zaterdag 11 januari 2014

Vruchtbare dag!

Dat was weer een vruchtbaar dagje!
Erik is vanmorgen begonnen met de voorbereidingen om beneden de verwarmingsbuizen te kunnen 'omzetten'. Daarvoor moest er gesoldeerd worden, goed nagedacht worden, alle materialen klaargelegd worden en tegen de middag kon dan de kachel uitgezet worden en alle water uit de radiatoren...
als 'noodverwarming' had Erik ons campinggastel van zolder gehaald en in de keuken op de campingtafel gezet en in de woonkamer een kleine elektrokachel van Eriks ouders. Toen kon het slijpen van de oude buizen beginnen en vervolgens de aansluitingen via de nieuwe allemaal goed gesoldeerd worden, een hele klus, want Erik is er tot aan het avondeten mee bezig geweest...maar het is klaar, het water kon er weer op en de kachel doet zijn werk weer! Wij hebben het goed warm kunnen houden met de noodoplossing, het scheelde ook heel erg, dat het buiten ruimschoots boven nul graden is! Tot op heden is er nergens een lekkage te ontdekken in elk geval! Het blijft wel een poosje nog allemaal 'open', om het goed te kunnen controleren. Het is Erik gelukt om echt alle leidingen in de muur te verwerken, zelfs de verwarmingsbuizen in de woonkamer, waarvan we eerst dachten ze later te moeten wegwerken in een koof!! Niet nodig dus, straks is alles uit het zicht en zal het helemaal in de wanden verwerkt zijn!! Super!

Zelf ben ik vanmorgen begonnen met een was aanzetten en daarna in de woonkamer beneden langs het hele plafond, maar dan ook echt óp het plafond, een strook behang weg te halen. De vorige bewoners zijn ooit eens begonnen met een muurverf, een roze, waar een wit kronkeltje op geschilderd was...vervolgens is daarover het bekende dikke, cremekleurige met een bruin werkje, behang geplakt. Alleen is dit behang niet alleen over de muren gedaan, maar ook door de ''ronde hoeken'' tot zo'n 25cm het plafond op...toen een ''mooi'' plintje op het plafond en de rest van het plafond waren donkerbruine platen...misschien kunnen jullie je er nu een voorstelling bij maken... maar fijn, dat rottige stukje 25cm behang rondom de hele woonkamer is nu weg!
Daarna heb ik met de jongens een paar boodschappen bij de winkel in het dorp gedaan en toen was het alweer tijd voor middageten! De wekelijkse zes broden de vriezer in gesneden en later in de middag de jongens alledrie met de tondeuse over het hoofd gesjeesd :-).
Toen Erik nog weer even geholpen met het ontluchten van alle radiatoren en het was alweer tijd voor het avondeten!
De dag is om, er is weer een redelijke hoeveelheid werk verzet en nu gaan we weekend vieren!! Met morgen een uitje :-), daarvan hoop ik jullie later hele mooie plaatjes te kunnen laten zien...

vrijdag 10 januari 2014

Stollenwanderweg en Kreuz

SUPER! Dat was zojuist de wandeling...echt heerlijk!!! We waren met ons zessen, het was niet te koud en een klein zonnetje erbij...wauw weer! Aangezien Gerhard last had van zijn rug en er ook een band voor droeg, zijn we niet naar de Hubertushütte gelopen. Niet heel erg, want we waren allen al een poos niet geweest en om dan opeens zo te beginnen, zou wel heftig zijn, hihihihi. Hij had zelf anders bedacht en wilde mee gaan tot zover het zou kunnen, maar daar is natuurlijk geen sprake van! Ik stelde voor om een stuk Stollenwanderweg te doen, die loopt wat vlakker en voor Gerhard dus beter, dat hebben we dan ook gedaan. Via die route kun je alleen niet zulke uitzichtfoto's maken, omdat het veel bos is, dus mijn camera is onbenut weer mee terug gekomen, maar dat maakt niet uit, volgende keer beter!
Ze zeggen hier trouwens, als iemand last heeft van zijn onderrug, dat die persoon last heeft van zijn of haar ''Kreuz''... de eerste keer dat ik dat hoorde, keek ik wat verbaasd...ja, als iemand zegt: ''Mein Kreuz tut mir wee'', dan denk ik eerst toch wel aan wat anders! Ik vond het wel heel erg eerlijk en open en ook wel vreemd om zoiets zo te zeggen! Hahaha, inmiddels weet ik beter!

Ik stap zo lekker onder de douche en maak daarna de Etagenheizung vast klaar om aan te steken, tegen die tijd zal het tijd zijn om Thijs op te halen, denk ik zo. Ik kan er weer even tegenaan!

Een fijn weekend voor jullie allemaal!

donderdag 9 januari 2014

Stok achter de deur!

Vanmorgen al vol aan de gang geweest, het huis aan kant, opgeruimd, badkamer schoon, gestoft, gezogen, bedden opgemaakt...in de eerste plaats waren een aantal van deze punten gewoon hoognodig :-) en in de tweede plaats, ik wil morgen weer wandelen!!!! En ik wandel gewoon niet lekker als het huis niet aan kant is, of als er nog het een en ander moet gebeuren als ik weer thuis ben. Ik wil gewoon lekker met een leeg hoofd de berg op kunnen en bij terugkomst hier of ergens anders een bak koffie misschien...oe, ik heb er echt zo'n zin in!! Mijn lichaam geeft het ook al aan ben ik bang...nadat ik afgelopen weekend een dag geslapen heb en dus veel gelegen heb, in de vakantie weinig beweging gehad heb, beginnen mijn onderrug en heupen te protesteren. Tjonge, ik lijk wel een oud wijf! Hahaha, maar ik denk echt dat het daaraan ligt! Goed dus, dat het ritme weer komt van alledag!

Gisteren heb ik de ramen van de woonkamer beneden zo goed en kwaad als het ging, schoongemaakt...maar ja, daar val je momenteel nog van de regen in de drup! Erik had alle beschermkapjes van de scharnieren gehaald, omdat die nog van de vorige bewoners uit, helemaal onder het verf zaten, die heb ik dus in een emmertje sop laten weken en in de middag schoongemaakt. Toen eerst maar het grove stuifsel van de ramen geveegd met een handstoffer...maar omdat de vensterbanken en zijkanten nog ontbreken, blijft daar ook extra veel stof en smeer hangen...alles op de vloer gekieperd. Toen de vloer maar eerst 'even' aangeveegd, te weten dat er nog van het uitbreken en slijpen veel stof, stuifsel, gruis e.d. ligt. Steeds moet er dan ook ergens nog gebikt worden of ietsje meer weggeslepen...de rommel blijft dus, ook al veegt Erik telkens de vloer weer aan. Overal lag nog gereedschap, vuilniszakken met troep, een workmate midden in de kamer en meer...dus toch ook maar tussendoor wat opruimen en verder vegen, met eer van m'n werk! De ramen met water en doek schoongepoetst en daarna emmer vol laten lopen om de rest van het stuifsel enigszins van de vloer te dweilen...nou ja, bouwstof hè...ACHT emmers later, zag het er enigszins toonbaar uit, ook al was het nog een witte aanblik op de vloer, het was vele malen beter.
Zo langzamerhand kan ik ook weer wat meer doen en zal ik er ook geregeld weer een handje helpen.

Zojuist even een planning gemaakt met dingen die nog per sé beneden gedaan moeten worden, de gang die we nog willen schuren en witten en het appartement een aantal bijwerkpunten die gedaan moeten worden, het terugverhuizen naar beneden...tot aan de gasten die eind februari komen...ach, een stok achter de deur is wel eens prettig!

woensdag 8 januari 2014

Winter??

De winter wil maar niet komen! Net op het nieuws werd er nog verteld: ''Von Schnee sowie ein Wintereinbruch ist noch kein Sprache...'' Tja, daar moeten we het dan voorlopig maar even mee doen! De temperatuur is zelfs hier in Bleiberg haast als voorjaar te benoemen. Een aantal huizen in Bleiberg hebben al weer heel even zon op een dag...wij zullen er vanaf eind volgende week weer een glimp van ontvangen! Met andere woorden, de tijd vliegt, dus de winter mag wel even opschieten :-). 
Gisterenochtend was ik werkelijk waar net een minuut te laat met mijn fotocamera om een prachtig rode lucht te fotograferen, het was zó rood, dat ik over de Erzberg helemaal een rode gloed zag, vandaar dat ik met mijn camera naar buiten snelde, maar helaas, te laat. Vanmorgen was ik er niet op verdacht en was de kleur ook niet zo intens als gisteren, maar toch mooi...alleen had ik helaas niet mijn fotocamera bij de hand, maar wel mijn mobiel, vandaar de mindere kwaliteit van de foto, maar het plaatje als geheel is wel duidelijk!!dinsdag 7 januari 2014

Gewone leven!

Het gewone leven is weer begonnen...de veertien vakantiedagen zijn alweer om! Heiligabend, Kerst, Thijs zijn verjaardag, Oudjaar en Nieuwjaar...allen zijn ze de revue alweer gepasseerd! Bij de meeste mensen zal de voorraadkast weer normale proportie's aannemen, net als de koelkast en de diepvries...net als bij ons en ik vind het helemaal niet erg!

De jongens zijn vanmorgen in elk geval vrolijk opgestaan en onder veel lawaai hebben ze zich gewassen en aangekleed, Jordy heeft geholpen met tafel dekken en Luuk heeft Thijs voorgelezen :-) , tjonge, zal de kerst dan echt wat goeds hebben nagelaten?
Erik moest er vanmorgen ook weer op tijd uit, dat is wel weer even wennen! Weer naar zijn werk en dan afwachten wat het daar de komende weken brengt... nou ja, afwachten niet helemaal natuurlijk, Erik wil meer duidelijkheid. Het bedrijf mag hem namelijk volgens het bureau waar hij voor werkt, na vier maanden overnemen, maar volgens de chef van het werk mag dat al na drie maanden... deze week werkt Erik er drie maanden, maar Eriks gevoel is er nog dubbel... een beetje terugdenkende aan de afgelopen drie maanden, met al die overuren die gemaakt zijn en dan aan het einde van de maand een diepe teleurstelling krijgen als je het loonbriefje krijgt...dat is niet leuk, vier dagen in de week bijna 12 uur van huis en dan dat...eens afwachten wat het bedrijf ermee doet, als ze Erik werkelijk over willen nemen.

Ik zal dan nu eindelijk ook weer even een paar beelden laten zien van beneden:

hieronder: de muur is al behoorlijk glad gemaakt, maar nog niet klaar, het rookkanaal
daar is Erik nog mee bezig, die moest helemaal opnieuw 'gekant' worden...
ook zie je verschillende stroompunten die er nog niet waren!

hieronder: het kleine muurtje rechts is redelijk glad gemaakt al, 
de verwarmingsbuizen zijn in de muur geslepen, de oude zitten er nog,
nadat de buizen goed aangesloten zijn, kunnen de oude weg...
en ook hier zie je verschillende stroompunten die er niet waren.

hieronder: al het voorbereidende werk om de verwarmingsbuizen in de muur
te zetten is gedaan...


de twee kozijnen in de woonkamer worden nog opnieuw gekant, zodat ook dat allemaal aangesmeerd kan worden. Dit weekend wil Erik de verwarmingsbuizen aansluiten, daarvoor zal al het water van alle radiatoren in huis eraf moeten! Het moet toch een keer gebeuren en het zal ook klaar moeten zijn, voordat wij er weer onze intrek in nemen...
Wij verwachten eind januari er weer voorlopig onze intrek in te nemen, het zal dan nog bij lange na niet klaar zijn, maar het meeste smeerwerk zal dan al wel gedaan zijn...en dan is het weer verder sparen, zodat we hopelijk na het zomerseizoen met de keuken kunnen beginnen...

Gelukkig ziet het seizoen er wat gasten betreft al aardig goed uit! We zijn redelijk verbaasd over het aantal boekingen die al gedaan zijn!! Mensen die ook voor een tweede keer terugkomen...wat een compliment! Wij zijn trots!! En ìk ben trots...op Erik!!!

maandag 6 januari 2014

Slaapdag en 3D

Nou, na een slaapdag gisteren, ben ik er weer! Ik heb nooit geweten, dat ik op een dag zoveel zou kunnen slapen!! Na een nacht waarin ik veel misselijk ben geweest, van zaterdag op zondag, en daarna dan ook met hoofdpijn opstond, heb ik na een klein ontbijt mezelf op de bank gelegd...en geslapen...met tussenpozen om wat te drinken of te eten in zover het ging, maar vooral alleen maar geslapen, onvoorstelbaar! De jongens hebben gespeeld in dezelfde kamer, ruzie gemaakt in dezelfde kamer, met de treinbaan gespeeld in dezelfde kamer, ze hebben brood gegeten in de keuken en werkelijk waar, ik heb niets vernomen! In de middag, toen Erik met de jongens dan toch maar naar de bioscoop is gegaan (dat was al twee keer uitgesteld), ben ik even wakker geweest en heb wat tv gekeken. In de avond, toen de jongens naar bed gegaan zijn, ben ik weer gaan liggen en heb geslapen tot we naar bed gingen en ik heb ook nog heel lekker de nacht doorgeslapen en vandaag ben ik er weer! Een beetje hoofdpijn nog en ik moet wel oppassen met eten, maar verder niet.

De jongens hebben een 3D film gekeken! Voor Luuk en Thijs was dit de eerste keer bioscoop! Helemaal spannend natuurlijk en voor Thijs ook wel een beetje eng de film, maar hij vertelde er wel voluit over, dus het was geslaagd! Ze hebben de 3D-brilletjes mee kunnen nemen naar huis, dus ik kon zelf ook even zien, hoe ze er in de bioscoop bij hebben gezeten... hihihi!! Thijs had echt het idee gehad, dat er mensen op het podium stonden in plaats van dat er een film gedraaid werd, hij was helemaal de kluts kwijt! Het is natuurlijk ook heel imponerend zo'n enorm scherm!! Maar fijn, het was een geslaagde middag voor de heren!

Het was gisteren dan ook niet echt een dag om buiten te zijn...het is zaterdagavond van 'normale' regen overgegaan in enorme regen! Het waaide en het begon opeens zelfs te onweren!! Het ging even heftig te keer en de rest van de nacht en volgens mij de hele zondag heeft het geregend, met ondertussen zelfs een hele dikke sneeuwbui... vanmorgen was het wat vriendelijker buiten! Het is in elk geval droog! Voor mijn part mag er nog een flinke winter komen, want dit vind ik maar niks, alles behalve regen...