donderdag 2 mei 2013

1 mei, een feestdag!

Gisteren hebben we een heerlijke dag gehad! Eerst zijn we met ons allen begonnen in Bleiberg Nötsch, daar werd de 'Maibaum' opgezet en wij hadden er best wel wat van verwacht...nou ja, dat viel wel een beetje tegen, natuurlijk kon er gedronken worden, maar ja, in de ochtend om 10.00u? De boom werd gezet bij het Terra Mystica en Terra Montana, het bergwerkersdomein. In dit geheel zitten bergwerkersglijbanen en daar mochten op deze dag de kinderen gratis vanaf glijden! Het is de langste binnenglijbaan van Europa geloof ik en het gaat dus de grond in, van vroegeruit om in de stollen te kunnen komen voor het werken, tegenwoordig is het een toeristische aangelegenheid en kun je tegen betaling zien, hoe het er vroeger in de bergbouw aan toe ging. Maar goed, het bleek dat de glijbaan pas veel later geopend zou worden voor het publiek, we zijn dus eerst maar weer naar huis gegaan, want er zou nog meer bezoek uit Italië komen!! Twee ooms en een tante van Erik (twee broers van Eriks moeder), die daar al heel erg lang wonen, zijn met z'n drieën gekomen!! Wat later zijn een aantal van de hele groep weer terug gegaan om van de glijbaan af te gaan en het schijnt erg leuk te zijn geweest!
hier het optakelen van de Maibaum
 
nog even koffie gedronken in huis en wat later kwam de familie uit Italië eraan!

en hier de ploeg gereed voor de bergwerkersglijbaan!!!!
In de middag zijn we nog een stukje richting de Nötschbachquelle gelopen. Een waterval bij ons in de buurt, die een groot deel van het jaar gewoon droog staat, maar nu buldert het water flink naar beneden en dat is natuurlijk een mooie trekpleister voor de kinderen...hihihi en de volwassenen!!

dinsdag 30 april 2013

De derde post van vandaag...
Een beetje een rommelige blog vandaag, maar ik vergat helemaal deze foto's te plaatsen...het gaat er eindelijk van komen: de boomhut!!
stoer hoor!


Eriks vader...het blijft een jongen hè... :-)Erik en zijn vader in beraad!

Een kleine indruk van vandaag de dag!


GEWOON MOOI!!!!

Iedereen vermaakt zich opperbest!

Alle jongens even voor de tv en wij onze laatste bak koffie voor vandaag

Nederland en bezoek!

Het is dinsdag, voor heel Nederland een bijzondere dag! De Koningin wordt ''ingeruild'' voor haar zoon en vanaf vandaag heeft Nederland dus een Koning! Hier in Oostenrijk wordt er in bijna alle nieuwsberichten iets over gemeld en ik heb gehoord dat de televisie hier ook rijkelijk mededeelt en beelden laat zien over het nederlandse koningshuis. Heel eerlijk gezegd heb ik er niet zoveel mee, maar ik denk, dat ik vanavond wel ergens iets bekijk...

Gisterenochtend, toen Erik de jongens al vóór 6.00u in de vroegte gewaarschuwd had, dat ze stil moesten zijn, nog even weer in bed terugkwam en iets later we er uitgingen en ik de jongens nog weer een preek gaf over het stil zijn zo vroeg in de ochtend, riep Jordy opeens: ''Martin is er!!'' Ik trok mijn wenkbrauwen op en vroeg mij af, hoe hij dat kon weten, we stonden nog op de slaapkamer van de jongens! Het rolluik werd net opgetrokken en Martin stond dus voor het raam! Hahaha, we wisten dat Eriks broer met gezin zouden komen, maar niet precies hoe laat, dus dit was een hele verrassing! Eerst wilden ze niet binnen komen, zodat wij ons klaar konden maken en ontbijten, maar natuurlijk moeten ze de auto uitkomen! Ze hebben er een lange reis opzitten, met drie neefjes van ons op de achterbank, dus de voordeur open en iedereen naar binnen. Wij hebben ons tussen alles door gewassen en aangekleed, ontbeten met tien personen aan de tafel, koffie gedronken en toen moest Erik naar het werk.
We hebben het appartement laten zien, zodat ze ook de auto leeg konden halen en daarna zijn een aantal meegelopen naar de school om de jongens weg te brengen, Thijs naar de Kindergarten gebracht en toen even naar de overkant om Eriks ouders in te lichten, dat ze over waren!

Nu is dus voor het eerst een gezin in het appartement, dat dus nog niet helemaal klaar is, maar wel te gebruiken en het voelt eigenlijk wel heel gek...het is nu niet meer ''ons'' domein, niet meer steeds met een plamuurmes of een verfkwast naar boven, of met een emmer en een sopje of nog even iets nakijken...Erik even niet meer in de avonden aan de klus...dat is dan toch ook wel weer erg fijn! Gisterenavond werden we zelfs uitgenodigd en hebben we boven koffie gedronken...zo raar! Het is nu echt een proefperiode, want nu weten we pas, welke geluiden je wel of niet hoort...tot nu toe valt het mij 100% mee (hopelijk omgekeerd ook)!

Het weer is nu alleen wel wat kwakkelig. Het waait redelijk, de ene keer is er zon, het andere moment een spatje regen, gisteren was het wat fris, nu is het weer lekker buiten. Maar goed, ik hoop dat iedereen het naar zijn zin heeft! De jongens vermaken zich in elk geval helemaal prima!

zondag 28 april 2013

Wandeling?

En zo is het zondagochtend, vanmorgen om 9.00u werden Eriks ouders bij ons verwacht op het ontbijt! Hahaha, lekker op tijd, maar naar eigen zeggen, zijn ze toch altijd vroeg... We hebben ons zondagsontbijt genuttigd en ja ja...ik heb mij daarvoor speciaal in mijn Dirndl gehesen! Ik zeg er gelijk bij, ik had een foto willen laten maken, maar dat heb ik helaas vergeten...ik had namelijk netjes armbandjes, ketting, oorbelletjes, panty etc. helemaal compleet was ik dus, op mijn vlechtjes na...daarvoor is het haar helaas nog iets te kort! Maar goed, na het ontbijt wilden we lekker een eindje wandelen (ik natuurlijk wel in een ander tenue)...helemaal klaar, iedereen aangekleed voor een wandeling, rugzak met drinken en lekkers mee en we gaan op pad. Eriks moeder moest met de rolstoel een ander beginnetje maken en daardoor moesten we heel even op haar wachten, ik vroeg op dat moment aan Eriks vader: ''is de rolstoel wel bijgeladen? Gisteren was die namelijk bijna leeg...'' Bijna verschrikt keek hij op...''Euh, nee...'' Nou, dat was dus een hele korte wandeling! We zijn weer terug gegaan, want de accu was inderdaad bijna leeg. Toen hebben we ons tuinstel maar tevoorschijn gehaald uit de kelder en schoongemaakt en de rest van de ochtend heerlijk buiten doorgebracht!
vlak voor de ontdekking van de niet opgeladen rolstoel!

en hier de weg alweer terug naar huis, ons Kindergarten paadje
We hebben eerst koffie gedronken en toen heeft Eriks vader met de jongens samen nog in de tuin bezig geweest, aan het snoeien met wat te grote takken boven het terras en de boom alvast klaarmaken voor de boomhut! Die boomhut komt er, die is de jongens vorig jaar al beloofd, maar het was steeds nog te druk. De juiste boom was al wel gevonden en die wordt dus nu ''boomhutklaar'' gemaakt.

Na het brood eten, zijn Eriks ouders met de jongens weggegaan. Eriks moeder even naar bed en Eriks vader met de jongens naar de waterval. Erik en ik hebben voor de komende week het appartement woonklaar gemaakt! Het is helemaal schoon, de voorlopig laatste stopcontacten zijn geplaatst, de prullenbak in de keuken is geinstalleerd, de koelkast en vriezer aangezet, de boiler een standje hoger...voor nu is het dus wel even klaar!