zaterdag 5 januari 2013

Opa en Oma en een vliegende wc

Wat een dag...er vliegt hier van alles uit het raam, we hebben vanmorgen nog met ons zevenen een ontbijtje genuttigd, maar we zijn nu weer met vijf, de kerstboom is weg, ik heb op dit moment geen water in het huis en de buurman is boven...??

Enige uitleg...
Mijn ouders zijn vanmorgen weer richting huis vertrokken, ze zijn hier een week geweest, een heel gezellige week. Een week met de verjaardag van Thijs en veel cadeau's, een week met veel spelletjes, een week met oud&nieuw, een week met lekker eten, een week met veel kletsen, een week met wandelen en een week met een lastig afscheid vanmorgen...

Toen mijn ouders weg zijn gegaan, is Erik eerst met Luuk zijn bouwauto aan de slag gegaan, ze hadden namelijk nog een cadeautje van mijn ouders tegoed, omdat het vorige week zo'n overweldigende hoeveelheid cadeau's waren, hadden ze dit achtergehouden en gisterenochtend aan de jongens gegeven. Ze konden alledrie een auto/wals/tractor bouwen met een soort mecano. Die van Luuk was niet af gekomen gisteren, maar nu dus wel. Toen heb ik eerst het brood bij de winkel opgehaald, toen hebben we koffie gedronken en daarna heb ik de dozen en kratten van zolder gehaald...de kerstboom en alle prullaria voor kerst heb ik opgeruimd en ja, dan is het nogal een stoffige bende, Luuk was al volop aan het niezen, dus gelijk alles goed schoongemaakt.

Erik is boven in de badkamer aan de slag gegaan, de kranen eruit, het bad eruit, de wc...deze vloog vervolgens uit het badkamerraam! Toen kon het gebreek beginnen...de muur tussen de wc en de badkamer gaat eruit, dus het was volop gebreek! De jongens hebben alledrie geholpen met slaan op de muur. Erik ging na het middageten weer naar boven...een poosje later had ik water nodig en hé, geen druk! Ik ga naar boven en daar blijkt er een één of andere splitsing van de waterleiding, wel boven de vloer, te zijn gescheurd...Erik had direct de waterdruk eraf gehaald, maar kreeg de splitsing niet van de leiding af, om er een dop op te kunnen zetten. De buurman is er nu dus bijgehaald en nu zijn ze samen bezig,  ik hoop dat er straks weer water opgezet kan worden!

En zo, is het gewone leventje alweer aardig begonnen...

vrijdag 4 januari 2013

Opa en Oma

Deze week moet iedereen de blog wel goed bij kunnen houden, denk ik! Haha, een stuk minder geschreven dan anders, maar ja, zo vaak zijn mijn ouders er natuurlijk niet, alles gaat anders, loopt anders, even naar Villach, zwemmen, koffie drinken, opa en oma met de jongens naar buiten, op de Rennbob het weggetje af (hihi, de jongens dan hoor...), het is gezellig!!

Voor mijn ouders is de laatste dag aangebroken, ze gaan morgenvroeg weer weg. Misschien willen ze het stuk in één keer rijden, maar misschien ook niet, het ligt eraan hoe het onderweg gaat. De jongens zijn er eigenlijk net helemaal aan gewend dat ze er zijn, meer mensen om iets aan te vragen, om een spelletje mee te spelen...mijn moeder kan het woord 'spelletje' niet meer horen, ben ik bang. Hahaha, de nieuwe spelletjes zijn volop uitgeprobeerd, de oude spelletjes zijn ook al meerdere keren uit de kast getrokken...en de hele dag hoor je: 'oma' 'opa' 'oma' 'opa' !

Mijn ouders gaan vandaag nog even met z'n tweetjes op pad en ik wil eigenlijk nog iets bakken voor bij de koffie vanmiddag, ik weet alleen nog niet precies wat. Ik moet ook nog even bakken naar Ute terugbrengen, die we gevuld met salades mee hadden gekregen, ach, vandaag even een lekkere klungeldag en de kinderen maar voorzichtig duidelijk maken, dat opa en oma morgenvroeg toch echt weer naar huis gaan....

woensdag 2 januari 2013

Eerste Anfrage en zwemmen

De eerste 'Anfrage' via de site waar ons appartement (www.ferienhausmiete.de) op staat is afgelopen vrijdag binnengekomen! Helaas had de meneer niet helemaal goed gekeken, want hij vroeg om een plek voor afgelopen weekend, voor zijn gezin...wij starten helaas pas per 1 juni 2013. Ik heb de meneer gelijk geantwoord en verteld hoe het zit en dat hij natuurlijk volgend jaar vanaf 1 juni welkom is, zowel in de zomer als in de winter en dat hij meer informatie kan krijgen op onze eigen site! Ik kreeg ook vlot weer bericht terug, hij was blij met mijn snelle reactie, het kan zijn, dat hij dit jaar nog eens een poging doet en wenst ons succes met alles. Nou, dat is toch netjes? Pfff, dan wordt het af en toe toch wel serieus hoor! Maar wel heel erg leuk!

Sinds een aantal dagen heeft een mede-emigrant ook nog een Facebook pagina opgezet, het gaat om een pagina voor nederlandstalige vakantieverblijven in Oostenrijk! Er zijn best wel wat mensen, die wel naar het buitenland op vakantie willen, maar een echte taalbarrière ondervinden. Op deze pagina staan nu dus vakantieverblijven in Oostenrijk, met nederlandstalige eigenaren! De pagina bestaat nog niet zo lang, dus er zal in de loop der tijd steeds meer op komen te staan, maar als het je wat lijkt of interesse hebt, kun je kijken onder: VOOR FACEBOOK PAGINA HIER KLIKKEN!

Erik is sinds gisteren gewoon weer aan het werk en wij vermaken ons allemaal prima! Gisterenochtend even naar Villach geweest en vandaag hebben we het zwembad onveilig gemaakt! We zijn met opa en oma naar het zwembad gegaan en voor het eerst was het er 'vrij' druk! Voor Jordy en Luuk was het helemaal geweldig, want van beiden waren er een aantal klasgenootjes, die hebben  zich dus goed vermaakt!

dinsdag 1 januari 2013

Nieuwjaarsdag!

Voor allemaal:
Wij wensen iedereen een heel
fijn en gezond 2013 toe!!
 
Hopelijk zijn jullie allemaal goed en gezond het nieuwe jaar ingekomen! Wij in elk geval wel!!
Een poosje geleden kreeg ik al een uitnodiging voor Silvester (oudjaar) van Ute. Dit jaar zou het bij hen gevierd worden. Ik vertelde Ute toen, dat wij bezoek zouden hebben van mijn ouders...''Nou, die komen dan toch ook?'' Ik heb haar gezegd, dat we waarschijnlijk wel zouden komen, maar niet de hele avond zouden blijven, dat zou voor mijn ouders niet zo leuk zijn.
Uiteindelijk zijn we gisterenavond tegen 19.15u naar Ute toe gegaan, met ons allemaal. Er waren inmiddels al heel wat mensen meer en er kwamen wat later ook nog mensen binnenlopen. Na wat te drinken, hebben de mannen de vuurkorf buiten aangestoken en zijn daar, met een krat bier, omheen gaan staan en gewoon gezellig kletsen. Binnen hebben wij, met alle vrouwen, een potje Kniffel (yahtzee) gespeeld en de kinderen hebben zich zowel binnen als buiten vermaakt, ze hebben spelletjes gespeeld, tafelvoetbal gedaan, buiten met de sleetjes in het donker gesleed. Thijs begon tegen 22.00u toch echt wel heel erg moe te worden, dus ik had gezegd, dat we naar huis zouden gaan, ook voor mijn ouders. Maar Ute haalde een paar spelletjes voor de kinderen erbij en begon met de kinderen spelletjes te spelen en ik werd er ook voor uitgenodigd. Ik heb mijn ouders gevraagd wat ze wilden, want ik had Erik inmiddels van buiten opgehaald om naar huis te gaan, mijn vader was zelf vlak ervoor naar binnen gekomen, omdat het toch wel behoorlijk koud was buiten....maar mijn ouders gaven aan, dat ze best wilden blijven, de kinderen vermaakten zich allemaal nog goed, ze werden er zelf ook bij betrokken, de mensen die er waren, probeerden verstaanbaar te praten, zodat ze ook veel konden verstaan. Mijn moeder had inmiddels ook al twee van die kleine flesjes 'Klopfer' op, dat zijn kleine flesjes alcohol, die je eerst op de kop op tafel moet kloppen, vervolgens het dopje op de neus zetten en het flesje in één keer leegdrinken...ze was ook aan de Radler...hahahaha, en ze drinkt amper! Het was gewoon allemaal heel ongebonden, vrij, iedereen liep rond, vaders lagen op de buik in de kamer, met kinderen aan het spelen...gewoon een gezellige boel! En iedereen heeft het volgehouden tot 0.00u!!! Tegen 23.40u waren we allemaal buiten en kregen we een glas met bubbels in de handen, het siervuurwerk stond klaar, we hebben vervolgens afgeteld naar 0.00u en daarmee zijn we allemaal heelhuids het nieuwe jaar ingekomen!!!!! We hebben elkaar allemaal een gelukkig nieuwjaar gewenst en hier is het gewoon dat mensen elkaar allemaal geluksbrengertjes geven...kleine poppetjes of beeldjes die je geluk moeten brengen in het nieuwe jaar! Die werden allemaal rondgedeeld en daarna hebben we afscheid genomen...iedereen ging weer naar binnen om verder te vieren en te eten, maar dit was zo mooi geweest, dus wij zijn naar huis gegaan, maar eerst kreeg ik van Ute nog twee salades mee naar huis (die we zometeen bij het gourmetten gaan gebruiken). Het was heel mooi om het op deze manier gelijk mee te maken en vooral heel gezellig!!

het weggetje naar beneden is een prima helling voor de slee!

De vuurkorf er bij aan!

Erik wil ook met de slee!

wedstrijdje!

Het wordt al donker, de fakkels erbij aan en wat siervuurwerk afsteken!

Gezellig toch?

Wat doe je normaal op nieuwjaarsdag? Familie bezoeken en handjes schudden, eten, drinken, zitten...wij niet! Wij zijn met opa en oma naar de Drachenbrunnen gelopen!


Bij de Drachenbrunnen hebben we wat brood gegeten, worst en kaas en wat
te snaaien. De jongens hebben nog even met de touwen gespeeld en toen hebben
we onze weg richting huis weer gestart!

In trein naar huis!!

maandag 31 december 2012

31 DECEMBER 2012

WIJ WENSEN IEDEREEN EEN HELE FIJNE JAARWISSELING!!!
 
LIEVE GROETJES VAN
JORDY - LUUK - THIJS
ERIK - KARIN
OPA - OMA!!

zondag 30 december 2012

Gezelligheid

Allemaal hartelijk dank voor de felicitatie's voor Thijs!! Ontzettend leuk jullie reactie's!!!! We genieten hier volop inmiddels met mijn ouders erbij.
Gisteren hebben we pannenkoeken gegeten, zoals Thijs beloofd was en daarmee was Thijs zijn verjaardag op zijn einde. Thijs zal deze verjaardag niet snel vergeten!!

De jongens mochten vanmorgen naar de slaapkamer van opa en oma, even bij opa en oma in bed, allemaal op de rij! Daarna zijn we begonnen met warme broodjes, een lekkere notenstol van de bakker uit Nederland en weer een heerlijke plak ontbijtkoek!! Er zijn volop spelletjes gespeeld, die Thijs gisteren gekregen heeft en na de koffie hebben we gewandeld in het dorp.