vrijdag 18 april 2014

Klaar!

En ja!!! Het is gelukt! De slaapkamers van de jongens zijn, op een paar afwerkpunten na, helemaal klaar! De plinten moeten nog, bij Jordy een siergordijn of iets dergelijks en de vensterbanken nog vastgemaakt, maar verder... We zijn gisteren enorm goed geslaagd bij de Ikea! We hebben er een heerlijke dag van gemaakt, we zijn begonnen met een ontbijt, vervolgens de winkel in en inmiddels hadden we vernomen dat als je een aankoop van boven de 100 euro zou hebben, het bonnetje van het restaurant in mindering gebracht zou worden! Nou, dat is mooi! Het was inmiddels toch al na de middag geworden, dus besloten we er ook onze warme maaltijd te nuttigen, hahaha, lekker makkelijk! Patat met balletjes, de jongens lusten er ook nog wel een donut bij en Erik en ik een stukje taart en we namen vijf hoorntjes voor een ijsje :-) Hihihi, Ikea betaald!
We zijn naar de kassa gegaan en daar werden onze karren gescand...twee van die wagens voor het magazijn en een volgepakte winkelwagen...ahum! Het bonnetje van het restaurant eraf, betaald en toen de aanhanger ingeladen!
De heenweg zijn we via de 'bovenkant' van de Wörthersee gereden en de terugweg via de 'onderkant' en ik kan vertellen, ook al is het bijna een uur rijden op die manier, het is geen straf! De terugweg zijn we zelfs even gestopt bij het spoor waar de wagonnen van een stoomtrein stonden en Erik zag aan de andere kant van het spoor een hal, waarvan hij dacht dat de stoomlocomotief er zelf in zou staan...We zijn in de auto gestapt en Erik heeft een overgang gevonden, we zijn naar de hal gereden en eerst zagen we alleen een andere loc staan, toen we wegreden zag ik door de raampjes dat de grote stoomlocomotief er achter stond! Hups, auto weer in de achteruit, uitgestapt en gelukkig waren er mensen aan het werk! Erik heeft gevraagd en de jongens hebben met z'n vier de stoomlocomotief bekeken! Leuk hoor!

Toen toch maar doorgereden naar huis, want inmiddels was het al flink laat geworden...het was al na vieren toen we weer thuis kwamen, maar...we hadden alles mee!
Gisteren zijn we met een deel begonnen, ik heb voor Jordy de boekenkast en een opzetstuk in elkaar gezet en in de avond nog een regaal voor boven zijn bureau. Erik heeft zich bezig gehouden met nog wat afwerkpunten en het ophangen van lampjes.
Vanmorgen zijn we verder gegaan met de kasten en het op de plek zetten...we besloten toch om de drie linnenkasten die op onze slaapkamer stonden, helemaal uit elkaar te halen en bij de jongens neer te zetten...wel meer werk, maar dan hebben wij straks wel vier gelijke delen op de rij staan, want hele kleine veranderingen zijn er in de afgelopen jaren toch wel doorgevoerd. Vandaar dus veel gesleep met kleding, veel schoonmaken, vaak stofzuigen, veel boren, schroeven en ga zo maar door!! Maar!!!!! Het resultaat mag er zijn, de jongens zijn superblij met hun slaapkamers en wij zijn trots op ons werk :-) De kamers zijn wel klein, maar toch hebben ze nog ruimte!

Jordy's kamer:
Het leeshoekje voor Jordy, er hangt ook een stoer lampje in, maar die is net niet te zien:


Jordy's slaapplek, met een schapje waar dan nog een radiowekker op komt te staan, maar die moet nog gekocht worden:

Nu kan Jordy naar hartenlust aan zijn bureau kleuren, knutselen of wat dan ook:

En dan de slaapkamer van Luuk en Thijs:


 

Gelukkig hebben ze op deze manier nog wel een vloerruimte om te spelen:Luuks werkplek:

Thijs zijn werkplek:

Ze hebben er vandaag al flink wat tijd doorgebracht:

Hahaha, ik heb na de laatste schoonmaak en het stofzuigen snel foto's gemaakt...anders hadden de foto's er ietsje anders uitgezien, nu was alles nog ''steriel''... hihihihi!!

woensdag 16 april 2014

Osterferien, Reindling en Kreislauf

Thijs heeft vandaag zijn laatste Kindergartendagje gehad en heeft nu tot en met volgende week dinsdag vrij! En als Erik zo thuis komt, is Erik ook lekker vrij...heerlijk! Dan kunnen we genieten van een aantal dagen Osterferien!
Buiten is het nog steeds onstuimig! Waar het maandagavond flink onweerde, sneeuwde het gisterenochtend. Iets later kwam de zon erdoor, maar er bleef een flinke wind staan en de gevoelstemperatuur...brrrrrr!! De sneeuw is niet blijven liggen, daar treur ik inmiddels niet meer om :-). Maar vanaf maandag blijft de wind nog wel, vandaag ook weer, ontzettend! En dat is iets waar de mensen hier echt niet aan gewend zijn...hahaha, ze voelen zich opeens allemaal niet zo goed, hebben bij bosjes hoofdpijn...en dat ligt allemaal aan het weer... ik heb ook wel eens hoofdpijn, maar ik zoek het niet achter het weer...
Hier in Oostenrijk als ook in Duitsland zijn de mensen daar gevoeliger voor, bij een bepaalde wind krijgen ze last van de 'Kreislauf', een te groot verschil in temperatuur is ook niet goed voor de 'Kreislauf'...en ook hoofdpijn of gewoon niet goed te pas zijn, vele zaken zal liggen aan het weer...ik als nuchtere Hollander kijk daar toch altijd een beetje raar tegen aan. Er zal best een kern van waarheid achter zitten, maar toch...ik blijf het raar vinden. Ik zou niet eens weten wat ik zou moeten voelen, als ik last van mijn 'Kreislauf' zou hebben...

Vanmorgen heb ik het recept voor de Reindling er maar eens bij genomen! Tja, bij Pasen hoort hier toch echt Reindling...ik had inmiddels van Manu ook een ander recept gekregen, omdat ik haar Reindling zo lekker vindt en ik heb nu een middenweg in twee recepten genomen...ik ben dus benieuwd naar het resultaat! Ik heb er wel gelijk twee gemaakt, het is nogal een redelijk karwei vind ik zelf, dus dan gelijk maar een dubbel portie! Gelijk kan ik er dan één met alle toeters en bellen maken en de ander met wat minder inhoud, zodat de jongens die in elk geval lekker vinden!
Tussendoor, tijdens het rijzen van het deeg, heb ik de badkamer en de wc schoongemaakt en vanmiddag, nadat alle troep weer opgeruimd was, heb ik een paar spelletjes met de jongens gespeeld en zo gaat een dag snel voorbij!

dinsdag 15 april 2014

Kinderachtig en boodschappenlijst

Nou en dan denk je dat het wel meevalt met wat er 'even' uitgepakt moet worden door de jongens... gisterenochtend waren Jordy en Luuk aan de beurt! Beide kregen ze hun eigen verhuisdoos op de slaapkamer, een doos vol spullen uit hun eigen bureau...daarna volgden er nog twee reuzendozen met lego en ander speelgoed...toen kon Jordy zijn eigen speelgoed, echt alles wat van hem zelf is, uitzoeken tussen al het speelgoed in de woonkamer en alles heeft nu een (tijdelijke) plek op de slaapkamers... echt... WAT een spul! Jordy kan het nu nog niet allemaal kwijt, maar daar komt na donderdag verandering in, als we een boekenkast voor zijn kamer kopen en ook krijgt hij zijn eigen kledingkast op kamer. Luuk had ineens zijn bureaulades vol...echt vol gewoon! Ook hij kan nog niet alles kwijt, maar ook daar komt na donderdag verandering in.
Thijs heb ik in de middag geholpen. Ik had in de ochtend al zijn lades van het bureau ingepakt, hij heeft dat nog nooit gedaan en ik ken Thijs een beetje :-). Ik had nog wat dingen op zijn bureau laten liggen, die hij zelf moest opruimen. Thijs had er echt zin in! Gelijk vanuit de Kindergarten ging hij aan zijn bureau zitten, ik heb hem uitleg gegeven van waar alles nu ligt en ook een lade, propvol kleurboeken, aangewezen, waar eigenlijk een opruiming in gehouden moest worden. Dat hadden Jordy en Luuk namelijk ook gedaan. Ik gaf aan, dat ze de ''te kinderachtige'' kleurboeken niet meer in het bureau moesten doen...en toen kwam er zowaar een hele opruiming :-). In eerste instantie hebben we alles bij Thijs neergelegd en Thijs heeft echt waar, elk boek afzonderlijk doorgebladerd en een keuring gegeven en ook Thijs heeft een schifting gemaakt in de te kinderachtige exemplaren, fijn! Voor Thijs moeten we in elk geval nog een grote bak van de Ikea halen, waar hij al zijn potloden en stiften in kan doen, want die staan nu nog in bekers op zijn bureau.

Toen Erik thuis kwam gisteren hebben we eerst gegeten en daarna zijn we met z'n allen weer aan de slag gegaan: het bed, wat nog in de garage stond, helemaal schoongemaakt en de slaapkamer in gedragen, de schapjes daarna afgemeten en de bedlampjes ook. Erik heeft de gaten geboord en de schapjes en lampjes gemonteerd, het bed kon op de plek en is tevens verankerd aan de muur. De matrassen erin, bedden opmaken, de stofzuiger er nog een keer door en Luuk en Thijs konden voor het eerst op de nieuwe slaapkamer slapen!! Ze vonden het natuurlijk erg spannend en dan begint het ook nog eens heel heftig te onweren buiten, dus de spanning steeg nog meer...uiteindelijk zijn ze lekker in slaap gevallen, maar zoals in de verwachting lag, waren ze vanochtend vroeg wakker, maar ze hebben goed geslapen!

Gisterenavond heb ik mijn 'boodschappenlijst' van de Ikea online klaargemaakt! Ik had er al het een en ander opgezet, weer dingen verwijderd en veranderd voor andere spullen...en gisterenavond heb ik uiteindelijk ook een kledingkast eerst uitgetekend op de site en na Eriks goedkeuring over de indeling, ook de onderdelen van de kast op de lijst gezet en vanmiddag heb ik de lijst uitgeprint, heel handig met zicht op de voorraad en ook de stellingnummers staan er bij op! Dat scheelt veel zoek en schrijfwerk in de winkel! Ja, ik heb er zin aan! Ik verheug me er dubbel op, gewoon als gezamenlijk uitje, een gezellig ontbijt ergens anders en natuurlijk de nieuwe spullen die er gaan komen!

maandag 14 april 2014

Bindehautentzündung en clips...

Geen zorg, we zijn er nog! :-) Hihi, ik heb net eerst even de blog van vrijdag gelezen, even opfrissen over wat ik toen schreef! Dan kan ik namelijk gewoon verder!

Mijn rug gaat inmiddels weer helemaal goed! Zoals vaker gebeurd bij mij, heb ik er na lichamelijk werk nogal vlot last van, vaak is het de volgende dag alweer over, dit keer duurde het nog een dagje langer, al waren zaterdag de 'scherpe' randjes er al wel af.
Vrijdag heeft Erik de laatste hand gelegd aan de laminaatvloer op de slaapkamers van de jongens, zodat er zaterdag gelijk vanaf de ochtend geschilderd kon gaan worden! Aangezien ik met mijn rug toch al beter geen rare dingen kon gaan doen èn er toch ook wel weer nodig flinke boodschappen gedaan moesten worden, ben ik in de ochtend naar Villach gegaan.
Wel heb ik eerst Luuk en Thijs meegenomen tot aan de apotheek... Luuk kwam namelijk vrijdag terug met een rood oog, best geïrriteerd eigenlijk en een flinke 'klodder' in zijn ooghoek...ik dacht eerst aan een allergie voor iets van buiten, want in de ochtend had hij nog nergens last van! Wel vermeldde Luuk heel triomfantelijk: ''Ja, een meisje op school heeft een heel rood oog, maar dat is niet ''ansteckend''...''. Tja, ik legde Luuk uit, dat als zij haar oog ontstoken heeft, het wel degelijk besmettelijk is! Maar goed, we wachtten nog even af, ik heb hem twee keer zijn oog laten spoelen met water, dat gaf verlichting, maar na een uur zat er alweer zo'n heerlijke gelige klodder in zijn ooghoek... zaterdagochtend was het nog gelijk en aangezien in het weekend naar een arts gaan niet zo handig is altijd, besloot ik Luuk mee te nemen naar de apotheek, Thijs wilde wel mee, want dan mochten ze gezamenlijk weer teruglopen naar huis, zodat ik door kon rijden naar Villach. De mevrouw van de apotheek keek Luuk aan en ik begon over allergie... ''tja, zei de mevrouw, dit heeft niets met allergie te maken! Afgelopen week heb ik hier zeker twintig kinderen gehad met ''Bindehautentzündung''... en dit ziet er precies zo uit...''. Ze vroeg nog een aantal zaken en ze bleek knikken. Normaal heb je een recept van de huisarts nodig...tja, dat wordt nog even iets lastiger, al zijn er natuurlijk andere artsen...maar de mevrouw haalde oogdruppels uit haar apothekerskast en gaf deze. Ze zei er bij dat al de kinderen dit middel voorgeschreven hadden gekregen en het waarschijnlijk na een paar keer druppelen een heel stuk verlichting zou geven. Ik belde Erik de instructie's door en Luuk en Thijs gingen op pad naar huis.

Over huisarts gesproken, het blijkt dat onze huisarts een roker in hart en nieren was...elke seconde buiten de spreekuren hing er een sigaret aan zijn lip...en dat vonden zijn aders niet fijn meer, die hebben zich dichtgeslibt...en dan is er een einde aan je leven van 66 jaar...

Ik heb mijn weg naar Villach vervolgd, met een flinke waslijst op zak...het kopen van twee schapjes voor bij het bed van Luuk en Thijs, bij de bouwmarkt schroefjes voor Erik halen om de stopcontacten mee te kunnen bevestigen, een aantal goede aanbiedingen in het Atrio kopen, boodschappen doen bij twee andere supermarkten en het ophalen van de plinten....pffff....de plinten... Ik ben nu al helemaal klaar met die winkel waar ik ze gekocht heb! De vloer komt bij de winkel weg en daar had ik er bijpassende plinten uitgezocht. Een plint die je kunt bevestigen met clips. Helaas waren er niet genoeg in de winkel, dus moesten ze besteld worden. Geen probleem op dat moment, want we hadden ze toch niet gelijk nodig. Binnen een week zouden ze binnen zijn. Precies een week later ging de telefoon, de plinten waren niet binnengekomen, het bleek een speciaal bestelartikel te zijn...dat moet op naam, of ik daarmee akkoord ging. Tja, weinig keus, als de prijs gelijk blijft, vind ik het prima. Dit keer duurde het twee weken voordat ze binnen waren, terwijl er wederom een week levertijd gemeld werd... kom ik in de winkel, om nog even een paar doosjes clips erbij mee te nemen en de plinten op te halen, hebben ze de clips niet meer!!
Ik keek de meneer verbluft aan: ''Eerst moet ik drie weken wachten op tien plinten en nu zijn de clips er niet!!''
Meneer: ''Ach, die clips dat werkt toch niet, ik ben zelf professioneel vloerlegger en ik sla er altijd spijkers in...''
Ik: ''En denkt u dat ik daarom van die mooie plinten koop, SPECIAAL VOOR CLIPS, om er vervolgens spijkers doorheen te slaan?''
Meneer: ''Tja, dat werkt het beste, want wij verkopen de clips ook niet meer...''
Ik, bijna flippend: ''U verkoopt ze helemaal niet meer?? U laat mij drie weken wachten op plinten waarvan u zei, dat ze binnen een week hier zouden zijn, nu zijn ze er en vertelt u doodleuk dat u de clips niet meer verkoopt en de plinten gewoon verpest met spijkers??''
De meneer kijkt mij aan alsof ik niet van deze planeet kom... (was op dat moment misschien ook wel zo :-) ) Hij snapte blijkbaar echt helemaal niets van mij, maar dat maakte mij niet uit. Het is speciaal besteld voor ons en normaal kun je dit soort artikelen niet zomaar retour doen...deze plint past in mijn ogen gewoon erg goed bij de vloer...maar ja, als ik geen clips kan krijgen. Ik heb erop gestaan dat ik, als ik geen clips kon krijgen, de hele zwik terug zou brengen en mijn geld terug wilde...dat kon opeens...ballentent.

Ik ben naar het warenhuis gegaan waar onze vloer boven in het appartement weg komt, daar hebben ze echt alles nagezocht en wel vijf soorten clips geprobeerd, maar helaas, geen enkele paste erop...ik ben doorgereden naar de bouwmarkt en daar pakte de meneer een doosje uit het schap, paste ze op de plint en yes! Past! Uiteindelijk door dit hele gedoe, was ik pas laat in huis...en niet al te vrolijk...en helaas in huis trof ik een soortgelijke stemming aan...
Voor de slaapkamers van de jongens had ik speciale verf gekocht, geen latex maar een verf die luchtdoorlatend is voor de muren. Dit had ik bedacht, omdat natuurlijk de muren daar heel vochtig zijn geweest, dat vochtprobleem is verholpen, maar het leek mij gewoon beter voor de muren, ook omdat het slaapkamers zijn...het zou heel goed dekkend zijn en je zou er zeker 80m2 mee kunnen doen...bij thuiskomst mocht ik Jordy's slaapkamer bekijken...na goed kijken, kon ik zien dat er een waas van verf op de muren zat, maar helemaal niets was er ineens gedekt! Zelfs het zo goed als witte plafond niet, alles scheen gewoon door!! Erik had er twee-en-een-half uur op staan zwoegen...en balen dat hij deed! Ik net zo, dan koop je dure verf, goed bedoeld voor de slaapkamers en dan dit! En de emmer was ook nog eens bijna leeg!! Grrrrrrr!! Gelukkig hadden we nog latex staan....de tweede laag is dus latex geworden en toen was ineens alles spierwit! De kamer van Luuk en Thijs lukt op deze dag niet meer, want uiteindelijk moest Erik nog een keer naar Villach om nog een emmer latex bij te halen...

Zondagochtend heeft Erik eerst op Jordy's kamer de plafondlamp opgehangen en de stopcontacten gemonteerd en is daarna verder gaan schilderen op de kamer van Luuk en Thijs. Ik heb eerst de kamer van Jordy helemaal schoongemaakt, de ramen goed geboend en de nieuwe vloer gedweild. Jordy heeft intussen de onderdelen van zijn bed uit de garage gehaald en in de woonkamer gelegd. Die onderdelen heb ik schoongemaakt en deel voor deel heeft Jordy ze samen met Thijs weer op zijn slaapkamer gelegd. Toen kon het nieuwe bureau eindelijk uit de verpakking!! Tja, een behoorlijk bureau met dus ook behoorlijk veel onderdelen! Jordy heeft even geholpen, maar het bleek toch lastiger dan hij dacht!
Nadat Erik met schilderen klaar was, heeft hij samen met Jordy Jordy's bed in elkaar gezet. Ik heb me een hele poos vermaakt met het voorbereiden van de bureaudelen! Het schapje bij het hoofdeind is aan de muur geboord, het bed is verankerd aan de muur en toen konden de bureaudelen zo in elkaar gezet worden onder zijn bed! De kamer van Luuk en Thijs heb ik vervolgens helemaal schoongeboend, Erik heeft er de plafondlampen opgehangen en stopcontacten gemonteerd, maar toen was de tijd toch echt wel op...het was mooi geweest! Voor het slapen was die kamer toch nog te vochtig omdat er net geschilderd was, maar Jordy kon al wel op zijn nieuwe slaapkamer slapen!! Helemaal trots is hij! Hij vertelt echt heel blij te zijn met zijn kamer en dat terwijl het nog helemaal niet af is!

De vensterbanken had Erik vorige week besteld en die zouden er op z'n laatst afgelopen vrijdag zijn...ze zouden dan bellen. Niemand heeft gebeld, dus heb ik vanochtend maar gebeld! Het bleek dat de vensterbanken al wel binnen waren, maar dat ze ons telefoonnummer niet hadden...>>zucht<<. Erik haalt ze vanmiddag op.

Luuk heeft in het weekend ook zijn tweede oog ontstoken gehad, dus het tweede oog zijn we ook gaan druppelen en inmiddels is het zo goed als over. Hij moest van mij extra vaak zijn handen wassen en de handdoeken heb ik een paar keer vaker verschoond...ik zit niet op nog meer ontstoken ogen te wachten! Ik hoop dan ook, dat het goed gaat nu verder!