zaterdag 13 april 2013

Foto's en oliebollen

Erik is druk aan het tegelen in de badkamer en ik heb vanmorgen geboend om een siliconenrand van de keuken weg te krijgen...eerder was de keuken namelijk een recht geheel en wij hebben het nu in twee delen staan, dus er is een kitrand....grrrrrr, rotspul! Maar goed, ik ben voor nu tevreden.
Verder heb ik de ouderslaapkamer even laten opleven vanmorgen! De gisteren gekochte nieuwe matrassen zijn uitgerold in het bed en ik heb het bed voor heel even opgemaakt, de vloer stofgezogen en even gepoetst en daarna een foto gemaakt!! Ook de woonkamer heeft een kleine metamorfose ondergaan...gisteren heb ik kussentjes gekocht en gisterenavond nog even de bank in elkaar gezet, salontafel en bijzettafeltjes erbij gezet, nog even in mijn eigen spulletjes wat tevoorschijn getoverd om erbij te zetten en de woonkamer is ook vastgelegd op een foto!
Morgen willen we de keuken even fotoklaar maken en dan ook daar een foto schieten, zodat ik morgenmiddag of morgenavond dan eindelijk wat foto's op de site kan plaatsen!!

Nu ga ik nog even met het strijkijzer een laminaatrandje op de rand van het aanrecht maken, omdat het, nu de koelkast en diepvries niet eraan vast zitten, natuurlijk een kale rand is...dat heb ik eerder gedaan, dus dat moet lukken dacht ik zo!

Verder heb ik vandaag de kinderen oliebollen beloofd...hmmm, was niet zo slim van mij, ik kan nog steeds duizendenéén dingen bedenken om te doen, maar ja, dat zal volgend weekend net zo zijn ben ik bang...eigenlijk wil ik dit weekend ook nog de balkonbakken klaar maken, ik ben namelijk geslaagd voor mijn geraniums en ook petunia's...misschien morgen...maar voor vandaag gaan er in elk geval oliebollen komen, ik heb er zelf ook wel zin in!

vrijdag 12 april 2013

Wandelen en Erik

Na alle gepoets deze week, na het leggen van het vloertje in de Speis, na het schoonmaken van de woonkamerkast en het inpakken ervan, na het reinigen van de grote hoekbank, na het inpakken van de keuken, na het verschonen van alle bedden, na....heb ik vanmorgen gewoon weer heerlijk gewandeld! Even helemaal niks, even lekker uitwaaien, gewoon gezellig, dit keer waren we met ons twee! Heel veel gekletst dus en net een grote bak koffie hier gedronken en gelijk boven de vorderingen van het appartement laten zien! Ze was helemaal overdonderd! Ze vind de vloer geweldig en zei meerdere keren: ''Maaah, bitte...wie schön, maaah, ihr seid fleißig gewesen, maaah wie hell es geworden ist!'' En dan moet je nagaan, dat ze een week of drie geleden hier alles nog bekeken heeft! Heerlijk weer dit, dat doet goed!

Erik is inmiddels een beetje gewend aan de werksfeer op het werk. Het is een schoon bedrijf, met nette collega's. Die collega's hebben eerst tegenover Erik de kat uit de boom gekeken, maar kwamen de tweede dag al naar Erik toe met vragen over het waarom we hier naar toe zijn gekomen bijvoorbeeld. Erik hangt zelfs al met een foto bij de rest van de collega's! Het werk op zich zelf vind Erik vrij simpel, het had wat uitdagender mogen zijn, maar het is wel redelijk afwisselend. Waar Erik de eerste dag de hele dag hetzelfde gedaan heeft, mocht hij de tweede dag alweer wat anders doen. Binnen dit bedrijf willen ze dat iedereen die er werkt, op elke afdeling gezet kan worden, dus niet alleen met elektra, maar ook met het in elkaar bouwen van het produkt bijvoorbeeld.

Erik is op vrijdagmiddag mooi op tijd vrij, om 13.15u!! Dat is natuurlijk wel weer prettig!
Hahaha, vandaar dat ik vanmiddag met de auto naar Villach ga...zo hoef ik morgen niet weg en dan kan Erik de hele dag besteden aan de badkamer van het appartement! Want als ik dàn wegga en Erik ook de kinderen in de gaten moet houden...komt er van klussen een heel stuk minder terecht...
Ik heb namelijk geraniums in de folder van de bouwmarkt gezien!! Daar ga ik, als ze er natuurlijk nog zijn, waar ik heel erg op hoop, een heel assortiment van halen en dan kan ik eindelijk de balkonbakken vullen...ze zullen nog niet naar buiten kunnen nu, maar dan is dat klaar! Gelijk kreeg ik vanmorgen ook al wat dingen door, die Erik nog moest hebben en ik haal nog wat spullen die ik voor de badkamer nodig heb. Ook heb ik bij een andere winkel matrassen in de aanbieding gezien, ik heb er nog twee nodig en deze zijn opgerold, dus makkelijker mee te krijgen, moeten ze er vanmiddag nog wel zijn natuurlijk! Ook een paar boodschappen doen en dan heb ik de buit wel weer binnen...en de portemonnee weer leeg!

donderdag 11 april 2013

Bankstel

Zow, het zweet vanmorgen alweer losgekregen! Hahaha, eerst hier in huis toch ook maar wat schoongemaakt...dat schiet er nu af en toe wel een beetje bij in, maar het is weer fris en kan er weer tegen!
Vervolgens heb ik doeken en de spuitbus gepakt en heb me uitgeleefd op de bank!! Het is mij uiteindelijk erg meegevallen moet ik zeggen, het ging redelijk snel en het resultaat? WAUW, het moet nog even drogen en dan kan ik straks de hele bank nog een keer af stofzuigen, maar het is nu al een enorm verschil én het ruikt fris! Die bank heeft natuurlijk jarenlang in een woonkamer gestaan, het huis dus een poos leeggestaan, veel stof en de laatste jaren een man alleen hier...de bank bleef een beetje muffig ruiken, als de woonkamerdeur boven dicht zat, dan helemaal! Ik ben blij met het resultaat! Nu nog een keer wat leuke fleurige kussens halen en dan is de bank helemaal af!

Net nog even weer een boekingsbevestiging doorgemaild en nu kan ik melden, dat we van de eerste juni tot en met de eerste week van september vol zitten...super toch?! Ik vind het nog steeds wat raar...als ik onszelf een jaar geleden zie, toen kenden we dit hele huis nog niet eens! Erik en ik zijn in april vorig jaar hier voor het eerst geweest om te kijken, op de valreep voor het naar huis gaan, als laatste huis van de HEEEEEEL VEEL huizen die we toen bekeken hebben, van huurhuizen tot koophuizen... in mei zijn we hier met de jongens geweest, in juli zijn we erin getrokken, zonder ook nog maar iets op papier te hebben! En nu? Nu is het boven in het appartement (alleen dat woord al!!!) al zo geweldig mooi aan het worden...af en toe vind ik het nog steeds heel onwerkelijk allemaal...maar wij hebben met ons allen geen seconde spijt van deze beslissing!

Nou, dan ga ik nu voor de volgende ruk...de glazen schapjes van de woonkamerkast allemaal schoonmaken en erin zetten!

woensdag 10 april 2013

Servies, glaswerk en pannen

Vandaag heb ik weer een paar dozen leeg gehaald...wat een verrassing weer!! Hahaha, dit is allemaal servies en glaswerk van de oude bewoners van dit huis! Dit heb ik vorig jaar met mijn moeder allemaal nog uitgezocht en we hebben toen al gelijk alles wat kapot was, weggegooid en waar maar één glas van was, ook weg en toen is er dit overgebleven:
 

 
Tja, hier heb ik dus een assortiment uitgehaald en dat staat in de vaatwasser nu, een ander deel heb ik weer heel even in een doos gepakt, want dat kan ik pas gebruiken, zodra ik de woonkamerkast in kan pakken. later deze week. Het hele fraaie engelse servies, rechts op de foto...daar had ik ook nog een hele zwik gebaksbordjes bij en ik heb zitten twijfelen...maar ik heb er apart een paar foto's van gemaakt en dat zet ik zo op Willhaben. Als ik het in het appartement plaats, moet ik het zelf ook steeds schoonhouden en ik kan me niet voorstellen, dat er mensen zijn, die dit gaan gebruiken in een vakantie!
Verder heb ik vandaag de woonkamerkast bijgewerkt, die had wat beschadigde punten en wat kleurverschil en dat heb ik met wat schuren en een kleurlak bij kunnen werken. De eigen bedden heb ik allemaal verschoond en heerlijk alles op het balkon droog kunnen krijgen, heerlijk!!!!
Er was ook nog een hele pannenset in het huis aanwezig, die had ik gisteren allemaal in de vaatwasser gehad, maar het zijn zulke grote handgrepen, dat ik ze niet fatsoenlijk in de keuken kwijt kan...mijn moeder zei toen al: het is een hele dure pannenset geweest... Ik heb het vandaag opgezocht en dat blijkt inderdaad zo te zijn, al is het natuurlijk al heel wat jaren oud en ziet het er niet al te fraai meer uit, het zijn hele zware pannen, zes stuks met een deksel erbij, een paar beschadigingen aan de dekselknoppen, maar daar zijn nog nieuwen bij. We hebben besloten om te proberen ze te verkopen en van het geld nieuwe pannen te kopen. Een paar pannen had ik zelf nog, dus ik hoef geen grote set te hebben.


dinsdag 9 april 2013

Een blik en Erik!

Ik zal jullie dan eindelijk een klein beetje mee laten kijken...die nieuwgierigheid van jullie zeg...hihihi!!!!
Gisterenavond hebben we dan een groot deel van de dozen van zolder gehaald, het gaat om nieuw en oud door elkaar, maar alle dozen zijn voor het appartement bedoeld!
zo leuk om er weer in te kijken...
 Tevens zien jullie op de volgende foto de nieuwe vloer! Dit is een foto die ik gemaakt heb vanaf de deuringang van de keuken, zó kom je dus de keuken inlopen...alleen dan natuurlijk met iets minder rommel, hahaha!! En voor dit keukenraam heb ik inmiddels plissee's besteld! De nieuwe keukenlamp hangt er en onze 'eigen' keukentafel komt erbij te staan, een grote vierkante! Dan kunnen wij daarna gelijk weer onze echte eigen tafel in gebruik gaan nemen, want die vierkante stond namelijk al in het huis, maar is een heel handige tafel, dus wij hebben hem nog steeds in gebruik!

Zo heb ik de nieuwe spullen voor het appartement ingepakt voor de verhuizing!
 Even een kleine blik in de kinderkamer van het appartement! Het is de kamer waar Jordy al een heel aantal maanden slaapt. Op de foto zie je nog geen radiator, die wordt nog opnieuw gespoten en je ziet de nieuwe gordijnstang hangen (hij hangt nog steeds! :-) ). Boven deze witte ladenkast komt een mooie spiegel te hangen en Jordy's bed, die nog net rechts te zien is, blijft op deze kamer staan, dat is het derde bed op deze kamer.

En dit is het tweepersoonsbed van de kinderkamer! In de bananendoos zitten de lampen voor deze kamer, die moeten dus nog opgehangen worden! De bedbodems liggen nog op zolder...
 

En dan een kleine blik in de woonkamer! Een heel kleine blik dan...dit bankstel, de hoekbank die nu dus nog uit elkaar is, die ga ik helemaal schoonmaken, ik heb het reinigingsspul al in huis. De vloer hier is bijna klaar, de plinten moeten er nog aan en aan de andere kant van de kamer moeten nog wat vloerplanken en de nieuwe lamp voor deze ruimte ligt te wachten! De nieuwe kast is op de foto niet in beeld.
 
 En dan de lamp van de gang! Deze staat er echt prachtig!! De hele gang is wit, de nieuwe garderobekast staat al te pronken en dan deze lamp erbij...ik ben helemaal trots!!
 
En dan alvast een greep uit de vele dozen...zoals ik zei, ik wil er met een 'paar' spullen die in het hele huis aanwezig waren, toch een oostenrijkse tint aangeven, je ziet, ik heb keus!! En dit was nog lang niet alles...


En dan Erik!! Ik kan stellen, ik ben weer alleen in huis nu! Gisterenochtend werd Erik opeens gebeld. Het was de mevrouw die Erik vorige week nog gebeld had, voor de zoveelste keer...het zou gaan om de functie die Erik juist erg leuk leek, gerelateerd in het werk wat Erik in Nederland gedaan heeft, maar dan net ietsje anders. Vorige week vertelde die mevrouw, dat het op zijn vroegst eind april, begin mei zou gaan worden. Het bedrijf zoekt namelijk iemand, via een soort uitzendbureau, dus Erik wist helemaal niet om welk bedrijf het zou gaan, wat er gemaakt wordt, alleen dat het in Villach zit en dat de functieomschrijving hem past...lekker veel informatie dus!!
Maar goed, de mevrouw belde rond een uur of tien gisterenochtend, of Erik zich om twee uur in de middag 'even' in Völkermarkt kon melden...Völkermarkt is een uurtje rijden! Het ging om hetzelfde bedrijf, vorige week vertelde de mevrouw nog, dat Erik in elk geval maar gewoon verder moest gaan zoeken en als Erik niets anders kon vinden, dan kon hij zich weer melden. Nu belde de mevrouw, dat Erik morgen (vandaag dus) zou kunnen beginnen, als ze het eens konden worden met alles!! Maar daarvoor moest Erik zich toch echt eerst aan het uitzendbureau komen voorstellen, persoonlijk. Vandaar dat Erik dus gisterenmiddag weg moest.
Erik heeft zich eerder bij een uitzendbureau in Klagenfurt moeten melden, vorig jaar, en daar had hij toen een raar gevoel bij, bij dat bureau (hebben we uiteindelijk ook nooit meer iets van gehoord), dus Erik was een beetje sceptisch dit keer...maar nu belde Erik wat later op, dat het een leuk bureau is, klein en heel persoonlijk en dat ze er uit zijn gekomen en dat Erik dus vandaag kan beginnen! Hahaha, nu kreeg Erik in elk geval een bedrijfsnaam mee en een contactpersoon. Erik is er op de terugweg gelijk langs gereden en toeval of niet, bij binnenkomst wilde Erik zich melden en daar liep gelijk de persoon die hij  moest hebben! Erik heeft zich voorgesteld en kreeg wel gelijk een redelijke indruk bij het bedrijf. Het is een redelijk klein bedrijf dat koelinstallatie's maakt voor bijvoorbeeld winkels en bakkerijen en Erik gaat dus helpen met de bedrading ervan.
Erik is nog wel wat terughoudend, hij is blij dat hij weer kan werken, maar kan er natuurlijk nog helemaal niets over zeggen. Het uitzendbureau belt vandaag Erik nog op, aan het einde van de dag, om te informeren hoe het op de eerste dag is gegaan, tenminste, dat hebben ze gezegd. Erik heeft vanuit het uitzendbureau zelfs werkkleding meegekregen, dus dat was dan ook wel weer netjes!! Dat heeft hij in al die maanden bij het vorige werk niet gekregen.
Dit is in elk geval werk, wat Erik wat lijkt, het is op één plek, binnen een bedrijf, dat is ook wat Erik graag wilde en het ligt ook nog eens redelijk gunstig gelegen. Het is ook een ''Dauerstelle'', een baan voor langere tijd, wat Erik ook graag wilde....nu nog even afwachten hoe het verder bevalt!
Het is in elk geval goed nieuws!!

maandag 8 april 2013

Kastje hier, bureau daar...

Vanmorgen, nadat de jongens naar school zijn gegaan, is Erik eerst achter de laptop gedoken en heeft wat telefoontjes gepleegd. Ik ben bezig geweest om de ladenkast van onszelf leeg te halen en de inhoud in de kast die van boven komt te deponeren, vervolgens de lade's eruit en alvast naar boven en Erik heeft daarna geholpen om het geraamte naar boven te brengen. Eenmaal boven, moest Jordy's bureau eraan geloven, die gaat alvast naar de slaapkamer van Luuk en Thijs (een verdieping lager dus), maar ja, dat bureau...ik kon hem vinden, onder de berg die erboven op lag!! Haha, ik heb eerst datgene wat uit elkaar kon, uit elkaar geschroefd, want het is een behoorlijk zwaar ladenblok wat eronder zit. De boel uit elkaar en toen naar beneden gebracht, alleen de inhoud van de lade's, daar heeft Jordy vanmiddag zelf mee geholpen om deze op te ruimen, netjes heb ik alle lade's weer schoongemaakt en Jordy's bureau is nu helemaal opgeruimd en schoon en staat op de voorlopige plek!
De ladenkast boven weer in elkaar gezet, op de tweede slaapkamer (''kinderkamer'') van het appartement. Ik kan namelijk nog steeds geen goede linnenkast vinden voor deze slaapkamer, terwijl ik al maanden aan het speuren ben. Natuurlijk kun je voor een flinke smak geld zo een kast in de winkel ophalen, maar dat wil ik niet. Nu staat er dus ons eigen ladenblok met vier grote lade's en op zolder heb ik nog een hele mooie spiegel liggen, die er boven komt te hangen!! Als ik een mooie linnenkast gevonden heb, dan gaat ons ladenblok er wel weer weg, maar voor nu staat er iets, waar best wat kleding in gelegd kan worden en die kamer heeft ook nog twee nachtkastjes met beide een laatje en een deurtje, dus er is best wat kastruimte uiteindelijk.
Verder is Erik verder gegaan met het leggen van de vloer in de woonkamer, maar daar moest tussendoor steeds iets verplaatst worden, want de grote kast staat al in de woonkamer en de grote hoekbank...maar het is gelukt! Vanmiddag ben ik verder gegaan met het leggen van de vloer, want Erik moest opeens weg....morgen meer daarover!!

zondag 7 april 2013

Honderd dingen...

En toen was de zondag ook alweer bijna om!! Tjonge jonge, het lijkt wel of de dag steeds minder uren krijgt... hihihi!!
Vanmorgen eerst ons heerlijke zondagse ritueel van relaxt opstaan en uitgebreid ontbijten. Vervolgens zijn we allemaal naar boven gegaan, de jongens hebben nu heerlijk de ruimte in de keuken van het appartement om er te kunnen spelen, een schone vloer en geen overtollige attributen meer, de vloer bijna helemaal vrij dus!!
Erik heeft de plinten van de keuken zelf eronder gezet en ook de rest van de plinten van de vloer, allemaal heerlijke karweitjes waar heel veel tijd in gaat zitten, omdat er gewoon echt helemaal niets in dit huis recht of waterpas is...hahaha, ook de hoeken zijn geen 90°, dus af en toe viel er nog wel een onvertogen woordje...maar in de keuken is het klaar! Tussendoor heeft Erik voor mij nog wat gaatjes geboord, zodat ik de gordijnstangen op kon hangen en inmiddels zijn er twee deuren ingekort. Vanmiddag is Erik met de jongens een eindje heen fietsen geweest en in die tussentijd heb ik het tweepersoonsbed in elkaar gezet en de vensterbanken opgemeten, die boven ook allemaal nog moeten komen...we hebben twee kasten weer naar beneden gesleept, die we eerst voor het appartement wilden gebruiken, maar nu toch weer niet...en zo is er weer veel gedaan voor vandaag!

Morgen kunnen we alvast het een en ander van de zolder afhalen en een begin maken met de woonkamervloer en en en...ik kan nog wel honderd dingen opnoemen, die éven gedaan moeten worden, maar het is nu weer echt leuk om wat te doen, want je ziet elke keer weer resultaat!

En natuurlijk blijft Erik in tussentijd ook op zoek naar een baan...er moet morgen weer gebeld worden en het kan zo ineens zijn, dat hij naar Villach moet. Bij de ene baan, wat Erik echt leuk lijkt, heeft hij te horen gekregen, dat dat bedrijf pas eind april, begin mei iemand kan laten beginnen...dus dat is nog steeds 'open', Erik zoekt gewoon verder, maar lukt het nog niet, dan zou dat een optie kunnen zijn, want volgens de mevrouw komt Erik er wel voor in aanmerking. Van een ander bedrijf heeft Erik gehoord, dat ze er iemand anders hebben aangenomen en weer een ander bedrijf moet Erik morgen weer naar toe bellen. Afgelopen donderdag werd Erik gebeld vanuit een ander bureau, die zoeken medewerkers voor een Amerikaans bedrijf in Villach, de mevrouw wilde weten of Erik dat wat leek en zo ja, dan zal Erik gebeld worden door dat bedrijf en een gesprek moeten voeren in het engels, niet echt Eriks taal en Erik heeft aangegeven alleen een basiskennis van de taal te hebben, maar dat zou al voldoende kunnen zijn, waarschijnlijk belt dat bedrijf morgen...alles is nog steeds in volle gang dus!