woensdag 9 mei 2012

Voorbereidingen en de reis

Inmiddels met de voorbereidingen van de komende week bezig! Heel raar hoor, om nu, terwijl de kinderen gewoon naar school gaan (Luuk dan weer niet...) en Erik aan het werk is, het weer buiten om te huilen is en er eigenlijk totaal geen 'vakantiegevoel' is, toch bezig te zijn om spullen bij elkaar te pakken!
Erik en ik zien het op dit moment ook echt niet als vakantie, de kinderen wel. De kalender in de keuken wordt keurig netjes afgestreept en er wordt geregeld op gekeken door de jongens, dus de kalender heeft een goede en handige functie! Haha, Luuk is in elk geval nog niet meer in de war geweest.

Net even naar de Ferienwohnung, waar we de komende week naar toe gaan, gebeld. Er staat namelijk bij dat 'Wäsche vorhanden' is, alleen daarmee is voor mij niet duidelijk welk linnen! Het beddegoed en keukenlinnen zit erbij, de douchehanddoeken niet, dan weet ik dat! De mevrouw klonk heel vriendelijk en vroeg of we wisten wanneer we aan zouden komen, want het huisje is nu namelijk leeg, dus wat haar betreft, zouden we er vrijdag ook al wel in kunnen. Erik moet vrijdag nog gewoon werken, dus dat gaat niet, maar het is in elk geval netjes dat ze het aanbied!
We willen vrijdag eerst even gaan slapen en dan midden in de nacht vertrekken, zo heeft iedereeen in elk geval een aantal uren slaap gekregen....want onze jongens zijn geen van drie goede slapers in de auto...dat hebben we twee jaar geleden ontdekt...we hebben 's nachts gereden, om 00.00u vertrokken, de jongens hadden zo'n 3-4 uurtjes geslapen in bed en dat was blijkbaar voldoende, want Jordy en Luuk hebben 'maar liefst' 20 minuten geslapen de rest van de nacht en Thijs iets langer...dat was dus geen succes. Vandaar dat we vorig jaar tegen 21.30u vertrokken zijn, zonder dat de jongens voor die tijd naar bed mochten...haha, we hebben ze echt wakker moeten houden! Vervolgens hebben Luuk en Thijs heerlijk in de auto geslapen...en werd Jordy wagenziek...voor de terugweg hadden we toen tabletjes gekocht voor Jordy, maar toen heeft hij nergens last van gehad. De tabletjes liggen nu wel weer in de aanslag, maar waarschijnlijk ligt het vooral aan Jordy zelf, hij kan zich vreselijk druk maken, hij wil precies weten wat er gaat gebeuren, waar we naar toe gaan en hoe lang de reis zal duren, wanneer het licht gaat worden en hoe laat we de eerste pauze gaan nemen en hij maakt zich nu al weer druk om het feit of hij wel zal kunnen slapen onderweg of dat hij zal moeten spugen...ik kan kletsen wat ik wil, maar zo zit Jordy 'in elkaar' en daar verander je weinig aan.

Geen opmerkingen: