zaterdag 22 juni 2013

Familiedag

Familiedag...
 
Morgen is het alweer zover, de jaarlijkse familiedag van de Familie Meenhuis en de gigantische aanhang :-). Vorig jaar was dat voor ons het afscheid van velen van de familie, het was toen namelijk een week voor ons vertrek! Heel eerlijk gezegd het zwaarste afscheid was dat van mijn oma...gelukkig hebben we haar begin dit jaar nog weer even gezien, maar morgen...morgen hebben ze met de hele familie weer een familiedag en wij zijn daar nu echt niet meer bij. Via deze weg wil ik de hele familie een hele fijne dag wensen! Wij hopen op een mooie dag voor jullie, met zonneschijn, veel plezier en vooral ook veel gezelligheid! We zullen aan jullie denken (als we boven op de Gerlitzen staan :-) ).
Geniet!!!!!
 
En Opoe: geniet van iedereen en van alles wat de dag brengt!!
 
Liefs van Erik, Karin, Jordy, Luuk en Thijs!

vrijdag 21 juni 2013

GENIETEN

Zóóóóóooo genieten....heerlijk gewoon!
Deze week had ik gewoonweg tijd over! Het huis aan kant, alle was is weg en gestreken, balkon steeds glad aan kant, konijnen goed vertroeteld, trappenhuis schoonhouden voor onze gasten en dan dus nog steeds tijd overhouden!!!! Vandaar dat ik vanmorgen dus weer heerlijk ben gaan wandelen, dit keer alleen met Adelina! Het was niet té warm, een briesje over de Erzberg...hmmmm...Adelina is thuis nog druk, dus we hebben onze route gewoon aangepast en zijn naar de Drachenbrunnen gewandeld, daar hebben we een ligstoel erbij genomen en onze neuzen richting een strakblauwe lucht en de Dobratsch gericht...en alleen maar gekletst! Adelina is italiaanse en kan nog slecht duits, ze is het vol aan het leren met een oude schooljuf van de Volksschule die graag italiaans wil leren...ze leren elkaar dus elkaars taal! Af en toe begrijpen we elkaar niet, maar we gaan net zo lang door tot we dat wel doen! Hahaha, soms levert dat grappige situatie's op, maar dat maakt niet uit. We doen en denken best vaak hetzelfde, hebben met veel dingen dezelfde instelling, dus begrijpen we elkaar soms bijna zonder woorden, dat scheelt ook weer en dat maakt het kletsen heel makkelijk voor ons!

Vanmiddag ga ik met Thijs op pad! Thijs mag nog steeds iets uitzoeken voor zijn Urkunde van de zwemles...Jordy en Luuk hebben na het behalen van de diploma's de skeelers gekregen, dus Thijs mag nu ook iets uitzoeken, maar steeds kwam er iets tussen, of was er de zin niet om naar Villach te gaan. Nu wil ik nog een paar boodschappen halen en nog even naar één winkel meer, maar ik heb Thijs beloofd, dat we eerst een cadeautje voor hem gaan kopen, hij verheugt zich er al dagen op en vraagt steeds hoeveel nachtjes hij nog moet slapen...gisteren vroeg hij Erik hoe laat Erik vandaag terug zou zijn, zodat wij gelijk weg kunnen...hihihi!!

Verder zal het een relaxweekend worden, beetje klungelen in de tuin, misschien nog een kabelbaan meepikken van de Gerlitzen of het 3-Ländereck, maar dat zien we nog wel. Morgen gaan we gezellig met onze gasten barbecueen, dus wij komen het weekend wel door!

donderdag 20 juni 2013

Facebook

Nog even een kleine blog erbij vandaag, helemaal vergeten te vermelden!! Sinds gisteren heb ik voor ons appartement een eigen Facebookpagina gemaakt! Jullie zijn van harte welkom om er een kijkje te nemen en misschien de pagina wel ''vind ik leuk'' aan te klikken... :-)
Ik heb er verschillende fotoalbums geplaatst, waaronder met foto's van het appartement, maar ook van de uitstapjes die je hier kunt nemen...ik zal er steeds weer foto's bijplaatsen, dus blijf er vaker kijken!! Dank jullie wel!

Facebookpagina Haus Fischer (hier klikken voor de pagina)

Voorspellen en stroomuitval

Het weer voorspellen kunnen ze hier dus net zo goed als in Nederland! Hahaha, waar eerder in Bleiberg geen temperaturen boven de 25 graden werden voorspeld, tot aan vorige week donderdag nog, is het nu al dagenlang boven de 30 graden! En waar het eerst tot aan dinsdag zou zijn, vervolgens tot aan woensdag, blijft het nu in elk geval tot en met morgen aanhouden! Maar goed, ik geniet nog steeds, het is echt heerlijk zo! Alle ramen open, balkondeur open en in de vroegte zoveel mogelijk doen, zodat als het echt warm wordt, je lekker kunt genieten...wat een luxe!!

Jordy is vandaag met zijn klas de Erzberg op, naar de Ochsentritt. Dat is een bepaald punt op de Erzberg, waar ik wel van gehoord heb en ook dat we er met het wandelen vaak in de buurt zijn, maar nog niet geweest ben. Gelukkig lopen ze daar veel in de schaduw! Thijs mocht vanmorgen zijn zwembroek en een oud tshirt meenemen, want bij de Kindergarten gaan ze met de waterglijbaan spelen! Thijs heb ik dus maar helemaal met de kinderzonnenbrand ingesmeerd, factor 50 en watervast...die gebruik ik ook steeds voor de jongens als ze in het zwembadje gaan.
Luuk heb ik vanmorgen al twee keer op het schoolplein gezien, het uurtje sport hebben ze buiten gedaan en de pauze natuurlijk ook! Het mag van mij voorlopig zo blijven!
Alleen voor Erik is het minder...de hal waarin hij werkt is heet, net als Villach zelf, gisteren was het er ruimschoots 37 graden...voor Erik is het dus een verademing om hier uit de auto te stappen!

Gisterenavond was Erik even met de konijnenren bezig, een extra lat eronder zetten, want de dames eten het zonnedoek op...Erik had het eerder al helemaal vastgeniet, maar ze hebben weer een plekje gevonden en zijn weer eens begonnen te knagen, nu dus maar een lat eronder gemaakt en de betonbuis verplaatst, zodat ze er niet meer bij kunnen komen, als het goed is. Maar goed, Erik was net bezig en wilde iets uit de garage pakken en daar brandde de lamp niet meer....hmmm, schakelaar omzetten en niks. Het was inmiddels 21.00u en dan kun je hier binnen wel een lamp gebruiken en aangezien ik nog op het balkon was, had ik niks in de gaten. Erik kwam aanlopen: ''ik weet niet wat ik nu weer gedaan heb, maar we hebben geen stroom...'' Hahaha, het is vaker voorgekomen, dat Erik teveel stroom gebruikte of ergens een kabel per ongeluk door heeft 'gesneden'. Ik keek het dorp in en zag dat het overal wel heel donker was...stroomuitval! Voor de zekerheid heeft Erik de stoppenkast nagekeken, maar alles was 'dood'. Tja, dan de kaarsjes maar aan! Ik heb een zaklamp en een doosje lucifers mee naar de gasten genomen, ook zij hadden de kaarsjes al aangedaan en het zich gezellig gemaakt. Zelf de zaklampen ook voor het grijpen en daarna bij kaarslicht een biertje drinken op het balkon :-)
Dit is de tweede keer stroomuitval sinds we hier wonen, dus dat valt mij nog mee. Uiteindelijk heeft het twee uur geduurd, met in tussentijd tot twee keer toe, dat de lampen weer aangingen en toch ook weer uit. Lang leve de mobiele telefoon, als wekker!

woensdag 19 juni 2013

Snoopy en Speedy!

Het is niet alleen een hittegolf voor de mensen, maar ook voor onze dieren! Gelukkig hebben de dames een heerlijk grote ren, waar ze gelijk aan het begin van de dag in gaan. Ik zorg voor goed wat schaduw....
op het heetst van de dag zijn ze in de betonbuis te vinden! Hier Speedy.

en hier is Snoopy, aan de andere kant van de buis.

en dan af en toe een handje vers gras en bloemetjes...


Het zijn dus flink verwende konijnen! Op de onderste foto kun je nog net het trapje zien, zodat de jongens er makkelijk bij in kunnen klimmen om ze te aaien of met ze te spelen, maar ook om ze er weer uit zien te krijgen...hihihi, zodra Snoopy en Speedy in de gaten krijgen, dat ze in het hok terug moeten, gaan ze lekker in het midden van de buis zitten!! Gelukkig is Snoopy altijd voor eten te porren, dus met voer krijg je haar vaak wel en Speedy geeft het spelletje nog wel eens een keer op. Met deze hitte hoeven ze pas tegen een uur of negen in de avond terug in het hok, dus dan is de eer aan ons....

dinsdag 18 juni 2013

Hittegolf, Zauberwald en bijna vakantie...

Volgens mij is het inmiddels in heel Europa wel op temperatuur! Hahaha, heerlijk! De eerste hittegolf van dit jaar is een feit! Heerlijk buiten zijn, een klein briesje erbij en de tube zonnencreme voor het grijpen. De jongens genieten in de middagen volop van het zwembadje, na te zijn ingesmeerd met een megafactor :-).
Gisteren heb ik een wasdag gehad, alle beddengoed en de rest van de was heeft eraan moeten geloven en heerlijk alles aan de grote lijnen buiten, vervolgens het meeste zo weer op kunnen vouwen en de kast in. Vanmorgen een kleine mand strijkwerk weggewerkt en alles is weer klaar! Inmiddels heb ik de stofzuiger er ook al doorgehaald en daarna even lekker tijd voor mezelf genomen! Het is blotevoeten-weer, dus ik heb mijn teennagels maar eens een vrolijk kleurtje gegeven, staat wel weer zo netjes!

Thijs is vandaag met de Kindergarten naar het Zauberwald aan de Rauschelesee (hier klikken)! Een goed uur met de bus, een rugzak met een Jause, twee keer drinken èn zonnencreme mee! Het schijnt een heel leuk park te zijn en het zit bij de Kärntencard in, dus misschien gaan we er zelf ook nog wel naar toe deze zomer!

De jongens zijn aan de laatste weken school begonnen...vooral nu met dit weer, wordt de zin in school nog minder :-) dan anders....ze spelen liever buiten, in het zwembadje en gewoon naar buiten kunnen rennen zonder jas o.i.d. en dan hebben ze negen weken vrij....NEGEN weken...help! Gelukkig komen er deze zomer genoeg gasten, zowel opa en oma, als verschillende ooms, tantes en nichtjes om mee te spelen. Ook 'vreemde' gasten met kinderen komen er nog, dus het zal geen gebrek worden aan speelkameraadjes!

Tot op heden vind ik het heerlijk zo, gasten die boven logeren! Natuurlijk houdt je rekening met ze, ik ga niet in de ochtend om 8.00u staan stofzuigen bijvoorbeeld, maar ik hoef op dit moment ook niet naar het appartement om te kijken...geen geklus of nog even een keer de ramen lappen of nog even...nee, het is echt heerlijk zo! Als de gasten vertrekken, dan moet ik natuurlijk vol aan de poets, maar dan is het in een bepaald aantal uren en niet meer dat er dan van alles gedaan moet worden, maar gewoon normaal opruimen en schoonmaken, bedden verschonen etc.

zondag 16 juni 2013

Uitje

 In Nederland is het vandaag vaderdag...maar ik ben een beetje laat met de blog...en toch wens ik onze vaders het allerbeste toe, we zijn blij dat jullie er zijn!! Ook al zit er nu een letterlijke afstand tussen ons in, maar in ons hart is die afstand er niet!!

Wij hebben vandaag, zoals ik eerder heb gezegd, een uitstapje gehouden! Thijs was niet van plan om met ons mee te gaan, hij zou thuis blijven...als het niet bij onze gasten kon, dan zou hij wel bij Ute blijven...hmmm, gisteren in de winkel mochten ze een lekker toetje uitzoeken om vandaag mee te nemen, maar Thijs hoefde geen toetje: ''ik ga toch niet mee...'' Hahaha, gelukkig heeft hij nog weinig keus! We zijn om 9.00u vanmorgen weggereden, richting de Kreuzeckbahn in Kolbnitz, in het Mölltal, die hadden we namelijk nog nooit gedaan. De tegenoverliggende Reisseckbahn al wel. Ik heb van te voren het boekje er zelfs nog op nagekeken en het zou geopend zijn...vlak voordat we er aankwamen, vroeg ik Erik of hij de toetjes nog in de koelbox had gepakt... : ''Oeps, nee...'' Nou ja, we hadden genoeg ander lekkers bij ons. Komen we op de parkeerplek: ''goh, het is hier heerlijk rustig!'' Ahum, op het bordje staat geschreven: Sonntag ruhetag. ''Tja, zegt Erik, ik ben de toetjes dan wel vergeten, maar jij hebt het boekje niet goed nagekeken!'' Het staat er gewoon heel duidelijk in zelfs. Dan toch nog maar een keer de Reisseckbahn nemen...iedereen was akkoord, dus naar de overkant gereden en we zijn mee gegaan:
 


We hadden al wel in het zin, om na de Bahn naar de Groppensteinschlucht te gaan! We zijn ongeveer twee uur boven gebleven bij de Reisseck, waar het het ene moment fris was en je een jack aan kon hebben en het andere moment behoorlijk warm, zodat je het weer uit kon doen en dan zit je wel boven de 2200 meter! Terug beneden was het even akklimatiseren...daar was de temperatuur inmiddels boven de 30 graden gestegen, we hebben dus eerst iets verkoelends genomen op het terras en toen zijn we naar de Schlucht gereden:


meerdere grote watervallen zijn er!
 


goed op de foto kijken...zie je de regenboog?


de wandeling terug van de Schlucht, we zijn de rondweg gelopen. Hier heb je
een blik in het Mölltal.