zaterdag 3 mei 2014

Brandhout en logeren

Vanmorgen heb ik eerst even nog wat in huis gedaan...dat was er de afgelopen week wel een beetje bij in geschoten. Rond 10.00u had ik gedaan wat ik wilde doen en toen ben ik naar Villach gegaan...ik moest nog even een paar kussenslopen voor de nieuwe kussens van de jongens hebben. Ze hebben nog genoeg dekbedovertrekken, maar ja, die slopen ervan zijn nu dus allemaal te klein! Nu heb ik voor ieder een kleur sloop meegenomen, die past bij de overtrekken die ze nog hebben liggen, zo kunnen ze de overtrekken toch nog doorgebruiken!

Verder had ik nog een paar dingen uit het Atrio nodig en gelijk de boodschappen gedaan bij de grote supermarkt aldaar, ik had namelijk het boekje met de kortingsstickers helemaal vol en daardoor kreeg ik 30% korting op de kar boodschappen! Dat scheelt enorm veel, dus ik heb dan ook ingeslagen op onder andere vlees!
Erik was intussen thuis in de kelder bezig als het regende en buiten als het droog was :-). In de kelder moet er nog het een en ander voor de Entrümpelung gebeuren en buiten nog steeds de stronken eruit van de heg...sommige stronken stonden erg vast...gelijk heeft Erik de stammen met de motorzaag van de wortels gezaagd, de wortels verdekt opgesteld in het bos :-) en de stammen verzaagd als brandhout. Voorlopig gaat eerst de helft van de heg eruit en dat wordt dan eerst helemaal klaargemaakt, de andere helft zal later of misschien pas volgend jaar gedaan worden...er zijn namelijk nog veel dingen die buiten gedaan kunnen/moeten worden.

Luuk is afgelopen nacht niet in huis geweest! Gisterenmiddag hebben Jordy en Thijs gespeeld bij vriendjes, ook twee broers van elkaar, de ene bij Thijs in de groep en de andere bij Jordy in de klas en Luuk heeft met zijn vriendje gespeeld. Vlak voordat ik Jordy en Thijs op wilde halen, kwamen Luuk en zijn vriendje met de moeder (Ute) in het kielzog...heel serieus kwam eruit: ''Wir sollten eben miteinander sprechen...'' Hahaha, er werd gevraagd of ze bij elkaar mochten logeren, ofwel of Luuk bij het vriendje mocht logeren. Er werd een vreugdesprong gedaan toen ik aangaf dat het wel mocht, er werd nog net een pyama, een onderbroek en een tandenborstel meegenomen en ze waren alweer weg! En zo zaten we dus gisterenavond met een kind minder aan tafel!
Luuk heeft het geweldig gehad, is nu totaal bekaf, maar het was gaaf :-)

En morgen zullen we zien wat de dag ons brengt!
Voor iedereen een fijn weekend verder!!

vrijdag 2 mei 2014

Feestdag en zolder

Gisteren 1 mei...en dat betekend een feestdag in Oostenrijk! Er was niet al te best weer voorspelt en dat terwijl wij juist een wandeling met een grote groep op ons program hadden staan, inclusief ontbijt bij de ene, pizza bij de andere en koffie en Kuchen bij de derde...we hebben het erop aan laten komen...en dat was maar goed ook! We begonnen de dag gelijk al met zon! Om negen uur was het verzamelpunt bij Ute! De bakker was er ook en die had een heel krat vol verse broodjes bij zich, ik verzorgde de sapjes en de rest van het ontbijt stond al klaar! We hebben in alle rust met ons alles ontbeten en we zijn geeindigd met glas Sekt. Rond half elf zijn we de wandeling gestart, richting Bleiberg Nötsch. We hebben, ik denk, een goed uur gelopen, gewoon in een heel rustig tempo, mede door de grote bende kinderen die er ook bij was. Onderweg had één stel gezorgd voor een klein flesje drank, ik had wat snoepgoed in de tas en een ander wat fruit. Elk gezin had ook voor zichzelf water meegenomen, dus we waren goed verzorgd! Bij Manu aangekomen, ging daar de oven aan en konden per twee bakblikken de pizza's in de oven...ze had maar liefst tien volle bakblikken voorbereid! Viereneenhalf kilo deeg heeft ze bereidt voor de bodems!! En ze waren echt lekker! En we hebben de hele tijd heerlijk buiten in de zon gezeten! Acht pizzablikken zijn er gebakken en opgegaan en toen zat echt iedereen goed vol!!
Heel even werd het bedreigend buiten, een paar spetters regen net op het punt toen we vertrokken, maar binnen vijf minuten liet de zon zich alweer zien en die is vervolgens ook niet meer weggegaan!

We hebben onze wandeling weer richting Bleiberg ingezet en zijn toen naar Karin gewandeld! Karin had samen met haar moeder Kuchen gebakken en bij hen was het eindpunt. We hebben koffie gedronken, Kuchen gegeten tot ze allemaal op waren :-) en weer een drankje gedronken. De kinderen hebben heerlijk gespeeld en rond 17.30u zijn wij naar huis gegaan, een aantal waren ons al voorgegaan en de laatsten zaten nog even, maar het was mooi geweest! De kinderen totaal gesloopt en allemaal hadden we de buik zó vol, dat we alleen nog wat ijs hebben gegeten...het was een heel geslaagde dag!

En wat erg heerlijk was, is dat Erik vandaag ook vrij heeft gehad! Op het werk hebben ze het zo gedaan, dat ze vandaag niet hoefden te komen...lekker hoor! En het kwam ook wel goed uit! Erik besloot eerst vanochtend mij te helpen op zolder...alle troep, een kast, bed-onderdelen, de spullen van de vorige bewoners, verschillende wespennesten, oud hout etc. etc. alles is van zolder afgehaald, Erik heeft het een en ander bij elkaar geveegd en geholpen met spullen verplaatsen. Ik heb uiteindelijk de rest wat weer naar zolder toe kon, naar zolder gebracht en uiteindelijk rond 16.00u vanmiddag had ik de hele zolder klaar!! Het is er netjes, overzichtelijk en er is veeeeel ruimte voor gekomen! Er stond gewoon veel overbodig spul, veel overbodige dozen en andere dingen en nu weten we tenminste weer wat we hebben!!
Erik is inmiddels twee keer met een volle auto papier en karton naar de papiercontainers in het dorp gereden en vanavond een volle auto met stofmaterialen...oude kleding, oude kussens (de jongens hebben nu namelijk een nieuwe in de oostenrijkse maat), oude dekbedden en meer... dat zijn namelijk spullen die je niet bij de Entrümpelung af mag geven, daar gaat het echt om oud ijzer, meubels en allerhande spullen die je in een huis plaatst bijvoorbeeld... De garage staat inmiddels voor een kleine helft vol met spul voor de Entrümpelung en daar komt nog vanuit de kelder wel het een en ander bij...heerlijk zo'n opruiming!!

woensdag 30 april 2014

Verhuizen?

Tja, daar zit je dan...tot aan je nek in de verhuisdozen...
Geen zorg! Zoals ik al eerder vermeldde, er is de jaarlijkse Entrümpelung...op zolder liggen nog spullen van de vorige bewoners...zoals een heel oude kinderbox, een oud stoeltje en zo links en rechts nog meer spullen. Die hebben we bijna twee jaar geleden laten liggen, omdat er simpelweg geen tijd voor was om die spullen daar weg te halen...wij moesten de vrachtwagen met verhuisspullen legen in een vol huis, een dag nadat we er zelf aankwamen...
In de afgelopen maanden is er dan wat van zolder afgehaald, dan er wat bij opgedrukt, wat uit een doos gehaald, andere spullen er bovenop gelegd...en zo kwam het, dat de zolder van voor tot achter volledig bezaaid was met dozen en oude spullen...ook nog een oude matras, die we nooit meer gebruiken, kussens uit de oude hoekbank en nog veel meer...inmiddels heb ik er, even tellen, vijf rondes opzitten. Vijf keer ben ik nu op zolder geweest en heb een lading dozen en spullen naar beneden gehaald, waarvan één keer samen met Erik. Alle dozen gaan open, alle inhoud eruit, alles wordt uitgezocht...zelfs nog een paar verdwaalde keukenattributen heb ik eruit gehaald en vooral ook vééél papier en karton hebben we nu...de ordners met papierwerk ben ik ook doorgegaan, natuurlijk heb je papieren die je moet bewaren, maar inmiddels kon er ook alweer heel wat weg. Ladingen met lege dozen van gekochte spullen...alles gaat nu weg. Dozen met spelletjes en boeken van de jongens...alles uitgezocht en de te kinderachtige dingen mochten weg van de jongens!! Leesboeken...heel oude van mij en van Erik...die zaten netjes in een krat, ik deed het krat open en begon spontaan te niezen. Erik kwam iets later de woonkamer binnen en begon ook gelijk te niezen....hmmmm, ook daar een flinke sortering in gemaakt. Dozen gevuld met woonkamerdecoratie heb ik vanmorgen van zolder gehaald, die moet ik nog openen, maar ik ben benieuwd wat ik daar allemaal in tegenkom! Zelfs kleding van mij en Erik vond ik terug! Hahaha, nette kleding, waarvan ik dacht dat het voor de verhuizing weggegooid zou zijn...niet dus! Oef, wat een spul.
Samen met Erik moet ik er nog een linnenkast van zolder halen en wat ander houtwerk wat nu toch echt weg kan...de linnenkast was er één van de inboedel van het huis, bewaard omdat we dachten die weer te gaan gebruiken, maar niet dus. En alles gaat via een vlizotrap...

Inmiddels ligt er door het hele huis wel wat, spullen die nog weer naar de zolder terug moeten, maar waar ik nog even mee wacht, totdat er de ruimte voor is...een klein begin in netjes wegzetten heb ik vanmorgen op zolder ook al gedaan en echt, een aantal kratten en dozen hoeven niet naar beneden...maar wát een verbetering!! En wat zal er straks véél minder aan dozen staan zeg!! Lekker hoor, zo'n Entrümpelung :-)

zondag 27 april 2014

Tandarts, tuin en taart!

Afgelopen week hebben we onze halfjaarlijkse tandartscontrole weer gehad! De jongens hadden er geen zin in en waren ook wat zenuwachtig, maar we hebben het allemaal weer overleefd! Jordy en Luuk waren de enige twee die zo klaar waren en opgelucht van de stoel konden stappen. Thijs heeft gewoon een apart gebit, heeft steeds wat met zijn tanden (heb ik al vaker over verteld) en de laatste twee maanden was ook duidelijk te zien aan twee melktanden, dat ze aan het 'kapot' gaan zijn, gaatjes langs de bovenkant ervan. De tandarts bekeek Thijs zijn gebit even goed en telde weer eens de tanden na, op dit moment 19 stuks en dat terwijl er dus al drie uit zijn...Thijs heeft twee tanden extra, volgens de tandarts konden het wel eens 'tweeling-tanden' zijn, dat twee tanden uit zijn bovenkaak zich in de melktanden opgesplitst hebben. Dit zou een goed teken zijn, want dat betekend dat de 'grote mensen tanden' die moeten komen, gewoon normaal zijn, maar dat is dus nog even afwachten. De zichtbare gaatjes hebben ze weer een beetje opgelapt, zodat er geen verdere schade ontstaat, maar volgens de assistente zullen deze tanden er toch niet lang meer in zitten. Ook heeft Thijs nog steeds iets overgehouden aan zijn val van de fiets, inmiddels twee jaar geleden. Een plekje op zijn tandvlees wordt geregeld nog rood, dan weer wat dikker en af en toe doet het pijn en zo opeens is het weer weg. De tandarts merkte het ook op dit keer (de vorige keer was er niets te zien) en vertelde dat dit een chronische ontsteking is en dat het dus blijvend is, op en af ontstekingen. Ik ben benieuwd hoe Thijs zijn gebit zich verder zal gaan ontwikkelen...
Erik en ik hadden beide een heel klein gaatje, helaas, maar dat zijn we gewend...ondanks onze vele poetsen, we zijn voor nu in elk geval weer klaar!

Onze gasten zijn gisterenochtend naar huis vertrokken en ik ben in de ochtend zelf even naar Villach geweest, het was weer nodig voor de boodschappen. Gelukkig was ik weer lekker voor de middag in huis, boodschappen opgeruimd, middageten en daarna even het appartement in en alvast het beddengoed afgehaald en met de stofzuiger erdoor, de rest zie ik maandag wel!
Erik is bezig geweest in de tuin! Het maanlandschap hieronder proberen te egaliseren... veel harken, spitten, de eerste stronken van de coniferen eruit gehaald en vervolgens de boel zo glad mogelijk gemaakt. Voor nu eerst even een lijn getrokken, om eerst een stuk ''af''' te kunnen maken. Vanmorgen heb ik er samen met Jordy gras gezaaid en bijgezaaid en dan kan later in de week het andere stuk onderhanden genomen worden!

Vandaag doen we verder helemaal niets!! Erik is nog steeds vermoeid, nog steeds aan het snotteren, vooral van buiten...gisteren laaide het dan ook weer volledig op, toen Erik in de tuin bezig was! Ik heb gisterenmiddag een aardbeientaart gemaakt...mmmmmmm!! Vanmorgen dus lekker relaxt begonnen met ons zondagsontbijt, toen ben ik dus even naar buiten geweest en daarna hebben we lekker koffie gedronken met taart! En nu zitten er een paar voor de televisie, twee zitten er op de slaapkamer te spelen en ik schrijf hier mijn blog...gezellig zo!!

Fijne zondag!!