zaterdag 12 januari 2013

Zaterdag en Fensters!

Het is zaterdag, een heerlijke klungeldag! Erik is weer volop bezig in de badkamer boven en we zijn er nog steeds over aan het nadenken, hoe we het daar nu precies gaan aanpakken...we weten wáár we alles willen hebben (douche, wc en wastafel), maar aangezien we met schuine kanten te doen hebben, is het met name lastig om te bepalen hoe we het doen met de douche. Erik wil nu natuurlijk weten waar de afvoeren en de leidingen moeten komen, nou, dat is wel te bepalen voor nu gelukkig.

Vanmorgen is de monteur voor de Fensters geweest. Deze meneer is ook in september ergens al bij ons geweest en heeft toen een montage-offerte gemaakt. Nu hadden we nog een paar kleine veranderingen en Erik had nog een paar technische vragen. Ook heeft de meneer dit keer de voordeur gemeten, want die doen we er nu ook gelijk bij! Het is een hele vriendelijke meneer, heeft tips gegeven of ideeën aangedragen en hij heeft uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat. Erik vond het belangrijk om te weten, hoe hij de rolluiken, die we bij de slaapkamers wel nemen, gaat plaatsen. Je kunt het namelijk op een manier plaatsen, waardoor je van binnen een niet zo fraai aangezicht hebt naar het kozijn toe, maar dat gaf de monteur zelf al aan, dat dat geen gezicht zou zijn op die manier, dus Erik was al opgelucht! De meneer heeft alles genoteerd en we hebben gelijk een afspraak gemaakt!!! De eerste week van maart, dan zal hij in een dag of vier de oude vensters en de voordeur eruit halen en afvoeren, de nieuwe vensters en voordeur plaatsen en het van binnen en buiten afwerken! Super!!
Zoals ik al eerder gezegd heb, de Dämmung (isolatie van de buitenmuren) die laten we voorlopig zitten...de Förderung (subsidie) daar zijn we mee bezig geweest, maar om daarvoor in aanmerking te komen, moeten we zóveel dingen doen om het huis 'energiezuiniger' te maken, daar hebben we simpelweg het geld niet voor! Nu hebben we dus besloten om in elk geval de vensters en de voordeur te vervangen en de Dämmung zullen we ooit wel doen, maar voorlopig niet. Die vensters erger ik me ook helemaal bont en blauw aan...èlke ochtend zijn ze nat en als het vriest zijn ze gewoon èlke ochtend bevroren en dan praat ik, alleen al voor de slaapkamers, over vier keer zes (3 vleugelige dubbele ramen zijn het) ramen...24 stuks!! Het zijn nu trouwens nog 3 vleugelige op de slaapkamers, maar dat worden dan 2 vleugelige, veel mooier!
(nu ik het zo teruglees, weet ik eigenlijk niet of het woord 'vleugelig' ook echt nederlands is...maar jullie begrijpen het toch wel?)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Er is nog genoeg werk lees ik. En die "vleugel"ramen begrijp ik toch niet helemaal.
Groeten van Josina

Anoniem zei

Mooie foto met tekst op jou blog,is dat omdat je je zo goed thuis voelt in Bad Bleiberg? daarom een foto van je bergwandeling van vrijdag . In Nederland heet het volgens mij een kozijn met 2openslaande ramen maar jouw vleugelramen klinken een stuk leuker,fijn weekend en geniet van elkaar.(O)pa en(O)