vrijdag 11 mei 2012

Blogstilte!

Het luie zweet los gekregen! Dan denk je dat je al veel klaar hebt staan en liggen...en steeds schiet me weer iets te binnen! Even dit nakijken, even dat opzoeken...vervolgens het huis schoongemaakt en stofgezogen, de trap weer schoon, net even mail nagekeken en we hebben de bevestiging van de verhuizer binnen en zometeen alweer naar school om Jordy en Thijs op te halen!! Vanmiddag zal het wat rustiger zijn...als het goed is, de jongens moeten nog wat spullen inpakken om te spelen en lezen, zowel iets voor in de auto, als wat spullen voor in de Ferienwohnung en verder...niet zoveel meer....

De komende week is er een blogstilte! De laptop gaat niet mee, naar mijn weten hebben we er ook geen internet bij zitten en ach....even afkikken is ook niet zo erg! We hebben genoeg stof tot nadenken, uitpuzzelen en opschrijven! En om te voorkomen dat de blog weer overbeladen wordt met teksten...hahaha, net als het vorige tripje naar Oostenrijk, nemen we 'm gewoon niet mee!!

Zo, nu ga ik stoppen, ik moet weg!

Voor iedereen die er mee leest: ik vind het heel erg leuk dat jullie meelezen en daarmee geinteresseerd zijn in onze emigratie!! Heel erg bedankt hiervoor!!

donderdag 10 mei 2012

Nog meer voorbereidingen!

De eerste weekendtassen zijn ingepakt, de laatste boodschappen zijn binnen, morgen het huis nog even netjes aan kant maken en dan zijn we er klaar voor!

Ik heb het meeste papierwerk wat we nodig hebben, netjes in een ordner zitten, de eigengemaakte documenten zijn uitgedraaid en erbij gevoegd....We kunnen nu met een lijst door het huis lopen in Bad Bleiberg, zodat we niets vergeten te bekijken of na te kijken of na te meten (bijv.keuken), Erik kan gaan solliciteren, we kunnen bij de bank alle papieren, die per mail verstuurd zijn, echt laten zien en een kopie van Jordy's Zeugnis (rapport) kunnen we overhandigen op de Volksschule...

Vanmorgen voor Luuks teen het nodige verband-/verpakmateriaal opgehaald bij de apotheek. Ik was namelijk door de steriele kompressen en pleisters heen (tja, dat krijg je met zulke kindjes..hihi). Straks gaan we nog even naar de winkels in Bad Bentheim. Ik kwam er gisteren achter dat Luuk, na de passessie van twee maand geleden, toch weer uit DRIE truien gegroeid is opeens...nu heeft hij er nog wel wat, maar het houdt niet over. Ook het aantal t-shirts is voor hem wat aan de krappe kant. Jordy's sandalen kunnen nog net...zijn tenen blijven nog net binnen de sandalen...maar ja, daar komt hij de zomer dus niet mee door. Dan liever nu alvast de boel aanvullen, zitten we daar straks in Oostenrijk ook niet gelijk mee.

Gisterenavond hebben we nog weer even rondgeneusd op het internet ivm een verhuizer of het zelf regelen van een verhuizing....er zijn van die site's waarop je van alles in kunt vullen en dan gaan ze berekenen wat de verhuizing kost, als je het zelf regelt. We hadden ook nog een site, waarop je vrachtwagens kunt huren en aangezien we twee chauffeurs in de familie hebben zitten, zou dat een optie kunnen zijn. Na wat rekenwerk kwamen we erachter, dat het voor ons, in vergelijk met de offerte van de verhuizer, uiteindelijk wel wat goedkoper zou kunnen, maar...met de huidige offerte, zit natuurlijk alles er bij in...de verhuisdozen en folie worden ruimschoots voor de verhuizing aangeleverd, een hangkledingbox nemen ze op de dag zelf mee voor de inhoud van de kast, de verzekering zit erbij, het loon/eten/drinken/overnachting van de chauffeur(s), alles. Plus het feit dat die vrachtwagen is ingericht op verhuizingen...ze hebben alles bij zich, de dekens, karton en het materiaal om de meubels vast te zetten...we hoeven met deze verhuizer ook lang niet alles te demonteren (kledingkasten bijvoorbeeld) en dat scheelt toch ook weer wat....
Erik is nog wel achter een oude bekende aan geweest en heeft daar een offerte aangevraagd. We kregen alleen toegestuurd wat Erik doorgegeven had, maar geen prijs. Erik heeft nogmaals gebeld en we hebben nog steeds niets gehoord...dat vind ik geen optie....moet iemand die al zo met zijn 'potentiele klanten' omgaat, onze spullen verhuizen?
Vandaar dat ik dus vanmiddag de verhuizer, die langs is geweest, heb opgebeld en gezegd dat het door kan gaan!!

woensdag 9 mei 2012

Voorbereidingen en de reis

Inmiddels met de voorbereidingen van de komende week bezig! Heel raar hoor, om nu, terwijl de kinderen gewoon naar school gaan (Luuk dan weer niet...) en Erik aan het werk is, het weer buiten om te huilen is en er eigenlijk totaal geen 'vakantiegevoel' is, toch bezig te zijn om spullen bij elkaar te pakken!
Erik en ik zien het op dit moment ook echt niet als vakantie, de kinderen wel. De kalender in de keuken wordt keurig netjes afgestreept en er wordt geregeld op gekeken door de jongens, dus de kalender heeft een goede en handige functie! Haha, Luuk is in elk geval nog niet meer in de war geweest.

Net even naar de Ferienwohnung, waar we de komende week naar toe gaan, gebeld. Er staat namelijk bij dat 'Wäsche vorhanden' is, alleen daarmee is voor mij niet duidelijk welk linnen! Het beddegoed en keukenlinnen zit erbij, de douchehanddoeken niet, dan weet ik dat! De mevrouw klonk heel vriendelijk en vroeg of we wisten wanneer we aan zouden komen, want het huisje is nu namelijk leeg, dus wat haar betreft, zouden we er vrijdag ook al wel in kunnen. Erik moet vrijdag nog gewoon werken, dus dat gaat niet, maar het is in elk geval netjes dat ze het aanbied!
We willen vrijdag eerst even gaan slapen en dan midden in de nacht vertrekken, zo heeft iedereeen in elk geval een aantal uren slaap gekregen....want onze jongens zijn geen van drie goede slapers in de auto...dat hebben we twee jaar geleden ontdekt...we hebben 's nachts gereden, om 00.00u vertrokken, de jongens hadden zo'n 3-4 uurtjes geslapen in bed en dat was blijkbaar voldoende, want Jordy en Luuk hebben 'maar liefst' 20 minuten geslapen de rest van de nacht en Thijs iets langer...dat was dus geen succes. Vandaar dat we vorig jaar tegen 21.30u vertrokken zijn, zonder dat de jongens voor die tijd naar bed mochten...haha, we hebben ze echt wakker moeten houden! Vervolgens hebben Luuk en Thijs heerlijk in de auto geslapen...en werd Jordy wagenziek...voor de terugweg hadden we toen tabletjes gekocht voor Jordy, maar toen heeft hij nergens last van gehad. De tabletjes liggen nu wel weer in de aanslag, maar waarschijnlijk ligt het vooral aan Jordy zelf, hij kan zich vreselijk druk maken, hij wil precies weten wat er gaat gebeuren, waar we naar toe gaan en hoe lang de reis zal duren, wanneer het licht gaat worden en hoe laat we de eerste pauze gaan nemen en hij maakt zich nu al weer druk om het feit of hij wel zal kunnen slapen onderweg of dat hij zal moeten spugen...ik kan kletsen wat ik wil, maar zo zit Jordy 'in elkaar' en daar verander je weinig aan.

dinsdag 8 mei 2012

Infineon en teen

Het is Erik gelukt! Hij heeft zowaar een afspraak bij Infineon kunnen maken!! Wow, Erik heeft zich in de afgelopen twee weken helemaal suf gebeld naar dit bedrijf...de zogenaamde mevrouw die hij moest hebben, zat steeds niet op haar plek (bleek uiteindelijk ook op vakantie te zijn geweest) en belde ook niet terug. We hebben haar een mail gestuurd en alles uitgelegd...ook hierop geen reactie terug. Erik heeft meerdere keren per dag geprobeerd te bellen en gisteren was hij een 'beetje' zat...wederom, na een doorschakelpoging, kwam hij weer bij de receptie terug en toen vroeg Erik of hij dan in elk geval een afspraak via de receptie kon maken en Erik vertelde hoe het zat: ''Nou, dat ging zo maar niet! Zo werkt dat niet!'' Erik legde nog eens uit, dat hij al weken probeert haar te bereiken, maar dat het niet lukt en dat we volgende week in Oostenrijk zijn...voor een week....vanuit de receptie werd Erik doorgeschakeld naar een ander persoon...blijkt dit de persoon te zijn, die precies over de 'Stelle' gaat, waarop Erik uiteindelijk gewoon gesolliciteerd heeft (online)!! Die meneer wist precies te vertellen wie Erik was en waar hij nu woont en zei: oké, jij bent dus 'die' Erik!!!! Nou ja zeg!! Direct kreeg Erik een afspraak mee!!! Dit zegt natuurlijk helemaal niets over of Erik er een baan kan krijgen of niet, maar Erik is nu natuurlijk wel benieuwd hoe ze over Erik denken, of ze misschien wat met Erik kunnen of niet. De afspraak staat in elk geval en dat voelt voor Erik (en voor mij natuurlijk ook) toch wel erg prettig. Het bedrijf ligt tenslotte in Villach....

Met Luuk gaat het gelukkig goed, hij zegt weinig pijn aan zijn teen te hebben...al kan ik door de pleister een flinke hoeveelheid bloed zien zitten en aan de onderkant kan ik nog net een stukje van zijn teen zien...blauw....en dik....hij loopt er in ieder geval wel gewoon op, maar hij gaat mij deze week nog niet naar school, alleen al door het idee, dat er misschien een ander kindje per ongeluk bovenop kan gaan staan...maar ook doordat het een open wond is, we zitten natuurlijk niet te wachten op een ontsteking. Hij heeft natuurlijk ook nog geen schoenen weer aan gehad, dat zal zeker niet kunnen. Op zijn klompjes kan hij wel even lopen, maar dan zegt Luuk wel, dat hij zijn teen dan 'voelt'....

maandag 7 mei 2012

Chirurg en zwemles

Vanmorgen had ik van alles willen doen...
Om 8.30u had ik al een afspraak staan met de Immobilienmakler en de verhuurder, om het huis weer in de verhuur te zetten en dus nieuwe huurders te vinden. Het huis was netjes aan kant en om klokslag 8.30u stond de meneer voor de deur. Hij vroeg of ik wist, dat hij foto's zou gaan maken, of dat goed was. Prima, het was niet verteld, maar ik was er wel vanuit gegaan, dus hij kon beginnen. Net toen hij de eerste foto's had gemaakt, ging de telefoon: de Kindergarten...hmmmm, om 8.40u al....dat kan niets goeds betekenen!
Een Erzieherin aan de telefoon: Luuk heeft een kast op zijn teen gekregen en het bloedde heel erg, of ik kon komen....oeps! De makelaar ving iets van het gesprek op en riep al, dat hij heel snel klaar zou zijn!! Onder het gesprek met de Kindergarten, maakte hij foto's van de vertrekken die hij wilde fotograveren en toen ik klaar was aan de telefoon met de Erzieherin, liep de meneer al richting voordeur: Ik handel het verder af met de verhuurder, gaat u snel naar uw zoon!
Zo gezegd zo gedaan, jas en schoenen weer aan en in de auto. Luuk zat in de groep, ze zaten in een kring en Luuk had volledige aandacht...met een grote lap en een koelaccu (is dit het nederlandse woord?) op zijn voet...De lap ging eraf en daar kwam een bonte en kapotte grote teen tevoorschijn. Luuk had, waar ik dus al vreselijk vaak voor gewaarschuwd heb, zijn Hausschuhe (pantoffels) niet meer aan en de kast is dus op zijn blote voet (met sok) gevallen...auw! Samen met zijn vriendjes hadden ze boven (er zit een soort balkon in de groepsruimte) een kast naar voren getrokken (wat al niet mocht) en toen hadden ze matrassen uit een andere ruimte opgehaald (wat dus ook niet mocht) en toen wilden ze een hut bouwen...maar de kast was dus niet zo heel zwaar en de matrassen wel...kast kiepelt om en toen....
Zo te zien, zat er een flinke glip aan de zijkant van Luuks teen, het was al aan het opzetten, ik zag ook nog een blaar en het was al donkerblauw....geen fraai gezicht dus!
Ik heb Luuk in de auto gezet en ben doorgereden naar de Kinderarts, deze hoorde dat het gebeurt was op de Kindergarten en daardoor hoefde Luuk het verband er niet af te hebben, want de chirurg zou het verder behandelen. Nog wel heeft Luuk een Impfung (inenting) gekregen, omdat toevallig o.a. zijn Tetanus van 5 jaar geleden was (in Duitsland krijg je die gewoon standaard elke 5 jaar). Met een inenting in zijn arm, zijn we vertrokken naar Schüttorf, naar de chirurg....die ik in de afgelopen jaren net iets te vaak heb gezien...hahaha, niet één keer met Jordy, maar steeds met Thijs en Luuk. Een maandagmorgen is dus geen handige ochtend...knetterdruk was het er! We waren er om 9.15u...om 11.30u liepen we er uiteindelijk pas weer de deur uit...pffffff!!!! De wond is geplakt, afgedekt, er zijn twee Röntgenfoto's gemaakt die gelukkig goed waren (niet gebroken dus...) en met wat advies over het behandelen zijn we weer naar huis gegaan....Het is dus vrij goed afgelopen, gelukkig, maar de hele ochtend is dus weg!!!

Luuks handbal gaat voor vandaag dus niet door, Thijs heeft vanmiddag nog wel zwemles.
Aangezien de eerste cursus (is hier 15 zwem-uren) nu voorbij is en de tweede cursus zaterdag weer begint en wij er dan niet zijn, net als de zaterdag erna, heb ik de mevrouw van de zwemles gebeld. Ze weet al van onze plannen en ik ken haar goed (van de vorige Kindergarten). We hebben samen de kalender doorgebladerd en overlegt, dat Thijs vanaf nu elke maandag en zaterdag dat we kunnen, mag komen. Dan kan Thijs dus nog (met vandaag erbij) 11 keer neer zwemles en we hopen, dat hij dan misschien zonder kurkjes zal kunnen zwemmen...of dat lukt is de vraag, maar we proberen het wel. Ze heeft zelfs uitgerekend, wat wij dan maar hoeven te betalen, niet het volle pond, maar gewoon naar het aantal keren zwemles!! Nou, dat had ik helemaal niet verwacht, maar ik vind het wel heel netjes!