vrijdag 19 april 2013

Lijsten en wassen

En zo ben je op vrijdag niet eens aan het wandelen en ik had me er echt op verheugd...maar nu ben ik ook wel weer blij, want er zijn mensen buiten aan het werk!
Begin deze week heb ik de firma, die ons de lijsten buiten ook zou gaan plaatsen, weer gebeld. Via dezelfde firma hebben we de 'geweldige' schilders gehad, maar dat hebben we uitgesproken. De meneer was toen ook zeer ontdaan door het resultaat van zijn medewerkers en gaf toen gelijk al aan, dat hij voor de lijsten buiten, zijn vrouw had willen sturen...zij doet normaal ook Dämmung van de huizen, maar hij begreep dat ik er toen even niet meer op zat te wachten. Erik en ik hebben het er goed over gehad en we kregen van een andere monteur te horen, dat normaal van deze firma altijd goed werk geleverd wordt, als de meneer of zijn vrouw het zelf maar doen...vandaar dat ik toch weer gebeld heb, de meneer was een beetje stil aan de telefoon en zei dat hij echt niet meer had verwacht, nog iets van mij te horen, maar hij was er wel blij mee. Hij vertelde dat hij binnen een paar dagen terug zou bellen...gisterenochtend had ik net zoiets van: ''daar heb je weer zoiets, je hoort gewoon niets!'' En opeens rond het middaguur draaide er een bus het oprit op en stapte een mevrouw uit, het bleek de 'vrouw van' te zijn. Ze bracht wat proefstukken mee, om te laten zien, hoe het eruit zou komen te zien, want daar hadden we om gevraagd. Ze nam de tijd, liet het bij verschillende kozijnen zien en heeft vervolgens de proefstukken achtergelaten, zodat ik het Erik ook kon laten zien. We hebben rondgelopen, alles besproken en toen vroeg ik haar, hoe het met hun planning zat...ik had  verwacht dat het minstens eind mei zou gaan worden, maar ze zei: ''we zouden morgen al kunnen beginnen...''
Wow, daar was ik op mijn beurt weer even stil van! Ik heb eerst Erik even gebeld, hoe hij erover dacht en Erik moet namelijk nog een paar oude buitenvensterbankje weghalen...terwijl hij al zo druk is...maar Erik vond het prima. Vandaar dus, dat Erik gisterenavond al snel even een paar vensterbankjes weg heeft getikt en dat de mevrouw en een Praktikantin nu aan het werk zijn en het eerste voorzichtige resultaat is al zichtbaar...nog wel in de mooie roze en witte platen/balkjes, maar toch...het gaat vast heel mooi worden!!

Verder heb ik gisteren ontzettend veel wasmachines gedraaid...het was buiten erg warm en vanaf vandaag is er weer regenkans een paar dagen lang en aangezien ik dus nog een flinke hoeveelheid beddengoed te wassen had én ik de skibroeken en jassen nog wilde wassen, heeft gisteren de wasmachine non stop van 6.30u in de ochtend, tot 19.00u in de avond gedraaid....nog niet alles is nu gewassen, maar wel het grootste deel, ook het eerste strijkgoed ervan is weg! Ook heb ik gisteren een begin gemaakt met ramen schoonmaken...overal komt nog gruis tussenweg en van die heerlijke stickers op de ramen...maar het begint ergens op te lijken!

donderdag 18 april 2013

De tuin!

Even een kleine kijk in onze tuin!
 

Deze bloemetjes groeien gewoon langs de trap naar de voordeur!

dit zijn de eerste opgekomen bloemetje van de gepoote bloembollen

dit soort groeit dus door onze hele tuin en komen
zelfs onder al het blad en de dennenappels weg!

ik vind het prachtig, allemaal verschillende kleurtjes gewoon 'wild' in eigen tuin!

nog meer van de ontsnapte bloemetjes, onder een berg blad weggekomen!

het begint er op te lijken! Het gras is allemaal bruin onder de sneeuw weggekomen, maar
het begint al langzaamaan overal groen te worden en te groeien!

de gecultiveerde Zwetschgenboom!
Gisterenochtend begon de dag met een beetje motregen, dat ging over, toen bleven eerst wolken hangen en een paar uur later kwam de stralende zon tevoorschijn en werd het alweer heerlijk warm. Al een aantal dagen lopen we zonder jas buiten en ben je gewoon in een dun shirtje...moet je nagaan, een paar weken geleden liepen we nog in een sneeuwpak! Komend weekend zou het een stuk afkoelen, maar daarna zal de temperatuur weer beginnen te stijgen...dus ik ga de sneeuwpakken van de jongens maar eens uitwassen! Dinsdag heb ik al een beetje gerommeld in de kledingkasten en er de echte wintertruien uitgehaald en de jongens hebben allemaal schoenen gepast! De schoenen zijn bijna allemaal doorgeschoven van de één naar de ander en dus is er nu voor Jordy nog maar één paar gewone schoenen overgebleven en Luuk en Thijs zitten er voorlopig rijkelijk in de schoenen!

woensdag 17 april 2013

Zwemles, schoolarts en tekeninenting

Vorige week heb ik een informatie avond gehad over een zwemcursus voor Thijs. Volgens mij heb ik al vaker iets hierover geschreven...dat zwemles/zwemcursus hier in Oostenrijk niet dat is, wat men in Nederland gewend is...in de eerste plaats wordt het hier aangeboden via de Kindergarten en later zelfs nog een cursus via de Volksschule, maar ook weer niet altijd! Nou ja, nu was er een avond in de Kindergarten en daar ben ik naar toe gegaan. Thijs heeft namelijk nog net het laatste zetje nodig, hij weet hoe de zwembeweging gaat, maar heeft net iets meer vertrouwen nodig, om helemaal zonder bandjes of een kurkje te kunnen zwemmen, al heeft hij al wel eens helemaal zonder iets gezwommen! In Duitsland waren we met Thijs al begonnen met de zwemles, maar wisten toen al, dat hij in Oostenrijk toch nog een keer een cursus mee zou moeten doen.
Het gaat om een cursus van een week...in die week is het de bedoeling, dat kindjes die nog helemaal niet kunnen zwemmen, aan het einde van de week dat wél kunnen! Volgens de mevrouw lukt het bij ruim 80% van de kindjes om het binnen een week te leren. Nu scheelt het voor ons natuurlijk, dat Thijs al best wat kan en ik ben daar niet bang voor, want bang is Thijs absoluut niet in het water. Dit keer wordt de cursus wel echt gegeven door een ''Schwimmverein'', die door heel Kärnten zwemlessen geeft, voor beginners, maar ook cursussen voor gevorderden en voor reddingszwemmen. Ze heeft verteld hoe ze het gaan aanpakken en ik moet zeggen, dat klinkt al beter, dan dat ik van verschillende andere verhalen heb gehoord! We gaan er dus voor! Begin juni is het zover, dan gaat Thijs dus van maandag tot en met vrijdag, dagelijks naar het zwembad. Ze beginnen dan met ongeveer 50 minuten zwemles, dan houden ze een pauze en vervolgens nog ongeveer 45 minuten (volgens mij) en dat is dan meer wat vrijer, door het oefenen van het in het water springen bijvoorbeeld. We gaan het allemaal meemaken!

Straks ga ik naar de Kindergarten toe, want dan komt de arts voor een routine onderzoek, ik geloof net zoiets als in Nederland een schoolarts.

Vanmorgen ben ik bij de gemeente geweest. Ik heb Thijs en mijzelf aangemeld voor de 'Zeckenimpfung' (teken-inenting), Jordy en Luuk zijn via school aangemeld en Erik gaat op een ander moment, gewoon bij de huisarts. We hebben namelijk allemaal de derde (en tevens laatste) inenting van de basisimmunisering nodig. Elk jaar wordt zoiets ook door de gemeente geregeld, dan kun je je aanmelden bij de gemeente en de inenting kunnen we dan volgende week bij de Volksschule ophalen. Ik moest ook nog een keer komen om het appartement ''aan te geven'' en een blok voor de toeristenbelasting op te halen. Nu was de juiste meneer vandaag niet aanwezig, maar de mevrouw heeft in elk geval al wel een formulier ingevuld, zodat we straks bij de homepage van Bad Bleiberg op komen te staan!! Ook worden we vermeld op het blaadje bij de gemeente waar alle ''Unterkünfte'' van Bad Bleiberg vermeld staan... helemaal goed!

Zow en nu ga ik nog heel even naar boven, ik kan het tweede tweepersoonsbed klaarmaken!! Gisterenavond hebben we de lattenbodems er goed ingemaakt, die ga ik nu even schoonmaken en dan de volgende nieuwe matrassen uitrollen....zodat ze nog even goed kunnen luchten, voor het bed uiteindelijk opgemaakt gaat worden!

dinsdag 16 april 2013

Bloemetjes en eigenwijze buren!

Gisterenmiddag heb ik best weer wat buiten kunnen doen! Met de bladhark weer flink in de weer geweest! Links en rechts van de voordeurtrap met de bladhark, langs het oprit en ons terras en gisterenavond nog een deel van het weiland...maar daar ligt gewoon zóveel aan takjes, blad en dennenappels...Erik heeft een paar kruiwagens inmiddels weggebracht, maar er moeten er nog wel een paar, maar het knapt er wel ontzettend van op! Het mooie is wel, dat onder al dat blad en de dennenappels overal bloemetjes tevoorschijn komen!! Het ziet er nu al geweldig uit en dan is het nog niet eens klaar!
Ook heb ik enigszins de troep van de gemeente opgeruimd...met volle kruiwagens aan zand en plaggen gras die ze losgereden hebben met de sneeuwploegen en freesen, heb ik heen en weer gekruid om het allemaal weer een beetje op de plek te 'plaatsen'. De buurman zag het en zei dat ik naar de gemeente moest gaan, omdat ze het zo vreselijk kapot hebben gereden...maar ja, als het volgend jaar weer gebeurd, dan zal ik er staan. Volgend jaar plaatsen we trouwens gewoon sneeuwpalen langs het weggetje...kijken of ze die laten staan!

Hahaha, onder het kruien, hoorde ik iemand roepen, ik keek om mij heen, maar zag zo niemand. Er werd nog een keer geroepen en toen zag ik het, de buurvrouw van 87 riep vanaf het balkon iets!! Ze riep nog eens en ik wilde niet terugbleren, dus ik ben naar haar toegelopen. Ik kreeg gelijk een stoel aangeboden, ze verontschuldigde zich voor het schreeuwen, maar wilde zeggen: ''je moet wel genieten van de zon hoor en niet alleen maar werken! Enneh...die kruiwagens moet je niet te zwaar beladen, ik zag dat je 'm steeds te vol had zitten, dat is niet goed!'' Hahaha, dat is toch geweldig! We hebben even gezellig gekletst en de buurman kwam er ook bij, hij is 88! De buurvrouw is lichamelijk niet meer zo goed en daar baalt ze vreselijk van, ze wil van alles, maar kan het niet meer...ze heeft de afgelopen zes jaar al zes keer iets gebroken gehad, steeds omdat ze even iets wilde doen, wat ze niet meer kan...hoezo eigenwijs!?! Het is een geweldig stel, lekker eigenwijs beiden en je merkt dat ze wat ouder zijn...buurvrouw wilde een vriendin bellen, want die vriendin had geklaagd dat buurvrouw nooit meer belde... maar nu nam deze vriendin niet op!! Nou ja zeg!! Hahaha, dus onder ons gesprek kreeg ze de telefoon nog eens in de handen gedrukt om te proberen, maar ze hield de haak op de kop tegen haar gezicht...de buurman heel droog: ''ja, als je die telefoon nou eens goed om houdt, praat het wat makkelijker!'' Hahaha, ze begon vervolgens al in de telefoon te praten, terwijl ik kon horen dat de gewone toon nog overging... maar echt, petje af, ze wonen in een reusachtig huis, met z'n twee, geheel zelfstandig!! Ze krijgen dagelijks wel het warme middageten thuisgbezorgd, maar verder niets...buurman rijdt nog auto en zo kunnen ze af en toe naar een dokter of boodschappen doen...en dan moet je nagaan, de enige weg uit het huis is altijd via een trap...of via een keldertrap of via de trap bij het balkon en dat terwijl de buurvrouw veel pijn in haar benen en voeten heeft...ik heb ze aangeboden, dat als er iets is, ik altijd in huis ben of als ze boodschappen nodig hebben, dat ik ze graag voor ze meeneem, buurvrouw reageerde er gretig op, maar gaf al aan, dat haar man er toch te eigenwijs voor is!

maandag 15 april 2013

Oud en nieuw en de buitenboel!

Ik kan het niet laten...ook hier nog even de foto's, maar dan met voor jullie nu het zichtbare verschil!

 
 
ZO WÁS DE WOONKAMER 
ZO IS HET NU!

NOG EEN KEER DE OUDE WOONKAMER

EN DAN NU!

ZO WÁS DE KEUKEN

ZO IS HET NU!

ZO ZAG DE SLAAPKAMER ERUIT

EN ZO IS HET NU!
Zo, dat wilde ik even laten zien!!

Verder zijn we gisteren de hele dag buiten geweest...het was in de schaduw maar liefst 21 graden, net als nu! In Nederland en voor ons ook Duitsland, waren we niet gewend, wat sneeuw allemaal aan kan richten...door het sneeuwruimen, schep je ook kleine steentjes die overal van de bestrating loslaten mee, je gooit de sneeuw op de grote hoop, in de tuin etc. en nu dus...nu liggen door de hele tuin overal kleine steentjes!! De bestrating was al niet best, die is er nu niet fraaier op geworden...voor de duidelijkheid, sinds afgelopen weekend is de sneeuw pas bij ons weggesmolten...dus sinds afgelopen weekend weten we ook hoe de tuin er weer uit ziet! Ook de ravage van het uitbreken van de oude vensters is zichtbaar geworden...rondom het hele huis ligt afval, van stenen die uitgebroken zijn en hele stukken van oude kozijnen...we hebben dus al veel puin geruimd en ik heb de tuin zelf, waar ik ontelbaar veel bloembollen gepoot had vorig jaar, weer helemaal netjes gemaakt en bijna alle bloembollen zijn al zichtbaar opgekomen!
Erik heeft de twee vruchtenbomen gesnoeid, die waren al in geen jaren meer gedaan, dus nu zijn ze flink teruggehaald...ik ben benieuwd of we dit jaar nog wel vruchten uit eigen tuin kunnen plukken! Ik heb de zestien balkonbakken ingepoot en die staan nu klaar in de garage, ze kunnen nog niet naar buiten wegens de bestaande kans op nachtvorst. Waarschijnlijk wordt dat pas volgende maand, maar goed, ze staan bij de grote ophaaldeur en die kan ik zo openzetten, dan krijgen ze toch zonlicht!

Vanmiddag ga ik met de jongens weer naar buiten, dan wil ik de ravage die de sneeuwruimers van de gemeente hebben aangericht opruimen...langs het weggetje omhoog naar ons oprit toe, hebben de sneeuwschuivers onze halve tuin mee omgeploegd!! Er liggen nu kruiwagens vol zand en steentjes achter bij de plek waar de gemeente steeds de sneeuw naar toe schuift, dat wil ik dan toch maar even weer teruggooien op de plekken waar het hoort...en ik wil ook nog wat bladharken...en er liggen echt ontelbaar veel dennenappeltjes in de tuin, op het weiland. Nu is het natuur en hoeft het daar echt niet strak, maar ik wil het eenmalig wel even weghalen, dat scheelt straks ook weer voor Erik, als er weer grasgemaaid moet worden!

Verder ben ik nu met het eerste beddengoed aan het uitwassen, het is gewoon zo stralend buiten en ik heb zóveel beddengoed....dat ik maar vast begonnen ben, want over twee weken, dan komt Eriks broer met zijn gezin ''proefdraaien''!! Hahaha, ik heb het maar zo genoemd, want dan weten wij gelijk een beetje wat er nog ontbreekt bijvoorbeeld. Ze komen met zijn vijfen, het zal dan nog niet allemaal klaar zijn, maar daarvan zijn ze op de hoogte! Dus ik moet dan wel alle bedden opgemaakt hebben! Ik zal het even opsommen, wat ik heb gekocht voor het appartement:
10 sets dekbedovertrekken met slopen
10 hoeslaken
6 moltons
6 fleechedekens (met frisse kleuren, die wil ik bij de bedden leggen)
5 matrasschoners voor op de matras
2 lakens
2 hoeslakens voor de slaapbank
1 matrasschoner voor de slaapbank
!?!?
Dat bedoel ik maar!! De slaapbank wordt deze zomer ook al een keer gebruikt, voor een gezin wat komt met vier kinderen...dus daarvoor moest ik ook passende hoeslakens en een schoner hebben. En als een gezin in de ochtend vertrekt, heb ik een paar uur om schoon te maken en de bedden te verschonen, dan lukt het dus niet om alle beddengoed in die tijd  te wassen en te strijken...vandaar de 10 sets...
 

zondag 14 april 2013

Foto's!!!!!!!

De eerste foto's heb ik online gezet op onze site!!!!!

Kijk maar eens op:
http://hausfischer.com/nl/appartement.html

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden....