zaterdag 12 januari 2013

Zaterdag en Fensters!

Het is zaterdag, een heerlijke klungeldag! Erik is weer volop bezig in de badkamer boven en we zijn er nog steeds over aan het nadenken, hoe we het daar nu precies gaan aanpakken...we weten wáár we alles willen hebben (douche, wc en wastafel), maar aangezien we met schuine kanten te doen hebben, is het met name lastig om te bepalen hoe we het doen met de douche. Erik wil nu natuurlijk weten waar de afvoeren en de leidingen moeten komen, nou, dat is wel te bepalen voor nu gelukkig.

Vanmorgen is de monteur voor de Fensters geweest. Deze meneer is ook in september ergens al bij ons geweest en heeft toen een montage-offerte gemaakt. Nu hadden we nog een paar kleine veranderingen en Erik had nog een paar technische vragen. Ook heeft de meneer dit keer de voordeur gemeten, want die doen we er nu ook gelijk bij! Het is een hele vriendelijke meneer, heeft tips gegeven of ideeën aangedragen en hij heeft uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat. Erik vond het belangrijk om te weten, hoe hij de rolluiken, die we bij de slaapkamers wel nemen, gaat plaatsen. Je kunt het namelijk op een manier plaatsen, waardoor je van binnen een niet zo fraai aangezicht hebt naar het kozijn toe, maar dat gaf de monteur zelf al aan, dat dat geen gezicht zou zijn op die manier, dus Erik was al opgelucht! De meneer heeft alles genoteerd en we hebben gelijk een afspraak gemaakt!!! De eerste week van maart, dan zal hij in een dag of vier de oude vensters en de voordeur eruit halen en afvoeren, de nieuwe vensters en voordeur plaatsen en het van binnen en buiten afwerken! Super!!
Zoals ik al eerder gezegd heb, de Dämmung (isolatie van de buitenmuren) die laten we voorlopig zitten...de Förderung (subsidie) daar zijn we mee bezig geweest, maar om daarvoor in aanmerking te komen, moeten we zóveel dingen doen om het huis 'energiezuiniger' te maken, daar hebben we simpelweg het geld niet voor! Nu hebben we dus besloten om in elk geval de vensters en de voordeur te vervangen en de Dämmung zullen we ooit wel doen, maar voorlopig niet. Die vensters erger ik me ook helemaal bont en blauw aan...èlke ochtend zijn ze nat en als het vriest zijn ze gewoon èlke ochtend bevroren en dan praat ik, alleen al voor de slaapkamers, over vier keer zes (3 vleugelige dubbele ramen zijn het) ramen...24 stuks!! Het zijn nu trouwens nog 3 vleugelige op de slaapkamers, maar dat worden dan 2 vleugelige, veel mooier!
(nu ik het zo teruglees, weet ik eigenlijk niet of het woord 'vleugelig' ook echt nederlands is...maar jullie begrijpen het toch wel?)

vrijdag 11 januari 2013

Vrijdag...

Het is weer een heel 'normale' vrijdag...dus ik zeg verders niets meer...
donderdag 10 januari 2013

Boodschappen

Erik is vanmorgen met de bus gegaan, zodat ik boodschappen kon doen met de auto. Jordy en Luuk lopen nu samen naar school, we gaan wel gezamelijk naar buiten en Thijs en ik zwaaien ze nog uit, tot ze uit het zicht zijn en dan lopen Thijs en ik naar de Kindergarten. Tegen 8.00u kan ik vervolgens op weg naar Villach. Ik hoefde dit keer geen aparte dingen te doen, dus ik heb heerlijk rustig de boodschappen gedaan, nog een paar andere winkels in geweest, twee paar kinderhandschoenen uit de aanbieding gescoord en nog een paar kleine dingetjes meer. Ook heb ik voor mezelf een paar schoenen gekocht voor onder de Dirndl! Ik heb maar niet voor de laarzen gekozen, die de verkoopster van de Dirndl opperde, maar ik wilde ook geen hakken, daar kan ik hier amper een pas mee buiten de deur zetten, zonder onderuit te gaan...ze hadden ook al de balerina's liggen, met de zomerse kleuren, dat had mij de Dirdlverkoopster gezegd voor de zomerdag...maar ik trok de balerina's aan en het was gewoon geen gezicht! Ik, met mijn maat 42, kreeg er hele enorme brede voeten in...en ze zijn al zo groot...dus die vielen ook af. Toen kwam de verkoopster met een leuke schoen aan, geen balerina en geen pump met hak, maar iets er tussenin, zonder hak, gewoon een platte zool, in een bruinteint en ze waren ook nog eens voor de helft van het geld! Kijk, dan hoef ik ook niet zo heel erg lang te twijfelen! Ze gaf nog een tip mee voor de kleur kousen erbij, dus dat was ook wel prettig!
Ik heb dus de boodschappen weer binnen en de schoenen op de koop toe, de jongens weer wat reservehandschoenen (Jordy had een paar versleten en daardoor nog maar één paar handschoenen en dat is voor hier te weinig...) en de konijnen kunnen weer eten!

Straks gaan we Erik weer ophalen!

woensdag 9 januari 2013

Kleding en winter

Dank jullie wel allemaal, voor de leuke reactie's op mijn Dirndl! Zowel via deze blog als via facebook zijn er vele reactie's gekomen, erg leuk! De ene vindt het 'durven', de ander vindt het gewoon leuk. Ik sta open voor alle reactie's, dus als iemand het niks vindt, mag het ook gezegd worden hoor! Mijn nichtje miste de Heidi-vlechtjes, hahaha, die ben ik aan het 'kweken'...ik ben bezig mijn haar weer wat te laten groeien en ik kan vertellen, ik zit nu op een heerlijke lengte...ahum...daar moet ik nu dus even doorheen en voor mijn gevoel, zie ik er voorlopig niet uit...volhouden nu dus!

Ik heb van onze verzekeringsmevrouw Sylvia, vorige week twee zakken vol kleding voor de jongens gekregen!! Ze had de kast van haar zoon 'ontruimd' en aangezien ze alleen maar nichtjes heeft, heeft ze aan ons gedacht. Erg lief en helemaal geweldig! Ik heb alles uitgezocht en Jordy heeft het eerste al aangehad en hij is er helemaal blij mee. Luuk heeft ook al een mooie trui aangehad, heerlijk hoor, om zo weer wat achter de hand te hebben!

We wachten hier, net als in Nederland geloof ik, met smart op een winter...natuurlijk hebben we al wel sneeuw gehad, maar een winter? Nee, een paar nachten flinke vorst en overdag een periode onder de nul, maar dat noem ik nog geen winter. De sneeuw van de Kerst is zo goed als weg, we hebben een paar dagen een ijsbaan op straat gehad van de smeltende sneeuw, maar ook dat is al bijna weg. Ze voorspellen op dit moment weer van alles...de temperaturen gaan nu weer omlaag en dit weekend zou er weer sneeuw komen...kom maar op!

dinsdag 8 januari 2013

Traktatie en Dirndl!

Het is gewoon weer wennen, dat alles weer normaal is!! Haha, het scheelt voor mij nu even, want in het weekend is de kerstboom eruit gegaan en toen heb ik gelijk het huis schoongemaakt, gisteren al heel wat wassen weggewerkt en geheel onvoorzien (foutje) de traktatie voor Thijs gemaakt...maar dit alles scheelt dat ik nu al even lekker met een kop thee de mail kan controleren en een blog schrijf!

Haha, ik had geen seconde meer aan een traktatie voor Thijs gedacht, voor op de Kindergarten...de juf van Thijs zei het gisteren opeens, dat ze vandaag zowel de verjaardag van Thijs als van een ander meisje gingen vieren...oeps! Mijn gedachte ging ter plekke naar een Blechkuchen bakken in de middag, maar het bleek dat het meisje al een Kuchen mee zou nemen...de juf stelde appels of appelsap voor, maar ja, Thijs als zoetekauw appels laten trakteren? Gisterenmiddag ben ik met Thijs naar de winkel gelopen en hebben we wat gevonden. Prikkers met een kwastje eraan gekocht, fruitsnoepjes en spekjes en een kool. We hebben de stokjes met ons vieren klaargemaakt en in de halve kool met folie eromheen geprikt, netjes huishoudfolie eromheen en klaar! Thijs was helemaal trots!!

En dan nog iets....IK HEB EEN DIRNDL!!!!! Hahahahaha, sinds vorige week heb ik 'm! Het was zeker al mijn bedoeling om er één te kopen, maar vorige week zijn we op pad geweest en nu heb ik er één en een hele mooie!! Ik heb flink gepast, maar toch is het de allereerste geworden, die ik aan heb gehad. Ik heb er een verkoopster bijgehaald, want jéé, wat lastig is dat zeg?! Ik weet toch niet hoe zoiets moet zitten? Hoe strak moet of mag het zitten? En er zijn vele kleuren en schortjes...en ik dacht eerst dat de Dirndl te strak zat, maar de verkoopster keek en voelde, maar nee, deze was goed... Het is een donkerbruine met een roze schort geworden...ik kan 'm zowel in de winter (dan wel met kousen eronder) als in de zomer aan, dus dat is ook wel zo prettig! Haha, ik ben net even zo gek geweest om 'm aan te doen en met de zelfontspanner een foto te maken....
 

maandag 7 januari 2013

Gewone week en een boeking!

Het begin van een heel normale week...dat waren me de veertien dagen wel!! Het zijn natuurlijk de dagen van veel eten, lekker eten, in ons geval een verjaardag tussendoor, schoolvrij voor de kinderen, Erik heeft wel een paar keer gewerkt, mijn ouders een week geweest en nu opeens is alles weer 'normaal'. Hahaha, wat is normaal natuurlijk!

Zowaar hebben onze jongens in de vakantie ook uitgeslapen! Tot 7.30u/8.00u was het rustig de laatste week, heerlijk! Maar ja, dat betekende vanmorgen natuurlijk iets anders...Jordy wordt vlot wakker en kwam uit zichzelf naar beneden, Luuk komt ook gelijk uit bed, als je de slaapkamerdeur opendoet, maar Thijs...pffffff...die kroop eerst weer helemaal onder de dekens, dus ik heb even gewacht en iets later Erik gevraagd om Thijs op te halen...met enig gemopper kwam hij uit bed, maar Thijs liep naar de keuken om daar te gaan staan en niets doen...hij wilde niet naar de badkamer, want daar was ik en ik had hem wakker gemaakt...na wederom zwaar gemopper heeft hij zich dan toch in de keuken gewassen, maar vervolgens bleef hij weer in zijn blote billen staan, niets doen...wij zijn gewoon om hem heen gegaan en verder met de ontbijttafel en toen koos hij eieren voor zijn geld en kleedde zich, wederom onder veel gemopper, toch maar aan. Goedenmorgen!

Nadat Erik naar het werk is gegaan en ik de jongens weg heb gebracht naar school en Kindergarten, ben ik ook maar weer met het gewone begonnen...bedden verschonen, dus de wasmachine draait en de droger ook, ik heb de kachel schoongemaakt en de eerste lading al weggestreken. Ik heb de administratie maar eens even bijgewerkt en de monteur voor de Fensters gebeld en gevraagd of hij nog een keer langs wil komen op een moment dat Erik thuis is, dat was geen probleem, zaterdagochtend komt hij langs en hij heeft al toegezegd tijd te hebben voor ons in het voorjaar, dat is fijn natuurlijk!
Inmiddels ben ik op zoek naar een tandarts voor ons. Ik had Ute gevraagd en haar tandarts gebeld, omdat deze haar goed bevalt, maar de assistente zegt dat ze de middagtijden flink aangepast hebben en de afspraken voornamelijk in de ochtend plaatsen en daarmee eigenlijk geen kinderen meer opnemen in het bestand. Voor Erik en mezelf kon ik een afspraak maken en dan aan de tandarts zelf vragen of we toch misschien ook met de kinderen kunnen komen...een beetje vreemd, dus ik heb gezegd dat ik eerst even overleg.

En dan nog een leuk nieuws!! Dit weekend hebben we onze eerste boeking via de duitse site binnengekregen!! We hebben inmiddels al wel andere boekingen staan, binnen de familie, maar nu dus ook de eerste 'vreemde' gasten en gelijk voor twee weken!! Spannend!!

zondag 6 januari 2013

Heerlijke zondag

Een rustige dag vandaag...vanmorgen heerlijk geklungeld. Luuk en Thijs wilden graag in bad, dus die hebben een hele poos gezamelijk 'gedobberd' in de badkuip. Ze wilden nu ook graag knutselen met al het gekregen knutselmateriaal, ook prima! We konden, tijdens de koffie, zien dat het zonnetje weer heerlijk scheen en dat de zongrens al heel flink zakt. Binnen drie weken hebben we weer zon op het huis, als het goed is! Maar omdat de grens zo mooi zakt, had Erik eigenlijk wel zin in een wandeling richting de zon en hij wilde graag richting de 'Kletterwand'. Dit is de klimwand van de Erzberg, die is goed af te lopen vanaf ons huis. Na de koffie hebben we dus broodjes gesmeerd, een thermoskan heet water voor een kop thee meegenomen en een fles ranja, de goede schoenen aan en weg! Eerst sputterden Jordy en Thijs nog tegen, ze wilden niet wandelen, maar toen we één keer weg waren hebben ze genoten! Kijk maar eens:
Zal hier een beer in zitten?

een broodje en wat drinken

met wandelen nemen we altijd het touw mee, voor de zekerheid, maar ook zodat
er mee gespeeld kan worden. Hier heeft Erik het touw wat hoger aan een boom geknoopt
en zo konden de jongens klimmen. Hier is Luuk in actie!

Thijs doet ook een poging, maar vindt het nog wat
lastiger. Hij laat zich wat graag helpen door Erik!

Hier aan de onderkant van de klimwand

Hier kunnen de echte klimmers ook beginnen...boven het trapje is een steile wand,
waar staaldraad aan haken is bevestigd...voor de echte klimmers dus!

Het paadje wat wij volgden, ging veel te gevaarlijk verder,
vandaar dat wij een gedeelte terug hebben gelopen, maar
terug is altijd lastiger, vandaar dat Thijs aan het touw moest...

hier hebben we een plek in de zon gevonden, waar ik zelf de jas uit heb gehad, zo warm!
de jongens hebben hier heerlijk kunnen spelen en een soort hut gebouwd van takken!
Hier halen Luuk en Thijs samen een flinke tak voor de hut.

Allemaal aan het zoeken naar takken

de weg weer naar huis...

Jordy wilde graag via het 'bruggetje' terug, dus dat hebben
we gedaan! Hij loopt er hier heel stoer overheen, helaas
staat de afgrond niet op de foto, maar die is redelijk...