maandag 5 december 2011

Sinterklaas en alweer Peniciline

Het Sinterklaasfeest is alweer voorbij, tenminste, voor ons dan! Gisteren hebben wij het gevierd bij mijn ouders, samen met mijn broers, schoonzussen en hun kids. Het was gezellig! De Sint heeft zijn werk goed gedaan, hihi, al vergiste hij zich wel even door op het einde te zeggen: ''Nou, buurvrouw....''
Haha, die ogen van de Sint!! Hij kletste snel even verder, de volwassenen schoten bijna allemaal in de lach, maar de kids hadden gewoon niets door! Ongeloofelijk, ook Jordy gelooft nog steeds op en top! Ze hebben allemaal de gewenste cadeau's gekregen en het zoet wat erbij hoort. We hebben gedronken en gegeten en zijn aan het einde van de middag weer richting huis gegaan, waar de kids nog heel even zelf met al het nieuwe spul konden spelen.

Zowel Luuk als Thijs waren gisteren snel moe, beide iets aan het hoesten en Thijs had een heel wit koppie. Het hoesten werd voor beide in de avond erger en gisteravond toen we Thijs nog even uit bed hadden voor een plas, toen hoeste hij alweer als een zeehond....
Vanmorgen moest Thijs toch naar de Kinderarts, voor controle van zijn Scharlach (Roodvonk) en voor een U-Kontrolle. Die U-Kontrolles kun je vergelijken met in Nederland de afspraken bij het consultatiebureau. Het eerste jaar moet je er geregeld naar toe, ook voor alle inentingen en daarna wordt het steeds minder vaak. Thijs moest één van zijn laatste U-kontrollen dus nog hebben ( de laatste U-Kontrolle is bij 5 jaar en dan gaat het over in J-Kontrollen, waarvan de laatste in het 14e levensjaar is ). Voor de Roodvonk moest zijn urine nagekeken worden. Het schijnt dat Roodvonk de nieren zou kunnen beschadigen...er wordt dus gekeken of er bloed in de urine zit.
Eindelijk mocht Thijs dus in het potje plassen, iets waar hij al zo lang op gewacht had! Interessant natuurlijk!
Ik heb Luuk ook maar meegenomen, om even zijn longen weer na te laten luisteren.
De U-Kontrolle bij Thijs ging goed, alleen zijn urine was dus niet schoon, er zit bloed in... en toen de Kinderarts Thijs in zijn keel keek, constateerde hij ook alweer ontstoken keelamandelen... We hebben dus weer Peniciline meegekregen en volgende week moet zijn urine nogmaals nagekeken worden.
Luuk heeft 'gewoon' weer last van één van zijn allergieen van o.a. iets wat in de lucht hangt, maar hij is er nu ook verkouden bij... de huisapotheek is dus weer aangevuld.
Bij het verschonen van de bedden vanmorgen, heb ik Luuk zijn speciale beddengoed dus ook maar weer uit de kast getrokken en zijn bed weer zoveel mogelijk huisstofmijtvrij gemaakt.

Luuk is er verder niet ziek bij en hij wilde vanmiddag per sé naar de handbal, dus heb ik hem weggebracht en zojuist weer opgehaald. Hij vindt het nog steeds leuk bij handbal!

Oja, nog even terugkomend op Jordy's gelovigheid in de Sint...ik vroeg Jordy of vorig jaar Nikolaus nog in de klas was geweest (ik wist het niet meer). ''Nee, zegt Jordy, maar we hoorden opeens gerommel in de kast en toen we die opendeden, lagen daar cadeautjes! Mja, volgens mij komt er ook de schoorsteen met een buis in de kast uit of zo....of we hebben natuurlijk helemaal niet gezien dat Nikolaus misschien wel boven op de kast heeft gezeten!!''

Geen opmerkingen: