vrijdag 29 juni 2012

Voor nu even het laatste bericht!

Waarschijnlijk is dit voor even de laatste blog, want het zal even duren voordat we weer telefoon en internet hebben. Het blijkt dat wij, als 'buitenlanders' eerst een borg moeten betalen. Die borg hebben overgemaakt, maar daardoor kan het wel iets langer duren allemaal...
We hebben bijna alles ingepakt inmiddels en zijn nu echt met de laatste dingen bezig. Zometeen afscheid vieren bij de jongens op de scholen, dan eten en daarna komt de vrachtwagen. Hopelijk houden we het droog, want het begint hier nu te rommelen in de lucht en het wordt donker...gisteren hebben wij hier niet de voorspelde regen, hagel en onweer gehad.....allemaal duimen dus!!!!!

Tot hopelijk heel snel weer!!!!!!!!!!

Tot in Oostenrijk!

dinsdag 26 juni 2012

Telefoon, internet, afscheid en nog meer...

Even weer een laptop momentje...mailboxen nakijken, snel Facebook nalopen en weer even een blogje maken...
Gisterenavond heeft Erik dan eindelijk, na al vele malen beloofd te hebben, bij Thijs geslapen....Erik is eerst tegelijk met Thijs gegaan, totdat Thijs zou gaan slapen. Toen ik Jordy naar boven bracht, zei ik al heel zachtjes tegen Jordy (toen hij Erik een kus wilde brengen op Thijs zijn slaapkamer), even zachtjes zijn, want ik weet niet wíe er nu slaapt....zachtjes de deur open en daar ligt Thijs met een enorme smile en pretogen in zijn bed....Erik ligt ernaast en slaapt!!!! Hahahaha, Jordy heeft Erik een kus gegeven, Erik werd dus weer wakker en ik heb beloofd dat ik tegen 20.00u nog een keer zou kijken, zodat Erik nog weer uit bed zou komen om nog weer wat te doen. Vlak voor 20.00u kwam Erik uit zichzelf naar beneden, Thijs sliep eindelijk.
We hebben allebei nog weer het een en ander ingepakt, Erik heeft een rollade gebakken (eigenlijk voor vandaag) en later zijn we achter de laptop gaan zitten om in Oostenrijk een telefoonaansluiting en internet aan te vragen. Hopelijk werkt het zoals mij beloofd is!

Vanmorgen om 9.00u hebben Erik en ik de tweede inenting tegen teken opgehaald. De dokter heeft nog even weer gevoeld aan de bultjes bij mijn sleutelbeen (die nog steeds hetzelfde zijn) en hij heeft erbij vermeld, dat ik, omdat we toch in Oostenrijk een nieuwe huisarts op moeten zoeken, ze wel even moeten laten zien, al verwacht hij er nog steeds niets ernstigs van. Verder ben ik later naar Oldenzaal geweest, om internationale geboorteoorkondes van Jordy en Luuk op te vragen. Nog een paar broeken voor de jongens meegenomen en voor mezelf nog wat 'onderkleding' gekocht, dus ik kan ook weer even verder.

Vanmiddag gaan we afscheid nemen van Eriks oma. Zij is inmiddels 90 jaar en het gaat op en af met haar. Ze had een aantal goede dagen, maar net hoorden we dat het nu weer even niet zo goed gaat. Eriks vader zorgt dat we bij haar naar binnen kunnen met de sleutel en op dat moment bekijken we of de jongens er even bij kunnen blijven of dat Eriks vader de jongens meeneemt.
Daarna gaan we nog even voor de laatste keer naar de supermarkt in Nederland om nog een voorraadje pindakaas, hagelslag en ontbijtkoek mee te nemen en nog een paar laatste gewone boodschappen voor de komende dagen. Erik heeft nog weer wat oudijzer verzameld, dus dat brengen we ook nog even weg en nog even langs een bouwmarkt om de vvv bonnen van Eriks werk in te leveren. Eriks vader heeft ons voor vandaag uitgenodigd om bij hen te eten, dus de rollade wordt voor morgen.

Zow, ik ga even weer wat inpakken (voor de verandering, hahahaha!).

maandag 25 juni 2012

Tot ziens!

Tjonge, het is echt serieus nu! Er staat of hangt geen enkel 'tierlanteintje' meer, de kledingkasten zijn uitgedund, het ladenblok op slaapkamer ook, de bijkeukenkast is bijna leeg, ons bed hebben we uit elkaar gehaald en gedeeltelijk ingeseald, Luuks bed en die van Thijs zijn ook uit elkaar. Jordy is nu, samen met Erik de laatste keer aan het grasmaaien, zodat de maaier ook ingepakt kan worden. Thijs heeft net zijn laatste zwemles gehad en Luuk de laatste keer handbal, overal hebben we netjes afscheid genomen...

Afscheid....vorige week, op ons 'afscheidsfeestje' wisten we, dat we nog best veel mensen dit weekend zouden zien, dus toen was het: ''tot volgende week''. Nu hebben we gisteren familiedag gehad, van de familie van mijn moeders kant, met (volgens mij) 50 personen. Een aantal gingen er vóór ons weg en kwamen afscheid nemen, maar dat ging eigenlijk nog wel goed. Toen wij zelf weg wilden gaan, was het toch wel anders.....mijn oma....ze is 87 en, laten we eerlijk zijn, niemand heeft het eeuwige leven, dus....er bestaat zeker kans, dat ik haar nog wel weer zie...maar ook zeker een kans dat dit niet zo zal zijn....en ik weet, dat geldt voor iedereen, morgen kun je onder een vrachtwagen terecht komen, om maar iets te noemen, maar toch is dit anders. Toen kwamen dus de tranen, oma hield het ook niet droog.....door onze tranen schoot de ene naar de andere ook vol...en we hadden al genoeg water uit de hemel gehad onder het lopen.....
wat dan wel erg fijn is, oma gunt ons het: ''wees er gelukkig, maak er wat moois van, jullie willen dit graag...''

Toen dus de hele familie langs, de ene met een omhelsing, de andere met een zoen, de ene kan het wat makkelijker en zegt: we komen zeker bij jullie, de ander dacht zich sterk te houden, maar hield het toch niet droog en zelfs de grote beer van mijn oom hield het niet droog....iedereen is mee naar buiten gegaan en heeft ons uitgezwaaid...nog een blik naar mijn oma, tussen de hele familie....''Tot ziens''.