zaterdag 5 november 2011

Ziek en Peterselienhochzeit

Afgelopen week was natuurlijk weer een uitputtingsslag voor de kids: weer naar school, 's morgens vroeg op en weer dingen 'moeten'. Dat heeft zich bij ons in huis geleid tot de eerste zieke....Thijs is ziek, donderdag was hij vreselijk moe, zo moe dat hij na het avondeten (wat heel beroerd ging), niet eens meer heeft gedoucht, maar gelijk naar bed is gegaan om 18.30u. Vrijdagochtend kwam hij als een kacheltje uit bed....koorts. Hij heeft wel gewoon een boterham gegeten en gedronken en in de ochtend (ik heb hem natuurlijk in huis gelaten), was hij nog best te pas. Hij wilde helpen met stofzuigen en hij heeft dan ook de halve kamer nog gedaan! Het middageten wilde niet meer vlotten en tegen 14.00u heeft hij zich op de bank neergelegd en hij is er ook niet meer van af gekomen!! Dat zegt dus al genoeg over hoe hij zich voelde. Hij heeft veel geslapen. Tegen het avondeten, toen Erik thuis was, had hij het helemaal gehad, maar het was nog vroeg en hij had al ontzettend veel geslapen op de bank, dus heeft Erik de jongens tegen 17.45u allemaal meegenomen voor een wandeling in het donker, Thijs in de buggy. Daarna heeft hij nog wat fruit gegeten en toen naar bed.

Vanmorgen is hij wel weer redelijk opgestaan. Nu is Erik weer even met Luuk en Thijs een rondje aan het maken buiten, even weer een frisse neus halen. Daarna denk ik dat Thijs zich wel weer overgeeft, hij heeft echt een koortsgezichtje en hij is moe....sneu hoor.

Vanmiddag gaat Erik, samen met de buurmannen een boog maken, voor de achterburen die volgende week hun 'Peterselienhochzeit' (12,5 jaar) hebben.
Morgen komen mijn ouders, samen met mijn oma op de koffie, dus het weekend verloopt verder best rustig!

Verder heb ik voor nu niet veel bijzonders te melden eigenlijk. De komende weken zullen we nog wat papierwerk krijgen over het afronden van het oude huis en de afronding van de hypotheek en tegen die tijd zal ik ook weer een beetje in het Oostenrijkplan duiken, een beetje uitzoekwerk verrichten over de werkgelegenheid en ik zal een aantal internetadressen van gemeentes in de juiste omgeving zoeken, zodat ik die volgend jaar een mail kan sturen, dat we een huis zoeken.

donderdag 3 november 2011

Een gewone dag

Een kort berichtje:

Een heel gewone donderdagochtend! Vanmorgen eerst de kids naar school gebracht, toen thuis een was opgevouwen en vervolgens naar de kapper! Heerlijk weer hoor, stukje eraf. Daarna boodschappen gedaan, getankt met de auto en in huis de boodschappen weer weggepakt, dus? Niets geks, heerlijk!

Ik verneem aan de jongens, dat ze nog even flink moeten inkomen, in het schoolleven. Twee weken vakantie en alles wat daarin is gebeurd, is natuurlijk ook niet niks. In de ochtend gaat het nog, maar zodra ze thuis zijn, zijn ze euh...een beetje, hoe zal ik het zeggen...niet lief voor elkaar (en dan druk ik het netjes uit). Ze smijten elkaar op de grond en springen op elkaar, gooien deuren voor elkaars neuzen dicht en maken echt om alles een probleem....pfff, het zal ook wel aan het jaargetijde liggen, ik heb weleens gehoord: ''zodra de bladeren van de bomen vallen....'' Nou ja, laat die bladeren dan maar snel allemaal tegelijk van de boom komen, dan gaat het hier hopelijk ook wat beter.
Ik denk ook echt dat het jongens onder elkaar zijn, die elkaar eerst bijna de hersens inslaan en vervolgens samen een spelletje zitten te doen aan tafel....jongens zijn heel lichamelijk, er wordt niet veel met woorden opgelost, maar met daden....als je begrijpt wat ik bedoel.

woensdag 2 november 2011

Der Alltag hat wieder angefangen

Gisteren de sleuteloverdracht dus gehad, heel apart moet ik zeggen. In de eerste plaats, we hadden om 17.15u afgesproken en dan begint het natuurlijk al te schemeren en in een leeg huis....is nagenoeg geen verlichting meer te vinden! Ik was er als eerste met Luuk en Thijs en wij hebben eerst maar even de rolluiken opgetrokken en het laatste beetje daglicht naar binnen gelaten. De kachel een graad hoger gezet tegen de kilte en toen was het wachten. De kopers kwamen om precies de afgesproken tijd en zij waren wel zo slim geweest om wat fittingen en lampen mee te nemen en een trapje, om erbij te kunnen komen met ophangen. In tussentijd arriveerde Erik ook. We hebben even gekletst, toen heb ik de sleutelbos 'uitgelegd' en verteld welke sleutels van welke deuren waren. Met een zaklamp hebben we de tellerstanden opgenomen en genoteerd en ondertekend en vervolgens hebben we nog even weer gekletst en wat dingetjes die ze vroegen verteld. We hebben het geld voor de overgenomen goederen ontvangen en toen konden we weg...naar huis...
De straat en de wijk uitrijden voelde eigenlijk nog wel het gekst! Ik besefte opeens dat we voortaan alleen maar met een bepaalde reden daar hoeven te zijn...voor een kopje koffie bij de 'oude' buurtjes bijvoorbeeld of voor het wegbrengen van een van de kids om te spelen in die buurt, maar niet meer voor het huis.

Gisteravond hebben we er eigenlijk niet eens over gesproken, dat hadden we al genoeg gedaan eigenlijk en ik vernam aan Erik, dat hij op de één of andere manier opgelucht was...het is goed zo.

Vandaag is er daarmee dus voor ons weer een nieuw begin, tenminste, zo voelt het nu. Ik heb vanmorgen de meterstanden doorgebeld voor het gas, water en electra en daarmee is het voor mijn gevoel afgesloten. Vanaf nu hebben we gewoon weer één huis waar we ons mee bezig hoeven te houden, dat geeft veel rust, vooral voor onszelf, maar ook voor de kinderen.
Vanaf nu kijken we ook weer vooruit, naar alles wat gaat komen!!! We hebben er zin in!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dinsdag 1 november 2011

De tafel en sleuteloverdracht

We hebben de tafel! Hahaha, weet je wat nu zo grappig is? Het blijkt inderdaad precies en exact dezelfde tafel te zijn, die wij een paar jaar geleden de deur uit hebben gedaan. Die tafel is vooral weggegaan, omdat hij voor ons, voor dagelijks gebruik, te klein geworden was, het was dan ook een ruime 4 persoons-tafel en tja, wij zijn met ons vijfen. Ik wilde toen wat meer ruimte op tafel, als je aan het eten bent en daarom hebben we toen een grotere gekocht. En nu staat dus zo'n exact hetzelfde exemplaar weer bij ons in huis. De oude van ons is er ook nog wel....alleen samen met onze voormalige salontafel, heeft mijn broer er toen twee 'nieuwe' vierkante salontafels van gemaakt. Dat noem ik nog eens recycling!
Op dit moment heb ik er onze eigen klapstoeltjes bij staan, om te kijken of dat goed gaat en of het bevalt. Als het goed gaat, blijven die er voorlopig bij staan en ga ik rustig eens op marktplaats kijken of er iets anders bij te vinden is.
We hebben gisteravond al aan de tafel gegeten, ideaal! Hihi, Jordy was op het moment van eten koken nog boven en intussentijd kwam Erik dus met de tafel in huis, Erik heeft de poten eraan gedraaid en we hebben 'm meteen op de goede plek neergezet en de tafel gedekt. Erik heeft Jordy geroepen voor het eten en snel de lamp in de kamer aan gedaan (om te laten lijken dat wij er zouden zijn) en wij zijn toen met z'n vieren heel stil in de keuken gaan zitten. Jordy stond dus eerst in de kamer en kwam toen met een heel bedropen gezicht in de keuken, keek heel verbaasd en moest toen lachen!
Ik ben er heel blij mee, want toen vonden wij de tafel te klein, maar voor nu, in de keuken, waar het vooral gaat om de broodmaaltijden doordeweeks als Erik op het werk is, is ie groot genoeg! Zelfs met ons vijfen konden we er nog goed aan zitten (je moet alleen niet teveel op tafel zetten aan pannen of broodbeleg)! (ik denk dus dat we er binnenkort ongeveer alle maaltijden aan zullen zitten...).nette tafel toch?

Vandaag is het dan zover: de sleuteloverdracht.


de voltallige sleutelbos die we gaan overhandigen...

Na vandaag kunnen we zeggen: case closed....

maandag 31 oktober 2011

Bijkomen?

Gelukkig vermaken de jongens zich hier prima! Voor op het weiland gebeurde er de laatste tijd steeds wel weer iets, waar ze naar konden kijken. Van het maaien van het weiland en het maken van de hooibalen, tot het suikerbietenveld erachter, wat inmiddels gerooid is! Hier op de foto kijken de jongens dus vanaf het balkon naar het rooien van de bieten:Verder zitten we hier op loopafstand van de steengroeve en daar is ook altijd wel iets leuks te beleven of om te doen. Er is een soort van steenmuseum in de buitenlucht, waar helemaal met uitleg vermeld wordt uit welke bodemlaag bepaalde steensoorten opgegraven worden. De kinderen kunnen er lekker klimmen en klauteren op de grote rots (zie foto) en op een zondag, als er niet gewerkt wordt in de groeve, kun je er ook helemaal onderin lopen, in de afgravingen!
Gisteren hebben we inderdaad een rustdag gehouden, we waren er allemaal aan toe! Niets moet, alles mag. Jordy heeft zich buiten goed vermaakt met de buurtkinderen, Luuk is zowel binnen als buiten geweest en Thijs heeft zich eigenlijk het meeste bij Erik in de buurt opgehouden. Erik heeft de fietsen weer helemaal in orde gemaakt, remmen nagekeken, verlichting waar nodig gerepareerd en hij is ook samen met Thijs nog even naar het oude huis geweest. Zaterdag had ik de auto te vol om de bezems en een werkkoffer van Erik mee te krijgen en er lagen achter het huis nog een paar grote stenen uit Oostenrijk, die moesten natuurlijk ook nog mee! Erik en Thijs hebben die dingen dus even opgehaald en Erik heeft ook voor de zekerheid nog maar even bij de ketel gekeken....je weet maar nooit! Gelukkig was daar alles in orde.
Ik ben met van alles en nog wat bezig geweest, papieren uitzoeken, dingen voor school klaarmaken, lijstjes gemaakt met wat ik vandaag allemaal nog 'even' moest regelen...

Na het werk gaat Erik de tafel ophalen! In Enschede hebben we een tafel gevonden, die wat grootte precies goed is, er zitten alleen geen stoelen bij, maar daar ga ik ook niet zo moeilijk mee doen, gewoon een paar goede klapstoelen of zo. Bij de Leenbakker hebben ze die net in de aanbieding (ik moet alleen nog even bekijken of die met de hoogte wel kunnen). Dan hoeven we in ieder geval niet meer steeds met alles te slepen, vanmorgen ook weer. Erik is nu natuurlijk weer aan het werk en hij heeft gisteravond dan al wel het meeste klaargezet, maar toch heb ik vanmorgen ik weet niet hoe vaak heen en weer kunnen lopen: het drinken inschenken, brood uit de vriezer, beleg uit de koeling op tafel, ontbijtkoek bleek op en staat in de voorraadkast in de keuken, schilmesje vergeten...klinkt allemaal heel gewoon, is het ook, alleen als je steeds door twee deuren moet, waar in de ochtend ook nog al eens kinderen door heen komen rennen...gelukkig ging het met mijn hete kop thee nog net goed....

hahaha, wat klink ik toch verwend! Ik heb gewoon zin in zeuren denk ik....mijn hoofd zit gewoon heel vol met van alles en nog wat. Als morgen de sleutel weg is, wordt het hopelijk een stukje beter. Vanaf dan komen de 'dingen' van de kinderen weer om de hoek kijken....die decembermaand hè...hier hebben we dan ook nog de Laternenumzug, volgende week dinsdag. Erik moet vanavond naar school om voor Luuk en Thijs de Laternen, die ze zelf uitgezocht hebben, te knutselen...dit keer zijn de vaders aan de beurt!
Vervolgens beginnen op de Kindergarten ook al de voorbereidingen op het Nicolausfeier en tevens ook al de voorbereidingen op het Weihnachtsfeier!!
Weinig tijd dus om even goed bij te komen!

zondag 30 oktober 2011

Foto's van het 'oude' huis

 Op de één of andere manier kon ik niet zoveel foto's in één blog kwijt, vandaar dat ik dus twee blogs heb gemaakt voor al de foto's. Dit is dus deel 1:
Bij gebrek aan stoelen en een tafel, hebben we een kleedje op de grond gelegd, voor het lezen en voor de kleine picknicks die we er steeds houden.


de woonkamer vanaf de andere kant op de foto


het voorste gedeelte van de woonkamer


een stuk van onze slaapkamer

de badkamer van de ene kant

Hier volgt deel 2:
de andere kant van de badkamer


een stukje van Jordy en Luuks oude slaapkamer

de oude slaapkamer van Thijs

de zolder van de ene kant

de zolder van de andere kant