zaterdag 7 december 2013

Zaterdag, bankstel en Nikolausabend

Zaterdag, ietsje anders dan anders. Erik moet vandaag een paar uur werken, als het goed is, komt hij net na de middag weer thuis. Het is al vanaf dat Erik er werkt, heel erg druk...iedereen maakt overuren aan de lopende band, op die manier bouwt iedereen veel vrije dagen op, maar de kans om ze op te nemen is er eigenlijk niet...begin volgend jaar zou het beter worden is er gezegd, we zullen zien.
Eriks planning loopt dus ook wat anders, hij wil vandaag de laatste sleuven van voorlopig slijpen en dan eigenlijk het afplakplastic in de benedenverdieping weghalen, zodat er opgeruimd en schoongemaakt kan gaan worden.

Gisteren ben ik met Thijs naar de kerk gegaan, want daar was er een kleine dienst samen met de Nikolo...en aan het einde van die dienst kregen de kindjes de zelfgemaakte zakjes weer gevuld terug! Erik had beloofd met Thijs mee te gaan, maar het liep ook gisteren al iets anders.
Gisterenochtend heeft de meneer de oude kist inderdaad opgehaald! Net na de middag ging de telefoon, een mevrouw met belangstelling voor ons bankstel...wij hebben twee bankstellen, wederom onze eerste nog van ook inmiddels 14 jaar oud, maar niet kapot en van leer en heel groot/log en daarmee eigenlijk met z'n twee wel te groot voor onze huidige woonkamer...vandaar dat ik de minst fraaie op Willhaben had gezet. De woonkamer beneden was helemaal leeg gehaald, op die bank na, want die was mij te zwaar en te onhandig om de kelder in te verslepen, vandaar dat deze helemaal ingepakt in plastic nog in de woonkamer stond...helemaal vol gruis en stof...
Fijn dat er in elk geval belangstelling voor is, maar die mevrouw vroeg of ze in de middag langs kon komen...''ahum...euh, ja, dat kan...hoe laat?'' Ik kreeg mee dat ze uit Klagenfurt komt en het liefst de bank gelijk mee zou willen nemen...ik heb haar gezegd dat ze dan niet alleen kon komen, want daarvoor is de bank te zwaar! Ze zou haar man meenemen, maar ik zag het al voor me, de bank door de voordeur en over een besneeuwd pad naar beneden zeulen...ze gaf een tijd door en dat zou precies in de tijd van de kerk zijn...vandaar dat Erik dus thuis zou blijven en zou kunnen helpen. Ik heb het plastic van de bank gehaald, nog snel een lap eroverheen en de vloer rondom de bank een beetje schoongemaakt van alle gruis en stof.
Uiteindelijk is Erik toch nog naar de kerk gekomen, want die mensen hadden zich nog niet weer gemeld, maar de dienst was al afgelopen en we zijn samen naar huis gelopen. Eenmaal thuis bleek dat de mensen verkeerd gereden waren en alsnog kwamen, de bank is onder veel gemopper en onderhandelingspogingen die tevergeefs waren ingeladen...en wij hebben de woonkamer dus nu helemaal leeg!

Er staan nog steeds een aantal advertentie's van ons online, we zullen zien of daar ook nog wat mee gebeurd, maar het is altijd wel leuk om op deze manier van je eigen spullen af te raken!

Terwijl ik gisterenavond pannenkoeken aan het bakken was, waren de jongens wat zenuwachtig, want ze wisten bijna zeker dat de Nikolo wat bij de voordeur neer zou zetten, net als vorig jaar...de eerste keer keken ze en lag er niks. Toen ik bijna klaar was met bakken, zag Jordy de lamp op de bewegingsmelder bij de onderbuurvrouw net uitgaan en hij was ervan overtuigd dat dat door de Nikolo kwam...ze gingen nog een keer kijken en zowaar!! De Nikolo had wat gebracht!! Hihihi, ze blijven er heilig in geloven, ook Jordy, we laten het maar zo, maar als ze vragen stellen ga ik niet liegen. Want de Nikolo bij de winkel, dat was volgens de jongens een ''nepperd'', zelfs niet eens een hulpje van de echte...met een beetje hulp, weten ze nu wie het dan ook werkelijk was, maar zelfs dat brengt ze niet van de wijs dat er een echte bestaan moet. Maar goed, de jongens kwamen weer boven met alledrie een chocolade Nikolo en een tasje...in dat tasje zat een DVD met een familiefilm en een brief! In die brief stond, dat de Nikolo inmiddels al een paar keer gehoord had, dat de jongens graag een keer naar het Kino zouden willen gaan en dat de Nikolo daarom besloten heeft, om wat geld in een envelopje erbij te doen, precies genoeg voor een entreekaartje voor de jongens...
De familiefilm hebben we gisterenavond gezellig opgezet, kaarsjes aan...en dat was onze Nikolausabend!

vrijdag 6 december 2013

Verbetering!

Eindelijk! Vanmorgen iets beter opgestaan! Dat is toch wel erg prettig moet ik zeggen, gisteren zag ik nog geen verbetering en baalde ik daar best van, maar vanmorgen begon het er al mee, dat ik voor het eerste deze week niet vanaf 5.15u heb liggen hoesten en daarmee niet alleen mezelf maar ook Erik wakker hield. Ik slik en snuif nog trouw alles wat nodig is, maar nu, een paar uur in de ochtend verder, ben ik wel moe, maar verder voelt het een heel stuk beter dan de hele rest van de week, heerlijk!

Stiekem heb ik vanmorgen wel wat gedaan in huis...nog geen grote poetserij (dat moet dan maar in het weekend), maar de ramen waren heeeeeeel nodig aan een poetsbeurt toe. Nog alle stuifsels van de grondwerkzaamheden zaten er tegenaan en ook van het uitbreken van de muur beneden, is er een flinke lading stof langs het huis opgetrokken...ik heb wel alleen deze verdieping gedaan, beneden nog niet, maar daar zie ik het ook nog niet zo erg natuurlijk :-)

Als het goed is komt straks een meneer voor de oude houten kist die ik op Willhaben heb staan, als de kist hem bevalt, zou hij hem gelijk meenemen...ik hoop het maar! Begin van de week is ook eindelijk de fiets opgehaald van Thijs. Die mevrouw had al een aanbetaling per bank gedaan, maar er kwam van haar kant uit steeds iets tussen, ze hield me wel op de hoogte en nu is dus eindelijk die fiets ook weg.
Erik heeft de oude droger inmiddels afgevoerd en morgen wil hij de nieuwe wasmachine op de plek zetten en aansluiten....je raadt het al, de nu nog draaiende oude wasmachine staat nu ook op Willhaben!

donderdag 5 december 2013

Elternabend, Pickerl, Nikolo en Krampus

Helemaal vergeten te zeggen, dinsdagavond heb ik Elternabend gehad! Tja, dan doen ze een poging om met afspraken te werken...de ene juf had een precieze tijd aangegeven, 18.30u. Vandaar dat ik wat eerder naar school ben gegaan in de hoop dat ik dan bij de juf van Luuk misschien nog voor die tijd aan de beurt zou zijn, want deze juf heeft geen tijd aangegeven (ja, tussen 16.00u en  19.00u). Ik was dus om 18.00u op school en kon zowaar gelijk bij de juf van Luuk naar binnen! Ze is heel tevreden over Luuk, hij is dit jaar ''wesentlich viel braver'' dan het vorige jaar :-), nou dat is fijn! Eigenlijk had ze geen op of aanmerkingen, hij doet goed zijn best, maakt zijn huiswerk, komt goed mee, heeft vriendjes en vriendinnetjes...toch nog één ding! Tjee, wat kan die jongen omgaan met lineaal!! Ik keek de juf aan...ze lachte, stond op en pakte een tekening, van wat een tipi moet gaan worden, ze hield het me voor: ''moet je kijken, die lijnen, allemaal heel netjes, op dezelfde afstand, de hele invulling van tekens op de tipi, allemaal met lineaal en allemaal recht...'' Ze zegt: niemand anders in de klas kan zo goed met lineaal omgaan... de juf had al tegen Luuk gezegd, dat hij architekt moest gaan worden! Hahahaha!!!
Ik was zelfs nog wat te vroeg bij de klas van Jordy....en daar zaten nog twee moeders te wachten...en het duurde en duurde...toen kwam nog een vader aanlopen, die bleek even naar huis te zijn gegaan, maar was ook nog voor mij aan de beurt...en daar zat ik dan, hoofdpijn, moe...maar ik had inmiddels al zolang gewacht, ik had ook geen zin meer om nu nog naar huis te gaan, dan had ik al die tijd daar voor niets gezeten! En net op het moment dat ik dacht: en nu ben ik er klaar mee, ik ga toch naar huis, klopte ik op de deur om het tegen de juf te zeggen, toen bleek ik net aan de beurt te zijn...het was inmiddels 20.00u...pffffff. Maar fijn, ook over Jordy is de juf tevreden, Jordy is echt vooruit gegaan en de juf zegt, dat hij heel goed op zijn plek is in de klas, dat hij heel rustig is en geregeld met heel goede opmerkingen of antwoorden komt. Thuis heb ik ook al een paar weken geen strijd meer om het huiswerk, dus tja...hopelijk is voor Jordy het kwartje gevallen en ziet hij in, dat het geen zin heeft om zich te verzetten tegen het leren of tegen het huiswerk!

Vorige week heeft de auto zijn nieuwe Pickerl gekregen! Nou ja, gekregen...niets voor niets natuurlijk! De Pickerl is de jaarlijkse keuring van een auto. Wij hebben deze auto dus een jaar nu!! Er moest wel iets vervangen worden en ook heeft Erik gelijk een beurt laten doen, die anders over een maand gedaan had moeten worden, de auto is er dus weer klaar voor en brengt ons hopelijk nog vele veilige kilometers!

Gisterenavond zijn we naar de winkel in het dorp gegaan. Om 17.00u zou er de Nikolo komen, met de Krampussen...en voor ieder kind zou er een zakje zijn...Ik ben dus, goed warm aangekleed allemaal, met de jongens naar de winkel gelopen en daar zag het er zo uit:

die ronde ballen op de rug van de Krampus, zijn
klokken. Iedere Krampus heeft zijn eigen soort klok
en ze bewegen veel waardoor ze behoorlijk lawaai maken...


Elk land zijn eigen gebruiken!!

Morgenmiddag is er van de Kindergarten uit een kleine kerkdienst, met aansluitend de Nikolo die voorbij komt, als de kindjes allemaal lief zijn dan... en zaterdag is er de Barbaramarkt in het dorp en ook daar komt die beste man...en dan ben ik 'm ook wel zat hoor! Hahaha, maar bij die markt zaterdag zijn er ook allemaal standjes met spullen die verkocht worden, er kan gegeten worden, er is Glühwein...nou ja, met antiobiotica zal dat wel niet zo'n goede kombi zijn...
Maandag is er dan bij de jongens op Taekwondo een kerstviering en verder kijk ik dan nog maar even niet vooruit, dat is wel even genoeg!!

woensdag 4 december 2013

Update

Even weer een update vanaf hier...tja, hoe gaat het eigenlijk? Kan er nog niet echt wat van zeggen: het ene moment denk ik dat het beter gaat, het andere moment lig ik dubbel van het hoesten en vliegen de zakdoekjes erdoor. Dan lijkt de energie te optimaliseren en ietsje later is alles weg...
In rusten ben ik niet zo heel erg goed...helaas. Ik doe mijn best, maar ik kan gewoon niet lekker liggen, als er nog van alles gedaan zou kunnen worden. Gisteren deed ik een poging in de luie stoel, de stoel in de woonkamer, die je achterover kunt zetten en zo half ligt. Ik ging liggen, lekkere fleechedeken over mezelf heen, ik zakte achterover en...hatsjoe, hatsjoe...geen zakdoeken bij de hand! Uit de stoel, zakdoeken gepakt en gelijk maar een kop thee gezet. Ik ga weer in de luie stoel, dekentje over me heen...kop thee staat nog op het aanrecht! Nou ja, uiteindelijk heb ik een half uurtje zo doorgebracht. Gisterenmiddag nog een keer, maar toen met de spelende jongens om me heen, ach, ik lag in elk geval en kon gezellig kletsen en kijken naar de jongens.

Vanmorgen met allerlei papierwerk bezig geweest, boeking afgehandeld, de homepage weer bijgewerkt en tussendoor toch nog even met de stofzuiger erdoor. Zometeen ga ik Thijs ophalen en vanmiddag om 17.00u komt de Nikolaus bij de winkel in het dorp...eigenlijk wil ik daar met de jongens wel even naar toe. Voor het eten heb ik al gezorgd...nou ja, gezorgd, hihihi, ik had gelukkig nog volop in de diepvries liggen en heb dus een aantal bakjes uit de vriezer gehaald!

Oja...afgelopen nacht heeft het Christkindl de wenslijstjes van de jongens afgehaald.... :-)

maandag 2 december 2013

Hmmmm....

Tja...daar zit ik dan met een tas vol medicijnen...niks voor mij! Nadat ik vrijdag het hoestdrankje en de zuigtabletten op heb gehaald, leek het redelijk beter te gaan. Gisterenavond daarentegen begon ik weer volop te hoesten en het moest uit mijn kleine teen komen ongeveer, mijn neus bleef ik maar snuiten en snuiten, alsof er geen eind aan kwam, ik werd een beetje benauwd...bah. Vanmorgen dus toch de huisarts maar gebeld. Het was even stil aan de andere kant van de lijn: ''Bent u nieuw?'' Ik: ''Nou nee, maar na ons kennismakingsgesprek bijna anderhalf jaar geleden, ben ik niet meer geweest...''. Aha, kreeg ik te horen en ik kon vanmorgen nog terecht gelukkig.
De huisarts vroeg het een en ander, klopte en tikte en drukte overal, luisterde alles af. Ik heb volgens hem te lang gewacht, mijn keel, daar had hij zijn houten spateltje niet eens nodig om mijn tong naar beneden te duwen, daar kon hij, bij het opendoen van mijn mond, gelijk al genoeg zien. Verder zijn de bijholtes ontstoken, maar gelukkig zijn de longen schoon. Gevolg: antibiotica voor maar liefst zeven dagen, vitamine C omdat ik al een paar weken snel moe ben, een heel rare bruine neusspray en ik moet daarnaast twee keer per dag een aspirine nog nemen... en ik moet me rustig houden...hmmmm, zie je het voor je?? Ik niet, al probeer ik mijn best te doen...

Op de terugweg van de huisarts, kom je gelijk langs de apotheek, dus dat is wel handig. Verder naar huis lopend, kom je ook langs de elektrozaak....Zaterdag ben ik bij de Mediamarkt geweest, om me daar nog weer te laten informeren over wasmachines en drogers...maar ja, alles moet besteld worden en de types die ik graag zou willen, hadden ze zelf nog nooit verkocht, maar kon misschien wel besteld worden. Ik heb gevraagd om een soortgelijk type, maar dat werd blijkbaar iets te lastig. Toen hij in het systeem iets gevonden had, bleek het het juiste type te zijn, maar wel even 100 euro duurder dan de zaak hier in het dorp...laat maar! Ik ben dus naar de elektrozaak gelopen en de man begroette hartelijk en vroeg of we eruit waren. Ik heb alsnog een aantal vragen gesteld en toen de knoop doorgehakt: die twee apparaten worden het! De meneer had beide apparaten op voorraad staan, dus hij vroeg wanneer ik ze zou willen hebben...wanneer? ''Tja...wanneer kan het wat u betreft?''
''Nou, zegt de meneer, ik heb straks wel tijd...'' Heerlijk!!! Met andere woorden, ik heb op dit moment in onze kelder een nieuwe wasmachine en droger staan!!!!!