vrijdag 18 april 2014

Klaar!

En ja!!! Het is gelukt! De slaapkamers van de jongens zijn, op een paar afwerkpunten na, helemaal klaar! De plinten moeten nog, bij Jordy een siergordijn of iets dergelijks en de vensterbanken nog vastgemaakt, maar verder... We zijn gisteren enorm goed geslaagd bij de Ikea! We hebben er een heerlijke dag van gemaakt, we zijn begonnen met een ontbijt, vervolgens de winkel in en inmiddels hadden we vernomen dat als je een aankoop van boven de 100 euro zou hebben, het bonnetje van het restaurant in mindering gebracht zou worden! Nou, dat is mooi! Het was inmiddels toch al na de middag geworden, dus besloten we er ook onze warme maaltijd te nuttigen, hahaha, lekker makkelijk! Patat met balletjes, de jongens lusten er ook nog wel een donut bij en Erik en ik een stukje taart en we namen vijf hoorntjes voor een ijsje :-) Hihihi, Ikea betaald!
We zijn naar de kassa gegaan en daar werden onze karren gescand...twee van die wagens voor het magazijn en een volgepakte winkelwagen...ahum! Het bonnetje van het restaurant eraf, betaald en toen de aanhanger ingeladen!
De heenweg zijn we via de 'bovenkant' van de Wörthersee gereden en de terugweg via de 'onderkant' en ik kan vertellen, ook al is het bijna een uur rijden op die manier, het is geen straf! De terugweg zijn we zelfs even gestopt bij het spoor waar de wagonnen van een stoomtrein stonden en Erik zag aan de andere kant van het spoor een hal, waarvan hij dacht dat de stoomlocomotief er zelf in zou staan...We zijn in de auto gestapt en Erik heeft een overgang gevonden, we zijn naar de hal gereden en eerst zagen we alleen een andere loc staan, toen we wegreden zag ik door de raampjes dat de grote stoomlocomotief er achter stond! Hups, auto weer in de achteruit, uitgestapt en gelukkig waren er mensen aan het werk! Erik heeft gevraagd en de jongens hebben met z'n vier de stoomlocomotief bekeken! Leuk hoor!

Toen toch maar doorgereden naar huis, want inmiddels was het al flink laat geworden...het was al na vieren toen we weer thuis kwamen, maar...we hadden alles mee!
Gisteren zijn we met een deel begonnen, ik heb voor Jordy de boekenkast en een opzetstuk in elkaar gezet en in de avond nog een regaal voor boven zijn bureau. Erik heeft zich bezig gehouden met nog wat afwerkpunten en het ophangen van lampjes.
Vanmorgen zijn we verder gegaan met de kasten en het op de plek zetten...we besloten toch om de drie linnenkasten die op onze slaapkamer stonden, helemaal uit elkaar te halen en bij de jongens neer te zetten...wel meer werk, maar dan hebben wij straks wel vier gelijke delen op de rij staan, want hele kleine veranderingen zijn er in de afgelopen jaren toch wel doorgevoerd. Vandaar dus veel gesleep met kleding, veel schoonmaken, vaak stofzuigen, veel boren, schroeven en ga zo maar door!! Maar!!!!! Het resultaat mag er zijn, de jongens zijn superblij met hun slaapkamers en wij zijn trots op ons werk :-) De kamers zijn wel klein, maar toch hebben ze nog ruimte!

Jordy's kamer:
Het leeshoekje voor Jordy, er hangt ook een stoer lampje in, maar die is net niet te zien:


Jordy's slaapplek, met een schapje waar dan nog een radiowekker op komt te staan, maar die moet nog gekocht worden:

Nu kan Jordy naar hartenlust aan zijn bureau kleuren, knutselen of wat dan ook:

En dan de slaapkamer van Luuk en Thijs:


 

Gelukkig hebben ze op deze manier nog wel een vloerruimte om te spelen:Luuks werkplek:

Thijs zijn werkplek:

Ze hebben er vandaag al flink wat tijd doorgebracht:

Hahaha, ik heb na de laatste schoonmaak en het stofzuigen snel foto's gemaakt...anders hadden de foto's er ietsje anders uitgezien, nu was alles nog ''steriel''... hihihihi!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi allemaal !

Wauw !!! wat zijn dat mooie kamers geworden ,en wat kun je er op deze manier van inrichten veel in kwijt ,zodat ze alles wat ze nodig hebben voor slaap .leer en speelplezier voor handen hebben .Petje af voor al het werk wat jullie met z"n allen weer verzet hebben .........

Groetjes Ma ...en fijne Paasdagen met de nodige rust voor jullie ........

Anoniem zei

Jordy,Luuk en Thijs gefeliciteerd met jullie kamers ,geen smoesjes meer dat je geen rustig plekje hebt om je huiswerk te maken of lekker te lezen.,jongens geniet ervan.Erik en Karin even wat rustiger aandoen en genieten van jullie huis,omgeving en elkaar.Fijne Paasdagen.xxxxx (O)pa en (O)ma.

huis tjokvol zei

Super,wij willen dat ook zo doen met die hoogslaper,wat zullen de kids er blij mee zijn

Fijn weekend