zondag 16 juni 2013

Uitje

 In Nederland is het vandaag vaderdag...maar ik ben een beetje laat met de blog...en toch wens ik onze vaders het allerbeste toe, we zijn blij dat jullie er zijn!! Ook al zit er nu een letterlijke afstand tussen ons in, maar in ons hart is die afstand er niet!!

Wij hebben vandaag, zoals ik eerder heb gezegd, een uitstapje gehouden! Thijs was niet van plan om met ons mee te gaan, hij zou thuis blijven...als het niet bij onze gasten kon, dan zou hij wel bij Ute blijven...hmmm, gisteren in de winkel mochten ze een lekker toetje uitzoeken om vandaag mee te nemen, maar Thijs hoefde geen toetje: ''ik ga toch niet mee...'' Hahaha, gelukkig heeft hij nog weinig keus! We zijn om 9.00u vanmorgen weggereden, richting de Kreuzeckbahn in Kolbnitz, in het Mölltal, die hadden we namelijk nog nooit gedaan. De tegenoverliggende Reisseckbahn al wel. Ik heb van te voren het boekje er zelfs nog op nagekeken en het zou geopend zijn...vlak voordat we er aankwamen, vroeg ik Erik of hij de toetjes nog in de koelbox had gepakt... : ''Oeps, nee...'' Nou ja, we hadden genoeg ander lekkers bij ons. Komen we op de parkeerplek: ''goh, het is hier heerlijk rustig!'' Ahum, op het bordje staat geschreven: Sonntag ruhetag. ''Tja, zegt Erik, ik ben de toetjes dan wel vergeten, maar jij hebt het boekje niet goed nagekeken!'' Het staat er gewoon heel duidelijk in zelfs. Dan toch nog maar een keer de Reisseckbahn nemen...iedereen was akkoord, dus naar de overkant gereden en we zijn mee gegaan:
 


We hadden al wel in het zin, om na de Bahn naar de Groppensteinschlucht te gaan! We zijn ongeveer twee uur boven gebleven bij de Reisseck, waar het het ene moment fris was en je een jack aan kon hebben en het andere moment behoorlijk warm, zodat je het weer uit kon doen en dan zit je wel boven de 2200 meter! Terug beneden was het even akklimatiseren...daar was de temperatuur inmiddels boven de 30 graden gestegen, we hebben dus eerst iets verkoelends genomen op het terras en toen zijn we naar de Schlucht gereden:


meerdere grote watervallen zijn er!
 


goed op de foto kijken...zie je de regenboog?


de wandeling terug van de Schlucht, we zijn de rondweg gelopen. Hier heb je
een blik in het Mölltal.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Karin,mooie fotoos en geweldig dat jullie zo van Oostenrijk genieten.Fijn dat je aan ons denkt. Goed van jou dat je vrijdag alleen naar boven bent geweest en weer heelhuids terug.Groeten (o)ma en(o)pa

Anoniem zei

Zo te zien hebben jullie wederom een mooi uitje gehad, en aan de foto's te zien is het met Thijs wel goed gekomen ,Leuk Leuk................

Anoniem zei

Mooi uitstapje weer. Lekker zo genieten......
Groeten van Josina

huis tjokvol zei

prachtige foto,s,heerlijk zo,n uitje