zaterdag 4 januari 2014

Konijnen en loom

Een druilerige dag vandaag. Het gaat van de sneeuw in de regen en andersom... We zijn vertrokken naar Nederland toen het groen werd en tijdens ons verblijf in Nederland heeft het hier gesneeuwd, dus we kwamen hier weer aan in een witte wereld. Al was het ook duidelijk te merken dat de temperatuur hier te hoog is, er was al veel weggesmolten. Toen het vanmorgen dan ook eerst begon te sneeuwen, was dat van korte duur en het ging inderdaad over in de regen, met nu zo af en toe witte vlokken erbij tussendoor, jammer.

De wasmachine en de droger hebben gisteren hun werk weer goed gedaan. Vanmorgen een lading weggestreken en alles ligt alweer in de kast! Erik heeft gisteren tussendoor de kerstspullen opgeruimd, het huis is dus weer aardig glad. Vandaag heeft Erik het klussen weer opgepakt.
Gisteren na de middag hebben we eerst de konijnen opgehaald! Die hebben het goed gehad, zijn goed verwend en waren dan ook goed te pas, fijn hoor!! Het hok is dus weer in de aanhanger gegaan en ze hebben hetzelfde ritje als de week ervoor weer gedaan, hahaha, ze waren helemaal niet bang! We hebben bij Ute nog wat gedronken en elkaar bijgekletst over alles wat er gebeurd is in de afgelopen week. Als bedankje had ik dit keer twee verschillende stukken kaas en stroopwafels voor ze meegenomen, ze waren er blij mee!

De jongens hadden inmiddels de knollen alweer aardig gaar...niks was goed meer, steeds ruzie tot de tranen aan toe...we hebben dus redelijk op tijd gegeten en zo konden ze lekker op tijd naar bed.
Vanmorgen werden we wakker van een kreet vanaf de wc... Jordy kon nog net wat uitbrengen, Erik was er als eerste bij om ervoor te zorgen dat Jordy nog in de wc mikte...hij spuugde er een hele lading uit... het bleek dat hij in de nacht ook al een keer wakker geworden was, maar toen kon hij gewoon verder slapen, maar nu moest toch echt zijn maag leeg. Dat was minder prettig wakker worden dus, maar het was al wel tijd om eruit te blijven. We zijn allemaal wat loom...mijn maag en darmen spelen af en toe op en de energie is ver te zoeken, maar meer ook niet, ik eet en doe alles gewoon, Thijs en Luuk ''kijken'' sloom uit de ogen, maar hebben nog helemaal niets en Erik heeft van die afknappers, heeft het met vlagen ontzettend heet en loopt dan ook in een tshirt rond, terwijl ik het juist de hele tijd koud heb... we zullen zien wat het allemaal brengt, ik hoop niet al te veel, maar gezien het aantal zieken in Nederland, verwacht ik eigenlijk wel wat meer... en ik ken meerdere emigranten die na een bezoek aan Nederland vervolgens thuis ziek worden...haha, we zijn de nederlandse virussen niet meer gewend!

De jongens hebben inmiddels de Märklin treinbanen er weer bijgepakt en hebben zich een mooie baan in de woonkamer gebouwd, ze hebben al geknutseld met de gekregen pakketten en Thijs zit geregeld met zijn Furby te kletsen...wat een...een...''ding'' is dat zeg, heel apart! Je kunt er een app van downloaden, dat heb ik gedaan en nu kan Thijs de Furby dus verstaan via die app en ook te eten geven...hoe bedenken ze het!! Dan schuif je de Furby als het ware een trosje druifjes toe, het beest begint te smakken en ietsje later worden er op de app een paar takjes teruggespuugd...of het botje van de kip, of de graatjes van de vis...er zit ook een radio bij de app, dan begint het ding te dansen en te zingen... of een gitaar, dan gaat het zitten ''headbangen''... zonder de app is ook alles wel mogelijk hoor, maar ja, het is natuurlijk veel interessanter zo.


vrijdag 3 januari 2014

Weer thuis!

Wij wensen een ieder het beste voor 2014!! 
Vooral veel gezondheid, liefde en geluk...

Nou, dit gebeurd maar zelden...of eigenlijk niet! Dat ik zolang geen blog schrijf!
Inmiddels zijn we gisterenavond laat weer thuis gekomen, na wederom een voorspoedige reis. Het was net als de heenweg erg rustig, weinig vrachtwagens en nog een vakantieperiode natuurlijk.

Ik ben gebleven bij vorige week zaterdag...toen stond Thijs zijn verjaardag nog in het verschiet! Hieronder een paar foto's voor een indruk. Helaas bleek mijn vader de griep te pakken te hebben en dus was mijn moeder het bed al uit om een ontbijt voor te bereiden, maar natuurlijk eerst de cadeau's uitpakken!! 

De ontbijttafel!!!
Na het ontbijt hebben we ons aangekleed en zijn we met alle opa's en oma's, ooms, tante's, neefjes en nichtjes naar een speeltuin gegaan! Daar hebben we Thijs zijn verjaardag gevierd. De kinderen waren eerst zo aan het spelen met elkaar, dat zelfs Thijs geen tijd had om cadeau's uit te pakken!! We hebben ze echt met wat drinken en lekkers moeten ''lokken'', hahahaha!! We hebben een liedje gezongen en toen kon Thijs achter elkaar veel cadeau's uitpakken...hij wist gewoon niet echt wat hij ermee aan moest! Iedereen keek natuurlijk naar hem...


Pas in de middag, toen we weer bij mijn ouders waren, heeft hij echt gezien wat hij gekregen heeft en er nog even heerlijk mee gespeeld, voordat we de spullen voor de jongens bij elkaar gepakt hebben, voor het logeerpartijtje bij de andere opa en oma!

Twee nachten hebben de jongens bij Eriks ouders geslapen en gespeeld met neefjes en nichtjes en genoten van de aandacht die ze kregen.
Erik en ik zijn de avond van Thijs zijn verjaardag, nadat we de jongens bij Eriks ouders afgezet hebben, lekker uit eten gegaan. Gewoon lekker met ons twee...dat gebeurd natuurlijk niet vaak! Het was even heerlijk, lekker kletsen over van alles en nog wat, over de indrukken in Nederland...en gewoon genieten van elkaar!

De maandag zijn Erik en ik naar de stad gegaan en hebben we gewoon gewinkeld, met niets bijzonders in het vooruitzicht, maar gewoon rondneuzen, super! In de middag waren we weer bij mijn ouders en daar was inmiddels mijn broer ook om gezamenlijk oliebollen te bakken! In die tijd is Erik, samen met ons nichtje, op de fiets gestapt en naar zijn ouders gegaan om de jongens en zijn ouders weer even te kunnen zien.

Dinsdag, oudjaarsdag, zijn we later in de ochtend naar Eriks ouders gegaan om de jongens er weer op te halen. Vervolgens hebben we de middag weer bij mijn ouders doorgebracht, de jongens hebben vuurwerk afgestoken, oliebollen gegeten en gespeeld. In de avond zijn we weer even bij Eriks ouders geweest, om later weer terug te lopen naar mijn ouders en daar samen met mijn broer en gezin en een oom en tante van mij het nieuwe jaar in te luiden! De jongens hebben middernacht ook gehaald, al was het voor Thijs wel heel zwaar...vlak voor twaalf uur dreigde hij in slaap te vallen!!
Mijn ouders waren aan de beurt om de buurt te ontvangen na twaalf uur, dat betekende dat tegen 01.00u het huis vol liep.... en zo hebben we een deel van de nacht met ''oude bekenden'' doorgebracht! Uiteindelijk lagen we er tegen 04.30u pas in...

Nieuwjaarsdag hebben gelukkig de jongens voor hun doen uitgeslapen en meldden ze zich rond 8.45u bij ons op de slaapkamer...Thijs sliep gelukkig nog, dus ik ben met Jordy en Luuk naar beneden gegaan, zodat de anderen nog even konden slapen.
Later in de ochtend zijn we naar Eriks ouders gelopen, daar was Eriks familie en zo konden we dus iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen!!
In de middag zijn we naar mijn oma gegaan, daar was dan weer een groot deel van mijn familie en zo hebben we hen allemaal hetzelfde kunnen wensen! Mijn oma heeft de jongens en Erik dus ook weer gezien, we zijn dan ook redelijk op tijd gegaan, zodat we mijn oma nog heel even voor onszelf hadden! Het was gezellig en na het afscheid nemen van mijn oma, zijn we naar mijn ouders gereden.

Op die avond heb ik alweer het een en ander bij elkaar gepakt en is Erik nog weer even naar zijn ouders gefietst om er een bak koffie te drinken en te kletsen.
Gisterenochtend hebben we de boodschappen die ik wilde doen gedaan en daarna de auto ingepakt. Mijn ouders zijn nog even met de jongens naar de kaasboerderij gegaan om er rond te kijken bij de koeien, kippen, konijnen, de tractors en andere machine's en natuurlijk het kaasmaken!!
Na de koffie hebben we bij hen, met mijn broer die nog even langskwam met twee van de drie kids, afscheid genomen en zijn we naar Eriks ouders gereden. Daar hebben we brood gegeten en om 13.30u zijn we uiteindelijk in de auto gestapt...op weg naar huis....

Tja, een week is dus voorbij...ik moet zeggen, een vermoeiende week. De jongens hebben het helemaal naar hun zin gehad, voor Jordy was de vakantie te kort, maar het was goed. Voor onszelf is het...tja, anders. Het was fijn om iedereen weer te zien hoor, begrijp het niet verkeerd, maar het was echt vermoeiend. Het was niet een echt vakantiegevoel... Waar vooral Erik in huis lichamelijk werk doet en dus ook lichamelijk redelijk gesloopt was, was de week Nederland vooral psychisch vermoeiend en dat geldt ook voor mezelf. De mensen willen natuurlijk alles vertellen, van alles weten, natuurlijk ook uit interesse! We doen steeds ons verhaal en vinden het ook fijn dat mensen geinteresseerd zijn, maar een week is voor ons dan ook wel voldoende... daar komt bij, dat wij natuurlijk heel erg op onszelf zijn in Oostenrijk en dus veel privacy gewend zijn en dan een week lang bij ouders en schoonouders leven... de zorgen zijn goed, er is voor ons uitgebreid gekookt en gezorgd en dat is ook fijn en daarvoor willen we een ieder ook bedanken!