zaterdag 18 februari 2012

Zwemles, keukenmachine en allessnijder

Een hele druilerige zaterdagochtend, bah!
Erik is nu met Thijs naar de zwemles. Eindelijk kan Thijs weer zwemmen, zijn hak ziet er erg mooi uit en is niet meer rood, eindelijk. Thijs had er in elk geval weer zin aan!!
Vanmiddag misschien nog even naar een optocht kijken...ligt wel een beetje aan het weer natuurlijk, ik laat me niet nat regenen (haha, geen echte die-hard carnavalsvierder dus!).

Inmiddels ben ik een zoektocht begonnen...naar een keukenmachine en een allessnijder!! Mijn eigen handmixer is niet al te best meer en aangezien het mij ook wel erg handig lijkt, dat je niet steeds zo'n apparaat vast hoeft te houden als je iets wilt mixen/kloppen èn aangezien ik toch wel broden wil gaan bakken, zoek ik nu een goede keukenmachine...pfffff, waarom hebben ze er in hemelsnaam zóveel gemaakt? Belachelijk gewoon, de ene heeft dit, de andere dat, de ene kan net iets meer, de andere heeft meer accessoires... Ik let vooral op de inhoud van de kom en dat deze van rvs is en op hoeveel deegcapaciteit de machine heeft, dat verschilt nogal. Tja en dan kom je bij de verschillende merken terecht...welke zal goed zijn en welke niet, ik heb reviews gelezen, maar ja, daar schiet je niet echt mee op!! Niet onbelangrijk is ook, dat ik er geen honderden euro's voor over heb...en dan vallen er gelukkig al wel een paar merken af!
Ik heb inmiddels wel een keukenmachine op het oog...dat scheelt alweer en dan ga je prijzen vergelijken en blijkt het, dat voor exact dezelfde machine gewoon een prijsverschil bij winkels zit van € 50,-!!!!

Een allessnijder hebben we het ook al vaker over gehad. Ik heb nu geregeld ongesneden broden in huis, omdat er hier in sommige winkels gewoon geen gesneden broden zijn...pfff, ik kan niet bepaald recht snijden, dus dan heb je een idee hoe het brood er aan het eind, gesneden uitziet!! Haha, gelukkig verandert de smaak er niet door! Het lijkt mij, vooral ook voor in Oostenrijk, ook wel handig (en misschien ook wel gunstiger) om bijvoorbeeld vleeswaren aan een stuk te kopen...het moet dus wel een allessnijder zijn.
Wij zijn allemaal goede broodeters en daardoor gebruiken we ook best veel vleeswaren en kaas, dus ik ga ervan uit, dat zo'n apparaat goed benut zal worden!

donderdag 16 februari 2012

Vriendjes en post

Straks nemen we een vriendje van Jordy vanuit school mee naar huis, gaan we samen eten en dan kunnen Jordy en het vriendje samen huiswerk maken. Vanmiddag komt er ook een vriendje van Luuk spelen, die zullen zich ook wel vermaken en dan zal ik waarschijnlijk wel een paar spelletjes spelen met Thijs...af en toe heeft hij geluk en mag hij meespelen, maar soms ook niet en dan vindt hij zichzelf wel heel zielig! Het weer zal waarschijnlijk er niet naar zijn dat ze naar buiten kunnen...helaas.

Vandaag voor het eerst merk ik, dat mijn amandelen niet meer zo dik zijn, dat werd tijd. Ik gebruik nu geen paracetamol meer, maar 4 keer per dag Ibuprofen...dat zet dus meer zoden aan de dijk!

Iets heel geks even...het valt mij op, dat we de laatste, ongeveer sinds een week of vier, ontzettend weinig post krijgen!! Ik zit echt niet te wachten op rekeningen of blauwe enveloppen of zo hoor, maar het was toch wel normaal dat we, bijna dagelijks toch wel, post kregen. Eerst dacht ik, er gaat vast iets niet goed bij de post, want dit klopt gewoon niet, maar ietsje later dacht ik: we hebben natuurlijk geen eigen huis meer!!! We huren van een Privatvermieter, waar de rekeningen van bijvoorbeeld gemeente of de kachelreiniging naar toe gaan en de hypotheek is inmiddels volledig afgerond, een aantal verzekeringen opgezegd en de bank stuurt van bepaalde rekeningen geen afschriften meer op papier. De kinderbijslag in Nederland en Duitsland hebben hun jaarlijkse navraag gedaan en dat is afgehandeld. Het voelt ergens raar, alsof er morgen ineens een postzak voor de deur zal staan met een berichtje erop: ''foutje, vergeten te bezorgen''
Haha, er is ook altijd wel wat!! Maar dit is geen klagen hoor, het is juist wel erg prettig!!!!!

woensdag 15 februari 2012

Asbest en Annenheim

Luuk is vandaag, na twee dagen thuis, weer naar school gegaan. Hij hoest nog wel, maar er zit verbetering in en hij wilde zóóó graag weer....nou ja, samen met Thijs heb ik hem vanmorgen weggebracht. Jordy is een dagje vrij wegens Fortbildung van de leraren.

Gisteravond heb ik Erik het huis (zie blog van gisteren) laten zien. Hij was eigenlijk ietsje minder gecharmeerd dan ik, maar goed, we zijn natuurlijk niet hetzelfde. Aan de foto's te zien, had hij het idee, dat het huis al een flink aantal jaren oud was...dat is op zich niet zo erg, maar wat hem wel gelijk opviel was, dat er bij de beschrijving: ''Welleterniteindeckung'' stond... wat dus inhoud dat er een asbest-golfplaten-dak op zit...dat is natuurlijk dan weer minder! Het zou voor ons beiden geen optie zijn om zo'n dak erop te laten zitten, dus dan zal je al beginnen met een nieuw dak...en als je één keer met een dak aan het trekken bent, komt er vast nog meer bij. De keuken die op de foto te zien is, is heel netjes (vind ik), maar het is wel de keuken die er in het bovenhuis in zit...waarom hebben ze de keuken beneden niet op de foto gezet? Het huis is op leeftijd, hoe zit het dan met de installatie's die erin zitten... Nou ja, genoeg redenen gevonden, om nu niet meer met een 'heel-erg-baal'-gevoel te zitten...en het was ook nog eens boven ons budget...ook niet onbelangrijk lijkt mij.

We hebben ook weer een berichtje gekregen van Twan, de meneer waarover ik eerder heb geschreven, maar toen nog niet bij naam heb genoemd (eerst netjes gevraagd of dit mocht). Hij helpt met het zoeken naar een woning voor ons. Hij heeft iets gevonden, wat nog eerst helemaal verbouwd gaat worden en vervolgens verhuurd wordt. Het huis staat in Annenheim. Het zou alleen pas in de herfst klaar zijn...maar goed, hij is bereid om meer informatie erover te krijgen, als wij er belang bij zouden hebben. Voor ons zou het geen probleem zijn, als het nog niet helemaal klaar zou zijn...haha, wij zijn best wel wat gewend, wat dat betreft! Misschien zouden we zelfs kunnen helpen met de laatste werkzaamheden, maar ja, voor de meneer, waar dit huis van is, is er ook nog veel onduidelijkheid, zoals een toekomstige huurprijs bijvoorbeeld en (zoals ik heb begrepen) is er met de verbouwing nog niet begonnen, dus zal het voorlopig ook onduidelijk blijven, wanneer het af zou zijn. We kunnen er nog over nadenken en zoals Twan al schreef, dit bijvoorbeeld achter de hand houden...

dinsdag 14 februari 2012

Mail

Vanmorgen heb ik het huis stofgezogen en een was weggewerkt, dus het gaat de goede kant op, samen met de paracetamol, dat wel. Het enige wat nog niet af wil zakken, is mijn keel....die amandelen blijven dik, maar niet extreem pijnlijk.

Vanmorgen kreeg ik een mail uit Oostenrijk, van Karin van Haus Kathan (klik op deze link). Ze vertelde dat ze een mooi huis te koop had zien staan bij een site...het is dan wel een koophuis, maar wie weet willen ze het wel eerst verhuren! Het huis kun je zien op: http://www.emotion-immobilien.at/DE/villach_land_haeuser_immobilien.html Het huis heeft de perfecte ligging, het is een Zweifamilienhaus, het heeft twee ingangen...maar het is ook geschikt als één groot huis.
Wauw, ik vind het geweldig! Al was ik wel gelijk bang dat het boven ons budget zou vallen, qua koopprijs en waarschijnlijk ook als huurprijs...áls ze het al zouden willen verhuren. Maar goed: niet geschoten is altijd mis! Ik heb dus gebeld. Ik kreeg een mailbox die ik in heb gesproken. Intussen kon Karin mij de verkoopprijs al mailen, die bij een andere site er wel bij stond en inderdaad ligt het nogal boven ons budget...
De meneer belde een poosje later netjes terug, ik heb hem het verhaal uitgelegd en gevraagd naar de huidige verkoopprijs (die inmiddels lager is dan dat Karin mij doorgaf) en gevraagd of er ook een mogelijkheid zou zijn om het huis te huren in eerste instantie. In principe is dat er niet, hij zei dat het misschien wel zo zou kunnen zijn, als je een huurcontract af zou sluiten met de garantie dat je het huis ook daadwerkelijk koopt na verloop van tijd....nou ja, dan kun je het beter gelijk kopen lijkt mij, dus dat is voor ons geen optie, vooral omdat het een stuk boven ons budget ligt. Erg jammer allemaal, maar ook deze meneer heeft mijn naam en telefoonnummer en email-adres genoteerd en zodra hij iets 'hoort', zal hij mij dit doorgeven!

Zo zie je maar weer: geweldig al die hulp!! Karin, nogmaals bedankt!!

maandag 13 februari 2012

Bejaarde man

Oh, heerlijk, op dit moment kan de paracetamol de hoofdpijn de baas...hopelijk blijft dat vandaag zo! Mijn keel is nog steeds dik, je kunt het ook aan de buitenkant duidelijk zien, dus de paracetamol houden we er nog even in...

Luuk heb ik vandaag thuisgehouden, hij heeft wel heerlijk geslapen vannacht (nadat hij en Thijs er gisteren al om 18.00u in lagen...), maar hij hoest als een bejaarde man en aangezien Luuk zich er niet zomaar aan overgeeft en op school gewoon doorgaat als anders, laat ik hem thuis met volop drankjes voor de allergieen en het slijm in zijn longen. Luuk kijkt nu even tv en hij heeft al gevraagd of ik zometeen een potje wil WII-en.

Erik is in het weekend zo lief geweest om de bedden al te verschonen, dat had ik anders vandaag gedaan en hij heeft zelfs alles weggewassen, de bedden ook weer opgemaakt en gisteravond heeft hij de paar dingen strijkgoed nog even weggewerkt...heerlijk hoor!!

Hopelijk horen we binnenkort nog iets uit Oostenrijk...ben wel benieuwd!

zondag 12 februari 2012

Romantisch

Een dagje verder, het gaat beter dan gisteren, mijn maag is opgeknapt, ik kan nu iets eten zonder misselijk te worden, met de nadruk op 'iets'. Mijn hoofd en keel zijn nog waardeloos.

Gisterenmiddag heeft Erik lekker even geschaatst en ook nog in Bentheim naar fietsen gekeken. De kinderen waren er niet, dus hij had ook even de handen vrij. In plaats van een lekker romantisch etentje met ons twee is het door mijn griep voor Erik macaroni geworden en voor mij brood...maar wel bij kaarslicht! Tja en gisteravond heb ik echt moeite gedaan om wakker te blijven om niet weer zo'n nacht als de vorige te hebben...om 4.00u je bed uit voor een kop thee en wat hapjes droge cracker en vervolgens kotsmisselijk worden...kortom: het was erg romantisch, zo met ons twee...hahaha, volgende keer beter!!

Vanmorgen heeft Erik de kids weer opgehaald van hun logeerpartij bij opa en oma, Luuk was vrijdag al enigszins aan het hoesten en nu, hij zit aan tafel met Jordy, Thijs en Erik voor een spelletje, maar hij kan zijn gedachten er niet bij houden, hij hoest zich helemaal te pletter...hij heeft bij  terugkomst dus gelijk weer zijn drankjes gekregen in de hoop dat hij komende nacht goed kan slapen.
Thijs zijn hak ziet er elke dag ietsje beter uit, maar of het goed genoeg is om morgen te kunnen zwemmen? Gisteren had ik voor hem de zwemles afgebeld, op advies van de dokter, hij mocht maandag zijn les wel inhalen, maar ook nu is zijn had nog niet 'dicht'... en aangezien ik ook niet op mijn best ben, komt het eigenlijk wel goed uit...Luuk heeft morgen eigenlijk handbal, maar hij is zo aan het hoesten en daardoor zo moe, dat hij waarschijnlijk na één rondje in de sportzaal al kapot zal zijn...we zullen zien morgen.

Zo, ik ga weer even plat, mijn hoofd vind dit scherm nog niet zo fijn...