donderdag 5 december 2013

Elternabend, Pickerl, Nikolo en Krampus

Helemaal vergeten te zeggen, dinsdagavond heb ik Elternabend gehad! Tja, dan doen ze een poging om met afspraken te werken...de ene juf had een precieze tijd aangegeven, 18.30u. Vandaar dat ik wat eerder naar school ben gegaan in de hoop dat ik dan bij de juf van Luuk misschien nog voor die tijd aan de beurt zou zijn, want deze juf heeft geen tijd aangegeven (ja, tussen 16.00u en  19.00u). Ik was dus om 18.00u op school en kon zowaar gelijk bij de juf van Luuk naar binnen! Ze is heel tevreden over Luuk, hij is dit jaar ''wesentlich viel braver'' dan het vorige jaar :-), nou dat is fijn! Eigenlijk had ze geen op of aanmerkingen, hij doet goed zijn best, maakt zijn huiswerk, komt goed mee, heeft vriendjes en vriendinnetjes...toch nog één ding! Tjee, wat kan die jongen omgaan met lineaal!! Ik keek de juf aan...ze lachte, stond op en pakte een tekening, van wat een tipi moet gaan worden, ze hield het me voor: ''moet je kijken, die lijnen, allemaal heel netjes, op dezelfde afstand, de hele invulling van tekens op de tipi, allemaal met lineaal en allemaal recht...'' Ze zegt: niemand anders in de klas kan zo goed met lineaal omgaan... de juf had al tegen Luuk gezegd, dat hij architekt moest gaan worden! Hahahaha!!!
Ik was zelfs nog wat te vroeg bij de klas van Jordy....en daar zaten nog twee moeders te wachten...en het duurde en duurde...toen kwam nog een vader aanlopen, die bleek even naar huis te zijn gegaan, maar was ook nog voor mij aan de beurt...en daar zat ik dan, hoofdpijn, moe...maar ik had inmiddels al zolang gewacht, ik had ook geen zin meer om nu nog naar huis te gaan, dan had ik al die tijd daar voor niets gezeten! En net op het moment dat ik dacht: en nu ben ik er klaar mee, ik ga toch naar huis, klopte ik op de deur om het tegen de juf te zeggen, toen bleek ik net aan de beurt te zijn...het was inmiddels 20.00u...pffffff. Maar fijn, ook over Jordy is de juf tevreden, Jordy is echt vooruit gegaan en de juf zegt, dat hij heel goed op zijn plek is in de klas, dat hij heel rustig is en geregeld met heel goede opmerkingen of antwoorden komt. Thuis heb ik ook al een paar weken geen strijd meer om het huiswerk, dus tja...hopelijk is voor Jordy het kwartje gevallen en ziet hij in, dat het geen zin heeft om zich te verzetten tegen het leren of tegen het huiswerk!

Vorige week heeft de auto zijn nieuwe Pickerl gekregen! Nou ja, gekregen...niets voor niets natuurlijk! De Pickerl is de jaarlijkse keuring van een auto. Wij hebben deze auto dus een jaar nu!! Er moest wel iets vervangen worden en ook heeft Erik gelijk een beurt laten doen, die anders over een maand gedaan had moeten worden, de auto is er dus weer klaar voor en brengt ons hopelijk nog vele veilige kilometers!

Gisterenavond zijn we naar de winkel in het dorp gegaan. Om 17.00u zou er de Nikolo komen, met de Krampussen...en voor ieder kind zou er een zakje zijn...Ik ben dus, goed warm aangekleed allemaal, met de jongens naar de winkel gelopen en daar zag het er zo uit:

die ronde ballen op de rug van de Krampus, zijn
klokken. Iedere Krampus heeft zijn eigen soort klok
en ze bewegen veel waardoor ze behoorlijk lawaai maken...


Elk land zijn eigen gebruiken!!

Morgenmiddag is er van de Kindergarten uit een kleine kerkdienst, met aansluitend de Nikolo die voorbij komt, als de kindjes allemaal lief zijn dan... en zaterdag is er de Barbaramarkt in het dorp en ook daar komt die beste man...en dan ben ik 'm ook wel zat hoor! Hahaha, maar bij die markt zaterdag zijn er ook allemaal standjes met spullen die verkocht worden, er kan gegeten worden, er is Glühwein...nou ja, met antiobiotica zal dat wel niet zo'n goede kombi zijn...
Maandag is er dan bij de jongens op Taekwondo een kerstviering en verder kijk ik dan nog maar even niet vooruit, dat is wel even genoeg!!

2 opmerkingen:

huis tjokvol zei

whaaa wat een enge figuren,vonden jou jongens het niet eng??

Anoniem zei

Wat mooi dat de jongens het zo goed doen. Je zit dus echt op de juiste plek. Gefeliciteerd dat je auto ook door de keuring heen is. Want om in de bergen alles per fiets te doen........ Hoop dat je zelf ook snel weer opknapt. Hoewel je zou wel moe worden van al die festiviteiten. Hahahaha.
Groetjes van Josina.