vrijdag 17 juni 2011

Vol dagje!

Vandaag een volle dag gehad, maar wel een gezellig dagje! Vanmorgen begon het al met een dakraam dat is verkocht en opgehaald, via iemand die ik heb leren kennen via het Oostenrijkforum (als je dit leest Mieke, bedankt nog!). Nog even in huis gepoetst, gewassen en gestreken en vervolgens met Thijs (de jongste) op pad gegaan voor vaderdag...
Jordy en Luuk opgehaald van school, brood gegeten, cadeautjes ingepakt en voor mijn schoonzus het cadeautje even verder klaargemaakt. Toen naar Bornebroek voor de verjaardag. Het was er gezellig, schoonouders, zwager,schoonzus, Opoe, neefjes en nichtje aanwezig, dus de kids hebben zich even lekker uitgeleefd.
In huis gegeten en toen was het voor de kids alweer tijd om naar bed te gaan!

Vandaag niets gehoord van de makelaar, dus ergens ben ik bang dat de mensen die nog geinteresseerd waren, dat inmiddels niet meer zijn. Nu afwachten wat de advertentie in de krant oplevert.

Hopelijk kom ik in het weekend wat verder met het eerste online fotoboek, want daar is vandaag geen tijd voor geweest.

Fijne avond allemaal!

donderdag 16 juni 2011

Foto's en de makelaar

Vanmorgen, na de kids te hebben weggebracht, ben ik lekker naar de kapper geweest: ik kan er weer tegen! Bij thuiskomst heb ik gelijk de makelaar gebeld en zoals wij al verwacht hadden, het tweede stel heeft definitief  'nee' gezegd. Ze zijn, net als het eerste stel, nogal geschrokken van de maandlast wat de hypotheek met zich meebrengt...dat hadden ze natuurlijk ook al kunnen weten, voordat ze het huis gingen bezichtigen! Nou ja, we houden de moed erin en gaan gewoon verder. Dit weekend komt het huis in de krant te staan en de makelaar heeft de andere reeds geinteresseerde mensen de voicemail ingesproken en ze hoopt dat er een bericht terug komt. Het nieuwe wachten is dus begonnen!

Ik ben bang dat ik me nu weer een nieuwe 'verslaving' op de hals heb gehaald...fotoboeken online maken! Ik hoor de meeste van jullie nu bijna denken: tjee, dat doen wij al járen! Nou, ik niet dus. Ik zocht, al sinds ons digitale tijdperk twee jaar geleden is begonnen, een goede manier om foto's van en voor de kids te bewaren...ik heb pogingen ondernomen om ze op een dvd te branden, ik dacht dat dit goed ging, maar úren later, toen ik voor ieder kind 2 dvd's had gebrand, bleek dat alle foto's door elkaar gegooid waren en de helft kon ik niet goed openen...grmbh...
Nu hoorde ik gisteren van mijn broer, dat zelfs de kwaliteit van een op een cd/dvd gebrande foto, in de loop der jaren afneemt, nou, dat schiet lekker op! Maar ja, ik heb inmiddels van ruim twee jaren digitale foto's....
Ik heb nu dus van de Mediamarkt de applicatie voor de fotoservice gedownload (misschien wordt het dan toch nog eens wat met mij, hihi) en ben aan de slag gegaan, pffff, wat een werk zeg, maar het is wel leuk werk, dat scheelt een hoop! Het begin is er nu dus, ik ben met een album voor onze oudste begonnen en hopelijk gaat dat helemaal goed komen!

woensdag 15 juni 2011

Weer naar school

De kids hebben een paar dagen vrij gehad en zijn vandaag weer naar school gegaan, hihi, ik weer een beetje rust...nou ja, rust...aan de poets gegaan en weer nieuwe pogingen met de camera gedaan. Met de bijgeleverde software werkt het niet zoals ik het wil...die software heb ik inmiddels dus weer van de laptop geknikkerd, veel te veel gedoe om alleen al de foto's in het juiste programma geimporteerd te krijgen. Inmiddels gebruik ik gewoon dus weer het oude vertrouwde programma en dat lukt prima!
Ook nog even de cadeautjes ingepakt voor één van onze nichtjes, ze is vandaag jarig en we zijn vanmiddag naar haar toe geweest!

Ik kon zien aan de gemiste oproepen, dat vanmiddag toen ik er niet was, de makelaar geprobeerd heeft te bellen, alleen naar onze huistelefoon, terwijl ik mijn mobiel gewoon bij mij had! Morgen, als zij mij niet op tijd belt, bel ik haar wel weer! Maar eerst ga ik lekker even naar de kapper, heerlijk!!

dinsdag 14 juni 2011

Nog een paar weken...

Over een paar weken gaan we eindelijk weer naar Oostenrijk! Wat een heerlijk vooruitzicht, ik kan bijna niet wachten, ook al hebben we hier die paar weken nog genoeg te doen. Meerdere verjaardagen, een familiedag te organiseren en dan natuurlijk het allerleukste: de voorbereidingen voor de vakantie! Heerlijk vind ik dat, alvast genieten van wat komen gaat, bedenken wat je mee moet/wilt nemen...denken dat je uiteindelijk de laatste paar dagen niet meer zoveel hoeft te doen, omdat je alles zo goed hebt voorbereid en dan toch altijd juist die paar dagen erg druk zijn met alles bij elkaar pakken en zoeken, geweldig!
Ik zal jullie even mee laten meegenieten van waar wij naar toe gaan:
Mooi hè!
We gaan er eigenlijk vanuit dat dit onze laatste echte vakantie wordt naar Oostenrijk...mits het huis natuurlijk binnen nu en een jaar verkocht gaat worden! Erik en ik zullen nog wel later dit jaar een keer met ons tweetjes gaan, om te bepalen waar wij ons uiteindelijk echt zullen gaan vestigen, dit zal misschien voor een dag of drie, vier zijn, zonder kids...dat zal wat worden, wij zijn nog nooit zonder de kinderen weggeweest!

Vanmiddag de kids even aan de knutsel gezet, het is tenslotte bijna vaderdag! Moederdag kennen ze in Duitsland op dezelfde dag als in Nederland, dus dan wordt er op school flink op los geknutseld. Vaderdag is een ander verhaal. Hemelvaartsdag is in Duitsland de vaderdag voor de vaders, maar dan ook echt alleen bedoelt voor de vaders...ze gaan gezamelijk op pad, met bier in een kar en drinken er euh...iets meer dan een paar! Nu zitten wij natuurlijk hier in een Nederlandse buurt en die houden eigenlijk allemaal gewoon de Nederlandse hemelvaart aan en ook de Nederlandse vaderdag. Op de scholen doen ze hier niets aan vaderdag, dus...dat doen we dan maar thuis! Er is hier gekleurt, geknipt, geplakt, ruzie gemaakt...maar het ziet er al erg mooi uit inmiddels!

Zoals verwacht: vandaag van de makelaar niets gehoord...maandag 13 juni 2011

Tweede Pinksterdag

Vanmorgen zijn we dus op pad gegaan naar de Mediamarkt...tjeeeeeee, wat een drukte! De winkel ging om 11.00u open, wij kwamen tegen 11.10u aanrijden, nog net niet in een file. Toen wij de winkel in gingen, werden er al allerlei grote nieuwe dozen de winkel uitgesleept, mensen graaiden in bakken, bijna alle winkelpersoneel was bezet...het leek wel een totale leegverkoop!!!!
Maar, wij gingen voor een camera en...dat is gelukt! Eindelijk hebben we nu een fatsoenlijke digitale spiegelreflexcamera en wel degene die ik in mijn vorige blog heb laten zien: de Canon.
Inmiddels heb ik (echt waar: IK) de software geinstalleerd en de batterij ligt nu aan de lader, als hij volgeladen is, kan ik echt aan de slag. Het instructieboekje ligt naast mij, dus ik vermaak me de komende tijd wel!

Ik heb even gekeken en de batterij is vol, ik ga dus even testen en schrijf straks wel verder!

Wauw, inmiddels ben ik een paar uur verder (we hebben ook gegeten en gebadderd hoor, hihi) en ik moet zeggen: wat een fototoestel zeg! Ik ben aan het testen geweest, foto's gemaakt, opties bekeken en net ook even geprobeerd om foto's te importeren naar de pc, haha, dat gaat nog niet zoals het moet, ze staan er op, maar niet goed, maar daar komen we nog wel achter! Tot nu toe ben ik helemaal tevreden in ieder geval.
Tegen de tijd dat we naar Oostenrijk op vakantie gaan, heb ik hopelijk helemaal door hoe het werkt, dan kunnen jullie ook meegenieten!!

Nu even lekker een bak koffie en voor de tv hangen.
Fijne avond voor iedereen!

zondag 12 juni 2011

Rustige Pinksterdag!

Heerlijk, vandaag hebben we niets op ons program gezet! Aangezien we de afgelopen dagen genoeg op de planning hadden, genieten we vandaag van het niets doen.
Momenteel ben ik informatie aan het inwinnen voor een nieuwe fotocamera...vreselijk gewoon. Een tijdje geleden heb ik al info opgezocht, vergeleken en bekeken in winkels, maar ach, toen kwam ons huis in tussentijd in de verkoop en een redelijk drukke periode is aangebroken, dus...uitstel! Tja, dat levert dus geen nieuwe camera op en voor de volgende vakantie wil ik toch echt een andere camera hebben. Ik heb een spiegelreflex, alleen deze is nog analoog. Ik heb een digitale compactcamera gekregen, alleen maakt deze binnenshuis geen mooie foto's en ook bij schemer komt er al geen mooie kwaliteit meer uit. We moeten er daarom toch echt aan geloven, maar ja, welk merk, welke functies wil je...het belangrijkste vind ik, ik wil met de komende vakantie in Oostenrijk mooie foto's kunnen maken, het moet een camera zijn die jaren meegaat, geen compacte uitvoering zijn, maar een spiegelreflex...nou ja, ik heb nu iets gevonden en morgen willen we naar de Mediamarkt, maar of we echt iets kopen...dat zien we dan wel. Ik heb er gewoon niet zoveel kaas van gegeten, maar wil het wel goed in orde hebben.
Natuurlijk heeft dit ook te maken met Oostenrijk, we zullen straks veelal contact hebben met familie via de computer en dan is het natuurlijk fijn als je mooie foto's kunt plaatsen.
Misschien wordt dit 'm wel:

Canon EOS 550D SLR-Digitalkamera (18 Megapixel, LiveView) Kit inkl. EF-S 18-135mm 1:3,5-5,6 IS Objektiv (bildstabilisiert)
Ik vertelde al dat ik een eigen forum gestart ben, een paar maand geleden, maar voor degene die niet weten waar ze dit kunnen vinden: Forum, hihi, had ik helemaal vergeten!

Sinds wij zo'n anderhalf jaar geleden met onze plannen zijn begonnen, komt voor Erik en mij bijna dagelijks het onderwerp wel een keer op Oostenrijk. Je zou denken, wat moet je in godsnaam nog vertellen hierover, maar echt, er komt geen eind aan! Je kunt het zo gek niet bedenken of je wilt er iets over weten of overleggen: wat zou je doen als... hoe zullen we dat doen...
Bij emigratie komt gewoonweg echt veel kijken: het wonen (huren of kopen), het werken, scholen voor de kids, verzekeringen... en dan natuurlijk nog een exacte plek waar je je wilt vestigen, ik probeer rekening te houden met de scholen, een grote plaats in de buurt voor werkgelegenheid, winkels en een ziekenhuis (met 3 jongens heb je die nog wel een keertje nodig, haha) en ja, dan natuurlijk nog de toekomstplannen.
In de eerste instantie willen we gewoon werk gaan zoeken en een huis huren, als het goed bevalt, dan na een jaar of twee jaar misschien een huis kopen, iets groters (mag een opknapper zijn) om dan bijvoorbeeld iets als een Bed&Breakfast op te starten of een appartement te kunnen realiseren.
Veel te bespreken en te discussieren dus!