Erik heeft eerst even gekeken of het de moeite waard zou zijn om het te schuiven en kwam mij melden dat er ongeveer 10cm lag...ik ben er dus maar mee uitgegaan en in mijn skipak getogen, toen ik bij Erik buiten kwam, zei hij gelijk: ''Sorry, ik was niet goed wakker...er ligt iets meer!'' Een goede 20cm lag er inderdaad op het oprit! We hebben er inmiddels na al die keren, wel een aardig systeem in gekregen. Eerst worden de twee bandensporen tot aan de straat vrij gemaakt, dan de bocht die we moeten maken om het oprit op of af te komen en bij nog meer energie, beginnen we aan de rest. Erik heeft nog even geholpen en is zich toen gaan wassen. Ik heb nog even doorgedaan en ben toen naar binnen gegaan om gezamenlijk een bak koffie te drinken en vervolgens weer met Erik mee naar buiten. Erik naar het werk en ik het oprit verder schoonmaken, want er werd iets later regen voorspelt en ik had geen zin om een loodzwaar pak sneeuw van het oprit te moeten halen! De gemeente was alleen nog niet geweest...dus het werd even spannend of Erik überhaupt weg kon komen! Het weggetje omlaag ging nog, maar de weg naar de grote straat toe werd lastig, twee keer heeft Erik een poging gedaan en bij de derde keer in de achteruit stapte Erik uit en riep of ik met twee sneeuwschuiven kon komen...en zo stonden we vanochtend nog vóór 6.30u een opgeschoven sneeuwrichel bij bocht van de grote straat naar het kleinere weggetje vrij te scheppen en daarna kon Erik wel wegkomen...ach, we kennen inmiddels wel wat :-)
Ik heb het oprit verder schoongemaakt en de trap naar de voordeur nog vrijgeschept en ben toen naar binnen gegaan. De jongens waren ook al wakker geworden, dus die mochten er ook wel uitkomen, het was alleen nog een beetje vroeg voor de vakantie, 7.10u! Ze moesten nog douchen, dus allemaal achter elkaar aan en vóór 8.00u waren we allemaal gedoucht klaar voor de dag!

zondag 9 februari 2014

Zeugnis en lenzen

Vrijdag hebben Jordy en Luuk het Zeugnis (rapport) meegekregen, het was namelijk de laatste dag voor de Semesterferien (Energieferien ook wel genoemd). Ze krijgen hier twee keer per jaar een rapport en aangezien het eerste half jaar nu om is, is het eerste rapport er nu dus ook! En we kunnen trots zijn! Ze hebben beide een heel mooi Zeugnis!
Voor Thijs moest ik vrijdag aangeven op de Kindergarten, of hij er de komende week wel of niet is... zodat ze een inschatting kunnen maken voor hoeveel kindjes er zullen zijn en dus ook hoeveel personeel ze moeten inzetten. Ik heb Thijs gevraagd, maar hij wilde heel graag thuis blijven, net als Jordy en Luuk. Prima, dan heeft Thijs ook lekker een weekje vrij!

Gisterenochtend ben ik naar Villach geweest. Ik had er echt totaal geen zin in, maar mijn bestelde lenzen waren er afgelopen week al, toen was alleen Bleiberg afgesloten en kon ik dus niet gaan. Er werd voor gisterennacht redelijk wat sneeuw voorspelt en wat mij betreft had het er ook mogen zijn, dan was ik namelijk niet gegaan...maar helaas, dat wat voorspelt was, is niet gekomen, dus ik ben wel gegaan. Ik moest de lenzen in de winkel in doen en vervolgens zo'n twee à drie uur wat gaan doen in de buurt om daarna mijn ogen weer na te laten kijken, maar om mij al die tijd in het Atrio te gaan vermaken? Nee, dus ik ben naar de Hofer die het dichtstbij lag gereden en heb de boodschappen gedaan, daarna weer terug, nog een paar winkels in het Atrio meegepakt en toen waren er nog maar anderhalf uur om...maar toch ben ik naar de opticien gegaan. Oogtesten waren goed, zicht was goed, lenzen zaten goed...meenemen dus!
Jordy had gisterenmiddag een kinderfeestje, die was dus op pad en ik heb samen met Luuk en Thijs koekjes gebakken! Ik had al een hele poos zo'n kant en klaar mix staan en die moest nu toch echt op, was namelijk al even over de datum...inmiddels wordt er gretig in gegeten, ze smaken echt goed!

Erik was gisterenochtend bezig in het trapgat...het loszittende gipswerk eruit tikken en daarna heeft Erik alles met band beplakt en er al een eerste gipslaag overheen gedaan. Vanmiddag wil Erik een keer schuren en het volgende weekend kan het dan allemaal uitgewit worden.