zaterdag 9 maart 2013

Stroomdraden, droogrekje en jaloers...

Toch vandaag geen monteurs over de vloer, maar volgens belofte maandagochtend...hahaha, eerlijk gezegd vind ik het niet zo heel erg...hoeven we even niets af te dekken, hoeven we aan het einde van de dag niet het hele huis weer enigszins rommel/stofvrij te maken en kunnen we vandaag onze eigen gang gaan!
Vanmorgen is Erik bezig geweest om het weggesloopte rookkanaal in de gang boven weer dicht te smeren en hij is nu verder in de badkamer. Ik heb ook weer even gegipst...ja, dat blijft wel een oneindig werkje moet ik zeggen! Het is namelijk in Oostenrijk heel normaal, dat boven elk stopcontact en boven elke schakelaar een doosje zit, van waar de stroomdraden geleid worden...gelukkig is het hier wel gebruikelijk dat de stroomdraden door pvc-buisjes lopen, niet zoals in Duitsland, waar ze gewoon ingegipst worden...en je er dus nooit meer zomaar bij kunt! Nu heeft Erik het hele bovenhuis inmiddels voorzien van nieuwe stroomdraden, maar dan kom je er achter, dat door AL die doosjes, je veel lelijke afdekkapjes in het zicht kunt laten (boven bijna elke deur en dus boven ALLE schakelaars en stopcontacten...) of je kunt het ineens mooi maken, door de doosjes allemaal dicht te smeren...en dat doe ik dus! Hahaha, maar het zijn er wel heel veel, maar goed, ik heb de slaapkamers natuurlijk een hele poos geleden al gedaan, net als de keuken, maar nu zijn de gang en de woonkamer aan de beurt!

Buiten is het nog steeds flink aan het dooien...heel veel sneeuw is al weggesmolten, maar er ligt ook nog wel flink wat...vanmiddag zou het gaan regenen, nou, als dat zo is, dan zal er wel weer heel veel sneeuw weg zijn na vandaag.

Ik heb gisteren ook weer wat gekocht voor het appartement! Hihihi, wel een droogrekje en wasknijpers!! Maar ik vind het geweldig leuk, zoiets kleins, maar het is super! Ik houd nog steeds de folders goed in de gaten en nu kon ik dus een stabiel droogrekje kopen, met een bonnetje gaf het 10 euro korting, fijn!

En zo komen we stukje bij beetje steeds verder...er moet nog veel gebeuren, maar er is ook al heeeeeeeeeel veel gebeurd. Het wordt mooi boven...ik ben gewoon jaloers op die verdieping!! Hahaha, ik kook in een keuken, wat werkelijk de eerste keuken van dit huis blijkt te zijn (bouwjaar ongeveer 1968), we baden in een badkamer, die net als de keuken, de eerste van dit huis is...met roze en witte en zwarte en grijze tegeltjes en een roze badkuip....maar het gaat helemaal goedkomen!!

vrijdag 8 maart 2013

We leven nog!

Daar ben ik dan weer! Haha, we leven nog hoor, één dag geen blog geschreven...dat ben ik niet gewend, hihihi!! Laat ik eerst even beginnen, dat het hier gaat als een speer! De tweede dag dat de monteurs hier waren, zaten alle nieuwe kozijnen erin en waren ze afgepurd, dus luchtdicht! Onvoorstelbaar wat een tempo zeg...

de oude handel...alles is inmiddels weer weg, ze hebben het meegenomen! (betalen
we natuurlijk ook voor...)

dit is het kozijn van de Elternschlafzimmer van het appartement, klaar voor
het einputzen, wat waarschijnlijk volgende week gebeurd en anders aan het
begin van de week erop

het raam van het Kinderzimmer van het appartement, de kamer waar nu Jordy nog
steeds slaapt, ook klaar voor het einputzen

het isolatiemateriaal, waar de 'einleistung' van binnen mee gedaan wordt en op de
achtergrond het nieuwe raam bij de trap

onze nieuwe voordeur, waar we echt heel blij mee zijn!!
Vandaag zijn de monteurs er niet, ze komen morgen weer. Morgen gaan ze verder met het einleisten van de kozijnen (sorry, maar ik kan niet op de nederlandse benamingen komen...). Ze moeten ook nog kozijnen afstellen en hier en daar nog wat aanpassingen doen, ze hadden namelijk de verkeerde greepjes voor de kozijnen bij zich: wit! Terwijl wij graag de staalkleurigen willen, die zitten namelijk ook in de kozijnen van de woonkamer en ook bij de voordeur hebben we voor zo'n klink gekozen. De voordeur hangt erin en die moeten we steeds flink laten dichtknallen...hmmm, dat zijn we niet gewend, maar het gaat erom, dat de deur moet ''inwerken'' zeg maar! De voordeur heeft aan de buitenkant de 'optik' Golden Oak en van binnen is deze wit...echt prachtig en het wordt er een heel stuk lichter van in de gang!!! We hebben bij de voordeur van zowel binnen als van buiten een klink, in Nederland vrij ongewoon, maar hier in het dorp heel normaal. Het is ook  met kinderen wel wat handiger en ook voor onszelf...stel: de garagedeur zit dicht (is nog de electrische ophaaldeur die je van buiten alleen kunt openen met een sleutel) en je loopt even naar de brievenbus...de voordeur valt achter je in het slot...tja, dan zou je met zo'n greep een probleem hebben! En ook voor de toekomstige vakantiegasten is het handiger dat ze zo bij de voordeur naar binnen kunnen, anders zal er geregeld op de dag de bel gaan...
 
Tja en dan de buitenafwerking...daar bleek een misverstand over te zijn, maar daar wordt nu een oplossing voor gezocht en waarschijnlijk is deze al gevonden! Wij wilden het van buiten zo strak mogelijk afgewerkt hebben, want wij doen voorlopig geen Dämmung, dus we kijken er de komende jaren wel tegenaan! Maar het is vrij moeilijk met de manier waarop de oude kozijnen verwijderd worden, de soort muren en de manier van het inmeten (heel ruim)...om dat netjes af te kunnen werken...voor ons gevoel ziet het er niet uit en kan het zo echt niet blijven, ik wil hier niet jarenlang tegenaan kijken!! Erik was hier min of meer al bang voor...en ik had begrepen dat díe afwerking bij de prijs inbegrepen zat...we hebben er met de monteur over gesproken en gezegd dat wij heel duidelijk waren geweest en dat wij het zo niet willen houden, hij vond het heel vervelend en had ons daarin echt verkeerd begrepen, zei hij...de persoon voor het einputzen moest toch gisteren komen en die heeft gelijk de boel bekeken en een oplossing aangedragen, die ook de monteur zelf al aan had gedragen. De monteur van de vensters vertelde, net als wat Erik al gezien had, dat de muren helemaal nog niet zo slecht geïsoleerd zijn en dat de vensters het echte energieverlies hadden. Nu zit er dus driedubbele beglazing in, een goed geïsoleerde voordeur en het enige grote energieverlies wat er nu aan de buitenkant van het huis zal zijn, zijn de huidige randen om de kozijnen, die dus met pur afgewerkt zijn...vandaar dat we nu een offerte laten maken voor het einleisten van de buitenkant van de kozijnen. Dit betekend dat er, net als met Dämmung, een isolatierand rondom de kozijnen komt, die die koudtebrug moet isoleren, die isolatierand kun je dan in alle kleuren van de regenboog krijgen en wordt helemaal met een Putz afgewerkt. Ik heb zowel de monteur als de Putzmeneer erop aangesproken, dat we hier geen rekening mee hadden gehouden en dat ze wel een heel scherpe prijs moeten maken...de monteur heeft vervolgens ook nog een praatje gemaakt met de Putzmeneer en nu is het wachten op de offerte...tja...Erik heeft dit vanaf het begin voorspelt en ik had dus begrepen, dat die afwerking erbij in zat, maar Erik zei gelijk: ''dat kan niet voor die prijs...'' We wachten af, we kunnen er weinig aan veranderen en misschien kost het nu een flinke duit meer, maar hoeven we voorlopig helemaal niet over een Dämmung na te denken als deze afwerking straks voldoende is!
 
Ik heb gisteren gelijk van alles opgemeten om vanmorgen op pad te kunnen voor de vitrage, er was een aanbieding bij een winkel voor het naaien van vitrage's en gordijnen...pfff, niet echt mijn ding, maar ja, je kunt moeilijk alles kaal laten!! Hahaha, ik ben er wel een beetje uit, wat ik hebben wil, maar waar worden de gordijnstangen bevestigd...plafond of wand en welk soort rail, bij sommige ramen komt er èn en...maar helemaal zeker ben ik er niet van...ik wil voor een aantal vensters Plissee's hebben, die worden op het kozijn bevestigd en daarmee kun je dus gewoon de ramen openzetten of kiepen. Bij de aanbiedingenwinkel waren ze zéér ongeinteresseerd en bleken ze helemaal niet zo geschikt te zijn, bij de volgende winkel werd ik prettiger geholpen. Die mevrouw had door, dat ik er niet helemaal uit kon komen en ze stelde voor, dat ze langs wil komen! Helemaal goed! Woensdag komt ze en kunnen we samen de boel bekijken, hahaha, ik heb wel eerst gevraagd of ze wat met de prijs kunnen doen, als we de hele handel bij hen aanschaffen...en dat kon zeker! Mooi! Maar dan nog moet het wel binnen het budget passen, anders moeten we wat anders bedenken.
 
En zo is het alweer vrijdag...Erik heeft toch ook donderdag en vandaag erbij vrij gehad...wel heel prettig moet ik zeggen...met bepaalde dingen is het toch handiger als Erik dingen kan overleggen met de monteurs! Tevens kan Erik zo flink verder met de badkamer boven! Het schiet nu mooi op en ook heeft Erik vanmorgen boven in het appartement in de gang een rookkanaal van het plafond geslepen. Het was een loos kanaal, dat ooit gebruikt is voor de afvoer van het rook van de houtkachel in de badkamer...nu kan het plafond in de gang mooi strak gemaakt worden! Zelf heb ik gisteren ook m'n oude kloffie maar weer aangetrokken en ben weer aan het gipsen geslagen in de woonkamer en de gang van het appartement...we vervelen ons voorlopig nog niet!


woensdag 6 maart 2013

Kamperen

en gewoon blijven volhouden...
Erik slijpt alvast rondom muur weg, want de loopdeur
wordt ietsje groter naar het balkon...

de wc...

proberen het stof zoveel mogelijk van het bed en de kast af te laten...

tja...

Onze waterpok is nog steeds in huis en die vindt het allemaal maar wat interessant!

onze kampeerplek...de woonkamer annex eetkamer annex Speis annex badkamer
annex speelkamer...

de koffie is klaar!

dinsdag 5 maart 2013

Weinig woorden...

Vandaag weinig woorden...
 


Het gaat allemaal goed komen...hoop ik toch?
Ze gaan als een speer...boven zit er al geen enkel oud kozijn meer in!! De eerste nieuwe kozijnen zitten er in en in elk geval voordat ze weggaan, zitten boven alle kozijnen erin en zijn ze afgepurd...ik zie net, dat zelfs het kozijn bij de trap beneden er al uit is...
Het wordt flink doorbijten de komende dagen...als ik zie wat voor een stofbende het boven is en hoe de trap eruit ziet...IK ZIE NIKS...pfffffff...en dan zijn ze nog niet eens in ons eigen woongedeelte begonnen!! Ze werken op zich wel heel netjes, steeds vegen en stofzuigen, emmers puin worden afgevoerd, maar toch...IK ZIE NIKS....morgen komt er de meneer langs voor het afwerken, maar alleen om te overleggen, als het goed is, komt die meneer volgende week werken.
En toch...ben ik er heel blij mee!! Ik kan al uitkijken naar het eindresultaat...als het goed is niet meer dagelijks condens op de ramen...bij het openzetten van een raam, gewoon maar één raam open hoeven zetten, niet meer die lelijke kozijnen...even doorbijten dus!

maandag 4 maart 2013

Klussen en pokken

De zon schijnt weer volop en ik heb alweer lekker twee wasjes buiten gedroogd...heerlijk!
Aangezien ik niet van plan ben om nu en de komende dagen aan een schoonmaakwerkje te beginnen (aangezien morgen wordt begonnen met de nieuwe kozijnen), heb ik vanmorgen, samen met Jordy geklust! Jordy heeft in de woonkamer van het appartement de oude plinten verwijderd en ik heb in de badkamer het plafond geïsoleerd! Erik had het materiaal voor ons al klaargelegd, dus we konden vanmorgen zo beginnen.
Hahaha, alleen na het isolatiewerk zat ik zelf helemaal onder de piepschuimbolletjes...grrrrr, helemaal statisch en het zat overal en je kunt afkloppen wat je wilt, maar het blijft plakken! Maar goed, het plafonnetje is klaar!

Jordy krijgt er nog steeds wel een paar nieuwe pokken bij, maar we blijven smeren! Gelukkig is hij verder er niet ziek bij, hij is goed te pas, is vanmorgen met de konijnen bezig geweest, heeft al gekleurd en heeft dus geholpen met klussen en we hebben weer op het balkon gezeten om wat te drinken...Luuk en Thijs zijn ook weer in huis, dus ik ga zo lekker brood smeren en dan kunnen we ons brood ook op het balkon opeten!

zondag 3 maart 2013

Witgevlekt, breken en volle zon!

Gisterenochtend ben ik maar eerst even naar de apotheek gelopen, kijken of er nog iets te krijgen zou zijn voor Jordy. Ik heb wel babypoeder in huis, maar op nog dichte blaasjes, helpt dat niet zoveel. De mevrouw bij de apotheek vroeg of ik zeker weet, dat het waterpokken zijn: ''Ja, heel zeker''. Ze pakte een lotion om Jordy mee te kunnen insmeren, het bevat onder andere zink, wat ervoor zorgt, dat de blaasjes indrogen. Thuis gekomen heb ik Jordy ermee ingesmeerd en sindsdien loopt er een witgevlekte jongen in huis! Hahaha, de lotion droogt ook echt wit op, maar het werkt fantastisch! De jeuk wordt er iets minder van en de blaasjes die op tijd ingesmeerd worden, krijgen bijna geen kans om groter te worden. Vanmorgen waren er, na de nacht, zelfs al bijna geen nieuwe blaasjes meer bijgekomen!

Verder heb ik gisteren een brood gebakken en een Marmor Blechkuchen en tussendoor het brood en een paar boodschappen bij de winkel opgehaald.
Erik is aan het breken geweest...bij het balkon van het appartement komt een balkondeur bij, wat nu nog een gewoon raam is...het stuk muur eronder moet dus weggehaald worden en dat heeft Erik dus gisteren gedaan:

Nou ja, het moet eerst slechter worden voordat het beter wordt...toch??

Vanmorgen heb ik alvast de keuken in het appartement helemaal afgedekt en ook de slaapkamer, straks nog de woonkamerkast en dan is boven, op Jordy's kamer na, alles zover voorbereid, dat de monteur er de nieuwe vensters in kan zetten! Dinsdag beginnen ze!
In de keuken moet er nog een stukje muur weggeslepen worden, maar dat doet Erik woensdag, dan heeft hij een dag vrij genomen. In de keuken komt een iets bredere balkondeur.
Verder moet de wasmachine nog plaats maken, die staat nu nog in de weg en de Speis moet helemaal leeg gehaald worden...de stelling moet dus leeg en ALLES eruit en de stelling is vervolgens vastgeboord aan de muur...maar ook dat doen we woensdag, de monteur heeft op dit moment genoeg te doen.

Erik heeft in de garage bekeken of er een hogere loopdeur in kan en het kan!! Erik heeft een paar gaten geboord om te kijken of er iets van een draagbalk boven het kozijn zit en dat is er niet, dus deze week willen we samen met de monteur bekijken welke maat deur we er in willen doen en dan kan de deur besteld worden. De monteur zal toch nog een keer terug moeten komen om de rolluiken bij de slaapkamers te plaatsen, dat doen ze iets later, zodat je eventueel nog een andere kleur kunt kiezen, net als het inmeten van de vensterbanken, dat kan ook pas als de kozijnen er in zitten.

Verder is het vandaag heerlijk buiten! Volle zon aan een strakblauwe hemel en heel Bleiberg nog gehuld in een witte deken...we hebben heerlijk buiten op het balkon koffie gedronken, zelfs zonder een jack!