vrijdag 25 april 2014

Rotstuin en 1 mei

Deze week heb ik mijn rotstuintje weer op orde gebracht. Tijdens de sneeuwval is ook dit tuintje onder een flink pak sneeuw bedekt geweest, deels is er ook van het oprit de sneeuw bij opgekieperd, omdat we de sneeuw anders niet meer kwijt konden...langere tijd is er dus geen daglicht bij geweest èn er heeft veel gewicht op gelegen, dus ik vreesde het ergste...maar zowaar, de sneeuw smolt en de platgewalste bloemetjes en plantjes kwamen weer overeind en het eerste bloeit inmiddels!! Omdat er boomschors opligt, wat natuurlijk na een jaar wel weer bijgevuld en gefatsoeneerd moet worden, maar niet voordat ik eerst een goede twee emmers onkruid van de schuine rotstuin heb weggehaald, ging er toch flink wat tijd in zitten. Het resultaat mag er wel wezen vind ik zelf, het ligt er weer netjes bij! Zo links en rechts moet ik er nog wel wat aan doen, maar voor nu kan het er weer tegen!Inmiddels worden er volop plannen gemaakt voor 1 mei....dat is een feestdag en iedereen is vrij! Vorig jaar waren Eriks ouders en broer met het gezin er en hebben we niet met de groep meegedaan, maar dit jaar kan het wel! De plannen liggen er als volgt bij: Met 20 volwassenen en 22 kinderen een ontbijt bij Ute (met broodjes van de echte bakker :-) de vrouw van de bakker zit inmiddels ook in onze Mädelsgroep en ze bood het spontaan aan :-) ), dan een wandeling naar Manu en zij zal daar zelfgebakken pizza's serveren (dit ziet zij als het vieren van haar verjaardag...omdat haar huis te klein is om er met zoveel mensen verjaardag te kunnen vieren in de winter, regelt zij het op deze manier, want in de garage of buiten is er wel genoeg plek) en aansluitend, voor wie er nog verder mee gaat, gaat de wandeling weer een stuk terug en wordt er bij Karin (een andere Karin :-) ) nog wat gedronken! Wij zien wel of we met het laatste deel nog mee gaan, want het is dan inmiddels wel een volledige dagbesteding en de volgende dag moet Erik ook gewoon weer werken. Nu alleen nog hopen dat het weer mee zal werken!!

woensdag 23 april 2014

Turnman en huisarts

Vandaag zijn de jongens weer naar school! Zogenaamd hadden ze er de balen van, maar ze hadden afgelopen week toch ook wel last van verveling...dus ze zullen zich vast wel weer vermaken. Thijs wilde gisteren eigenlijk al wel naar de Kindergarten! Die heeft het er nog naar zijn zin blijkbaar en hij wist dat er deze week de ''Turnman'' weer zou komen, een man die sinds kort een keer of twee in de maand komt en hele leuke gymlessen geeft, wat Thijs dus helemaal geweldig vindt!
Gisteren heeft Luuk de hele dag met zijn vriendje gespeeld! Het vriendje is een paar dagen op vakantie geweest, dus ze hadden elkaar best gemist :-). Ute belde of ik in de middag tijd had voor een bak koffie, natuurlijk! Gisteren was de eerste dag, dat er niet gestresst hoefde te worden, ik heb dan ook maar een paar dingen gedaan, die hoognodig gebeuren moesten...zoals de ramen in de woonkamer lappen. Ook de Speis was aan een poetsbeurt toe en aangezien die nu nog redelijk (voor mijn doen) leeg is, kon ik 'm makkelijk leegpakken, schoonmaken, wat weggooien en weer inpakken.
Gisterenmiddag kwam Ute en hebben we eerst bij ons een bak koffie gedronken, de kinderen waren op dat moment bij haar in de tuin een poging aan het doen om de trampoline op te bouwen. We zagen dat het blijkbaar niet helemaal ging en we besloten na de koffie naar de kinderen toe te gaan. Het materiaal bleek niet overal optimaal te zijn, daar moesten eerst mannenhanden aan te pas komen, dus zijn we zo bij Ute naar binnen gegaan en hebben daar onze tweede bak gedronken en de foto's van de vakantie bekeken! Gewoon heerlijk relaxt!

Tegen de verwachting in, blijkt er toch een nieuwe huisarts in aantocht te zijn! In mei zal hij zijn praktijk openen en wel in een deel van het oude ziekenhuis van Bad Bleiberg!! En dat is handig, want wij kijken aan de overkant van de straat op dit oude ziekenhuis! In een deel zijn, zoals ik begrepen heb, ooit woningen gemaakt en tot een paar jaar geleden was er in het onderste deel nog de naschoolse opvang in gestationeerd. En nu is er dus een huisarts zijn intocht aan het doen, ik ben er blij mee! Het is een man van een jaar of veertig, na schatting van Ute, dus dan hebben we er de komende jaren ook nog wat aan!

dinsdag 22 april 2014

Linnenkast en Entrümpelung

De Paasdagen weer overleefd :-). De Paasdagen is eigenlijk net als met de Kerstdagen, vooral veel eten...gelukkig heb je daar zelf de hand in, maar het is toch ook wel gezellig, een stuk Reindling hier, een stukje worst en kaas daar, chipje hier, eitje daar, stukje chocolade hier...en ga zo maar door! Het mocht ook wel, want we hebben niet stilgezeten hier!

Na onze Ikea-dag op donderdag, de 'in-elkaar-zet-dag' op vrijdag en tevens de dag van de meeste puntjes op de i voor de slaapkamers van de jongens, was het zaterdag toch echt wel tijd om het appartement in orde te maken...opruimen hoefde er niet meer, maar wel alles een grote schoonmaak...de bedden opmaken, de ramen lappen, nieuwe viltdoppen onder de stoelen, het balkon in orde maken en Erik en de jongens zijn buiten bezig geweest. Buiten werken is er de laatste tijd voor Erik niet bij geweest, omdat hij zo druk was met de slaapkamers, nu had ik er al wel veel gedaan, maar mijn rug laat niet alles toe...er lag dus nog het een en ander wat opgeruimd moest worden, bij de boomhut moest nog een leuning gerepareerd worden, het bos aan die kant moest nog wat opgeruimd worden, de garage was nog een grote bende en aangezien daar de afvalscheiding voor het appartement in staat, is het wel netjes dat het er wat opgeruimd is...wat vegen links en rechts en aan nadat we enigszins tevreden waren, was er geen tijd meer om onze eigen linnenkasten in elkaar te bouwen :-(. Erik heeft gekookt, zodat ik nog wel alle onderdelen kon voorbereiden met het indraaien van de schroeven, pluggen en het op de slaapkamer neerzetten van de onderdelen... Dat heb ik dus gedaan, omdat Erik flink last van 'buiten' begon te krijgen...hooikoorts en alle gevolgen van dien, zere keel, last van zijn longen...

De Eerste Paasdag begon dus met een minder fraai aangezicht in de woonkamer en daar kan ik niet zo heel goed tegen...op het keukenblok lagen stapels kleding, de nieuwe kussens van de jongens lagen nog in de woonkamer, strijkgoed hing over de stoelen...omdat dus onze linnenkasten nog niet in elkaar zaten. Ook mijn bureau, gevuld met printer, papieren en ordners is verdwenen van de slaapkamer, die gaat naar de Entrümpelung (grofvuil wat binnenkort weer in het dorp afgegeven kan worden), maar de gehele inhoud lag ook in de woonkamer...
Verdeeld over de Paasdag hebben we een spelletje gedaan en toen heeft Erik even geholpen met vasthouden van een paar kastdelen, zodat ik daarna de achterwand er in kon hameren. Toen hebben we koffie gedronken en weer een kast in elkaar gezet...Erik heeft alleen geholpen met vasthouden, zodat hij vervolgens weer wat met de jongens kon doen en helaas was het buiten geen fraai weer... uiteindelijk met meerdere onderbrekingen voor eten bijvoorbeeld, had ik vlak voor het avondeten de kast helemaal in elkaar zitten, vier delen, met in totaal nu 2.00m breed en 2.36m hoog!! Thijs heeft in tussentijd nog wel met Erik samen de scharnieren in de deuren geschroefd (Thijs heeft het eigenlijk alleen gedaan, Erik heeft alleen gecontroleerd!). Na het eten heb ik de kast schoongemaakt en toen kon ik eindelijk de woonkamer leegpakken!

Op de Tweede Paasdag zijn uiteindelijk de deuren er in gekomen en nadat ik de gaatjes voor de grepen afgetekend heb, kon Erik mij daar de gaatjes inboren en daarmee was gisterenavond uiteindelijk de linnenkast helemaal klaar!! Ik ben blij!! De kast is gevuld met nu dus alleen onze eigen kleding, zowel zomer als winter en ook alle linnengoed van het appartement zit er in!
Overdag heeft Erik nog weer een aantal dingen buiten en in de garage gedaan en heeft Erik mij de laatste gaatjes geboord, zodat ik in het trappenhuis nog een paar dingen op kon hangen en vervolgens ook daar kon stofzuigen en dweilen... en gisterenavond zijn uiteindelijk onze gasten aangekomen!

Al met al waren het absoluut geen rustige dagen, voor Erik al helemaal niet natuurlijk...op de vrije dagen is er zóveel gedaan...en vandaag is Erik alweer aan het werk gegaan, met nog steeds een zere keel, geïrriteerde ogen en last van zijn longen... :-( niet leuk. Vandaag zit hij samen met een collega bij een klant, dus dan kun je ook niet heel makkelijk weggaan als het echt niet meer zou gaan, al zal Erik dat ook niet zomaar doen, volgens mij is Erik in de afgelopen 15 jaar nog nooit ziek naar huis gekomen, ook al was hij wel eens ziek...

Het volgende 'project' is alweer in zicht, alleen heeft het dit keer niets met bouwen of verbouwen te maken, maar in mei is er dus de jaarlijkse Entrümpelung weer en we willen dit keer flink wat afvoeren! Het oude bureau dus, een kleine boekenkast die ook nog op onze slaapkamer staat, maar al wel leeg is. In de kelder staan nog wat kasten die weg gaan en op zolder staat nog behoorlijk wat troep... gelukkig heeft dit nog niet zo'n hele haast, over twee weken moeten we de troep verzameld hebben. De zolder zal het grootste karwei voor mij worden...vele verhuisdozen, half gevuld of maar met één ding erin, over verspreid liggen dingen die weg kunnen...ik wil het gelijk eigenlijk weer helemaal opruimen...pfieuw, dat wordt nog wat! Je kunt er namelijk niet rechtop staan... Voor Erik zal het meeste werk liggen in de kelder, de kasten zijn allemaal nog gevuld met gereedschap...en dat wil Erik allemaal uitzoeken en opruimen!
En dan zal er de komende periode ook nog wat in de tuin gedaan moeten worden, maar dat is ontspanning!

zondag 20 april 2014

Pasen

Wij wensen een ieder:

Hele Fijne Paasdagen!!

Erik, Karin, Jordy, Luuk en Thijs