zaterdag 9 juli 2011

Heerlijk weekend!

Zoals verwacht heb ik gisteren niets gehoord van de makelaar...dan wachten we maandag maar weer af!
Vandaag heeft de schuine overbuurman nog wel een poosje met Erik gekletst. Erik was bezig met de auto en hij kwam er even bij staan, even later vroeg hij waarom we eigenlijk het huis te koop hadden staan. Bijna iedereen in de buurt weet wel waarom, alleen deze mensen spreken we niet heel vaak. Erik heeft het uitgelegd en toen bleek dat de overbuurman gisteren iemand op visite had gehad, die dat had gevraagd. Deze persoon had van alles willen weten over ons huis, daar kon de schuine overbuurman best wel wat over vertellen, want tijdens de bouw hebben Erik en hij vaak gekletst, bij elkaar in het huis gekeken tijdens het bouwen, over en weer wat geleend enzovoorts. Nu neemt de schuine overbuurman dus weer contact op met die persoon en kan uitleggen waarom wij willen verhuizen...wie weet levert het wat op!

Dit weekend hebben we een heerlijk rustig weekend. Erik is dus met de auto bezig geweest, Thijs en ik zijn naar de kapper geweest, ik heb de tuin weer netjes gemaakt, bedden verschoond...de bedden doe ik normaal gesproken nooit in het weekend, maar ja, Jordy is al vrij en ik vind het niet leuk om maandag de hele dag met de bedden en het wassen/drogen/strijken bezig te zijn, vandaar dat ik vandaag al een begin heb gemaakt!
Morgen hebben we nog zo'n lekkere dag, heerlijk hoor! Lekker wat leuks met de kids ondernemen. Erik heeft deze week een paar keer overgewerkt en daardoor de kids wat minder gezien, dus dan is zo'n weekend als dit zeer welkom!
Volgend weekend zal al druk genoeg zijn, aangezien we dan de verjaardagen van Jordy en mijzelf vieren! Zaterdag taarten maken, versieren, snoepzakjes klaarmaken en al dat soort voorbereidingen en dan zondag vieren we de verjaardagen! En dan.........schiet het al een heel eind op voordat we op vakantie gaan! Jippie, over twee weken zitten we namelijk, als alles natuurlijk verloopt zoals het zou moeten verlopen, in Oostenrijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zojuist mijn schoonmoeder aan de telefoon gehad, Jordy mag er een keer alleen logeren, zonder Luuk en Thijs. Dan krijgt hij een keer de volle aandacht van Opa en Oma! We hebben afgesproken dat ik Jordy er maandagochtend naar toe breng en dat Erik Jordy dinsdag na zijn werk weer ophaalt. Luuk en Thijs zullen er waarschijnlijk minder blij mee zijn, maar zij zijn gewoon een andere keer aan de beurt en ze hebben ook nog geen vakantie!

Nou, vanavond had ik pizza gemaakt, gewoon zo'n zelfmaakpakketje van de Aldi, hebben we regelmatig gehad en is altijd handig, omdat de ene met salami wil en de andere met ham en de derde zonder...maar nu was er iets veranderd, de saus...vreselijk wat was die pittig/heet gemaakt zeg, de kids vertikten verder te eten, zelf brak me het zweet uit en de bekers drinken waren na drie happen leeg!! De jongens hebben een wit bolletje gegeten en zelf hebben we zoveel mogelijk van die saus weggeschraapt! Niet echt meer voor herhaling vatbaar zou ik zeggen...

vrijdag 8 juli 2011

Tandarts, Fotoboek en makelaar

Gisteren hebben Jordy en ik inderdaad alle schoolspullen nagekeken. Jordy heeft van zijn nog bruikbare potloden netjes de punten aangeslepen en er een nieuw setje dikke potloden (van zolder) bij in gedaan, de oude waren allemaal zó klein geworden, dat hij die in zijn bureau heeft gelegd om ze daar nog te kunnen gebruiken. Oude kleine gummetjes weg, nieuwe (van voorraad) erin. Nieuwe prittstift (van voorraad) in zijn etui (oh nee, Faulenzer...haha). Nieuwe mappen van Pappe (karton) (van voorraad) in alle benodigde kleuren gepakt. Nieuw schetsblok (van voorraad) gepakt. Zijn verfdoos helemaal schoongemaakt, de kwasten weer schoon, nieuwe poetslap (uit de kast) bij de box in...en toen naar de winkel om zijn boeken te bestellen, vijf nieuwe schriften te kopen en één kleur van zijn verfdoos was op, dus daar hebben we een nieuwe voor gehaald (ideaal, je hoeft bij één lege kleur niet gelijk een hele nieuwe verfdoos te kopen...). Dit jaar zijn we dus een heel stuk goedkoper uit dan vorig jaar! Toen alles wat paste, in zijn schooltas gepakt, een zak erom en naar de zolder gebracht! Zodra de bestelde boeken er zijn, kunnen die erbij in en dan hebben we alles weer compleet....pffff, wel iets anders dan wat we in Nederland gewend waren!

Gistermiddag zijn we dus met z'n vieren naar de tandarts geweest. Ik ben eerst gegaan zodat Thijs kon kijken, toen ik klaar was (gelukkig geen renovatie nodig, hihi), riep Thijs al dat hij niet ging!! Nou ja, Jordy kon nog eerst en Luuk ook, maar ja, toen hebben we dus meerdere pogingen gedaan om Thijs zijn mond open te laten doen, maar helaas, ook dit keer is het weer niet gelukt! Grrrrrr, voor die tijd fietste hij nog voor ons huis en riep naar de buurman dat we zo naar de tandarts gingen en 'kijk, dan doe ik zo...(hij doet zijn mond wijd open...)'....je zou hem wat!!
Jordy en Luuk hebben op hun aanwezige kiezen een beschermlaagje gekregen van de mondhygieniste, dit schijnt standaard te zijn in Duitsland, dit laagje wordt bij elke controle weer nagekeken en als hij weg is, wordt er weer een nieuw laagje geplaatst...alles wordt vergoed door de Krankenkasse. Tevens vroeg ze of wij al Elmex-gelee hadden, nou, niet dus. Dit is een gel die je eens per week op de tanden moet aanbrengen, ook ter voorkoming van gaatjes, wij mogen het zelf ook gebruiken en ook dit wordt weer vergoed door de Krankenkasse. Ach ja, baadt het niet, schaadt het niet!

Gisteravond heb ik eindelijk het fotoboek voor Jordy opgehaald. Ik vond het eerlijk gezegd best eng, toen ik het karton opende, het zal je maar gebeuren dat je er een flink bedrag voor betaald en dat het gewoon echt niet mooi zou zijn geworden...maar gelukkig, het is super geworden!! Ik ben helemaal tevreden!! Erik was eerst ook nog wel sceptisch en vond het een 'bult' geld voor een fotoboek en dan moet je er straks ook nog twee van bij hebben! Maar ook Erik was tevreden en vond het een mooi boek geworden!! Het is ook een echt boek, met 50 pagina's en meer dan 200 foto's! Een mooie harde kaft, met twee foto's erop en de titel 'Fotoboek Jordy' en vervolgens in het klein de 'begindatum' van de foto's en de 'einddatum' eronder. Op de rug van het boek staat hetzelfde, erg overzichtelijk dus, voor als je er meerdere hebt! Nu kan ik dus aan de slag met de boeken voor Luuk en Thijs (klinkt heel simpel, maar geloof me, het kost veeeeeel tijd...).

Oh ja, vanmorgen bij het boodschappen doen, kwamen we de makelaar tegen! Ze is en blijft natuurlijk positief, wij ook wel hoor, haha, maar ze heeft inmiddels al een paar keer iets gezegd, wat niet helemaal waar gemaakt is...ze roept heel makkelijk: ik bel u deze week nog even...om vervolgens dus niet te bellen! Zo ook nu weer, ze heeft nog iemand die wil bezichtigen, maar het is lastig om een afspraak met deze persoon te krijgen, omdat hij/zij in de nachtdienst zit...ze belt misschien vandaag nog en anders maandag...en natuurlijk zijn wij ook dit keer weer benieuwd!!

woensdag 6 juli 2011

Tandarts, afbakbroodjes en Bamberg...

Eindelijk heeft Jordy het erop zitten en echt waar, de jongen is gesloopt...hij zat er vanmiddag helemaal doorheen, hij heeft even leuk gespeeld en toen languit op de bank voor de televisie gelegen, normaal wil ik dit niet zomaar midden op de dag hebben, maar hij kon gewoon niet meer!

Morgenmiddag weer eens naar de tandarts, Jordy, Luuk, Thijs en ik! Ben benieuwd of Thijs dit keer wel zijn mond open doet, hahaha, de vorige keer hadden we ook netjes uitgelegd dat de tandarts alleen even zijn tandjes zou gaan tellen en in huis deed hij keurig voor, hoe hij daarna bij de tandarts zijn mond open zou doen...nou, vergeet het maar, hij hield bij de tandarts zijn lippen stijf op elkaar!! Morgen nieuwe kans!

Ik heb inmiddels een mailtje terug uit Oostenrijk en ja, we kunnen er ook gewoon broodjes in afbakken!! Prettig om te weten, dan kunnen we gewoon vaker afbakbroodjes halen, want ik heb een ontzettende hekel aan droog brood...en voor de Oostenrijkkenners, jullie weten dat het brood daar na een dag zo droog is als Sinterklaas zijn...en aangezien we geen koeling of vriezer hebben èn we niet dagelijks naar een winkel willen, is dit een mooie oplossing en (hihi) helemaal geen vervelende oplossing!!

Morgen gaan Jordy en ik samen zijn schoolspullen nakijken, wat moet vervangen worden, wat kan weg en we kunnen de boeken bestellen. Gelukkig is het dit jaar niet zo'n grote aanschaf als vorig jaar...alleen een paar schriften erbij aanschaffen en de rest wat vervangen zou moeten worden, heb ik allemaal thuis (vorig jaar grootverpakkingen aangeschaft...).

Tevens wil ik morgen nogmaals op de kaart kijken, ik kreeg van Mieke te horen dat zij altijd via Kassel en Bamberg rijden, ik denk dat wij die route ook gaan volgen, ik had alleen niet de goede kaarten beneden liggen, morgen even van zolder plukken!! Je hoort nog wel van mij Mieke!

dinsdag 5 juli 2011

Holzherd en Silo

Gistermiddag voor de zoveelste keer op pad geweest voor Luuks schoenen. Zoals ik al eerder vermelde, heeft iedereen iets van een bergschoen, behalve Luuk. In Oldenzaal hebben we 4 schoenenwinkels afgestruind, hier in de buurt al een paar en ik heb even gebeld met de Intersport Megastore. Aangezien dat allemaal niets is geworden, hebben we besloten om dan maar een gewone stevige schoen met een redelijke profielzool te halen. Die hebben we dus gisterenmiddag gevonden, in Bad Bentheim, pfffff, weer een missie geslaagd! Gisterenochtend ben ik zelf Bentheim al even in geweest om een paar spijkerbroeken voor Luuk te kopen, hij heeft er in de afgelopen 3 weken maar liefst DRIE doorgesleten! Nu waren het ook allemaal al wel oudere broeken hoor, die hadden totaal geen schuld en we hebben er nu gewoon korte broeken van gemaakt, ze gaan dus nog mee.
Nou, dan hebben we nu hopelijk alles weer goed aangevuld en hoeven we voor de vakantie niet meer op pad...dat is nou namelijk niet iets wat ik graag doe: shoppen!

De nieuwe toilettasjes van de kids heb ik even aangevuld met voor ieder een eigen kleine haarborstel en ik heb zo'n setje 'vliegtuigcontainertjes' gehaald, dat is dus een setje met 3 lege flesjes, 3 lege potjes, 3 spateltjes en een tasje, om zelf zalfjes of zeep in te doen, voor maar € 1,50!! Ze hebben dus straks een complete toilettas, met eigen spullen, geen ruzie dus!!

Hihi, ook heb ik gisteren een mailtje gestuurd naar de eigenaar van ons vakantieadres. Er zit namelijk een 'Holzherd' in om op te koken en volgens mij ook om in te bakken, op vuur....nu heb ik dus voor de zekerheid even nagevraagd of je er ook voorgebakken broodjes in af kunt bakken, dat is wel handig om te weten voor de eerste zondag in ieder geval! (en vervolgens natuurlijk ook voor de rest van de vakantie!)
Het antwoord moet nog komen, maar ik ben benieuwd!

Ik heb Jordy net opgehaald van zijn vriendje op de boerderij, ze hebben er Silo gemaakt, helemaal te gek natuurlijk ze hebben de hele middag op een tractor en Häcksler mee mogen rijden. Haha, zijn vriendje van 7 heeft zelfs een groot deel van de middag alleen mogen rijden, OP de Silo!! Jordy vind het er helemaal geweldig, hij heeft er meegegeten, met alle stoere tractorrijders en hij vindt het inmiddels al heel normaal om door de koeienstal te lopen en de aanwezige honden om zich heen te hebben! Tot op heden is dit volgens mij echt zijn droom...en dat al vanaf dat hij kan praten...

maandag 4 juli 2011

Visjes, Jordy en Baustellen

Gisteren is het niet zo goed gegaan met visjes vangen...ze hebben alleen een soort van waterslakken gevonden...ach, ze zijn daarna lekker naar de speeltuin gegaan en hebben zich daar heerlijk vermaakt. In die tijd heb ik een aantal dikke truien van zolder opgezocht voor de kids, die ze vervolgens hebben gepast. We nemen namelijk wel een paar dikke truien mee, we zitten met de vakantie tenslotte op 1500m hoogte, dus de temperatuur zal daar niet de hele dag 'aangenaam' zijn! Ook voor de nacht voor alledrie een winterpyama gepakt...het is wel lastig omdat je totaal niet weet wat je op die hoogte in een Almhut moet verwachten!

Voor Jordy zijn de laatste schooldagen aangebroken...hij kijkt er ontzettend naar uit, om EINDELIJK vakantie te hebben. Hij heeft geen zin meer, geen zin in huiswerk (de juf heeft al gezegd dat dat ook niet meer komt deze dagen), geen zin meer in het gesleep met die enorme schooltas, geen zin meer om te zitten in de klas. Hij is moe, afwezig....kortom: zwaar aan vakantie toe!! De juf heeft gezegd dat ze vandaag en morgen nog wel iets zullen doen, maar ook naar een speeltuin zullen gaan en/of naar het bos, in elk geval een aantal leuke dingen staan gepland! Woensdag de uitreiking van zijn Zeugnis en dan: VAKANTIE!
Jordy vindt het ook erg leuk dat hij eerder vakantie krijgt dan Luuk en Thijs en dat pepert hij de beide heren goed in, hahaha!

Gisterenavond boven de Autobahn-kaart gehangen, bekijken hoe we dit jaar willen gaan rijden. Vorig jaar zijn we via Frankfurt gegaan, is op zich goed gegaan, wel veel Baustellen, maar toen waren we een maand eerder op pad dan dit jaar. Ik heb een site gevonden waar alle BAUSTELLEN (klik op deze link) vermeld staan, je kunt er per Autobahnnummer zoeken.
Wij hebben besloten om dit jaar via Kassel te gaan, we hebben al eens eerder via Kassel gereden, lang geleden, maar ik kan me niet echt herinneren dat dit tegengevallen is. Vandaar dat we het weer eens willen proberen. Het aantal Baustellen is op deze route aanzienlijk minder...hopelijk blijft dat zo en denkt niet iedereen hetzelfde, hahaha! Ach en vanaf Würzburg rijden we dan gewoon weer de route van vorig jaar!

zondag 3 juli 2011

Ski-gebieden, kerk en visjes

Gisteren weer een beetje informatie vergaard. Aangezien het ons in de toekomst erg mooi lijkt om iets als een eigen B&B of appartementje te runnen, is het wel handig dat je in een omgeving zit waar er zowel in de zomer als winter iets te beleven is. Er hoeft echt geen heel scala aan 'bezienswaardigheden' of musea om de hoek te liggen, maar in de zomer kun je je heel goed vermaken met wandelen, klimmen, zwemmen en dat soort dingen. In de winter is dit iets anders, dan zullen er volgens mij vooral mensen naar Oostenrijk komen voor de sneeuw...Tirol is natuurlijk o.a. bekend als een 'ski-Bundesland', maar Karinthie toch iets minder, maar....ik weet dàt je er kunt skieen en ik weet ook wel een aantal plekken waar dit kan, maar lang niet alle plekken! Vandaar dat ik even gegoogled heb en echt waar, ik werd aangenaam verrast door het aantal ski-gebieden! Natuurlijk zijn er ook een paar hele kleintjes bij met 'wel' een hele kilometer piste, hihi, maar daar gaat het natuurlijk niet om, je kùnt er skieen!! Bij mijn 'zoektocht' trof ik maar liefst 26 ski-gebieden aan!!! De kilometers piste per gebied varieeren van 1 tot 111 km ski-piste!
Nou ja, het is wel handig om te weten waar ze liggen natuurlijk, dus...het is toegevoegd aan mijn bestandje!

Vanmorgen heeft Luuk een voordracht gedaan, met zijn eigen en andere Kindergartens, in de kerk. Er was het afscheid van de Schuki's (kids die het laatste Kindergartenjaar gehad hebben). Luuk moest een stukje voordragen en hij deed het geweldig! Mijn ouders zijn ook geweest om te kijken, erg leuk!

Op dit moment zijn de Jordy, Luuk en Thijs samen met Erik visjes en kikkers aan het vangen...vrijdag hebben we namelijk schepnetjes gekocht en die moeten even uitgeprobeerd worden! Ben benieuwd of ze nog iets gevangen hebben! Daarover morgen meer!