zaterdag 21 september 2013

Wandelen, hout en gekke dag

Vrijdag ben ik weer heerlijk aan het wandelen geweest, dit keer waren we met drie! We hebben wederom veel gekletst en genoten van het wandelen, het was prachtig weer met een nog mooiere natuur en een geweldig uitzicht...SUPER!
Ik had wel erg veel geluk trouwens...het wandelen kon voor mij bijna niet doorgaan, donderdagmiddag kreeg ik een telefoontje van de boer: vrijdagochtend zou het brandhout gebracht worden, tussen acht en half negen. Gelukkig zei mijn schoonvader dat hij dan gewoon zou zorgen dat hij op tijd klaar zou zijn en ervoor zou zorgen dat het hout op de juiste plek zou komen te liggen! Wat een geluk!

Aangezien mijn schoonvader ook niet stil kan zitten, heeft hij ook nog eens de hele eerste lading (4 kuub) helemaal in de kelder opgepakt! De volgende lading wilden we dan graag wat later hebben, zodat inderdaad eerst het eerste deel helemaal weggepakt zou kunnen worden, maar wij hadden natuurlijk niet verwacht dat alles zo snel weggepakt zou zijn. De volgende lading (tevens 4 kuub)zal dinsdagmiddag gebracht worden.

Gisterenmiddag zijn Erik, Eriks vader en Jordy en Luuk nog een eind aan het wandelen geweest, nadat Eriks moeder uit bed was. Zo konden ze even lekker de Dobratsch weer een stuk verkennen en is Thijs bij mij en mijn schoonmoeder gebleven. Thijs had een opdracht gekregen van Erik, hij mocht een stuk achter het huis gaan uitgraven, bij de regenpijp. Thijs vond het geweldig en deed heel netjes zijn laarzen aan, pakte de steekschop en begon te graven en steeds moesten wij even komen kijken. Na een poosje vroeg hij, wanneer hij een pauze had...hihihi, heel erg serieus was hij, dus gaf ik ook heel serieus antwoord: ''nog een paar minuutjes doorgraven en dan heb je een Jausenpauze''. Zijn Jause bestond uit een beker ranja met een snoepje en heel netjes vroeg Thijs, wanneer zijn pauze er op zat en na mijn antwoord ging hij weer aan het werk :-). Als beloning mocht hij daarna even met de WII spelen, want dat had hij al lang niet meer gedaan.

De heren hebben lekker gewandeld met z'n vieren en bij thuiskomst hebben ze zich omgekleed en zijn we uit eten gegaan! We werden meegevraagd door Eriks ouders en we hebben heerlijk gegeten, hahaha, wel een beetje teveel voor een aantal, maar het was ook gewoon zó lekker! Nogmaals bedankt!!

Vandaag was het een beetje een gekke dag. Eriks ouders hebben ingepakt en zijn uiteindelijk vanmiddag om 17.00u weggereden, richting Nederland. We hebben vandaag een beetje van alles gedaan, ik heb beddengoed gewassen van onszelf, omdat het echt stralend weer is buiten en ik nu dus alles weer heerlijk in de zon droog heb gekregen, ik ben met Eriks moeder nog even naar de winkel geweest, we hebben lekker buiten in de zon ons middageten genuttigd, Eriks vader is nog even met de jongens aan het fietsen geweest en heeft vervolgens het laatste in de bus gepakt en na de koffie zijn ze dus weggegaan, nadat we de volgende lading hout hebben gekregen....de boer belde vanmiddag op, dat het komende week toch niet zo goed uitkwam, of we de eerste lading al weg hadden gepakt, zodat hij de tweede lading zou kunnen brengen!
Na het uitzwaaien is Erik gelijk maar begonnen met het wegpakken van deze lading.

Morgen willen we weer iets ondernemen, we weten nog niet wat, maar het is gewoonweg zo stralend buiten, wat de komende dagen ook nog zo zou blijven, dat we dit wel even willen benutten!

donderdag 19 september 2013

Jamflappen, verjaardag en werk...

De sneeuw is alweer weg (even voor de duidelijkheid, de sneeuw lag niet in het dorp hoor, alleen maar op de Dobratsch, ik schat dat de grens op zo'n 1600m lag), de zon schijnt volop! Heerlijk is het buiten, de was hangt lekker te drogen op het balkon, ik heb het huis helemaal aan kant, pudding gekookt, pudding geklopt, slagroom geklopt en vanmiddag wil ik even een aantal jamflappen (ipv appelflappen) maken van de nieuwe Zwetschgenjam! Hihihi, dit is geen dagelijkse kost allemaal hoor, we hebben vandaag onze trouwdag...wij doen er normaal niet heel veel op uit, iets lekkers bij de koffie of iets lekkers te eten, maar verder...het is dan wel de dag dat je getrouwd bent, maar wij hebben die ene dag niet in het speciaal nodig om elkaar te laten weten, dat je van elkaar houdt, dat toon je elkaar dagelijks!

Gisterenochtend heb ik de volgende lading Zwetschgen ingemaakt...bij elkaar heb ik vier kilo verwerkt en tot jam gemaakt, wij kunnen dus weer even verder!
Gisterenmiddag hebben we alweer een verjaardag gehad...de uitnodiging kreeg ik afgelopen weekend van Karin. Ik ben er met de jongens naar toe gegaan, iets lekkers mee, we hebben wederom Kaffee und Kuchen gegeten en nog een Radler na en toen weer naar huis. Pfieuw, als dit zo verder gaat, kan ik mijn Dirndl of Lederhose straks niet meer dicht krijgen!! :-)
Ach, de jongens hebben zich weer heerlijk vermaakt, het gezin woont dicht bij de Nötschbachquelle, de jongens mochten er met elkaar naar toe om te spelen, Thijs heb ik bij mij gehouden. Er kwamen later nog veel meer kindjes, de hele vertrouwde groep! Het was gezellig!

Tja en dan Eriks werk...het was al bekend, toen Erik bij dit bedrijf begon, dat het tijdelijk zou zijn. Het is werk via een bureau en ze hebben in het begin gemeld, dat het tot eind mei zou zijn, toen werd het eind juni, nu is het september en van de zes mensen die het bedrijf ingehuurd heeft, is Erik nog als laatste over en ook voor Erik is het werk nu bijna ten einde. Eerst zou het deze week de laatste zijn, maar nu is het toch nog tot eind volgende week. Erik heeft de afgelopen maanden niet in het geheel stil gezeten en steeds alles in de gaten gehouden, internet, krant en de bureau's. Erik heeft een paar keer gebeld naar bedrijven, heeft CV's verstuurd of achtergelaten en heeft ook al een gesprek gehad een aantal weken geleden, maar helaas bleek dit bedrijf iemand te zoeken voor heel Oostenrijk...en dat is niet wat Erik wil. Er loopt inmiddels ook nog iets, maar dat is nog afwachten. Erik wil het liefst, net als de vorige keer, natuurlijk iets wat voor vast is en rechtstreeks bij een bedrijf in dienst zijn, niet meer over een bureau...maar ja, dan zoek je natuurlijk wel iets wat je echt wil en zolang je werk hebt, kan dat!
Gelukkig gaat Erik er dit keer iets 'luchtiger' mee om dan de vorige keer, want toen vond hij het echt heel erg, Erik was nog nooit ergens ontslagen en heeft in Nederland de laatste 11,5 jaar dezelfde werkgever gehad. Zelf ben ik er ook nuchter onder en zie nog niet zo snel problemen, het zal vast allemaal weer goedkomen!dinsdag 17 september 2013

Ritme, Zwetschgen en wormpjes

De dagen vliegen alweer voorbij, nu de jongens naar school gaan. Ik heb het dagelijkse ritme weer gevonden, de jongens nog niet helemaal. Opa en oma zijn er, dus het is voor hen nog steeds een beetje een vakantie-gevoel denk ik. Het huiswerk maken moet weer worden opgestart, Luuk is erachter dat hij nu met het maken van huiswerk ook na moet denken...pfieuw, dat vond hij niet leuk, hahaha! Jordy is vooral chaotisch, vergeet dingen mee naar huis te nemen, zodat hij zijn huiswerk niet fatsoenlijk kan maken, vergeet data op te schrijven, zodat ik niet weet wat bij welke dag hoort bijvoorbeeld...ach, even inkomen allemaal!
 
Afgelopen weekend hebben we de Zwetschgen maar eens even geplukt! Aangezien de boom behoorlijk gesnoeid is dit jaar, had ik niet verwacht dat er toch nog redelijk wat mooie Zwetschgen vanaf te halen zouden zijn. Tijdens de droge periodes liet de boom er al wat vallen, ondanks dat er rijkelijk water onder gegoten werd, maar toch, er is een redelijke mand vanaf gekomen:


 

 
Vannacht ging het behoorlijk tekeer buiten...het begon met harde wind! Het windorgeltje buiten ging opeens ontzettend tekeer, toen begon het knetterhard te regenen, te onweren...en als klap op de vuurpijl ging er ook het luchtalarm weer af...de onweer keerde steeds weer terug en de regen ging over in hagel...lekkere nachtrust was het dus :-)
Vanmorgen bij het openen van de gordijnen was het dan wel weer fraai:

 
Vanmorgen bij de Kindergarten wilde ik net weer gaan schuilen onder de paraplu om naar huis te lopen, toen ik Martina tegenkwam, ze vroeg of ik heel even tijd had om mee naar Ute te gaan voor een kop koffie...euh...ja eigenlijk wel! Ik ben dus bij Martina in de auto gestapt en we zijn naar Ute gegaan. Deze was weer eens een projectje in huis begonnen met schilderen van een stuk muur en dat wilde niet zo lukken als dat ze gehoopt had en Martina is er handig in, dus na de kop koffie vanmorgen heeft Martina de kwast gepakt en het nog een keer over gedaan en klaar! Ik ben vervolgens naar huis gegaan en heb twee kilo van de Zwetschgen afgewogen, potjes afgewassen en uitgekookt en daarna ruim een uur zitten ontpitten en wormpjes opsporen...brrr, er zaten dit keer wel wat meer wormpjes in de Zwetschgen dan vorig jaar, de Zwetschgen zijn ook wat kleiner, maar dat maakt niets uit. Na het ontpitten en ontwormen :-) de boel even in de geleisuiker laten staan, vervolgens pureren en koken en in de potjes! Ik heb nu nog ongeveer net zo'n hoeveelheid liggen, maar die zijn nog niet rijp genoeg.


Eriks vader is op dit moment met de jongens aan het wandelen, ik verwacht ze zo terug. Jordy en Luuk hadden voor het middageten het huiswerk al klaar, dus na het eten konden ze doen wat ze wilden en aangezien Eriks vader elke middag gaat wandelen, mochten de jongens mee!

zondag 15 september 2013

Er is er één jarig...Hoera!

Vandaag is er een verjaardag in huize Fischer! Luuk is acht jaar geworden, wat een grote kerel alweer zeg....op 15 september 2005 om 14.07u is Luuk geboren, 52cm en 3890 gram (de lichtste van de drie :-) )! Tjonge, daar zijn toch echt wel wat centimeters en kilo's bijgekomen!
Vanmorgen hebben we ons eerst gewassen en aangekleed en toen zijn we naar boven gegaan, naar opa en oma om daar te ontbijten. De ontbijttafel hadden we gisterenavond al voorbereid, net als alle cadeau's en kaartjes die daar al klaargelegd waren:

Luuk wilde graag Cremeschnitten, ofwel tompoucen voor zijn verjaardag. Nu had ik alles ervoor in huis gehaald om ze helemaal zelf te maken, maar mijn schoonouders hadden van die verpakkingen uit Nederland meegenomen om ze klaar te maken, dus toen heb ik gisterenavond toch maar die pakken uit Nederland klaargemaakt!
 


Aan het einde van de ochtend zijn we lekker naar buiten gegaan en hebben we een stuk gewandeld, richting Bleiberg Nötsch. Een weg die ook mijn schoonmoeder nog goed kon nemen met de rolstoel.


We zijn aan de overkant van de straat weer teruggelopen, via de forellenkwekerij!


We vermaken ons dus wel! Voor vanavond is mijn schoonvader soep aan het koken en we nemen er een broodje met knakworst bij, maar eerst nog even lekker snaaien van lekkere dingen!!