woensdag 9 juli 2014

Verjaardag, tafel en tas

Waar we maandag nog een prachtige warme dag hadden, is het gisteren inderdaad omgeslagen met het weer. Het gaan van de regen in de drup en dan weer droog...vandaag viel het gelukkig mee. Het is droog geweest tot een uur of half drie vanmiddag en toen heeft het flink geregend, nu is het weer droog. Morgen een frisse dag als het goed is en dan klimt de temperatuur weer langzaam op. Een ander begin van de zomer dan vorig jaar in elk geval.

Vandaag ben ik met de jongens naar de verjaardag van Ute geweest. Het is alweer een jaar geleden, dat we haar in de ochtend met vuurwerk uit bed hebben ''geknald''. De tijd vliegt echt.
Verder ben ik met wat regelwerk bezig geweest. De tuintafel kunnen we nu terug doen en er wat anders voor uitzoeken...tja, er zal dan toch wel weer geld bij moeten, als we een tafel willen hebben, waar we dit probleem niet mee zullen krijgen! Maar goed, daar veranderen we niets meer aan.
Vervolgens kwam ik een folder tegen van de winkel waar we Jordy zijn nieuwe schooltas gekocht hebben...en daar, op de achterkant van de folder, kwam ik Jordy's tas tegen...tegen een belachelijk lage prijs!!! Ow, wat balen zeg! Wij hebben de tas inmiddels zo'n zes weken geleden al gekocht, dus dat we er nog iets mee konden, leek me moeilijk, maar ik heb vanochtend er toch een telefoontje aan gewaagd. Van de ene mevrouw ging ik naar de andere mevrouw en deze mevrouw hoorde mijn verhaal aan en gaf aan dat ze er waarschijnlijk niets mee kon, maar ze zou zich hard maken en mij terug bellen... ze belde inderdaad een goed half uur later terug, met de mededeling, dat ze niet het complete verschil terug kon doen, maar wel 20% van het aankoopbedrag in tegoedbon mocht teruggeven! Nou ja, dat is toch nog iets en met straks drie schoolgaande kinderen, kunnen we dit bij de winkel wel weer uitgeven.

De jongens vermaken zich tot op heden gelukkig nog prima in de vakantie! Ze moesten gewoon eerst in het andere ritme komen, maar dat gaat al wel goed, gelukkig maar! En ach, voor mezelf is het natuurlijk ook anders zo! Dan zit ik opeens spelletjes te spelen in de ochtend en dan buiten koffie te drinken :-) , dat bevalt me eigenlijk ook wel goed zo!

maandag 7 juli 2014

Wandelen en picknicken

En zo zijn er alweer een paar dagen voorbij! Het weekend is voorbij gevlogen, het weer werkte ook goed mee, het was warm! Wel weer heerlijk hoor, om gewoon in een hemdje en korte broek buiten te kunnen zijn, al komt er daar wel weer verandering in, als we de weersberichten mogen geloven. Onze gasten zijn goed aangekomen en hebben zich geïnstalleerd in de woning, alle kinderen vermaken zich opperbest met elkaar, gaan van trampoline naar konijnen, van het bos naar het schoolplein en spelen spelletjes, super!
Erik heeft zaterdag het laatste deel gras gemaaid en ook de helling, dus het is allemaal weer glad! Ik heb me ook nog weer even vermaakt met stenen leggen langs het nieuwe hekje en zo was de zaterdag alweer voorbij!

Gisterenochtend besloot ik toch wel wat meer beweging te willen krijgen door middel van wandelen, vandaar dat ik, voor de zondagochtend, op tijd mijn bed ben uitgegaan, ik heb me opgefrist, aangekleed, een flesje water en een appel meegepakt en om precies 8.00u ben ik met mijn wandelstokken op pad gegaan. Ik had met Erik afgesproken, dat we om 9.00u zouden ontbijten, zo konden de heren nog even rustig aan doen en had ik precies een uur de tijd! Ik besloot richting de Stollenwanderweg te lopen, want daar heb je een stuk ''klim'', een stuk vlak in het bos, een stuk dalen, gewoon van alles wat. Ik heb de tijd gewoon in de gaten gehouden, zodat ik op het goede moment mij om kon keren, om precies om 9.00u weer thuis te zijn! En het kwam heel mooi uit, ik heb een soort ronde gelopen en hoefde niet halverwege een pad mij om te draaien, maar kon doorlopen. En echt om precies 9.00u was ik thuis! Het was heerlijk, echt, dit ga ik vaker doen! Bij thuiskomst was op het balkon de tafel gedekt en kon ik zo aanschuiven aan ons zondagse ontbijt!

Vervolgens hadden we toch ook wel zin om zelf te gaan wandelen! Na het ontbijt heb ik me dan ook gedoucht (haha, het was drukkend warm buiten en ik heb er flink de pas ingehouden...), twee rugtassen ingepakt en zijn we lekker naar de Drachenbrunnen gewandeld en hebben er hangend op de ligstoelen die er staan wat fruit gegeten en wat gesnaaid om vervolgens weer rustig naar huis te wandelen.

Vandaag heb ik een wasdag gehad, alle bedden zijn verschoond en alle was is gewassen en gedroogd, nog even gebruik maken van de zon dus :-) , tussendoor ben ik met de jongens en een deel van onze gasten naar de Nötschbachquelle gewandeld om er ons middageten te nuttigen, een picknick langs het water! De kinderen hebben er dammen gebouwd en lekker kunnen afkoelen met de voeten in het bergwater, gezellig en lekker!