zaterdag 29 december 2012

Thijs is jarig!

Eindelijk is het zover, Thijs is nu echt 5 jaar geworden!! Oh, wat was het jochie deze week zenuwachtig...hij wilde alle touwtjes in handen houden en regiseerde zijn hele verjaardag al: hij vertelde welk liedje we moesten zingen, wat we gingen eten, naast wie hij mocht zitten aan tafel en hij vertelde wat hij allemaal ging krijgen... Thijs heeft echt naar zijn verjaardag toegeleefd! Helemaal spannend vond Thijs het wanneer de postbode zou komen, want die zou een hele doos cadeau's brengen!
Thijs had besloten, dat wij allemaal bij Thijs zouden komen op zijn slaapkamer
en een liedje zouden zingen...

Gefeliciteerd!

Eerst het kaartje van papa en mama en Jordy en Luuk

Het kaartje van opa en oma

Thijs had ook besloten, dat wij zijn cadeau's moesten verstoppen en dat hij ze
moest zoeken...hij vertelde er ook van te voren bij wáár we ze moesten verstoppen...

En dit cadeau wilde hij al ontzettend lang HEEL graag hebben...
en hij snapt al heel aardig hoe het werkt...Thijs heeft binnen een uur
zeker 130 foto's gemaakt...

De chocoladetaart met kaarsjes (ook een idee van Thijs, hihihi), Thijs mocht
ze twee keer aansteken èn natuurlijk ook weer uitblazen!

En daar is de grootste verrassing!! Opa en Oma!
Erik en ik wisten het al een hele poos, maar mijn ouders zouden komen en dit moest een verrassing blijven voor de kinderen en dat is gelukt! Mijn moeder belde een hele poos geleden al, het idee dat Thijs op zijn verjaardag geen familiebezoek zou krijgen, was niet leuk...Eriks ouders hadden ook graag willen komen, maar aangezien Eriks moeder met de rolstoel en de hier liggende sneeuw geen kant op kan komen, hebben ze besloten om volgend jaar in de zomerperiode weer te komen. Vandaar dat nu mijn ouders dus het idee hadden, om als verrassing echt op de verjaardag zelf opeens voor de deur te staan....en die verrassing is echt geslaagd! Erik was net met Jordy en Luuk naar boven gegaan om daar in de keuken een spelletje met ze te doen en zo ervoor te zorgen, dat ze opa en oma niet aan zouden zien komen, Thijs wilde niet en bleef bij mij. Een paar minuten later ging de bel en Thijs schoot overeind en rende naar de deur, hij verwachtte daar de postbode met een grote doos....en daar stonden opa en oma met een grote doos....Thijs wist niet wat hij moest zeggen, hij bleef helemaal stil, hij voelde aan zijn buik en keek van de ene naar de andere...inmiddels stoven Jordy en Luuk van de trap en werden opa en oma begroet!! Geweldig!!!!!!
Er waren cadeau's voor iedereen!

Mijn ouders waren natuurlijk boodschapper voor de hele familie...de auto was zo afgeladen vol, dat ze zelfs de eigen dekens, die ze mee hadden willen nemen, er niet bij in pasten...hahahaha, we hebben echt een halve vrachtwagen uitgeladen! Cadeau's voor Thijs, voor Jordy en Luuk en zelfs voor Erik en mij en dan van vele mensen...echt onvoorstelbaar en zo ontzettend lief allemaal!! Iedereen: BEDANKT!!!
Wij gaan nu heerlijk genieten van elkaar, mijn ouders blijven euh...een weekje? Haha, ze liggen nu heel even op bed, want ze hebben voor het eerst sinds lange tijd weer in één keer gereden en dan ook nog in de nacht...
Voor Thijs is zijn verjaardag in elk geval helemaal geslaagd en daarmee is het ook voor ons geslaagd!

vrijdag 28 december 2012

Thijs!

Heerlijk! De was is weggewerkt, het huis is schoon van boven naar beneden en zojuist de chocoladetaart uit de oven gehaald! Thijs is morgen jarig!!!!
Wat een dagen zeg, mijn handen zien er niet echt als kantoorhandjes uit...hahahaha, maar het is allemaal voor euh...een goed doel laten we maar zeggen!
Thijs is natuurlijk heel erg nieuwsgierig naar zijn cadeautjes, al is hij er helemaal van overtuigd wat hij van ons gaat krijgen, want: 'dat heb ik toch gevraagd aan jullie!?'' Verder weten de jongens (denken de jongens), dat er een doos met cadeautjes onderweg is van opa en oma, met cadeautjes voor Thijs zijn verjaardag en nog wat cadeautjes voor de kerst. De doos zal morgen met de 'post' bezorgd worden...oh, ik kan niet wachten...dit gaat een superverrassing worden!!

Vannacht riep Thijs opeens, Erik ging er naar toe en kwam even later met Thijs terug...een hele heftige ademhaling en een ondergrondgeluidje van een zeehond, hij was enigszins aan het happen naar lucht...Erik had Thijs een slok water gegeven, maar dat hielp niet. Ik heb eerst even nagedacht of ik nog iets in huis zou hebben voor dat zeehondengeluidje, maar verder dan een Thijmsiroop kwam ik niet. Thijs heeft dit eerder eens gehad en het leek verdacht veel op Kroep...ik heb, voor als het echt heftig is, zetpillen hiervoor in huis (vorige keer van de Kinderarts gekregen), maar het was vooral dat Thijs zelf in paniek raakte, dus heb ik eerst Thijs geprobeerd te kalmeren en we zijn toch maar met hem teruggegaan naar zijn slaapkamer. Ik ben even bij Thijs gebleven, zodat hij wat rustiger werd en het leek mij mee te vallen. Ik weet dat je met kinderen naar buiten kunt gaan of stomen bij een hete douche, maar ik had het gevoel dat het zo ook beter zou gaan. Ik ben even weggegaan, in overleg met Thijs en tien minuten later weer gaan kijken en toen was hij niet meer benauwd, alleen nog hees en hij vroeg mij: ''waarom deed ik zo raar?'' Dat zei mij eigenlijk wel genoeg, dat hij er niet zelf de controle over had gehad en dat het volgens mij kroep is geweest. Vanmorgen is hij helemaal vrolijk weer opgestaan en hij is alleen nog wat hees en hoest af en toe...ik geef hem nu om de paar uur een kinderparacetamol, maar hij speelt, rent, schreeuwt en kliert...

donderdag 27 december 2012

Poetsen

Zow, heel even een pauze...boven de keuken aan het schoonmaken...je moet weten, die keuken is net twee jaar oud en geweest van een jonge jongen die voor het eerst op zichzelf is gaan wonen...voornamelijk de oven en de magnetron zijn gebruikt en de keuken heeft een paar maand opgeslagen gestaan, plus het feit dat ie nu waarschijnlijk voor het eerst een schoonmaakdoek ziet...hahahaha, mijn handen beginnen gewoon te slijten na al het gepoets van gisteren en vandaag! Maar, ik heb echt eer van mijn werk...de keuken glimt!!!!!
Tussendoor wassen aan het wegwerken en met de jongens wat drinken...Jordy heeft vanmorgen een poosje helpen poetsen met de keuken en is daarna op zijn kamer (die grenst aan die keuken) gaan spelen. Luuk en Thijs hebben zich eerst zelf vermaakt en toen kwamen ze boven met een spelletje en hebben ze met z'n drieën gezellig bij mij in de keuken, aan de keukentafel, een spelletje gedaan.
Ik ga nu nog even een grote sticker proberen te verwijderen en daarna gaan we maar eens lekker brood eten! Vanmiddag nog even naar de winkel en misschien nog een begin maken aan de enorme hoeveelheid strijkgoed die zich in de afgelopen dagen heeft verzameld...maar dat ligt eraan of de jongens zich nog zelf kunnen vermaken of niet...

woensdag 26 december 2012

Tweede Kerstdag

Het is alweer de avond van de Tweede Kerstdag...wat vliegen de dagen toch weer snel voorbij!
We hebben een heerlijke Kerst gehad! Deze dagen staan vaak toch wel in het teken van...eten! Hahaha, daar begonnen we natuurlijk gisteren al mee, met het heerlijke ontbijt, met het bakken van de koekjes, stokbroodjes...en de jongens wilden heel graag weer poffertjes bakken, dus dat hebben we gisterenavond gezellig gedaan, aan tafel! We hebben ons de hele dag gehouden aan wat we afgesproken hadden...niet poetsen, klussen etc. ik moet zeggen, net als Erik, het was toch wel lastig, je wilt graag verder...éven dit of éven dat...maar het is gelukt, we hebben de hele dag heerlijk Kerst gevierd!
Vanmorgen wederom een heerlijk ontbijt gehad en toen hebben we toch maar andere kleding aangedaan dan gisteren! We wilden namelijk ervoor zorgen dat Jordy weer op de andere slaapkamer zou kunnen slapen, dat de keuken opgeruimd zou zijn, dat alles bouwsluier vrij zou zijn, dat de slaapkamer waar Jordy geslapen heeft, weer helemaal in orde gebracht zou worden...en ik kan zeggen: het is gelukt!!!! De ene slaapkamer is weer volledig in de toestand, van waar het was voordat Jordy er in is getrokken, is ook alweer helemaal schoon! Jordy slaapt nu in de andere slaapkamer, die nu ook helemaal spierwit is en een schone vloer heeft, in de keuken hebben we de hoekbank opgebouwd en helemaal schoongemaakt, de gang hebben we helemaal leeg gehaald en schoongemaakt...heerlijk!!!!!! De keuken zelf kan nog niet afgemaakt worden, want we hebben platen nodig voor de achter- en zijwand (ipv tegeltjes) en die platen moesten besteld worden. Erik moet ook nog en gat door het plafond maken voor de wazemkap, maar verder? Wauw, het ziet er echt mooi uit! Morgen ga ik de keuken zelf nog helemaal schoonmaken, daar was vandaag echt geen tijd meer voor.
We hebben trouwens onze tweede boiler er al in zitten...Erik had een boiler gekocht bij de bouwmarkt, bewust eentje van een A-merk, wel duurder, maar het gaf meer vertrouwen dan de boiler ernaast. De boiler was al helemaal aangesloten en wat denk je? Lek! Gatverdarrie, waarom zou er ook eens een keer iets helemaal in één keer goed gaan! De boiler kon zonder problemen geruild worden, de nieuwe heeft Erik er vandaag ingezet en tot nu toe lekt er in elk geval niets!

Vanavond hebben we wel weer heerlijk gegeten! Aardappelkroketjes, aardappelschijfjes, kleine gehaktballetjes, varkenshaasje en medaillons met een champignonroomsaus...hmmmmm, gekookte pudding, chocoladepudding, slagroom en een sorbetsaus...we hebben de buiken weer heerlijk vol gegeten! Morgen hebben we nog allerlei restjes tegoed!

dinsdag 25 december 2012

Kerstmis

Lieve allemaal,
 
 
Wij wensen een ieder
Hele Fijne Kerstdagen!!!!
 
 
Kerstmis is echt een tijd in het jaar, dat je even terugdenkt, terugkijkt, even bezint. Het is eigenlijk onvoorstelbaar als wij onze laatste Kerstmisjaren op een rij zetten...
Kerstmis 2008: in ons eigen huis in Bad Bentheim/Gildehaus, gewoon gezellig gevierd...
Kerstmis 2009: Erik weet het ook zeker, een emigratie naar Oostenrijk zou zomaar iets voor ons kunnen zijn, de kinderen en de familie weten van niets, het is nog iets voor ons twee...
Kerstmis 2010: Nog steeds in ons eigen huis, we willen de familie niet vlak voor de feestdagen van onze plannen op de hoogte brengen...we weten niet hoe ze zullen reageren en wij willen geen feestdagen verpesten...
Kerstmis 2011: Iedereen is op de hoogte gebracht, aan het begin van het jaar, een paar maand later hebben we ons huis te koop gezet en het is zomaar verkocht...drie maanden daarna, dus dit jaar vieren we Kerstmis in een tijdelijk huurhuis in Gildehaus, want we zijn nog niet zo goed voorbereid, dat we al kunnen vertrekken en we willen vooral niets overhaast doen...
Kerstmis 2012, nu: We vieren gewoon al Kerstmis in Oostenrijk, wederom in inmiddels ons eigen huis!!
Vanmorgen hebben we gekscherend al gezegd: ''Waar zullen we volgend jaar Kerstmis vieren?''
 
Vanmorgen hebben we gewoon lekker rustig aan gedaan, Erik en ik hebben elkaar gezegd: vandaag geen klussen, geen gepoets boven, niets....vandaar dat we vanmorgen heerlijk in pyjama ons ontbijt hebben genoten, met zelfgemaakte croissants, warme broodjes en zelfgemaakte Weihnachtsstol met spijs en nootjes. Na het ontbijt hebben we koekjes gebakken (het deeg had ik gisterenavond al bereidt), we hebben al spelletjes gespeeld en nu even de kids voor de tv. Er zitten nu een paar stokbroodjes in de oven...wij komen de dag zo wel door!!!
Geniet van de Kerst!


maandag 24 december 2012

Heiligabend 2012

Vandaag een andere Heiligabend dan dat we gewend zijn! Vanmorgen eerst flink aan de poets geweest in de slaapkamer en de keuken...bouwsluier zien weg te krijgen...helemaal schoon is het nog niet, maar het is al geen vergelijk meer!! Erik heeft de radiatoren schoongemaakt en voorzien van nieuwe thermostaatknoppen en de eerste stopcontacten zitten alweer op de plek.
Na het middageten hebben we ons omgekleed en Erik heeft nog een spelletje met de jongens gedaan en daarna was het tijd om te vertrekken richting de kerk! Luuk en Thijs hebben vandaag dan eindelijk hun voordracht van de Engelversammlung gedaan. Het was een Christkindlandacht, een kindermis dus. Ze hebben het netjes gedaan, samen met alle andere kindjes en na de kerk zijn we weer naar huis gelopen, waar de jongens een grote verrassing opwachtte...het Christkindl was geweest!!!!! We hebben snel koffie gezet en wat lekkers erbij gepakt en hebben vervolgens de cadeautjes uitgepakt:
 

Erik heeft een bouwstofzuiger gekregen!

Het Christkindl heeft zelfs aan de konijnen gedacht!

En hiermee is de grootste wens van de jongens in 'vervulling' gegaan!
 

Ieder een eigen 'Renbob' met een stuur en een rem! En ook nog een skibril!

Ook ik ben niet onbedeeld gebleven, een deegroller, een koekjestrommel, een nieuwe kalender voor 2013 en een veiligheidsjasje heb ik gekregen van het Christkindl!
Het was erg gezellig, de jongens waren helemaal blij, want ze hadden niet verwacht dat het Christkindl nu al geweest zou zijn...

zondag 23 december 2012

Kerstboom en de konijnen

Vandaag hebben we de kerstboom opgetuigd! Vrijdag is deze uit het bos 'geleend'...


Thijs versiert helemaal alleen het kleine boompje
in de keuken
Tadaa!!Erik hangt de lampjes er gelukkig in...


...en wij mogen de rest doen! Er is tot nu toe nog maar 1 bal gesneuveld...
hahaha, Jordy zei tegen Thijs: 'is niet erg hoor, we hebben er nog genoeg!'

De woonkamer moest er door omgegooid worden, maar het past allemaal!
Ik kan niet wachten tot volgend jaar de tussenmuur eruit is, tussen de keuken
en de woonkamer...dat is op de foto de muur links!

Snoopy en Speedy mochten weer aan het lijntje en lekker in de tuin wandelen!

Voor alle partijen is het altijd weer interessant!

Ook Thijs vindt het erg leuk...

...hij heeft zelfs een speeltuin voor Snoopy en Speedy gemaakt!