zaterdag 13 augustus 2011

Opruimen en logeerpartijen

Hoe snel kan het gaan, donderdagavond hebben we het speelhuisje op internet gezet en vandaag is er al een meneer geweest. Hij heeft het huisje bekeken en vind het mooi. Hij wist van ons welke prijs wij er zeker voor wilden hebben en natuurlijk bood hij er eerst onder, maar hij praatte al of het bij hem in de tuin stond, dus hebben wij voet bij stuk gehouden en vervolgens ging hij akkoord! Morgenvroeg om 10.00u komt hij met z'n schoonvader om hem af te breken (euh...demonteren...hihi)! Wij hebben er voor gezorgd dat wij voor het bedrag wat we ervoor krijgen, in ieder geval een glijbaan en een schommel weer kunnen kopen.

Ook heb ik vanmiddag twee nieuwe sorteerboxen voor de lego gekocht. Erik heeft nog best wat grote lego-auto's op zolder staan, die hebben we inmiddels allemaal uit elkaar gehaald en de lego netjes gesorteerd in de boxen gedaan.
Het begin is er dus...nu kunnen we nog in 'alle rust' spulletjes uitzoeken en/of weggooien. Dat scheelt straks ook weer voor de verhuizing naar Oostenrijk!

Morgenmiddag gaan we barbequen bij mijn schoonouders en de kinderen blijven er vervolgens slapen, dus maandag heb ik heel wat uurtjes de tijd om eens flink weer op zolder te rommelen. Gelukkig staat er al heel veel in kratten, maar natuurlijk komt er ook steeds weer wat bij te staan...hahaha, het bekende probleem bij vele mensen, denk ik!

Maandag zal ik ook weer contact hebben met de makelaar. Als het goed is, horen we dan wanneer we naar de notaris moeten en wordt er een afspraak gemaakt om het huurhuis te bezichtigen. Van het huurhuis weet ik de straatnaam, alleen niet het nummer. We hebben vanmorgen door die straat gereden en het ligt daar wel mooi, echt aan de rand van Gildehaus. Er staat dus best veel te gebeuren de komende week en dan ook nog dat de kinderen weer naar school gaan! Luuk en Thijs gaan woensdag naar school, Thijs voor het eerst naar zijn nieuwe groep en donderdag gaat Jordy er weer tegen aan, in de tweede klas van de basisschool.

Vanmiddag is Thijs terug gekomen van zijn logeerpartij bij mijn broer en schoonzus. Hij heeft leuk met zijn nichtjes en neefje kunnen spelen, maar het was vooral bedoelt voor het spelen met Maud, zijn nichtje die gisteren drie is geworden. Normaal gaat hij vaak samen met zijn broers uit logeren, dus het was heel even afwachten wat hij ervan zou vinden, helemaal alleen ergens blijven....maar gistermiddag wilde hij mij de deur wel uitkijken!
'Mama, ga je nou naar huis?'(we waren er voor de verjaardag van Maud),
ik zei: 'ja, mama gaat zo naar huis.'
'Oké, doei!' (?!)
Net als gisterochtend, toen had ik Thijs uitgelegd, dat we na het middag-brood eten naar Maud zouden gaan...vervolgens vroeg hij mij om 10.00u in de ochtend: 'Mama, ik heb honger, gaan we nou brood eten?' Hahaha, hoe slim kun je zijn als je drie jaar bent!!
Mijn broer bracht Thijs weer naar huis, samen met Maud...hihihi, beiden hebben in Hengelo de autobaan niet gehaald of ze sliepen al!! Nu ligt hij, net als Jordy en Luuk heerlijk te slapen!

vrijdag 12 augustus 2011

Entwurf

Een nachtje geslapen, maar het gevoel blijft eigenlijk nog een beetje hetzelfde, zelfs nu ik net van de makelaar al het 'Entwurf' gekregen heb van de notaris...dit is een soort voorbeeld van het contract wat dan volgende week getekend zal worden, als het door alle partijen goedgekeurd is. Ik ben wel blij, maar dit papier moet eerst echt ondertekend worden....dan wordt het pas echt, denk ik!!
In het Entwurf staat 1 november als datum, dan hebben we dus nog net iets langer dan vooruit gedacht. De makelaar heeft inmiddels de eigenaar van de woning, die wij zouden kunnen huren, geinformeerd en het was geen probleem om dit huis voor een jaar te huren. Volgende week gaan we kijken, naar de provisie van de makelaar heb ik al gelijk gevraagd: ik heb gezegd, als u twee maand huur als provisie gaat vragen (wat vrij gebruikelijk is hier), dan gaat het zeker niet door, want dat vind ik teveel voor een jaar! Hihihi, hij stotterde nog net niet, hij zei dat hij dat ook niet van plan was, maar hij moest nog wel even overleggen met zijn collega's...we zullen zien!

Op dit moment is ook de mevrouw uit Bad Bentheim nog voor ons op zoek naar een woning voor een aantal maanden, ze heeft vanmorgen nog gebeld voor wat meer gegevens. De krant die ik zojuist uit de brievenbus gehaald heb, stond jammer genoeg niets in. Nog volop bezig dus!!

Pffff, wat een rare situatie eigenlijk zeg! Mijn gevoel schiet alle kanten op! Het is voor mij nog steeds, wat het huis betreft, een onzekere zaak en toch ben ik ook al bezig om een andere woning te zoeken.
Erik heeft hetzelfde, hij heeft het niet zo zitten met de mannelijke makelaar, hij is inderdaad nogal euh...gladjes, zeg maar en hij neemt eigenlijk uit zichzelf beslissingen die je normaal in òns geval zou maken....hij heeft bijvoorbeeld zelf maar besloten dat de vraagprijs in orde was! Nu is die prijs wat ons betreft ook wel in orde, maar hij zou dit moeten overleggen met ons en niet in zijn uppie zo'n beslissing nemen! Natuurlijk wisten we van elkaar wel voor welke prijs het door zou gaan, maar toch, hij had ons op dát moment moeten bellen, hadden we kunnen overleggen en terug kunnen bellen. Erik kan daar niet zo heel goed tegen en heeft zijn vuurpijlen zo'n beetje gericht op de makelaar! Ik kan daar wat sneller en makkelijk in schakelen en denk: we hadden toch 'ja' gezegd voor die verkoopprijs, dus dan is het goed...

Tja en dan hebben we gisteravond een poos achter de laptop gezeten, pogingen tot het vinden van een woning gedaan (in Gildehaus) en ook hebben we veel gepraat, wat zou je ter overname aanbieden (had ik al wel een lijstje van) en hoeveel vraag je er dan voor? Ook zoiets, de schommel en glijbaan in de tuin, die zijn niet echt van het 'meeneemformaat', maar weg doen is ook geen optie en daar is het ook te duur voor geweest. Erik heeft het zelf gebouwd, er is een klein kapitaaltje aan hout in gaan zitten en alleen de glijbaan kostte toen al € 90,-. Nu willen we proberen om het via marktplaats te gaan verkopen, maar we hebben wel een bedrag in ons hoofd, wat we er minimaal voor willen hebben, wordt dat niet geboden, dan schroeft Erik het toch uit elkaar en nemen we het nog bruikbare hout en de glijbaan mee en kan Erik er misschien nog iets anders voor bouwen. Het formaat wat het nu heeft, zet je niet zomaar even voor een aantal maanden weer op...

donderdag 11 augustus 2011

Ons huis...

Pfffff, al heel wat telefoontjes gepleegd en gehad vanmorgen, maar volgens de makelaar is ons verkocht!! De papieren zijn zelfs al richting de notaris en als alles zo verder verloopt, kunnen we volgende week ondertekenen....
Klinkt niet blij....ben ik wel....maar wij hebben inmiddels wat euh...'ervaring' zeg maar, over hoe alles kan lopen, dus ik ben vooral nog heel voorzichtig!

Heel gek allemaal, maar als alles echt doorgaat, dan zal de verhuizing waarschijnlijk al heel erg snel zijn, dan is het natuurlijk niet echt onbelangrijk om een andere woning te hebben...hihihihihi! De makelaar heeft al een mailtje gestuurd met een woning die nog niet eens officieel te huur staat, een hele mooie woning in Gildehaus, gebouwd in 2005, ziet er mooi uit op de foto's in ieder geval, alleen de huurprijs is wat minder mooi zeg maar!
Ik heb ook al achter een woning aangebeld uit de krant, die was al weg. Een andere woning uit de krant kan ik vanmiddag  na 14.00u meer informatie over krijgen. Ik heb ook een mevrouw uit Bad Bentheim gebeld, zij is makelaar en het is een hele aardige mevrouw en ze heeft ons eens gezegd, toen ze met een kijkersstel van haar bij ons was, dat als wij een huurwoning nodig hadden, we gerust haar een konden bellen. Zij gaat even een rondje bellen voor ons en daar hoor ik nog meer van.

Het probleem zal zijn, dat wij niet voor langere tijd zullen gaan huren. Ons doel ligt bij volgend jaar zomer naar Oostenrijk verhuizen, dus voor maximaal een jaar willen wij een huurovereenkomst tekenen. Daar zijn de verhuurders niet zo dol op, zeg maar. Zij willen natuurlijk het liefst mensen die voor veel langere tijd het huis willen hebben en dan hebben we ook nog eens drie kinderen....

Waarschijnlijk schrijf ik vanavond nog wel een stukje en als ik dan te druk ben (hahaha, waarmee???) dan schrijf ik morgen wel weer!!

woensdag 10 augustus 2011

Een beeld van onze vakantie

Hier zijn we bij het Wildpark in Feld am See!
We hebben de Nockalm Straße gereden en gelukkig lag er op het hoogste punt nog wat sneeuw!! Op de foto zie je Jordy en Thijs.
De ReptilienZoo in Patergassen. Niet heel erg groot, maar voor de kids was er genoeg te zien! (enneh...deze krokodil is wel echt, al lijkt het niet zo!)
Ik word steeds een beetje misselijk als ik deze foto zie...
De Tschu Tschu Bahn bij de Rennweg am Katschberg. We stonden in eerste instantie bijna alleen het treintje op te wachten en echt, een minuut voordat het treintje kwam, kwamen de mensen uit alle hoeken en auto's....de beste meneer moet eerst alle mensen een kaartje verkopen, er is geen echte rij, was ik bijna aan de beurt, zegt hij doodleuk tegen een mevrouw voor mij: oh, de Kärntencard-houders moeten naar die andere mevrouw, ik had die vrouw niet eens zien staan in de massa! Met als gevolg dat Erik en de kids er al in zaten en ik eigenlijk niet meer mee kon!! Ik heb me er bij in gestouwd, de meneer chagerijnig....tja, dan hadden ze er maar een iets handiger systeem op na moeten houden, want het volgende treintje komt pas een uur later!! Uiteindelijk hebben we ons goed vermaakt, alleen het begon niet zo heel gezellig...Een kiekje van mij boven op de Goldeck.
We zijn een dagje bij mijn ouders in Maria Alm (Salzburgerland) geweest. Zij zaten bij een boer en daar hadden ze allerlei speelattributen voor de kinderen.....hahaha, Erik mocht zich dus ook even uitleven!!

dinsdag 9 augustus 2011

Kleine update

Boven op de Goldeck, tussen de koeien...die koeien hadden het goed bekeken: op het hoogste punt, met het fraaiste uitzicht ga ik liggen en grazen, niemand doet me wat, tja alleen die vervelende touristen willen steeds een foto van ons.....
Echt waar, je kon tussen ze door wandelen, ze keken je alleen een keer aan, maar verder verroerden ze niet!


Dit is een echte foto en niet van het internet gejat!
Hier hebben we veertien dagen vertoefd! De auto moest bij achter het hek en het hek moest altijd dicht...voor loslopende koeien! Zoals je kunt zien hadden we Solarenergie, hier branden alle lampen op!Er volgen nog wel meer foto's van onze vakantie, maar het is me nu te laat! Hihi, nog even een Skype-onderhoud gehad met Mieke (en Tim...niet te vergeten!)!! We duimen voor elkaar hè!!!!!!!!

We zitten allemaal in spanning over onze huizen! Het is wat, als je eenmaal de beslissing hebt genomen, dat je wilt emigreren, laat het je ook echt niet meer los!! Nu gaat het over de verkoop van de woning. Ons huis is vandaag weer bezichtigd door een stel, voor de tweede keer. Ze zijn dus echt wel geinteresseerd en als het goed is, horen we donderdagochtend meer. Het stel uit Bayern heeft namelijk ook echt interesse en heeft dus ook het bod wat ze gedaan hebben, serieus gedaan. Zij zijn ook al met een financiering bezig (hoorden we vandaag van de makelaar). Ik zei dus tegen de makelaar: nou, dan zijn het een paar spannende dagen voor ons! Ja, zegt de makelaar, anders voor ons wel, als het met één van deze stellen niets wordt, weet ik het ook niet meer!!

Wordt vervolgd....

maandag 8 augustus 2011

De makelaar

We zijn in onze vakantie drie keer gebeld door de makelaar. De eerste keer melde de makelaar dat er een stel voor de tweede keer zou willen bezichtigen, ze waren in tussentijd bij de bank geweest en ze zijn nog steeds geinteresseerd. De tweede keer werden we gebeld, omdat er een nieuw stel wilde bezichtigen en het liefst op de zondag dat we terug zouden komen, want ze wonen in Bayern en gaan op die dag weer terug. De makelaar had in eerste instantie gezegd tegen deze mensen dat dit niet zou kunnen, omdat wij nog niet precies wisten wanneer we weer terug zouden zijn en dat de Volksbank liever op zondag geen bezichtigingen doet. Aangezien deze mensen toch voet bij stuk hielden en zeiden dat het geld geen probleem zou zijn, belde de makelaar ons toch weer op of we dan toch zondag een bezichtiging konden hebben. Voor ons geen probleem.

Vandaar dat wij gisteren een bezichtiging hebben gehad. Een jong stel met twee kids hebben ons huis bekeken, samen met de moeder van één van beiden. Ze komen oorspronkelijk uit Bad Bentheim en willen graag weer terug komen. Ze zijn erg enthousiast, hebben zelf nog een tweede ronde door het huis gemaakt, we hebben nog een poosje met ze gekletst en gingen toen met de makelaar richting de voordeur. De makelaar kwam even later terug en vertelde dat het stel al een bod had uitgebracht! Ze hebben in ieder geval een reeel bod gedaan, maar het andere stel krijgt ook nog een eerlijke kans. Zij komen dinsdagmiddag het huis nog eens bekijken en dan is het afwachten wat zij doen. Dit stel heeft voor woensdagmiddag nog een afspraak staan bij de bank en daarna wil de makelaar van hen horen wat ze doen...

Al met al een paar spannende dagen dus!! Zal het stel van morgen ook een bod doen of niet? Zo ja, dan zullen ze het stel van zondag al moeten overbieden...in de hoop dat zij natuurlijk nog steeds het bod aanhouden, hahaha, we hebben inmiddels best wat rare situaties gehad met het huis, voor ons geldt daarom: eerst zien en dan geloven!!

Duimen dus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zondag 7 augustus 2011

Back home

Nou daar zijn we dan weer!!
Terug van vakantie, sinds gisteravond laat, na een niet al te fijne terugreis. We wisten dat het druk zou kunnen zijn onderweg, maar dit was niet leuk meer, het begon al voor Salzburg met stilstaand en langzaamrijdend verkeer en het hield aan tot in ieder geval bij München en toen waren we het zat, we zijn zodra het kon de snelweg afgegaan en hebben een stuk B-weg gereden en een kleine omweg gemaakt richting Regensburg, we hebben gewoon lekker weer door kunnen rijden, ook op de autobaan die daarna volgde! We zijn dus weer thuis en echt, ik mis het land nu al....

Onze vakantie was in één woord: GEWELDIG!! We hadden een hele mooie Almhut, op de foto zag het er al mooi uit, maar 'in het echt' was de hut ook mooi! Alles was superschoon (vind ik altijd erg belangerijk), er was servies voor een heel weeshuis en handdoeken voor twee weken voor ons vijfen voldoende! De bedden waren bij aankomst opgemaakt en reservebeddegoed lag voor het pakken in een kast. Echt, we hebben er genoten! Als ik dan toch een minpuntje moet noemen, dan is dat de reis de berg op....we wisten natuurlijk dat we op 1600 meter hoogte zouden zitten, maar ja, elke berg rijdt je anders op! We moesten dus vanaf Malta zo'n 15 minuten rijden voordat we bij onze hut waren op de Maltaberg. Ach, dat was echt het enige, want het voordeel van die hoogte is natuurlijk weer dat je een subliem uitzicht hebt, over het hele Maltatal, tot aan Gmünd!
De kids hebben het er ook fantastisch gehad. De tuin had z'n steile hellingen, dus die zijn als glijbaan benut of als 'afwerpplaats' voor hun zelfgemaakte vliegtuigjes uit Balsa-hout. Ze hebben een stuk touw aan het achterste hek geknoopt en het steilste stukje tuin als klimwand gedoopt....sprinkhanen en (hele grote) kevers gezocht, bootjes gemaakt uit boomschors....echt heerlijk gewoon hoe ze zich kunnen vermaken met zoiets simpels! Het woord televisie is amper gevallen in de vakantie, ze hebben er niet één keer om gevraagd!

We hadden gedacht dat het vooral 's nachts, om de hoogte, heel koud zou zijn, dus allemaal dikke pyama's mee, maar die waren niet nodig! Het weer heeft fantastisch meegewerkt. 's Ochtends kon je zo het balkon op, vaak was er dan al een waterig zonnetje aan de hemel en het was niet koud meer!

Oh, ik zou nu zo nog een paar alinea's kunnen schrijven, maar ik ga nu lekker aan de koffie! De komende dagen (haha, misschien wel weken), zal ik jullie helemaal bijpraten over onze vakantie. Over wat we gedaan en gezien hebben, de plaatsen die we bekeken hebben voor onze toekomstige plannen....genoeg materiaal dus!

We hebben ook nog een bezoekje gebracht aan Corine (hoi Corine!), zij woont met haar gezin sinds mei in Oostenrijk en we hebben geregeld contact via het forum. Nu hebben we elkaar dus eens gezien en hebben we ook een beeld bij degene die aan de andere kant van het scherm zit! Corine, ik vond het in ieder geval heel gezellig en we zullen elkaar snel weer via het forum 'spreken'! Jullie hebben een mooie stek gevonden in Oostenrijk en ik vond het heel leuk dat we langs konden komen! In de toekomst zullen we elkaar ook vast en zeker wel vaker gaan zien!!

Voor nu laat ik het er bij, morgen zal ik ook vertellen over onze makelaar en de ontwikkelingen daaromtrent...