vrijdag 16 maart 2012

De tuin, verkocht en brood

Nou, het lijkt erop dat het voorjaar begonnen is! Gisteren een heerlijke dag met zon en vandaag dan wel een stukje frisser, maar grotendeels wel met zon. De tuin riep om hulp...tot een week geleden konden we er nog niets in beginnen, alles nog kletsnat...kan ook een goede smoes zijn, maar het was echt zo. Nu dus niet meer en daarom ben ik eergisteren maar eens begonnen...gisteren verder...en vanmiddag weer verder...het is nu wel netjes voor het oog, maar ik heb opzij nog niets gedaan en gelukkig hoefde het gras nog niet gemaaid te worden. Snoeien is niet mijn ding, in onze oude tuin deed ik altijd maar wat en eigenlijk ging het dan wel vaak goed en wat niet goed ging verdween richting 'Kompostieranlage'...haha, komt er ook eens een keer wat anders! Aangezien de verhuurder de tuin nog picobello voor ons op orde had gemaakt voordat wij erin kwamen en ook nog heel uitgebreid ging vertellen over hoe en wat hij allemaal gedaan had en dat tuinieren een grote hobby van hem is...lijkt het mij heel verstandig dat hij het ook weer zelf doet als wij eruit zijn...anders ruïneer ik de tuin nog...(als dat geen goede smoes is..hihi).

Vanmiddag weer wat verkocht! Na de middag kreeg ik een mailtje of ik voor 13.30u kon reageren, dan kon hij vanmiddag het camping-kook/opbergtafeltje nog op komen halen! Prima, aangezien hij geen bedrag noemde, was ik zo vrij om te vertellen wat het minimale bedrag zou zijn en hij ging akkoord! Om 16.15u kwam de man, helemaal enthousiast, hij betaalde en weg was weer!! Zo kan het dus ook!

Morgen maar weer even brood bakken. Tot nu toe heb ik dit keurig elke week gedaan en ik heb er steeds meer lol in! Ik heb een broodmeel gevonden waar je dus alleen water aan toe hoeft te voegen en vervolgens hetzelfde stappenplan heeft als het brood bakken met gewoon Weizenmehl, dus: kneden, laten rijzen, kneden, laten rusten, brood vormen, laten rijzen en tot slot bakken. En eerlijk gezegd is dit brood echt erg lekker! Ook de kinderen vinden het heerlijk en roepen 's middags al, als ik vraag hoeveel brood ze denken te gaan eten: ''wel zelfgebakken brood hè!''

donderdag 15 maart 2012

Advertentie, Lebenslauf en goed te pas

Inmiddels heb ik bij de Flohmarkt-site een advertentie geplaatst voor het zoeken van een woning, dat ging heel snel en simpel. Ik weet niet precies hoe groot het bereik hiermee zal zijn, maar we hebben maar één goede reactie nodig!
Gelijk heb ik bij andere sites die ik zelf al geregeld (bijna dagelijks) in de gaten houd een zoekopdracht ingegeven, dan wordt je per mail bericht als er weer een nieuwe woning aangeboden wordt.

We zijn ook weer verder gegaan met onze CV's. Ik had ze inmiddels in het Nederlands opgesteld en al flink wat voorbeeldjes voor een oostenrijkse 'Lebenslauf' (CV) uitgedraaid van het AMS (soort banensite in Oostenrijk) en ook voorbeeldjes die ik gekregen heb van Karin en Corine, erg handig! Nu zijn heel veel dingen wel makkelijk over te zetten, maar het is wel erg lastig om het opleidingsniveau van Nederland te vergelijken met die in Oostenrijk...ik heb al verschillende sites opgezocht, maar nog niet een goede gevonden. Het gaat er mij om, dat een werkgever in Oostenrijk aan onze Lebenslauf wel kan zien wat ons opleidingsniveau is...hahaha, niet dat wij er bijvoorbeeld opeens een Universitaire opleiding van hebben gemaakt!! Nou ja, ik heb op het Oostenrijkforum deze vraag gesteld en ik hoop natuurlijk op een antwoord waar ik wat mee kan!
Waarschijnlijk heeft Erik zijn Lebenslauf echt nodig begin april............

Jordy is inmiddels goed in orde, vanaf gisterenmiddag ging het eigenlijk al wel goed, maar ik vind altijd, dat als je ziek geweest bent, je toch wel weer een hele dag goed te pas moet zijn geweest, voordat je weer naar school gaat. Vandaag is Jordy dus nog in huis, maar morgen gaat hij weer naar school. Het wil natuurlijk niet zeggen, dat hij de hele dag maar een beetje rond gaat hangen! Hij is nu dus heel vrolijk...hij heeft de opdracht gekregen om zijn bureau op te ruimen...en daar ligt nogal wat... en vanmiddag wil hij (wel vrijwillig) helpen in de tuin.

woensdag 14 maart 2012

Opgelost, Gödersdorf en gemeente Treffen

Sinds gisteren rond het middaguur werkt gelukkig de telefoon ook weer...in plaats van dat er een monteur langskwam, ging om die tijd de telefoon. De monteur aan de telefoon dus, ik was enigszins verbaasd want de lampjes op de router werkten opeens weer zoals gewoon! Het bleek dat een monteur, hij zei een collega van hem..., de avond ervoor per ongeluk twee plugjes verkeerd om had gedraaid. Er moest iets gebeuren met de lijn van een familie in het dorp, die heeft hij omgezet, maar vervolgens onze twee (ik noem het maar) plugjes omgedraaid, wat erop neerkwam, dat wij vanaf die avond het nummer van die familie hadden en die familie ons telefoonnummer...handig! Hij heeft zijn excuses gemaakt, tja, het kan natuurlijk gebeuren, waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt, maar ik heb het gevoel dat altijd wij de 'pineut' zijn en dan vooral bij de Telekom!!
Erik was er al achter dat het niet klopte, want hij probeerde gisterochtend naar huis te bellen en kreeg een vreemde mevrouw aan de telefoon, na een tweede keer bellen, kreeg hij weer die mevouw aan de telefoon en toen hadden ze beiden het idee dat er iets niet klopte! Hahaha, gelukkig pakte er geen man de telefoon op, want dat zou natuurlijk iets anders op Erik over zijn gekomen!! Het is dus opgelost.

Ik had inmiddels ook informatie over een woning in Gödersdorf opgevraagd, maar helaas is deze woning te klein voor ons. De meneer deed netjes een mailtje terug met de informatie waar ik om gevraagd had en gaf zelf vervolgens al aan dat hij het sterk betwijfelde of deze woning groot genoeg zou zijn. De woning heeft namelijk een Elternschlafzimmer en een kleine kinderkamer, een kleine keuken en een redelijke woonkamer, maar geen extra ruimte waar wij een bed neer zouden kunnen zetten, helaas.

Vanmorgen ook naar de gemeente in Treffen gebeld, om navraag te doen of wij een kleine advertentie mogen plaatsen in het gemeenteblad. Jammer genoeg mag dit niet, ze willen de informatie van dit blad strikt behouden voor gemeentelijke mededelingen...tja, als je het blad bekijkt (dit is de link) dan zie je dat er genoeg andere zaken in staan en dat er ook wel reclame wordt gemaakt voor bedrijven, of dat dan allemaal strikt gemeentelijke zaken zijn? Nou ja, het mag dus niet en dat is erg jammer!
Nu dus maar op zoek naar andere plekken waar we wel zouden kunnen adverteren, online!

dinsdag 13 maart 2012

Ziek, Telekom en Belasting

Jordy is thuis, de griep heeft doorgezet...zere keel, zeer hoofd, koorts, spugen...en hij is echt heel zielig! Haha, een echte jongen! Ach, Jordy zelf is al erg lang niet echt meer ziek geweest zoals nu, volgens mij voor het laatst op de Kindergarten, inmiddels 2 jaar geleden...hij laat zich lekker verwennen en ligt languit op de bank, een bak binnen handbereik, af en toe een slokje drinken en een pijnstiller...

Gisterochtend begaf de vaatwasser het...de vaat was niet schoon en er stond een laag water onder in de vaatwasser...balen, alles vervolgens met de hand afgewassen, net als de rest van de vaat gisteren..haha, hoezo verwend!! Ik heb niet gelijk de verhuurder gebeld, ik wilde het eerst aan Erik laten zien. Erik heeft gisteravond, toen ik weg was, de vaatwasser er uitgehaald en weer gerepareerd!! Handig hoor, hij heeft de vaatwasser een heel programma laten draaien en het werkt weer. Alleen het volgende probleem deed zich ter plekke alweer voor, Erik wilde even bellen en dat kon niet! De telefoon geeft een constante bezettoon aan, we kunnen niet bellen, maar ook niet gebeld worden...erg handig!! Vanmorgen gelijk melding gemaakt bij de Telekom en als het goed is, komt er vanmiddag iemand langs...hopelijk krijgt die persoon het voor elkaar!

Gisteravond zijn de belastingpapieren weer ingevuld. Wij laten dit altijd invullen, vooral omdat wij met een andere situatie zitten dan anderen. Wij wonen in Duitsland, werken in Nederland en zijn daar dus belastingplichtig, wij hadden een duitse hypotheek (die opgesplitst was in drie delen, hier heel gebruikelijk), dus hebben wij besloten, sinds wij in Duitsland wonen, dat we dit door iemand laten invullen. Dit keer hadden we natuurlijk de afsluiting van de hypotheek, de verkoop van de woning en ook de levensverzekeringen die opgezegd zijn. We kunnen nu dus nog mooi de hele boel afhandelen voor 2011, zo hebben wij daar in elk geval volgend jaar niets meer mee te doen!

maandag 12 maart 2012

Stadelbach, troef en Jordy

De woning in Stadelbach is al 'vermietet'...vanmorgen stond het bij de advertentie...erg jammer. Het schiet dus allemaal maar niet op, vandaar dat we de volgende 'troef' genomen hebben...ik heb zowel Karin uit Kamering als Corine in Lendorf gevraagd om voor ons een brief op te hangen bij misschien de supermarkt waar ze komen of op een plek waar dit soort brieven mogen hangen...ik had al een brief klaar, die ik een tijd terug al aan Twan uit Annenheim (van Hotel30, klik op deze link) heb gemaild. Ik heb de brief alleen iets aangepast naar ons huidige zoekgebied en via de mail doorgestuurd...hopelijk gaat dit iets opleveren!! Eerst hadden we de brief pas willen ophangen als we er zelf over een paar weken zijn, maar we zijn natuurlijk maar een paar dagen in Oostenrijk en de kans dat iemand binnen drie dagen reageert is natuurlijk erg klein...we zullen zelf alsnog wel bij meerdere winkels/gemeentes/tourismusbüros langsgaan om de brief op te hangen, maar voor nu is er alvast een begin! Karin en Corine: nogmaals bedankt!!!

Alsof we hier in huis nog niet genoeg hadden gehad is nu Jordy niet lekker in orde...vanmorgen was het alleen een zere keel, vanmiddag na school ook hoofdpijn en hij is ontzettend moe...na het brood eten, wat zeer moeizaam ging, is hij uit zichzelf naar bed gegaan!! Na een uur heb ik Jordy wakker gemaakt en nu ligt hij alweer op de bank...

Thijs zijn lip ziet er alweer aardig netjes uit...hij is vrijdag met zijn mond op het fietsstuur geknald, met als resultaat een flinke glip in zijn lip en alweer een stukje van een tand afgeknapt...onvoorstelbaar hoe die jongen dat allemaal voor elkaar krijgt, maar goed, het ziet er weer best netjes uit.

zondag 11 maart 2012

Logeren en woning

Jordy heeft vrijdag een uitstapje gehad met school, ze zijn naar de Eissporthalle geweest om te schaatsen! Hij vond het geweldig!
Eigenlijk mochten dit weekend alledrie de kids logeren, Jordy en Luuk bij mijn schoonzus en zwager en Thijs bij mijn schoonouders, maar aangezien zowel Luuk als Thijs er nog steeds niet helemaal door zijn, zijn ze beide thuisgebleven. Jordy kon dus alleen logeren. Gisterochtend heb ik Jordy weggebracht en zijn we voor die tijd even naar de schoenenwinkel geweest voor een paar nieuwe schoenen voor Jordy...kassa! Maar goed, het is een mooi paar schoenen, waar hij hopelijk weer een poos mee vooruit kan. Vanmiddag is Jordy weer thuisgebracht.
Thijs moet vooral nog wat meer energie krijgen en met Luuk gaat het eigenlijk op en af en zijn energie is nog ver beneden peil, al gaat het vandaag, vind ik, een stuk beter.

We hebben vandaag onze overnachtingen in Oostenrijk besproken. Precies over drie weken vertrekken we in de nacht en we zullen naar alle waarschijnlijkheid donderdags in de avond terug zijn, tenzij er natuurlijk nog net iets geregeld zal moeten worden op die donderdag, dan zullen we later terugkomen.
Gisteren heb ik weer alle sites nagekeken op huizen/woningen...tjonge, er bestaan echt veel sites waarop je een huis/woning kunt plaatsen! Veelal staan dezelfde huizen op de verschillende sites, bij de ene met een prijs, bij de andere zonder prijs. Er is ook een huurwoning in Treffen/Seespitz, die hadden we al langer gezien, maar viel steeds boven onze huurgrens, gisteren kwam ik erachter dat ze de huurprijs omlaag hebben gezet!! Ik was dus helemaal blij! Ook hadden ze er nu een plattegrond van de woning bijgezet en toen was de blijdschap al ietsje minder...het heeft wel genoeg meters, alleen het is een voormalig hotel of pension die omgetoverd is tot verschillende woningen, daardoor heeft het twee slaapkamers en twee badkamers, er zijn ook twee Vorraumen en de keuken en woonkamer is één ruimte. We hebben het heel goed bekeken, maar wij gaan dus echt niet de drie jongens op één kamer leggen en om, voor een lange tijd, één van de jongens bij ons op kamer te leggen, vind ik ook geen optie, die beide Vorraumen zijn de doorgangen van de gang naar de slaapkamers, met in de beide (kleine) Vorraumen de deur naar de badkamers...met andere woorden, die Vorraumen zijn niet geschikt om er een bed op te zetten en de woonkamer is er te klein voor, om daar een hoek te creëren met bijvoorbeeld een kastenwand en erachter een bed...dan zouden we geen ruimte meer overhebben voor een paar meubels...aaaarrggh, balen zeg.

Ben benieuwd of we één deze dagen nog iets horen van de mevrouw uit Stadelbach...mijn gevoel zegt van niet...maar zo lang de advertentie niet weg is gehaald, blijf ik hoop houden!!