vrijdag 13 september 2013

Vrijdag en verrassing!

Het is VRIJDAG!!!!!! Eindelijk weer de normale wandelronde, sinds negen weken! We zijn deze eerste keer begonnen met acht personen, super! Het was gezellig!


Onder dit wolkenpakket ligt Villach!

En dan!! We waren al een poosje aan het broeden op een verrassing! Eriks ouders zijn vandaag om 12.00u aangekomen! Ik had het appartement weer helemaal klaar gemaakt, want dit keer slapen ze bij ons...Eriks moeder in de rolstoel en wij met een trap? Ja, ze hebben een nieuw apparaat gekocht, dat mensen de trap omhoog brengt, kijk maar:
Erg mooi natuurlijk, dat Eriks moeder het nu ook allemaal boven kan bewonderen en dat ze dus nu gewoon bij ons kunnen verblijven! De badkamer (douche en wc) van het appartement leent zich ook vele malen beter voor haar, geen drempels of een douchebak, maar ze kan er gewoon in rijden met haar meegebrachte tripple-stoel. Het was natuurlijk wel even spannend, die traplift...thuis heeft Eriks vader dat met Eriks broer uitgetest, maar nog niet met Eriks moeder...ze zat er dus voor het eerst op en het ging omhoog in elk geval helemaal goed! Naar beneden moet dus nog worden getest, maar zal vast ook goed gaan...denk ik :-)

Luuk was nog maar net thuis, net als ik van het wandelen en de Kaffee und Kuchen bij Adelina! Adelina is ook jarig geweest, maar heeft eerst niets gezegd en wilde gewoon even wat drinken met de vrijdaggroep...maar ze had mij gevraagd om het te regelen (haar duits is nog niet zo goed), dat er mensen met haar mee zouden komen naar huis, want eigenlijk mocht niemand weten dat ze jarig is geweest....natuurlijk laten we dat niet zomaar voorbij gaan en heeft Ute heeft een mooie vaste plant voor buiten geregeld, we hebben bij haar voor de voordeur een lied gezongen! Ze was helemaal stil en waterige oogjes...heerlijk! Maar goed, Luuk en ik stonden net bij de ren om de konijnen naar buiten te doen en ik hoorde de bus al aankomen, Luuk keek...en keek nog eens, keek mij aan: ''Opa en Oma????'' Vervolgens is Eriks moeder meegegaan naar de Kindergarten en daar was het dus voor Thijs en hele verrassing! Thijs is dan vooral even helemaal stil en weet niet zo goed hoe hij moet reageren...maar hij stond vervolgens met een grote lach bij oma achterop de rolstoel!
Jordy was iets later pas vrij en we zijn Jordy, met Eriks moeder samen tegemoet gelopen. Jordy kwam aanlopen, keek mij aan, toen naar Thijs en toen pas zag hij Eriks moeder...een verbaasde blik en heel relaxt liep hij oma tegemoet om haar te begroeten.
Ik denk dat de verrassing wel geslaagd is!!

donderdag 12 september 2013

Hieperdepiep... HOERA!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Speciaal voor mijn moeder:
 
Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag!
Wij wensen jou een hele fijne dag vandaag, geniet ervan!
 
in Oostenrijk had het er vanmorgen dan zo uitgezien :-)
Ik zal hier niet vermelden hoe oud je bent geworden....
niemand hoeft te weten dat je nu 60 bent... :-) 
Liefs van Erik, Karin, Jordy, Luuk en Thijs!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

woensdag 11 september 2013

Huiswerk, sneeuw en brandhout

En nu even een kop thee en even hangen achter de laptop!
Gisteren hebben Jordy en Luuk nog steeds geen huiswerk meegekregen, dus nog steeds alleen maar spelen! Ik ga ze nu ook niet plagen met opdrachten, het huiswerk komt wel weer voor de rest van het jaar!
Het was wel even weer wennen, gisteren was Luuk als eerste thuis, om 11.00u alweer, maar toch heb ik dus even een paar uur het huis voor mezelf gehad. Gelijk vol aan de slag met van alles wat ik nog wilde doen, keuken van het appartement helemaal schoon gemaakt, tussendoor een kop thee en weer verder. Ons eigen beddengoed verschoond, gewassen, gedroogd en in de middag gestreken, nog verdergegaan met opruimen en alles alvast klaargezet onder de zoldertrap, zodat een hele verzameling ineens naar de zolder gebracht kan worden.
Gisteren was de man van Ute jarig, maar echt vieren doen ze zoiets dus niet, al had ik gehoord, dat iemand vaak wel gewoon even 'langswipt' kop koffie drinkt en weer gaat...vandaar dat ik dus later in de middag met de jongens er even naar toe ben gegaan en we waren niet de enige! Hahaha, onverwachts kreeg ze het huis behoorlijk vol, maar iedereen drinkt wat en goed anderhalf uur later zijn we weer gegaan, net als vele anderen, gewoon even gezellig!

Vanmorgen heb ik de badkamer van het appartement onder handen gehad en zometeen moet ik onze eigen nog... voor vanmiddag hebben we een uitnodiging gehad van Adelina, haar dochter (zit bij Thijs in de groep) is jarig geweest en ze vroeg of we even komen om Kuchen te eten...vanmiddag gaan we dus ook weer even weg.

Vanavond komt dan eindelijk de meneer die vorige week al wilde komen voor de graafwerkzaamheden, de tweede meneer dan. Vorige week moest hij plots ergens langer werken en belde ons af, maar vandaag komt hij dan wel. We zullen zien hoe het allemaal gaat...volgens de buurman is ons huis dus werkelijk op de rots gebouwd, dat zou betekenen dat we ons eerste idee en plan niet kunnen uitvoeren en we een andere oplossing moeten bedenken. Erik is begonnen te graven, gewoon om te kijken of hij al rots tegenkwam, maar tot op heden nog niet...hopelijk heeft de buurman het mis!

Ute heeft vanmorgen Jordy en Luuk opgehaald om ze mee te nemen naar de kerk. Vanochtend is de dienst voor het begin van het schooljaar, maar niet in Bleiberg, maar in een dorp verder. Ze gaan vervolgens te voet weer terug naar de school...en het weer is niet bepaald zomers meer te noemen, dus beide in de regenjas er naar toe. Vanmorgen was er tevens nog een verrassing toen we uit het raam keken! De Dobratsch is bepoederd met sneeuw!!!
Dus zojuist ook het brandhout voor komende winter maar besteld!

maandag 9 september 2013

Als vanouds

De echte werkelijkheid is weer begonnen! Vanmorgen om iets over half acht richting school gelopen, de jongens beide met de schooltas op de rug en een kratje in de hand, ik met twee grote plastic zakken en twee kratjes...alle materiaal is weer ter plekke! Zo'n eerste dag stelt weinig voor, om 9.30u waren ze alweer vrij en is er een vriendje mee naar huis gekomen, waarvan de moeder met de dochter mee moest op de eerste schooldag naar Villach! Ze hebben op school het materiaal allemaal uitgepakt, Jordy heeft zijn boeken meegekregen en ze hebben beide de persoonlijke gegevens meegekregen op een blaadje, ter controle of alles nog klopt. Jordy's boeken heb ik vanmiddag gelijk in plastic plakfolie gehuld en morgen zullen de boeken van Luuk aan de beurt zijn.
Morgen hebben ze ietsje langer school en woensdag is er dan een kerkdienst en pas vanaf donderdag zullen de lessen als normaal beginnen...

Ook op de Kindergarten is nu pas alles weer als vanouds, want vanaf vandaag zijn pas echt alle kindjes weer terug. Nou, ik vind het allemaal wel weer prettig hoor, het normale ritme weer oppakken! Hahaha, ik moest gisterenavond zelfs even diep nadenken: hoe laat zetten we ook alweer de wekker? We ontbijten met Erik weer samen allemaal, maar waren de jongens voor die tijd al gewassen en aangekleed of deden we dat pas na het ontbijt? Ach, even weer opstarten!

Zelf ben ik aan het rommelen geweest met alle beddengoed en handdoeken van het appartement. Ik had (wegens het huidige ruimtegebrek) van alles achter onze kleding in de kledingkast gelegd, maar voorlopig hebben we het maar weinig nodig, dus ik wilde de kledingkast weer normaal ingericht hebben. Het was even schuiven en zoeken naar plek, maar het is gelukt. Gedeeltelijk kon ik het in de bedlades kwijt en de rest van de spullen even iets strakker op elkaar gepakt :-) Morgen nog weer even verder rommelen met wat andere spullen van het appartement, wat dingen, die achteraf de hele zomer niet gebruikt zijn, weer naar zolder doen...en dan misschien onze slaapkamer (die als opslag diende) wat meer opgeruimd krijgen? Ook moet ik nog bezig in het appartement, na het vertrek van de gasten heb ik nog niet alles weer helemaal klaar zoals ik het graag hebben wil, omdat er gewoonweg nog geen tijd voor was! Ik heb nog even ...

zondag 8 september 2013

Einde vakantie!

En zo vliegt het weekend alweer voorbij...hihihi, en en de vlag kan morgen uit! Jordy en Luuk gaan ook weer naar school!!! Negen weken vakantie zijn voorbij. In die negen weken is er best veel gebeurd! Ons eerste gastenseizoen met veel lieve en leuke gasten waar ook de jongens veel aan hebben gehad, onze geregelde uitjes die we hebben ondernomen, Jordy en ik mochten een jaar ouder worden, veel verveling, huiswerk voor Jordy en Luuk om de hersens actief te houden, best een aantal feestjes meegemaakt en nog veel meer!!

Gisterenavond hebben we gezellig met onze gasten een borrel gedronken! Veel gekletst met deze leuke en gezellige mensen, echt super! Vanmorgen hadden ze hun week vakantie er bij ons alweer opzitten en hebben we afscheid genomen. Normaal zwaaien wij de gasten uit, maar dit keer was het andersom...beetje raar, maar in overleg en ze vonden het geen enkel probleem! Wij hebben vandaag namelijk een uitje gemaakt. Wij zijn tegen 9.30u vertrokken, omdat we ruim een uur rijden voor de boeg zouden hebben en de gasten zijn wat later weg gegaan.
Vandaag was het weer nog goed en voor de uitjes die wij nog wilden ondernemen, hadden we ook redelijk goed weer nodig. Volgend weekend is Luuk jarig en komt het er niet van...mede door nog een superverrassing op het program :-)

Erik gaf te kennen, dat hij in elk geval nog heel graag de Raggaschlucht wilde doen. Dit is alleen voor ons ruim een uur rijden, vandaar dat ik in het boekje heb gekeken voor een ander uitje er bij in de buurt en die waren er genoeg! We hebben gekozen om er de Mölltaler Gletscher bij te doen. Ik heb vanmorgen nog even de weersberichten voor die omgeving bekeken en ik kon zien, dat het daar voor vanmiddag nog wat kans op neerslag gaf, dus we zouden eerst de Raggaschlucht doen, want daar moet je zeker wandelen! Het was er prachtig! Kijk maar:


Vervolgens zijn we doorgereden naar de Mölltaler en ook daar was het erg mooi, maar helaas de voorspelde bewolking was er flink aanwezig...daardoor veel wind, een snijdend koude wind en niet het uitzicht...tussen de wolken door, konden we zien, dat het er normaal echt prachtig moet zijn, met de vele meertjes op de berg, de Gletschers en het sneeuw, vele wandelwegen...hopelijk blijft de Mölltaler ook volgend jaar bij de Kärntencard inzitten, dan doen we 'm gewoon nog een keer! We hebben toch nog wel een paar foto's gemaakt:


Eerst ga je met de Gletschertrein dwars door de berg!! Echt alleen maar door een tunnel,
met een behoorlijke snelheid en uiteindelijk kom je ruim 1000 meter hoger de trein weer uit...

vervolgens stap je in de kabelbaan voor de volgende hoogtemeters!

het was echt koud...ondanks een trui en een jas...

dit blijft natuurlijk supergaaf!

hihi, bijna eskimo's...

deze waterval is vanaf de parkeerplaats te zien!