zaterdag 21 april 2012

Nieuwe look en accu

Even wennen, de blog heeft (voor mij) een nieuwe look. Gelukkig zit er gelijk een kleine video bij om al dit nieuwe te laten zien, even weer zoeken voor mij dus, als het goed is, is er voor jullie niets veranderd!

Thijs is bij de zwemles, Erik is mee, Jordy en Luuk kijken nu naar de Smurfenfilm en ik heb een cake gebakken (de jongens hebben erbij geholpen) en een brood gaat zo de oven in. Vanmiddag heb ik voor het eerst in Duitsland een Konfirmations-feestje. Dit is net zoiets als de Kommunie of het Vormen bij de katholieken. Alleen de vrouwen uit de Nachbarschaft zijn uitgenodigd...heel apart, maar ik ben wel benieuwd of het gewoon koffie drinken is, of dat het, zoals hier vaak gebruikelijk is, weer een groot eetfestijn zal worden...

Donderdagavond heeft Erik uiteindelijk de open sollicitatie kunnen versturen naar Infineon. Hetgeen waar wij niet uit konden komen, door de engelse taal, heeft Erik gewoon aan zijn baas gevraagd!! Haha, dat is Erik dan weer, hij is naar zijn baas gegaan en heeft gevraagd: ''hoe goed is jouw Engels?'' De baas vond het geen enkel probleem en heeft Erik erbij geholpen om de papieren compleet te maken! Nu is het dus afwachten hoe lang het duurt voordat er een reactie komt, want een reactie komt altijd, dit staat op de site en heeft de mevrouw die Erik gesproken heeft, ook gezegd. Erik heeft ook het bedrijf gebeld, die hij via een bedrijf in Bleiberg-Kreuth door had gekregen, alleen was bij dit bedrijf alleen de vrouw aanwezig en zij ging er niet over, Erik kan maandag weer bellen. Spannend hoor, dit allemaal.

Gisterenmiddag kwamen mijn ouders onverwacht even op de koffie en zo konden Jordy en Luuk hun skeeler-kunsten laten zien! Sinds vorige week moesten opeens de skeelers uit de kelder, omdat een buurmeisje gevraagd had of ze ook gingen skeeleren...wij hadden al meerdere pogingen gedaan, die steeds op niets uitliepen en nu? Binnen een dag, skeeleren ze!!
Verder zijn er gistermiddag twee kindjes om te spelen geweest, Thijs zijn vriendinnetje en een vriendje van Luuk. Jordy is naar de buurjongen gegaan en heeft de rest van de middag daar gespeeld.

Morgen hebben we heerlijk niets op de planning staan, gewoon niets....dan kan ik misschien mijn accu weer een beetje opladen...

donderdag 19 april 2012

Alweer een vol dagje!

Gisteren was alles een beetje...euh...hectisch is niet het goede woord, maar de dag zat wel aardig vol, daardoor heb ik vanmorgen in het huis de schade ingehaald...een vouwwas, een mand strijkgoed, de badkamer, de wc, de trap...alles is weer opgeruimd en schoon!

Dinsdagavond heeft Erik gebeld met de medewerker van Infineon, het nummer dat we gekregen hadden van de meneer van bank 2. Erik weet nu wat meer over de werkzaamheden van Infineon en over het bedrijf zelf, de meneer had alleen geen idee bij wie Erik zou moeten zijn voor een sollicitatie, maar daarvoor heeft Erik gisterenochtend Infineon zelf gebeld. Er staat wel het een en ander op de site, maar het is heel veel in het Engels...nu is van ons beiden het Engels op 'schoolniveau'...we zouden ons best kunnen redden in deze taal, maar als je dan in technische termen begint...pffff. Erik mocht gewoon een 'open sollicitatie' sturen via de site, ze sturen altijd een bericht terug. Ze gaan dan bij het bedrijf kijken of er een functie beschikbaar is, die bij jouw gegevens past.

Gisterenochtend heb ik snel een paar boodschappen gedaan en toen naar de kapper. In huis mijn haren gewassen (ik heb een vreselijke hekel aan al die kriebelhaartjes van het knippen) en toen ging de telefoon. Het was mijn vader, hij wilde weten hoe het nu met ons ging. We hebben een hele tijd gekletst en ongeveer drie kwartier verder hingen we op...en dan te bedenken dat mijn vader aan de telefoon normaal niet zo'n hele grote prater is...leuk hoor!
Ik had de laptop inmiddels opgestart en net toen ik wat wilde gaan doen, ging de telefoon weer. De moeder van een vriendje van Jordy. Ik heb dinsdag na de voetbalwedstrijd van Jordy alle voetbalkleding meegenomen om ze uit te wassen en vandaag hebben ze de volgende wedstrijd alweer, maar het vriendje had met het andere team, als keeper, gisteren ook nog een wedstrijd en hij had de keeperkleding nodig.Die kleding heb ik vervolgens, toen ik Jordy op kon halen, meegenomen naar school, het jongetje opgewacht (hij gaat altijd met de bus naar school) en het hem in zijn tas gestopt...

Het zat mij de hele tijd al niet lekker dat ze bij een bank de levensonderhoudskosten zo ontzettend hoog inschatten...wij komen gewoon echt lang niet aan dat bedrag en daar baalde ik van, het scheelt gewoon echt ontzettend veel...toen heb ik de stoute schoenen maar weer aangetrokken en een bestandje gemaakt. Ik houd al, sinds ik gestopt ben met werken, bij wàt wij in de maand verbruiken en waaraan het verbruikt wordt en ook wat er binnenkomt natuurlijk. Zo heb ik altijd voor mezelf een beetje in de hand hoe we er voor staan en of het allemaal nog lukt. Ik heb het bestandje iets beknopter gemaakt om het overzichtelijker te maken en vervolgens met een kopie van de Schufa-Auskunft naar de meneer van bank 2 gestuurd...

Vervolgens heb ik ook alle papieren naar de meneer van bank 3 gestuurd. Dat mocht, zodra Erik de medewerker van Infineon gesproken had. Aangezien het aantal bestandjes wat ik mee moet sturen inmiddels opgelopen is tot 18 stuks...lukt het (met onze mail) niet om ze in één mail te versturen. De tijd begon ook te dringen, dat ik Jordy op moest halen en het eerste mailtje had ik inmiddels alweer teruggekregen, omdat dus de mail te groot was geworden...grrrr, eerst snel Jordy opgehaald, de keeperkleding bij het vriendje in de tas gestopt en weer naar huis (Luuk en Thijs komen op de woensdag wat later) en toen er weer voor gaan zitten. Uiteindelijk heb ik alles kunnen versturen in 5 mails...en toen kwam ik erachter dat ik ons telefoonnummer nergens vermeld had en heb ik toch nog een 6e mail verstuurd!! Haha, ik zou wel willen weten wat de meneer van bank 3 heeft gedacht... ook deze meneer heb ik het bestandje met onze levensonderhoudskosten meegestuurd.

Luuk en Thijs opgehaald, snel wat gegeten, andere kleren aan en toen in de auto naar de verjaardag van ons neefje! De kinderen konden eerst niet naar buiten, het regende, maar later werd het droog en zijn ze met z'n allen naar buiten gegaan. Tegen de tijd dat ik zo'n beetje weg wilde gaan, kwam ons nichtje naar binnen....
''euh...Luuk heeft met de skelter tegen de auto van een buurman gereden...en nu zit er een kras op...en de buurman heeft het ook al gezien en nu moest ik het van de buurman vertellen...'' Tja, die manier vond ik persoonlijk van de buurman niet zo heel netjes, maar goed, ik ben er, samen met mijn zwager, naar toe gegaan. De buurman en buurvrouw stonden al buiten. Er zit inderdaad een flinke kras op de bumper, ik kan er niets meer aan veranderen, ik vind het heel vervelend, maar we zijn ervoor verzekerd. We hebben nummers uitgewisseld en ik heb gezegd dat ik de verzekering bel en vervolgens hun weer.
Op de terugweg ben ik langs het verzekeringskantoor gereden en er was nog iemand binnen. Ik heb de melding doorgegeven, alles is genoteerd en nu heeft de verzekering nog wat foto's en een schade-rapport nodig en dan kan alles worden afgehandeld. Bij thuiskomst heb ik gelijk de mevrouw van de auto opgebeld, gezegd wat de verzekering nodig heeft en klaar.

Erik heeft gisterenochtend dus Infineon gebeld, maar ook naar een uitzendbureau in Klagenfurt, daar hebben ze namelijk een vacature open staan, wat Erik wel wat lijkt. Die mevrouw vertelde dat Erik zich eerst in moest schrijven bij het uitzendbureau. Verder heeft Erik nog twee plaatselijke bedrijven bij Bad Bleiberg in de buurt gebeld en gevraagd of ze nog iemand zochten. De ene zocht niemand, maar verwees Erik door naar een bedrijf iets verderop, alleen had hij geen telefoonnummer, maar wel een naam. De andere firma zei dat Erik, zodra hij in de buurt was, wel langs kon komen...nou ja, allemaal heel netjes dus!

Toen de kinderen in bed lagen heb ik de mail nog weer even geopend en ik zag dat de meneer van bank 2 een mailtje had gestuurd....slik....worden we nu per mail afgewezen? Ik opende de mail: de meneer legde uit dat hij het bestandje van de levensonderhoudskosten nu kon gebruiken voor een berekening! Hij vertelde dat ze de standaardbedragen alleen gebruiken als ze geen preciese gegevens van de klant hebben!! Wat een geluk zeg! Verder zei de meneer dat hij een goed gevoel heeft bij het Infineon-verhaal en als Erik een baan heeft, dan kan hij de rest ook in orde maken!! Wow, dat positieve konden we wel even gebruiken!
Het enige is wel, dat Infineon allemaal wat fijner werk doet...in printplaten en dat is niet het werk wat Erik normaal doet, dat is op zich niet zo erg, maar Erik heeft ook geen ervaring in dit werk...Erik is gewend aan grote installatie's en kasten...maar goed, Erik wil het wel proberen om er een baan te krijgen.
Erik is dus hierna achter de laptop gaan zitten en dacht 'even' zich in te schrijven bij het uitzendbureau...haha, foutje, pagina's vol werd er gevraagd, de hele Lebenslauf (waar we zo op hebben zitten zweten) werd nu gewoon gevraagd in te vullen...plus nog veel meer. Uiteindelijk kon gelukkig de eigen gemaakte Lebenslauf wel meegestuurd worden. Toen was het inmiddels al aardig laat en dacht Erik wederom 'even' zich in te schrijven bij Infineon....dat was nog veel dramatischer...kon alleen maar in het Engels...we hebben het online-woordenboek er geregeld bijgehad en we hebben heel veel wel in kunnen vullen, maar ook nog een aantal dingen niet...Erik wil vandaag een collega van zijn werk vragen, die schijnt dat soort begrippen en taal wel te begrijpen...zo kan vandaag hopelijk die inschrijving ook compleet gemaakt worden.

dinsdag 17 april 2012

Bank 1, 2 en 3

Zow, nu dan toch weer een blog...waarschijnlijk hebben velen van jullie gemerkt dat er iets vreemds aan de hand was...een rare melding via deze blog...Gelukkig heeft een oplettende lezer (nogmaals bedankt Tim!) erop gewezen en ik heb een aantal aanpassingen gedaan. Hopelijk blijft het blog nu weer gewoon een blog...

En dan...gisteren belde bank 1 terug, met helaas geen goede mededeling....Alles ziet er prima uit, het huis, de papieren...de meneer was eigenlijk vorige week ook heel positief en had het idee, dat zodra Erik een baan zou hebben, wij waarschijnlijk wel een lening bij deze bank zouden kunnen krijgen. Gisteren belde hij echter terug en vertelde dat hij een bericht van de 'beslissende afdeling' had gekregen en dat ze onze situatie te onzeker vinden...ook al zou Erik een baan hebben, dan nog zou er een proeftijd aan vast hangen...Tja, wat moeten we daar nu mee! Net of in deze tijd een vaste baan iets zegt!! Maar goed, het is duidelijk.
Natuurlijk was dat wel even flink balen...en gisteren liep alles al anders, door het gedoe met deze blog, ik heb steeds 'ruzie' met onze printer, ik was in huis alle bedden aan het verschonen en dus de hele tijd aan het wassen, drogen, strijken, bedden weer opmaken...de nachtrusten zijn nog niet wat ze moeten zijn en dan zo'n telefoontje....ik heb weleens betere dagen gehad zullen we maar zeggen!

Hahaha en om de stemming erin te houden kwam er vandaag ook nog de bekeuring in de bus bij...voor de tweede keer heb ik bij Kassel te snel gereden op een stuk waar een snelheidsbeperking is en, echt waar, er staat een enorme flitskast...ik wilde net wijzen en zeggen: ''daar heb je 'm weer...'' en toen {{{flits}}}...tja en ik ben nog niet eens blond! Gelukkig zijn die bekeuringen nog te overzien, de vorige keer €25,- en nu €20,-

De Schufa-Auskunft van Erik is binnen en dat is gelukkig weer wat positiefs, maar dat is voor ons natuurlijk niets nieuws. De mijne heb ik iets later aangevraagd, maar ik hoop dat deze morgen ook binnen is. De nederlandse registratie bij de BKR hebben we inmiddels ook aangevraagd, zodat er achteraf geen problemen dáárover kunnen ontstaan. Gelukkig weten we zelf vooraf dat alles blanco zal zijn en dat is in dit geval dan wel weer prettig!!

Vanmorgen heb ik een derde bank gebeld, steeds was er een gesprekstoon, tot wel 5 keer aan toe, toen ben ik zo brutaal geweest om via internet een rechtstreeks nummer van een medewerker op te zoeken...direct werd er opgepakt en ben ik doorverbonden met de juiste persoon...het werkte dus wel! Zodra Erik het telefoongesprek heeft gehad met de mensen waarvan wij vrijdag het telefoonnummer hebben gekregen, dan mag ik de meneer alle papieren toesturen per mail, met de 'uitslag' van het telefoontje erbij. Tja, het is wel duidelijk dat ook bank 3 graag iets op papier wil hebben staan, wat werk betreft en dat mag ook, dat snap ik best. Ik hoop alleen dat ze daar dan ook genoegen mee zullen nemen en niet net als bank 1 zullen reageren. Het antwoord van bank 2 heb ik nog niet binnen en ik weet ook niet precies hoe lang dat nog duurt.