zaterdag 16 juni 2012

Auto en afscheidsborrel en feestje

De auto is gisteren, na het vervangen van de twee onderdelen (demper en één of andere stang), in één keer goedgekeurd! Gisterenavond dus de koper opgebeld, dat de afspraak van vanmorgen gewoon door kon gaan. Vanmorgen uiteindelijk tegen 9.30u stond de koper met zijn dochter (voor wie de auto wordt) bij ons voor de deur en zijn we gezamelijk naar het Finanzamt gereden om de auto om te melden en klaar! Vanaf vandaag hebben we dus nog één auto!
Ik ben gelijk langs de fietsenmaker gereden om te vragen naar de fiets, maar die is dus nog steeds niet binnen....maandag MOET de fiets er volgens de meneer echt zijn...ben benieuwd. Maandag heeft Erik in elk geval nog de bus van het werk mee, dus dan heb ik nog vervoer voor school, handbal en zwemles en als de fiets er dan nog steeds niet is, probeert Erik in de bus van het werk voor die andere twee dagen ook nog te regelen. Woensdag is het namelijk toch zijn laatste werkdag en het is de bedoeling dat ik dan ook samen met de jongens om 16.30u bij Eriks werk sta voor een afscheidsborrel...

Vandaag in huis de ramen gelapt, met onverwachte hulp van mijn vader bij het lappen van de ramen buiten! De boel rond om het huis klaargemaakt voor morgen, de drank is bezorgd, hapjes komen van mijn ouders, mijn moeder is met Thijs naar de zwemles gegaan, dus Erik kon ook zijn gang gaan, nog even weer wat correcties op de website doorgevoerd....en zo krijgen we de dag wel weer vol!

Morgen hebben we dus het afscheidsfeestje hier....ben benieuwd hoe dat gaat!

donderdag 14 juni 2012

Auto en bobbel

De meneer van de auto is langs geweest. Hij wil liever (begrijpelijk) de auto met TÜV-keuring kopen. Dat kan, maar dan blijft de prijs niet bij het bedrag wat Erik gezegd heeft, die was zonder keuring. De meneer wil ook graag nog een bekende van hem naar de motor van de auto laten kijken, nou , dat mag, in eerste instantie hebben we afgesproken dat hij zijn bekende zou bellen en dan vanmiddag of begin van de avond de auto even ophaalt (geen zorg, het is een betrouwbaar stel en we weten waar ze wonen...hahaha) en de bekende er even naar laat kijken. Als de motor goed is, dan willen ze de auto zeker kopen en dan ook vlot als het kan.
Iets later kwam de man weer terug en noemde een bedrag wat ze voor de auto willen geven als de auto gekeurd is. Daar zijn wij mee akkoord gegaan en vanmiddag haalt inderdaad hij of zijn vrouw de auto even op om ermee naar die bekende te gaan. Ik ben vanmorgen naar de garage gegaan en gevraagd en eventueel zou de auto morgen al in orde gemaakt kunnen worden, inclusief keuring! Als de mensen vanavond akkoord gaan, dan kan ik morgen dus de auto naar de garage brengen.

En toen, stond ik vanmorgen met Erik te kletsen in de keuken, voordat hij naar zijn werk ging en ik stond zo, dat ik met mijn rechterhand over mijn linker sleutelbeentje wreef...dat voelde gek, ik voelde nog eens en toen aan mijn andere sleutelbeentje, die voelde normaal. Ik heb beter gevoeld en gedrukt en toen zat er opeens een bobbel achter mijn sleutelbeen....hmmmm, ik schrik niet snel, maar dit voelt niet fijn. We hebben wel een inenting gehad, dinsdag en die is in mijn linkerarm gespoten, misschien heeft het daar iets mee te maken? Gisteren deed inderdaad een keer die plek pijn, toen ik mijn arm omhoog deed, maar ik dacht een spiertje verrekt te hebben. Erik heeft er ook naar gekeken en gevoeld en ja, een echte bobbel van zo'n (op gevoel) 1,5 cm lang en een 1 cm doorsnee...heel gek.
Toen ik vanmorgen de jongens weg heb gebracht, ben ik dan ook gelijk maar langs de huisarts gereden. Die was nog niet aanwezig en dan waren er al drie patienten voor mij....ik heb een afspraak gemaakt om 10.10u en ben toen boodschappen gaan doen. De huisarts heeft er vervolgens naar gekeken en verwacht dat het met de inenting van doen heeft, er heeft zich een 'Lympfeknoten' gevormd, waarschijnlijk door de inhoud van de inenting. Ik moet het in de gaten houden, eventueel koelen en als het niet wegtrekt dan moet ik terugkomen, maar ik hoef me geen zorgen te maken.
Nou ja, daar gaan we dan maar vanuit.
Even weer met twee voeten op aarde.

woensdag 13 juni 2012

Even bijkletsen...

Tjonge, waar blijven die extra uren op een dag!
De tijd vliegt echt voorbij en een blog schiet er gewoon bij in....er is inmiddels weer zoveel gedaan en gebeurd (niets ernstigs hoor) dat ik eigenlijk niet eens meer weet wat ik allemaal nog zou moeten schrijven.

Waar zal ik beginnen, bij de auto, een nieuwe huurder of toch niet, de website....

De auto. Mijn auto is gisterochtend bij de garage geweest, ik heb hem nadat ik de jongens weg heb gebracht er neergezet en ben lopend naar huis gegaan. Tegen 12.00u heb ik 'm weer opgehaald. Zoals we al verwacht hadden is de auto, op twee onderdelen na, helemaal in orde. De demper is lek (wisten we) en één of andere stang moet vervangen worden, er zit nu speling in, maar hij komt zo niet door de keuring. Ik heb het lijstje van de garage meegenomen. Gisteravond is Erik ermee naar de mensen toegegaan, helaas was de meneer niet thuis en de mevrouw wilde de beslissing niet nemen, maar ze is wel heel positief en praat al over dat ze de auto dit weekend nog bij haar dochter in Emden zou willen hebben....de meneer komt vandaag aan het begin van de avond waarschijnlijk langs heeft de mevrouw gezegd, dus we wachten af!

Maandag heb ik de verhuizer gebeld voor de verhuisdozen, ze zouden ongeveer drie weken van te voren bellen en dat was natuurlijk vrijdag, nu is wat later niet erg, maar niet dat we vergeten worden. Het is in elk geval een man die de daad bij zijn woord voegt, want gisterenochtend om 8.45u stonden er twee meneren voor de deur met 60 normale verhuisdozen, 15 grote verhuisdozen, 6 rollen plakband, een plakbandautomaat, een stapel verpakpapier, noppenfolie en vier enorme kledingdozen waar je kleding zo op de hanger in kunt hangen! Nou, we kunnen weer even verder!

Gistermiddag moesten Erik en ik beiden een inenting ophalen. Om 17.30u zouden we bij de dokter zijn, dus de jongens moesten gewoon even mee. Thijs vond het geweldig dat wij een prik kregen, hij stond er heel stoer bij en lachte ons nog net niet uit! Toen we weg gingen kregen de jongens een zakje snoepjes mee, we hebben ze gelijk gezegd dat we thuis direct zouden gaan eten, dus dat ze het zouden bewaren tot morgen.... Luuk en Jordy waren achter in de auto volop aan het kletsen, Thijs bleeft stil....toen zei Jordy opeens: 'Thijs heeft zijn snoepzakje al open gemaakt!' Ik keek achterom en daar zat Thijs, heel schuldig, met zijn kaken op en neer gaand, mij aan te kijken...Voor straf heb ik de snoepjes afgepakt en heb er één voor Thijs zijn neus opgegeten....dat vond ie niet leuk...

Gisteravond zijn een buurman en buurvrouw nog even geweest, gewoon even langskomen of tot ziens te zeggen. Ze kunnen namelijk zondag niet en dat vonden ze zó jammer en ze wilden niet gewoon ergens op straat even tot ziens zeggen of door de telefoon, vandaar dat ze even langs zijn geweest. Gelukkig wilden ze het voor ons niet te lang houden, omdat ze wel het idee hadden dat wij het heel druk zouden hebben (echt?). Toen ze tegen 20.45u de deur uit waren, zijn wij inderdaad zo weer verder gegaan met waar we gebleven waren, Eriks zijn oude kleren weer aan en de garage in en ik weer hier...achter de computer, verder met de website-informatie. Het schiet inmiddels best wel op, maar nu komt het deel: alles op correctheid nakijken....dat is bijna nog meer werk dan de boel erin zetten! Gelukkig kreeg ik via Facebook reactie van Petra (vrouw van Chris), dat ze mij wel wilde helpen om de engelse vertaling na te kijken...pffff, gelukkig!! Ze heeft inmiddels het grootste deel al nagekeken en gecorrigeerd....wauw, het ziet er net zo uit als een vroeger proefwerk van Engels...veel rood dus! Maar goed, op deze manier ziet straks zelfs de engelse vertaling er goed uit! Petra, superbedankt!!

O, ik vergeet nog iets! Maandagavond ben ik naar de verhuurders geweest, om te horen of de geinteresseerden het huis nemen of niet....niet dus. De verhuurders hebben best wat bedenktijd genomen en dat is, denk ik, voor de geinteresseerden te lang geweest, want zij hebben ook een sleuteloverdracht half juli en die zochten dus dringend een huis....maar goed, vanmiddag zijn er alweer nieuwe mensen geweest, die ook heel positief waren en die ook in elk geval in juli dan de sleutel zouden willen hebben....we wachten dus weer af!

Volgens mij heb ik iedereen weer een beetje bijgeklets....

maandag 11 juni 2012

Website, fiets, auto en zwemles

Even afblazen...pffffffffffffffffff.....
Afgelopen vrijdag kreeg ik bericht van de broer van mijn schoonzus, Chris, dat ik bezig mocht gaan met de site!! Yes! Nou ja, ik had natuurlijk al wel een paar keer 'achter de schermen' gespiekt om een beetje wegwijs te worden in de (in eerste instantie) wirwar van computertaal. Nu wist ik dus wel waar ik moest beginnen om tekst in te kunnen voeren, bij het juiste kopje en de juiste taal.....dit komt natuurlijk vooral doordat Chris het voor mij heel overzichtelijk heeft gemaakt en het scheelt dan ook wel weer dat ik inmiddels door de blog en mijn voormalige forum al wel een beetje van de toeters en bellen afwist...een heel klein beetje dan!! Ik had natuurlijk al wel het een en ander voorbereid, dus de eerste foto's en teksten stonden er redelijk snel in, maar dan komt het...het is niet alleen in het nederlands, maar ook in het duits en het engels! Met het Duits red ik mij best goed, op voornamelijk grammaticale fouten en schrijffouten na dan, maar het Engels.....ik ben niet voor niets de eerste keer met mijn examen van de middelbare school gezakt...Engels was onvoldoende...en nu weet ik dus ook weer waarom ik het zo'n vreselijke taal vind!
Ik had dus een bepaalde tekst geschreven voor op de site, in het Nederlands. Naar het Duits kon ik de tekst vrij vlot vertalen, maar het Engels heb ik vanmorgen gedaan en ben voor een klein stukje tekst toch zeker anderhalf uur bezig geweest...grrrrrr, gelukkig hoeft het maar één keer, maar ik weet zeker dat als een engelse het leest, dat deze persoon helemaal in een deuk ligt...maar het gaat erom, het is wel duidelijk waar de tekst om gaat (euh..dat hoop ik tenminste..hahaha)!! Nu heb ik het dus over één stukje tekst, de rest moet dus nog. Nu komen er verder natuurlijk geen hele lappen tekst op de site, maar toch, dit vergt vreselijk veel tijd! Ik wil het grootste deel eigenlijk voor dit weekend klaar hebben, want dan gaat de site officieel 'de lucht in'! Nog even bikkelen dus! En steeds als je bezig bent met iets, dan bedenk je weer iets, of is het mooier om het toch iets anders te doen....terwijl als ik de site nu terugkijk, het er héél simpel uitziet! Bij deze: een groot compliment naar alle website-bouwers!!!!!

Mijn fiets is zaterdagmiddag inderdaad opgehaald en wat niet vaak gebeurd, de mevrouw was zó blij met mijn fiets, dat ze geld extra gaf!!
Gisteren heb ik tussen het 'site-schrijven' door, de keukenmachine en de snijmachine weer netjes in de doos ingepakt. Ik heb er nu gewoonweg de tijd niet meer voor om nog weer 'even' een brood te bakken, in Oostenrijk weer!
In de middag, toen Erik met de jongens naar een Oldtimer tractorshow was, ging de telefoon. Een meneer belde met krakende mobiel, hij stond bij mijn auto (die in het dorp geparkeerd stond met een 'zu verkaufen' bord erop) en vroeg of de auto nog reed! Nou ja, tuurlijk! Of we iets af konden spreken voor in de avond, dat we er dan over konden kletsen! Prima!
Ze zijn gisteravond geweest, hebben een stuk gereden en zijn in elk geval geinteresseerd. Ik laat nu een voorkeuring doen (heb er net de garage voor gebeld) van een paar euro, zodat er een lijstje komt met wat er eventueel aan de auto zou moeten gebeuren. Met dat lijstje ga ik dan langs de mensen en dan nemen ze de beslissing of ze de auto nemen of niet. Even afwachten dus!

Zo, ik ga nu nog even strijken...er ligt een hele stapel....vanmiddag is het weer bingo, Luuk handbal en Thijs zwemles! Met Thijs gaat het trouwens helemaal super!!!! Hij zwemt nu nog met maar één kurkje!!!! We prijzen hem dus helemaal de hemel in, want hij heeft wel steeds het gevoel dat hij verdrinkt als er weer een kurkje afgaat, maar dat zit meer tussen de oren. HELEMAAL TROTS OP THIJS!!!!