vrijdag 27 juli 2012

Opoe

Zo kan het dus ook gaan...gisterenavond belde Eriks broer, met de mededeling dat Eriks oma, de moeder van Eriks vader (die dus hier zijn...), gevallen is en haar heup heeft gebroken...vandaag wordt of is ze geopereerd. Dat is natuurlijk wel vreemd, ook voor Eriks ouders. Ze kunnen vanaf hier niet veel betekenen voor hun moeder/schoonmoeder, maar het is nu ook nog niet zo, dat ze er eerder voor terug willen gaan. De planning is, dat ze zondag weer richting huis vertrekken en het dan ook weer in twee dagen zullen doen, dus dat ze dan maandag aan het einde van de middag weer thuis zullen zijn. Nu is het even afwachten hoe oma de operatie doorstaat...ze is natuurlijk al 90 jaar inmiddels en niet meer in blakende gezondheid...volgens haarzelf is het leven mooi genoeg geweest (zoals ze ons zelf heeft gezegd, voordat we afscheid hebben genomen).
Even afwachten dus, natuurlijk als er een 'nog' erger bericht komt, dan zullen Eriks ouders wel gelijk vertrekken, maar vooralsnog gaan ze zondag weer weg.

donderdag 26 juli 2012

Weer een dagje

Alweer een dag voorbij. Vanmorgen zag het er nog frisjes uit buiten, maar het was toch niet koud, maar wel bewolkt. Later in de ochtend klaarde het op, de zon kwam erbij en toen....warm!! De rest van de dag heerlijk buiten geweest. Vanmorgen zijn we naar het Atrio gegaan. Eerst met ons allen, de jongens moesten even mee naar binnen, naar de schoenenwinkel. Op mijn verjaardag hebben we gelopen, met Nico en Sandra en toen kwamen we een behoorlijk 'smal' paadje tegen en toen bedacht ik me toch echt dat de jongens alledrie nog op gewonen schoenen of gympjes liepen...dat kan natuurlijk niet!
Vandaar dat we naar de Hervis gegaan zijn en voor alledrie bergschoenen hebben gekocht! Hele mooie, ze moeten er nu nog met een paar flinke sokken in (gewoon twee paar), maar het zijn hele stoere Kilimanjaro's (...zegt mij verder niks, maar klinkt wel stoer), ze waren afgeprijsd en deze week ging er als aktie ook nog eens de MwSt. (BTW) vanaf, dus dat scheelde best wel weer veel.
Vanmiddag heeft Opa met de jongens de schoenen uitgeprobeerd en ze lopen goed!
De jongens (ook opa en Erik) zijn toen naar Villach gegaan en hebben even in de binnenstad en bij de Drau gekeken. Eriks moeder en ik zijn het Atrio gedeeltelijk rond geweest. Voor de tijd die we hadden was het winkelcentrum te groot. We hebben ook broodjes gekocht en wat beleg en toen we door de heren opgepikt zijn, zijn we naar de Villacher Springschans gereden en hebben daar ons een broodje gesmeerd en opgegeten en toen zijn we naar huis gereden.

woensdag 25 juli 2012

Weer even een fotoblog!

Wat is het wat, oma 'loopt' al niet zomaar weg, maar
het was nog niet genoeg...


Erik en zijn vader samen met de trampoline bezig...


...maar met hulp gaat het toch sneller!

Eriks neef, Maarten, met vrouw en kinderen geheel onverwacht op
Jordy's verjaardag op bezoek!

Op zondag heerlijk uit eten geweest bij Jedermann, onder aan de berg...


...mijn schoonmoeder en ik kregen groots commentaar van de anderen, omdat
wij nog een 'klein' toetje namen!


Het verschil moet er natuurlijk zijn, opa ook een kinderijscoupe!

Opa, met zonnehoedje van oma, op het dak!

Mijn eigen verjaardag, met een behoorlijke temperatuur!


Eriks oom en tante zijn de hele middag geweest en hebben lekker meegegeten!

We zijn ook een heerlijk eindje heen wandelen geweest, op een stukje waar het
met de kinderen echt nog maar net mogelijk was....er was zelfs een soort
'draad'-leuning aan de rots bevestigd...


Zo zag de slaapkamer er eerst uit...

...hier de andere kant van dezelfde kamer...dit is het nu! Alleen de plinten en de radiator
ontbreken nog!

maandag 23 juli 2012

Schuren, radiatoren, naar Villach en teken

En het is alweer 23.00u geweest....heel snel even een berichtje schrijven!
Vandaag is het eerste houtwerk aan het huis geschuurd! Eriks vader is op de ladder geklommen om er een begin aan te maken en het ziet er mooi uit! Het hout wordt een heel stuk lichter en het blijkt dat er heel gaaf grenenhout tevoorschijn komt! De goede verf/lak/beits is in huis, alleen waarschijnlijk niet genoeg, maar zover komt het deze week toch allemaal niet!
Erik heeft er een paar radiatoren afgehaald, die niet allemaal zo werken zoals ze moeten, maar de eerste hangt in elk geval alweer...zo gebeurt er elke dag weer iets!
Vandaag ben ik zelf voor het eerst alleen naar Villach gegaan, ik moest nog langs de dierenwinkel, naar de bouwmarkt en naar de supermarkt (als ik toch in Villach ben, dan ga ik naar een grotere dan die in het dorp). Ik heb zowaar alles in één keer gevonden...hahahaha, voor degene die mij kent, weet deze dat dit voor mij best een prestatie is!

Morgen ben ik zelf jarig! Vandaar dat ik vanavond dan toch nog maar even een taart in elkaar gedraaid heb, dit keer een joghurttaart, maar wederom weer veel te laat....de taart is net klaar.... Dat komt omdat we hier gewoonweg nog steeds van het één in het ander vallen en natuurlijk zijn Eriks ouders hier nu, dus dan houdt je ook gewoon rekening met elkaar.
We wilden eerst morgen wat leuks ondernemen, want Eriks ouders kennen Oostenrijk helemaal nog niet, alleen van een doorreis naar Italie, maar we kregen net vanavond een mailtje van Eriks oom en tante uit Italie, ze willen morgen graag langskomen om iedereen te groeten! Gezellig natuurlijk, maar dan blijven we morgen wel thuis. Normaal gesproken zien Eriks ouders hen hooguit één keer in het jaar, maar nu zitten ze natuurlijk wel een paar honderd kilometer dichterbij elkaar, dus dat is natuurlijk superhandig! Woensdag zien we weer verder!

Met Speedy en Snoopy gaat het goed! Ik heb vandaag bij de bouwmarkt dus een stuk gaas gehaald, waarmee we nu een ren hebben gecreëerd in het gras, nu nog even simpel, maar dat wordt nog anders gemaakt. Speedy en Snoopy waren er in elk geval blij mee, ze renden in het rond en maakten sprongen en ze hebben zich flink tegoed gedaan aan het gras en de blaadjes! Hahahaha, Speedy heeft voor die tijd nog eerst zijn zoveelste uitbraakpoging ondernomen, door op de rand van het hok springen...ik was nog net op tijd om haar te grijpen, voordat ze een duik op de grond maakte....

Een paar keer per week controleren we de jongens op teken en dat is maar goed ook! Eergisteren heb ik bij Jordy een teek achter zijn oor weggehaald, die ik toevallig zag zitten toen Jordy buiten naast mij stond en vanavond, na het douchen bij de 'controle' eentje onder Luuk zijn haar weggepakt met de pincet. Ik heb er bij Erik ook al twee uitgetrokken en bij mezelf heb ik er nog eentje op tijd weg kunnen halen...we hebben de inentingen dus niet voor niets gehad!

zondag 22 juli 2012

Jordy's verjaardag, picknickset en trampoline

Zow, weer een weekend voorbij...tjonge wat gaat de tijd snel zeg! Eriks ouders zijn vrijdag aangekomen, ze hebben het gehaald met de bus! Het was voor hen een pittige reis en voor Eriks moeder behoorlijk vermoeiend, maar ze zijn er. Dit huis is natuurlijk totaal niet aangepast op rolstoelers, maar toch lukt alles hier. Bij de voordeur heeft Erik een flinke stellage gemaakt, zodat Eriks moeder in elk geval binnen kan komen. Een slaapkamer op de benedenverdieping, waar Erik en ik nog sliepen, hebben we helemaal vrij gemaakt, zodat zij er kunnen liggen. Dit is namelijk de grootste kamer, met genoeg ruimte rond het bed, zodat Eriks moeder er met de rolstoel goed bij kan komen. Ze hebben zelf een stoeltje voor het douchen meegenomen, die kan ook in het bad staan. Handig is het niet, maar ze kan nu douchen, al zittend op een stoeltje in het bad.
Op dit moment is Eriks vader een eind aan het lopen, de berg op. Het is voor hen namelijk ook tien jaar geleden dat ze in de bergen zijn geweest, toen Eriks moeder nog wat beter te pas was dan nu...Eriks moeder heeft namelijk twee broers en een schoonzus in Italie wonen, dus toen kwamen ze er toch geregeld en deden ze de reis 'even'...ook voor een bruiloft gingen ze gewoon even een weekendje naar Italie...nu zijn ze dus na tien jaar weer in de bergen en ze vinden het heerlijk!

Gisteren was Jordy dus jarig, hij heeft een hele fijne dag gehad, al was het toch anders dan anders. Hij heeft veel kaarten en toch ook nog veel cadeau's gekregen. Als verrassing kwam ook nog een neef van Erik met vrouw en kinderen langs, die ook in Oostenrijk op vakantie zijn, ze wisten dan wel niet dat Jordy jarig was, maar toch was het leuk dat ze even kwamen! Ook heeft Jordy nog geskyped met opa en oma en met nichtjes en neefje en hij mocht bepalen wat we gingen eten, het liefst patat, maar dat hebben we uiteindelijk vandaag gedaan, toen heeft hij gekozen voor poffertjes.

Vanavond zijn we dus uit eten geweest naar Jedermann, een restaurant onder aan de berg en het was, net als de vorige keer: heerlijk! Echt waar, dit is gewoon echt een aanbeveling!
Verder hebben de heren vandaag de picknickset, die we gekregen hebben op ons afscheidsfeestje, in elkaar gezet en de trampoline is opgezet, dus de kids kunnen eindelijk weer springen!