zaterdag 10 december 2011

Weihnachtsfeier en Schmucken

Gisteren had Jordy op school zijn Weihnachtsfeier. Om 14.00u heb ik eerst alleen Jordy weggebracht, hij heeft samen met de kindjes uit zijn klas Plätzchen gebakken. Om 16.00u mochten de ouders, broers en zusjes komen om eerst gezamelijk wat te drinken en natuurlijk koekjes te eten! Ze hadden met de hele klas zo'n 7 (volgens mij zelfs 8) enorme schalen met koekjes gebakken...haha, de juf zei al: voor de komende jaren hebben we genoeg!!
moet je nagaan, dit is een schaal waar al flink wat koekjes van
af zijn gegeten!Ze waren echt lekker, niet droog, niet taai, maar gewoon lekker!
 Tegen 17.00u heeft de klas een stukje opgevoerd en nog 2 liedjes gezongen, daarna mochten de kinderen in de klas 'Kino' houden (film kijken) en konden de ouders nog even weer wat drinken en gezellig kletsen. Erg geslaagd dus!!

Vanmorgen hebben we in huis 'geschmuckt'. We hebben in huis versierd voor de kerst, eindelijk! Haha, Luuks vriendje, die een paar huizen verderop woont, hoorde ons erover kletsen op school en vroeg of hij mocht komen helpen, tuurlijk! Tegen 10.30u stond het vriendje voor de deur en kon hij gelijk helpen. De kids hebben vooral gespeeld en kwamen af en toe kijken. Ze hebben hun slaapkamers ook versierd, met natuurlijk de gekregen kerstboompjes (van de Sint...), een eigen houten stalletje en wat mooie kerststickers op de ramen.
Volgend weekend dan halen we een boom in huis.

donderdag 8 december 2011

Familienkasse (deel 2) en mannen....

Nog even terugkomend op mijn kapsel, ik heb er dinsdagmiddag meteen een kleurtje in gedaan, dit keer geen zwart en geen donkerbruin, maar net even iets anders. Toen Erik dus thuis kwam, was het helemaal klaar en ik had een enigszins 'schokkende' reactie verwacht, maar nee hoor: ''Goh, ik had verwacht dat je hele korte stekels zou hebben...''
Mannen, af en toe snap ik ze niet meer!! Heb je lange haren, hoor je jarenlang dat ik ze er ABSOLUUT nooit af mag knippen (haha, met als dreigement: want dan laat ik ze lang groeien...),heb ik ze kort, mag het steeds korter...
Maar goed, Erik vindt het wèl mooi staan en ìk ben er helemaal blij mee!!!!!

Ik had ook geschreven over de Familienkasse (blog van 23 november), de instantie die het duitse Kindergeld uitbetaald. Zoals gezegd, 'zien' ze nu ook het kindgebonden budget als een kinderbijslag en hebben ze dus even een rekensommetje gemaakt, wat ze zien als teveel uitbetaald. Aangezien ze dus tot en met het jaar 2009 hebben nagerekend, heb ik ze een brief gestuurd met de vraag om voor ons gelijk alles na te kijken, omdat ik voor onze emigratie niet voor nog meer verrassingen wil komen te staan. Ik moet zeggen, toen kon het opeens vlot! Ze stuurden netjes een brief terug met de vraag het één en ander toe te sturen. Dat heb ik in een nieuwe brief ook gedaan en vervolgens kreeg ik deze week ook de 'herberekening' van 2010. Als het goed is moet het jaar 2011 redelijk kloppen. De berekeningen zijn nu dus 'bij' en de oplossing is aangereikt. Nou, weer iets afgehandeld!! En van deze instantie geen enorme rekening op het eind (dus vlak voor of ná ons vertrek uit Duitsland). Bah, ik had er niet aan moeten denken, je zegt hier je baan op, moet een nieuwe zoeken in Oostenrijk en dan krijg je opeens een brief op je oostenrijkse deurmat...verrassing van de duitse Familienkasse...nee, dat gaat nu dus niet meer gebeuren!

woensdag 7 december 2011

Een gewone dag

Gewoon weer een dag, niks geen bijzonders of geks gebeurd vandaag (tot nu toe dan...),vanmorgen aan de poets geweest en een paar telefoontjes gepleegd.
Mijn schoonouders komen vanmiddag even een kopje koffie drinken, vandaar dat ik dacht: ach, laat ik het eten alvast voorbereiden (aardappel-ovenschotel), want Jordy moet om 17.00u bij de voetbal zijn, op een locatie waar ik nog nooit ben geweest en wat vanaf hier nog wel een redelijk aantal kilometers rijden is. Dan kan ik, als ik terugkom, gelijk de oven aanzetten en vervolgens de schotel erin, want Jordy moet natuurlijk ook weer opgehaald worden, dus er is niet heel erg veel tijd tussendoor. Heb ik nèt die ovenschotel klaar, bellen ze vanuit de voetbal...het gaat niet door!!!! Ach, ik zie er het voordeel van in: dat scheelt vanavond weer wat werk!

Vanmorgen maar eens even alle wachtwoorden e.d. genoteerd van de 'social media' (Facebook, Hyves, Skype en natuurlijk deze blog)... Je kunt vaak wel ingelogd blijven, wat ik ook doe, maar als je dan opeens, na vele weken, een keer bent uitgelogd bent....kan het nog wel eens zo zijn dat je een wachtwoord vergeten bent... Nu heb ik ze dus netjes opgeschreven, hihi en nu maar hopen dat ik dat briefje niet kwijtraak!!
Het is mij, in mijn werkverleden, wel eens gebeurd, dat ik terugkwam na een vakantie en dat ik echt mijn password niet meer wist...oeps! Daar moest het dan via het hoofdkantoor opgelost worden, wat inhoud dat je niet zo maar weer op je eigen pc kon inloggen...

Tja, nu nog hopen (hint...) dat mijn ouders en schoonouders zich ook een keertje verder verdiepen in de Skype....nu kunnen ze namelijk nog even oefenen voordat we over een aantal maanden echt in Oostenrijk zitten...en het is nog gratis ook!!

dinsdag 6 december 2011

Nikolaus en bluf!

Vanmorgen is Thijs wel naar school gegaan, met zijn hoestdrankje en peniciline achter de kiezen....vandaag vieren ze namelijk Nikolaus op school en die best man komt ook echt langs. Vandaar dat ik gisteren met zijn juf had overlegd dat Thijs vandaag gewoon zou gaan, het is tenslotte niet (meer) besmettelijk en ze zouden het wel erg leuk vinden als hij er in ieder geval vandaag bij zou zijn...
Hij voelt zich gelukkig ook niet echt ziek, hij ziet er alleen wel zo uit...dikke oogjes, wit gezichtje en hij hoest flink en tja, hij zal vanmiddag wel weer flink afknappen, maar dan hoeft hij ook niets meer!
Ik ben benieuwd hoe ze het nu op de Kindergarten hebben!!

Zelf ben ik vanmorgen eindelijk weer naar de kapper geweest! Het was eigenlijk nog niet eens ontzettend lang geleden, maar achteraf is het in lengte de vorige keer te lang gebleven. Ik was er toen al na een paar dagen achter, dat het te lang was en ik wilde weer terug gaan om het bij te laten knippen, maar toen werd Thijs dus ziek en ben ik niet meer gegaan. Hihi, Erik zei in het weekend nog: ''bluf, dat je het helemaal stekeltjes-kort doet...''
Tja, sinds mijn haar er vorig jaar af is gegaan, hoeft Erik niet meer zo'n opmerking te maken!! Het is dus nu heel flink kort...stekeltjeskort!! Alleen voor heb ik nog een langere pluk/pony die ik altijd opzij heb en de plukjes bij de oren zijn er nog, maar verder!! Ik ben benieuwd of Erik de volgende keer nog zo'n opmerking durft te maken!! Hij moet vanavond het resultaat natuurlijk nog zien...en ik denk dat ik er vanmiddag weer even een kleurtje in doe, dan is het meteen helemaal klaar.

maandag 5 december 2011

Sinterklaas en alweer Peniciline

Het Sinterklaasfeest is alweer voorbij, tenminste, voor ons dan! Gisteren hebben wij het gevierd bij mijn ouders, samen met mijn broers, schoonzussen en hun kids. Het was gezellig! De Sint heeft zijn werk goed gedaan, hihi, al vergiste hij zich wel even door op het einde te zeggen: ''Nou, buurvrouw....''
Haha, die ogen van de Sint!! Hij kletste snel even verder, de volwassenen schoten bijna allemaal in de lach, maar de kids hadden gewoon niets door! Ongeloofelijk, ook Jordy gelooft nog steeds op en top! Ze hebben allemaal de gewenste cadeau's gekregen en het zoet wat erbij hoort. We hebben gedronken en gegeten en zijn aan het einde van de middag weer richting huis gegaan, waar de kids nog heel even zelf met al het nieuwe spul konden spelen.

Zowel Luuk als Thijs waren gisteren snel moe, beide iets aan het hoesten en Thijs had een heel wit koppie. Het hoesten werd voor beide in de avond erger en gisteravond toen we Thijs nog even uit bed hadden voor een plas, toen hoeste hij alweer als een zeehond....
Vanmorgen moest Thijs toch naar de Kinderarts, voor controle van zijn Scharlach (Roodvonk) en voor een U-Kontrolle. Die U-Kontrolles kun je vergelijken met in Nederland de afspraken bij het consultatiebureau. Het eerste jaar moet je er geregeld naar toe, ook voor alle inentingen en daarna wordt het steeds minder vaak. Thijs moest één van zijn laatste U-kontrollen dus nog hebben ( de laatste U-Kontrolle is bij 5 jaar en dan gaat het over in J-Kontrollen, waarvan de laatste in het 14e levensjaar is ). Voor de Roodvonk moest zijn urine nagekeken worden. Het schijnt dat Roodvonk de nieren zou kunnen beschadigen...er wordt dus gekeken of er bloed in de urine zit.
Eindelijk mocht Thijs dus in het potje plassen, iets waar hij al zo lang op gewacht had! Interessant natuurlijk!
Ik heb Luuk ook maar meegenomen, om even zijn longen weer na te laten luisteren.
De U-Kontrolle bij Thijs ging goed, alleen zijn urine was dus niet schoon, er zit bloed in... en toen de Kinderarts Thijs in zijn keel keek, constateerde hij ook alweer ontstoken keelamandelen... We hebben dus weer Peniciline meegekregen en volgende week moet zijn urine nogmaals nagekeken worden.
Luuk heeft 'gewoon' weer last van één van zijn allergieen van o.a. iets wat in de lucht hangt, maar hij is er nu ook verkouden bij... de huisapotheek is dus weer aangevuld.
Bij het verschonen van de bedden vanmorgen, heb ik Luuk zijn speciale beddengoed dus ook maar weer uit de kast getrokken en zijn bed weer zoveel mogelijk huisstofmijtvrij gemaakt.

Luuk is er verder niet ziek bij en hij wilde vanmiddag per sé naar de handbal, dus heb ik hem weggebracht en zojuist weer opgehaald. Hij vindt het nog steeds leuk bij handbal!

Oja, nog even terugkomend op Jordy's gelovigheid in de Sint...ik vroeg Jordy of vorig jaar Nikolaus nog in de klas was geweest (ik wist het niet meer). ''Nee, zegt Jordy, maar we hoorden opeens gerommel in de kast en toen we die opendeden, lagen daar cadeautjes! Mja, volgens mij komt er ook de schoorsteen met een buis in de kast uit of zo....of we hebben natuurlijk helemaal niet gezien dat Nikolaus misschien wel boven op de kast heeft gezeten!!''