donderdag 6 september 2012

Heidi Alm bij de Falkert See

Woorden zijn niet nodig, toch?
(een ps.voor opa en oma: als je op de foto klikt, kun je ze vergroot bekijken)


Kaninger Mühlen- und Kneippwanderweg

Opa en Oma hadden nog een verrassing in petto...ze wilden ons graag dit mooie stekje laten zien!! De volgende keer gaat Erik mee en dan kunnen we ons hier minstens de hele dag vermaken!! Het is er echt prachtig!!dinsdag 4 september 2012

Verveling

Buiten werkt het weer niet heel erg mee...het is absoluut niet koud, maar wel steeds bewolkt en de zon krijgt amper kans om zich te laten zien. Ik ben nu bijvoorbeeld het beddengoed aan het wassen, dat had ik eigenlijk gisteren willen doen, maar de was van gisterenochtend, was gisterenavond nog niet eens helemaal goed droog...dus het beddengoed hoef ik niet eens buiten te hangen...erg jammer! Maar goed, het is niet koud, je kunt dus rustig zonder jas en korte mouwen naar buiten, maar zelf heb ik sinds vrijdag al wel een lange broek aan...dat is wel weer wennen!

Gisteren is Thijs weer begonnen bij de Kindergarten, de vakantie is voorbij, dus hij mag iedere dag weer, al vindt hij het wel vervelend dat Jordy en Luuk nog een weekje bij de deur zijn...maar Thijs heeft geluk, want morgen gaan we een dagje op pad met opa en oma en heeft hij dus een dagje pauze!

Inmiddels is Erik nog steeds met het balkon bezig...het schiet niet op, want vorige week had Erik er de tijd voor, toen was het weer niet goed en regende het, vervolgens was het schuurpapier niet grof genoeg en heb ik eerst andere gehaald, gisterenavond moest Erik nog net een klein stukje van de railing schuren, begaf de bouwlamp het...en het is hier op tijd donker, dus geen zicht....en dan maar stoppen! Ach, het gaat helemaal goed komen! Volgende week gaan Jordy en Luuk ook weer naar school en dan heb ik zelf ook fatsoenlijk de tijd om in huis het een en ander te doen. Nu doe ik vooral de huishoudelijk taken, een spelletje met de jongens, een stuk wandelen met ze, bureautjes van de jongens in elkaar schroeven, regelen dat er hier mensen komen om offertes te maken voor vensters en de Dämmung...dat soort dingen en dan vooral ook zorgen dat de jongens elkaar heel laten, want de verveling is hier ten top!! De school moet gewoon heel nodig weer beginnen, zodat ze de regelmaat weer te pakken krijgen van opstaan, wassen, aankleden, ontbijt, school, lunch, huiswerk en dan spelen...nu hebben ze voor hun eigen gevoel alles wel gezien, niks is interessant meer, dus dan zoeken ze elkaar maar weer eens op, in de verkeerde zin van het woord....

RECTIFICATIE!!! Hahaha, heb nog geen uur geleden het bovenstaande geschreven en zojuist kon ik opeens de volgende was buiten hangen! Het zonnetje kwam er spontaan door en het is gelijk een stuk warmer! Toch nog een deel van het beddengoed lekker buiten droog krijgen...heerlijk!

zondag 2 september 2012

Ons weekend

Gisteren zijn we bij Mieke en Tim in Steiermark geweest. Het was twee uur rijden, maar de route er naar toe was zeker geen straf! De autobaan langs de Wörther See, vervolgens via Sankt Veit a.d.Glan omhoog naar de deelstaat Steiermark. Zeker het laatste uur was een prachtige route, met een bijna idylisch landschap. De bergen iets minder hoog, maar daardoor wel nog groener, de dorpjes kleiner (voor ons gevoel in elk geval) en een schitterende treinbaan door het landschap...de rails gaan over hele oude bruggen, over de hellingen van de bergen....wauw, en gelukkig reden er ook nog meerdere treinen waardoor de jongens ook goed wat te kijken hadden! Ook hebben we veel kastelen en ruïnes gezien...al met al een hele mooie route!
We kwamen mooi op tijd aan en we hebben elkaar eerst begroet! Mieke en ik en ook de jongens hebben elkaar wel een paar keer ontmoet, maar Tim ken ik alleen van de Skype en Erik had geen van beiden nog ontmoet! En toch voelde het alsof we elkaar al jaren kennen....heel gek, maar ook heel fijn! We hebben het huis bekeken waar ze wonen en de jongens mochten er op de zolder spelen. Ze kregen dekens, wasknijpers en een wasrek om een hut te bouwen! De eigen meegenomen auto's waren natuurlijk ineens niet zo interessant meer! We hebben koffie gedronken, met een heerlijke zelfgebakken Kuchen van Mieke... en na de koffie zijn we, samen met de honden een heerlijk eind heen wandelen geweest langs een stuw, zoveel moois gewoon in directe eigen omgeving! De kinderen vonden eerst de twee honden (labradors) maar eng...zodra er eentje dichterbij kwam of alleen maar wilde snuffelen, stonden de tranen ze al in de ogen of gewoon de paniek! Hahahaha, daar kwam in de loop van de dag echt verandering in. De honden zijn niet wild, ze blaffen niet (nou ja, niet dat ik gehoord heb in elk geval) en ze vonden onze jongens natuurlijk reuze-interessant: speelkameraadjes! Vooral Jordy vond het geweldig, hij had echt het gevoel dat Guusje naar hem luisterde en Guusje vond het heerlijk natuurlijk die aandacht en ging steeds bij Jordy zitten of staan.
Vervolgens hebben we lekker gegeten: soep, worstjes, broodjes en een ijsje als toetje!
Toen zat het er alweer op....het was ontzettend gezellig en erg fijn, ook om even weg te zijn...want zolang je thuis bent, vindt je altijd wel een karweitje om te doen...en nu dus helemaal niets!! Wij hebben in elk geval genoten en de jongens ook.
En Jordy raakt nog steeds niet uitgepraat over Guusje...

Vandaag hoefden we niets. Geen afspraak, geen logé's...we hebben vanmorgen daarom heel rustig 'opgestart', ons zondags ontbijtje klaar gemaakt en daarna in de kleren. De jongens hebben heel veel buiten gespeeld, Erik is met de linnenkast bezig geweest. De kast die nog bij Luuk en Thijs op kamer stond, die moest nog naar boven, maar moest eerst kleiner gemaakt worden...die kast is van massief hout en bestond namelijk uit 5 deuren en is nu teruggebracht tot 3. Het bovenste deel komt er later nog op, daar was geen tijd meer voor, om die kleiner te maken. Dit betekende natuurlijk ook dat er op de plek waar de kast stond (hoeveel jaar?) weer een hele lading smeer, raggen, stof en schimmel tevoorschijn kwam....stofzuigen, poetsen en met schimmelspray aan de gang...het ziet er nu alweer een heel stuk beter uit in elk geval!

Verder nog maar weer vleeswaren gesneden met onze eigen snijmachine. Van mijn ouders heb ik er, voor mijn verjaardag, een vleesmes bij gekregen (ik had alleen het broodmes ervoor), dus nu haal ik gewoon stukken vlees die ik zelf tot vleeswaren snijd. Vandaag heb ik een stuk beenham, een Kärntner Rohwurst en een Kantwurst opgesneden en keurig  verpakt in de vriezer gedaan!

Vandaag dus een dagje weinig, maar toch ook weer niet!