zaterdag 15 september 2012

Een flinke blog!

Volgens mij heb ik nog flink wat te vertellen.... natuurlijk waren mijn ouders hier bij ons in huis en deze week zijn ook Jordy en Luuk voor het eerst naar school geweest, we hadden verjaardagen...dus het was euh...net iets drukker dan anders zeg maar! Ik ben ook nog bij de bank geweest, er zijn nieuwe fietsen gekocht...Ik zal het allemaal vertellen!

Zoals op mijn laatste blog te zien is, is het balkon nu zo goed als klaar...gelukkig! Alleen de planken moet nog en tweede keer behandeld worden, maar de bovenkant en de onderrand zijn inmiddels twee keer in de verf gekomen en het resultaat is geweldig!! Het is precies zo geworden, zoals we gehoopt hadden, het is niet te licht en niet te donken, het is perfect!! Inmiddels hebben er Eriks vader, Erik zelf en mijn vader aan gewerkt...alle oude verf is afgekrabt, toen alles met grof schuurpapier, daarna met fijn schuurpapier, alles is afgenomen. Toen kon alles voor de eerste keer in de verf, daarna is het dus voor een gedeelte weer licht geschuurd en voor de tweede keer behandeld. Het laatste deel had Erik vandaag klaar willen maken, maar daar was geen tijd meer voor! Misschien morgen...

Jordy en Luuk gaan dus alweer een week naar school nu en het gaat goed! Ze vinden het allebei leuk, ze hebben volgens mij ook een leuke klas. Maandag hadden ze maar tot 9.45u 'les'. Het was de klassenindeling en met Luuk kon ik meelopen naar binnen, net als alle andere ouders van de eerste klassers. Zo konden we ze een beetje begeleiden, er werd ruimschoots de tijd genomen voor de kinderen, wie wilde kon foto's maken, samen met de juf, die in Dirndl gekleed was....ik had dus geen fotocamera mee, want ik wist niet dat ze dit zouden doen! Ook bleek dat alle kindjes de Schultüte bij zich hadden...behalve Luuk dus, want ik wist niet dat ze die 'gewoon' op de eerste dag mee mochten nemen! Maar goed, ik heb ter plekke met Luuk overlegt en gezegd dat we dan zijn Schultüte met zijn verjaardag zouden geven, gevuld! Luuk vond het helemaal prima! Tegen de tijd dat ik weer naar huis kon, kon ik een uur later alweer terug om ze beiden weer op te halen!
In die tijd hebben mijn ouders Thijs naar de Kindergarten gebracht.
Dinsdag hadden ze iets langer les. Ze hebben er deze week vooral gezorgd dat de materialen in orde kwamen...pffff, dan heb je in de vakantie al een hele waslijst aan meteriaal gekocht. Deze week kreeg eerst Jordy een briefje mee voor nog een schrift met een hoesje. Toen kreeg Luuk een briefje mee, voor een werkkoffer met wol, schaar en een haaknaald. Vervolgens moest Jordy nòg een schrift met hoesje hebben en het blijkt dat ook Jordy die werkkoffer met inhoud moet hebben....heel handig dat het allemaal zo compleet is...niet dus! Maar goed, zo langzamerhand, hebben we volgens mij alles compleet nu.

Woensdag was mijn moeder jarig. Aangezien de jongens dus allemaal naar school moesten en het dus in de ochtend nogal vroeg is, hebben we alleen een klein cadeautje en een kaartje aan mijn moeder gegeven, zodat het niet helemaal kaal zou zijn. Erik had de avond ervoor de slingers opgehangen, dus het was ook versierd!
Mijn moeder had, samen met Luuk, een kwarktaartmix en een kookpudding en een kloppudding verstopt, toen ze de eerste keer hier kwamen. De kwarktaartmix werd dinsdag in de middag tevoorschijn getoverd en samen hebben ze de taart gemaakt. Woensdag heeft mijn moeder de puddingen gemaakt, dus op die manier hebben we toch een beetje de verjaardag alvast gevierd, omdat we de verjaardagen dus samen zouden gaan vieren op vrijdag. Helemaal een kale verjaardag heeft mijn moeder dus niet gehad op woensdag!


Woensdagmiddag, na school, zijn mijn ouders, de jongens en ik naar het zwembad gegaan en hebben we het bad bijna voor ons zelf gehad! Het was superleuk om met zijn allen te gaan zwemmen, de jongens hebben zich helemaal uitgeleefd!

Donderdagochtend hadden we een verrassing....het had gesneeuwd!!! Niet in Bad Bleiberg zelf, maar de Dobratsch had mooie toppen...kijk maar:
Deze foto heb ik in de ochtend, rond 6.45u gemaakt....

...en deze een paar uur later.
Nieuw rond de koop van het huis! Wij zaten natuurlijk met smart te wachten op het contract van Erik...maar dat kwam maar niet. Het werkt hier gewoon allemaal wat anders. Dat vierweken contract van Erik was al verlopen en Erik kon die maandag daarna gewoon verder gaan met werken, alsof alles heel normaal was...dat was natuurlijk heel mooi! Wij hoopten gewoon dat ze gelijk in die week een contract zouden opstellen, waarmee wij naar de bank konden gaan. Dat kwam dus niet. Erik heeft gevraagd, ze zouden het overleggen en die vrijdag zou Erik iets horen. Dat gebeurde dus niet. Erik heeft maandags weer gevraagd, maar nu gevraagd, dat als het contract niet zou komen, of ze dan maar een blaadje wilden maken, met een bevestiging van Eriks werk bij de firma. Daar ging een paar dagen overheen, maar zowaar kreeg Erik dat formulier afgelopen week mee! Daarop heb ik gelijk de bank gebeld en de meneer vond het goed genoeg klinken en ik mocht komen! Vrijdagochtend ben ik dus, met de auto van mijn ouders, naar Villach gereden, naar de bank. De meneer zei, dat ik best alleen mocht komen, want we zouden toch eerst het een en ander nog bespreken. Hij vroeg wel, of ik nog een paar foto's van de binnenkant van het huis mee wilde nemen, zodat ze alles een beetje compleet zouden hebben, voor het inschatten van de waarde. Ik heb donderdagmiddag een aantal foto's per email doorgestuurd.
Bij de bank hebben we van alles besproken, de foto's hadden ze al aan de juiste persoon gegeven en ze bleken ook al bij een andere instantie na te hebben gevraagd, of wij een lening konden krijgen (vraag me niet waar!). Alles was prima! Ze moesten alleen nog van een collega een formulier ontvangen, die de waarde van het huis in zou schatten en daarmee zou ook vast komen te staan of wij de hoogte van de gevraagde lening kunnen krijgen. Onder ons gesprek kwam dit formulier al binnen en ook daar was alles in orde!!!! YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wat heerlijk zeg! Ze hadden ons al wel mondeling toegezegd, dat wij de lening konden krijgen, maar dit voelt toch wel prettig hoor, nu staat het ook op papier! Het bleek voor ons geen probleem te zijn, vanuit de bank, omdat wij een behoorlijk bedrag aan eigen middelen mee hebben.....gelukkig maar!
Bij thuiskomst heb ik gelijk Udo gebeld, die feliciteerde ons en gaf gelijk de naam van de notaris door, waar zij alles rondom het huis mee geregeld hadden, toen hun vader is overleden. Wij mogen zelf natuurlijk bepalen of wij met dezelfde notaris in zee gaan, maar dit is ook weer een goede kennis van de familie...ik moest haar van Udo maar de hartelijke groeten doen...dan kwam het volgens hem wel in orde! Ook heb ik de mevrouw van de verzekeringen gebeld, want zij wil voor ons het voorstel van de bank, samen met een collega van haar nakijken, meer voor ons eigen gevoel en zij vroeg of er een bepaald iets in stond, waar ik haar dus geen antwoord op kon geven, maar zij stelde voor om haar alles te laten doornemen, helemaal prima!
Maandag ga ik de notaris bellen en in de avond komt de mevrouw van de verzekeringen langs, om alles door te kijken. We kunnen dus eindelijk verder!!!!

Van Udo heb ik via de mail ook ons Energieausweis van het huis doorgekregen, die bleek al bij Udo en Andy aan te zijn gekomen en zij wisten niet anders, dan dat wij ook een kopie gekregen hadden, niet dus. Maar nu hebben we deze binnen en kunnen we ook verder met een eventuele Förderung op de kozijnen en/of de Dämmung. We hebben inmiddels twee complete offertes voor de kozijnen, een derde is onderweg. De offerte voor de Dämmung kan nu in orde gemaakt worden, want de meneer daarvan heeft de energieausweis nodig.

Verder hebben we vrijdagmiddag de verjaardag van mijn moeder en Luuk samen gevierd. We hebben toen alle cadeautjes op tafel gelegd, met ballonnen erbij, toen Erik in huis kwam, na het werk.We hebben dus gezellig alle cadeaus uitgepakt en bewonderd en daarna zijn we heerlijk uit eten gegaan bij Jedermann, hier onder aan de berg.


Je kunt er gewoon heerlijk eten, het is er gezellig en voor de kinderen is er altijd iets te kleuren en te bekijken. Het was gezellig en tevens ook een soort afsluiting van de vakantie van mijn ouders....die zijn namelijk vanmorgen weer richting huis vertrokken, na voor het eerst in hun leven, meer dan drie weken van huis weg te zijn geweest!

En dan vanmorgen, de eigenlijke echte verjaardag van Luuk!! Ons zoontje is alweer 7 jaar....af en toe is het net alsof die bevalling gisteren was!! Ongeloofelijk elke keer weer, als je eigen kind een jaar ouder wordt... Hahahaha, gisterenavond in bed schoot mij opeens te binnen, dat we nog cadeautjes uit Nederland in de kast hadden liggen voor Luuk!! Totaal niet meer aan gedacht gisteren, dus vanmorgen was voor Luuk de verrassing dan ook groot, dat er alweer cadeaus bij het ontbijt lagen!! Nóg een keer verjaardag dus!! Wat een rare week hebben we wat dat betreft eigenlijk gehad, maar voor Luuk was het natuurlijk een groot feest!!


Uiteindelijk zijn mijn ouders vanmorgen rond een uur of tien vertrokken...gek om als het ware 'afscheid' te nemen voor een heel aantal maanden....niet leuk, maar we hebben natuurlijk de afgelopen week wel weer zoveel gezelligheid gehad met elkaar, daar kunnen we wel weer even op teren....en voor opa en oma was het wel fijn, om ook mee te maken dat de jongens hier allemaal naar school zijn geweest. Ze hebben de hele week 'meegedraaid' met ons en de ene keer Thijs naar de Kindergarten gebracht, de andere keer Jordy en Luuk weggebracht of opgehaald. Meegeholpen met het huiswerk maken...ze hebben dus nu echt een idee hoe het hier gaat en hoe het de jongens vergaat!

Verder zijn we vandaag naar het Atrio gegaan. De Hervis (winkel met fietsen, sportkleding, schoenen, bergbeklimuitrustingen etc.) heeft opruiming in de fietsen. Binnen drie weken ligt er namelijk de winkel weer vol met de ski's en de toebehoren ervan, dus de fietsen moeten er plaats maken en gaan dus nu flink in de opruiming. Ik had er afgelopen week al gekeken, samen met mijn ouders en toen hadden we eigenlijk wel een mooie mountainbike voor Erik gezien...die mountainbike bleek een juniormodel te zijn. De andere mountainbike's in Eriks maat, waren alsnog flink aan de prijs, dus dat wilden we niet doen, dan kijken we alsnog wel naar een tweedehands. Maar toen we er verder rondkeken, kwamen we dus bij de kindermountainbike's uit. Onze jongens hebben alledrie geen 'berggeschikte' fietsen. Natuurlijk fietsen ze wel met de fietsen die ze hebben, maar ze zullen toch een keer aan wat anders toe zijn en nu waren dus die mountainbike's flink afgeprijsd. Eerst hebben we Jordy op zo'n ding gezet, dat paste en Jordy werd helemaal enthousiast. Luuk er ook op, maar eigenlijk was die voor Luuk echt maar net aan de grote kant, maar een kleinere was te klein. In Thijs zijn maat, stonden er geen mountainbike's. We hebben gekeken, overlegt, nogmaals gepast en toen besloten om het te doen! Het scheelde gewoon teveel en de prijs was wel zo, dat je er misschien wel een tweedehands mountainbike voor zou kunnen kopen, maar niet één waarvan alle versnellingen en remmen goed werken. Er zitten 21 versnellingen op, vering in de voorvork en vast nog wel meer, maar niet iets wat ik dan weer interessant vind...hahahaha, maar goed, we hebben wel besloten om ook voor Luuk de mountainbike mee te nemen, als het nu echt nog niet kan, dan in het voorjaar wel, dat zei de meneer er wel bij. De jongens dus helemaal hieperdepiep, twee standaards hebben ze erop gezet en Jordy en Luuk zijn de trotse eigenaren van echte mountainbike's!!!! Bij thuiskomst, heeft Erik bij de fiets van Luuk een reflector die onder het zadel zat, weggehaald, waardoor het zadel lager kon en nu past Luuk er ook goed op! Kijk maar:


Je ziet wel, het zijn wel 'drek tot in de nek' fietsen...hahahaha, misschien dus
dat er nog eens een spatbord op gezet gaat worden, maar dat merken we nog wel!


dinsdag 11 september 2012

Aan het werk! Auto en konijnen

Kijk, het is natuurlijk niet alleen maar vakantie vieren!!!

De constructie moest nog net even iets anders, maar zo lukte het....Inmiddels gebeurd er natuurlijk ook van alles en zijn we nog steeds volop bezig. Met de auto bijvoorbeeld...pffff, wat een gedoe zeg! Het blijkt dus, dat we al in overtreding zijn met onze auto! Wij wisten niet anders als dat je drie maanden met het oude kenteken door mocht rijden, maar dat blijkt dus maar een maand te zijn. Fijn! De buurman had ons iets gezegd over de auto invoeren via Übersiedlung, dus als een 'verhuisstuk' zeg maar, maar die vlieger blijkt al niet meer op te gaan, daar kwamen we vorige week achter. Toen ben ik erachteraan gegaan: wat is nu de volgende stap...nou, dat bleek niet zo makkelijk te zijn. Van de ene hoorde ik dit, van de ander hoorde ik dat, telefoontjes gepleegd, informatie ingewonnen...uiteindelijk gooide ik de frustratie op Facebook en toen kwam er van een mede-emigrant een oplossing: een telefoonnummer van nog weer een andere emigrant, die bij een verzekeringsmaatschappij heeft gewerkt, maar nu inmiddels bij een autobedrijf. Ik heb gebeld en daar kwam in elk geval weer een ander verhaal naar boven, maar ik ga ervan uit dat dat het nu klopt. Vandaar dat ik morgen langs het Finanzamt ga, in de hoop dat ze een Nova berekening willen maken...en tevens ga ik de de drie schoolbezoekbevestigingen afgeven en dan maar hopen dat het Familienbeihilfe gedeelte nu gaat lopen.

Verder hebben we hier natuurlijk bezoek en daardoor hebben we morgen een verjaardag!! Mijn moeder is jarig en zaterdag is Luuk jarig. We vieren uiteindelijk alles samen, op vrijdag, want op zaterdag gaan mijn ouders weer naar huis.
Morgenmiddag willen we gaan zwemmen in Bleiberg en vrijdag gaan we uit eten. Dus we hebben nog een leuk vooruitzicht!

Ik zal jullie ook de konijnen nog even laten zien, inmiddels zijn ze ongeveer 4 maanden oud!
Speedy!


Snoopy!


maandag 10 september 2012

Dobratsch

Ik kan het niet laten...het was daarboven ook gewoon zóóóó mooi!!
We zijn, vanuit de parkeerplaats aan het einde van de Villacher Alpenstrasse, naar de top gelopen. Het wordt beschreven als een route van 1,5 uur, maar wij hadden natuurlijk drie kinderen en een opa en oma bij ons...hahahaha, en wij hadden alle tijd, dus wij meerdere pauze's genomen onderweg, fruit gegeten, gedronken en uiteindelijk vermoeid, maar heel voldaan de top bereikt!!!
Zoek zoek en je zult ons huis vinden!


De lawinekering die vanuit ons huis zichtbaar is!nogmaals goed zoeken!

Thijs vond het toch wel heel ver en heeft een paar
flinke stukken bij Erik op de nek gezeten...


YES; DETOP!!!!!