zaterdag 17 augustus 2013

Poetsen en Lederhose!

Gisteren hebben we gezellig een barbecue gehouden, als afsluiting voor de vakantie van Eriks zus en gezin en later in de avond hebben we ze uitgezwaaid en zijn ze teruggereden naar Nederland. Vanmorgen zijn we op tijd opgestaan om het appartement weer in orde te maken! Omdat we nu dus wat meer tijd hadden, heb ik gelijk wat extra dingen gedaan. Na de poets heb ik me lekker gedoucht en mijn Dirndl aangetrokken en om klokslag 15.00u was ik klaar! Omdat de gasten er nog niet waren, heb ik de wassen inmiddels allemaal weggewassen, gedroogd buiten en inmiddels ook alweer gestreken! Vanmiddag wat later belden de gasten vanuit de auto op, dat ze iets later komen, dus we kunnen ook nog eten voor die tijd. Heerlijk zo!

Gisterenochtend zijn we op pad geweest...ik had nog verjaardagsgeld te besteden en om het niet bij de 'gewone' boodschappen te laten verdwijnen, had ik het netjes apart gehouden, voor een echt doel! Erik kreeg een helder idee, ik wilde nog graag een Lederhose! Tja en niet alleen ik natuurlijk, maar Erik moest er ook nog aan geloven, al was dat niet helemaal op dit moment de bedoeling volgens mij...hihihi, maar we zijn geslaagd! Zowel Erik als ik hebben nu beiden een Lederhose! Erik heeft helemaal een complete set, een Lederhose met bloes, vest (zat bij de set in...) en sokken en ik heb een Lederhose met een bloes en de bijbehorende sokken! Van mezelf heb ik inmiddels een foto in de Lederhose, die van Erik moet nog volgen...

vrijdag 16 augustus 2013

Jägersteig

Gisteren hebben we heerlijk de Dobratsch 'bewandeld'! Onze zwager en nichtje gingen met ons mee! Dit keer hebben we daadwerkelijk de route via de Jägersteig genomen en we waren onder de indruk...wauw, wat een geweldige route! Er was nog wel redelijk wat bewolking in het Gailtal, maar dat gaf er nou juist ook weer een soort mysterieuse kijk op...het was een prachtige wandeling!
 

 

 


 Bij het oprijden van de Villacher Alpenstrasse, kwamen we er pas achter, dat er gisteren op de Dobratsch de Kirchtag was...gelukkig waren we redelijk op tijd en konden we onze auto's nog kwijt op de tweede parkeerplaats...gelukkig is de Dobratsch wel zo groot, dat je de mensenmassa niet weer terug vindt....alleen dus bij het Gipfelhaus boven op! Je wordt daar hartelijk ontvangen en het was er een drukte!!! Volop muziek en gezelligheid, het was er dus gezellig druk! We hebben er wat gedronken en Reindling gegeten en zijn toen aan onze wandeling terug begonnen.
Het was echt een prachtige dag!!


woensdag 14 augustus 2013

Regen en Maria Himmelfahrt

Vannacht hebben we inderdaad een behoorlijke hoeveelheid regen gehad en zelfs op dit moment regent het nog, ik had niet verwacht dit nog te zeggen: maar het is echt even heerlijk! Het was echt nodig, de natuur heeft zo'n opdonder gehad van de laatste hittegolf en de grote droogte. Alles even een lekkere opfrisbeurt :-) ! Het uitzicht wordt er ook gelijk even anders van:


Voor morgen wordt er alweer Badewetter voorspelt, maar dan met gewone temperaturen!

Erik is morgen vrij, net als de rest van Oostenrijk! Het is Maria Himmelfahrt, een feestdag. Vrijdag noemen ze hier een Fenstertag en ook daar is Erik vrij, dus na vandaag hebben we weekend!! Heerlijk! Morgen willen we eigenlijk de Dobratsch weer op en weer een keer naar de toren wandelen, het liefst via de andere weg, de iets moeilijkere en langere weg, maar dat ligt er nog aan of er misschien nog meer meegaan!

dinsdag 13 augustus 2013

Geknipt, gewandeld en regen!

Nadat gisteren alle bedden verschoond zijn en lekker buiten hebben kunnen drogen, heb ik vandaag de badkamer en wc een poetsbeurt gegeven...dat blijven toch ook steeds weer terugkerende dingen hè :-) maar ja, wel lekker fris weer alles!

De jongens kregen de haren ook weer een stukje langer en aangezien ze vandaag toch moesten douchen, was het ook de bedoeling om ze dan gelijk ook vandaag de haren maar weer te knippen...toen ik het voorstelde werd er gelijk geroepen: ''Ik eerst!!'' En erachteraan kwam gelijk: ''maar vanmiddag kan het niet, want dan willen we spelletjes doen met Nicole...'' (nicht van de jongens). Hmmm, vooruit dan maar, toen dus aan het einde van de ochtend de jongens achter elkaar geknipt, gelijk onder de douche om alle kriebelharen weg te spoelen en klaar! Jongens weer klaar en vanmiddag genoeg tijd voor de spelletjes!

En eindelijk, EINDELIJK hebben we vanmiddag regen gehad, echte regen! Een beetje onweer erbij en daarna kwam de zon er alweer door! Volgens de berichten zou er vannacht nog meer vallen, nou ja, voor de natuur en ook onze tuin dus, mag dat ook wel...kijken of de woestijn nog weer groen wil worden.

Vanavond na het eten hebben we een kleine ronde gewandeld, met Eriks zus en gezin. Even langs de waterval gelopen en een stukje bos meegepikt, het was even lekker!

zondag 11 augustus 2013

Afscheid en relaxdag

Zondagavond alweer, het weekend is voorbij gevlogen! Vrijdagavond hebben we mijn broer met zijn gezin uitgezwaaid en zaterdag net na de middag stonden er Eriks zus met haar gezin voor de deur! De kinderen hebben de laatste keren het afscheid van opa, oma en van de nichtjes (en natuurlijk oom en tante :-) ) niet eens zwaar gevonden, ze konden namelijk zo doorspelen met de volgenden...ik ben wel benieuwd hoe ze het gaan vinden als er voorlopig geen familie voor de deur zal staan...ben bang dat het dan pas even weer tot ze door gaat dringen, dat de familieleden niet om de hoek wonen...

Het was vandaag weer eens prachtig weer, een heerlijke zon met een briesje...vandaar dat ik vandaag ook er zelf maar eens aan moest geloven...in het zwembad!! Steeds hebben ze mij gevraagd, maar steeds had ik nog een goede smoes om er niet in te gaan, dan was opa in het badje, dan oma, dan mijn broer of schoonzus...tja, dan is het badje toch vol? Maar goed, vandaag was dit dus niet het geval en heb ik mijn badkleding aangedaan en ben erbij in gegaan en juist op dat moment ging er een wolk voor de zon...brrrrrrrr, het water was net bijgevuld met een temperatuurtje steenkoud en dan ook nog eens geen zon! Gelukkig was de wolk snel weer weg...en als je er maar even in zit, is het ook wel lekker!

Vandaag hebben we dus heerlijk en relaxdag gehad, beetje in het zwembad, even in de zon om op te drogen, bakje koffie, glaasje Litchi...en zo zijn we de dag heerlijk doorgekomen!