zaterdag 23 november 2013

Witgoed en snowboots

Vanmorgen ben ik naar Villach geweest en buiten verwachting om, wilde Thijs met mij mee! Nou gezellig! We zijn begonnen in een witgoedzaak... ik zal het even uitleggen: mijn schoonouders doen al jaren voor de kinderen een cadeau met kerst en vorig jaar hebben ze het cadeau omgezet naar geld omdat het voor ons nog net zo handig is, geen pakket met de post, maar gewoon per bank :-) Toen ze hoorden van onze droger, besloten ze het geld vervroegd over te maken...wauw, dat is natuurlijk helemaal geweldig! Erik opperde daarop, dat we dan misschien beter ons spaarpotje voor een wasmachine erbij kunnen leggen en dan zowel een droger als een wasmachine tegelijk kunnen kopen, zodat je ook nog een korting af kunt dingen...en mocht onze wasmachine nog leven bij het komen van een nieuwe, dan zouden we die voor weinig geld kunnen proberen te verkopen! Tja....wat kan ik daar tegenin brengen!! Vandaar dat ik me dus al heb verdiept in de witgoed, ik wist zo'n beetje al wat ik wilde hebben, heb op internet al rondgekeken, maar wilde nu in een zaak ook wat informatie, vandaar! Thijs ging dus gezellig met mij mee en Jordy en Luuk bleven bij Erik, helpen met breken, maar eerst voor mij (lees: de auto), het oprit schoonmaken...er lag namelijk weer redelijk sneeuw op het oprit!

De informatie bij deze winkel viel mij wat tegen, ben wel iets wijzer, maar ik had meer verwacht. Volgende week gaat Erik mee naar een grote winkel in Villach en dan willen we een knoop doorhakken, want ja, net als met bijvoorbeeld mobiele telefoons, puilt ook in wasmachines en drogers de keus uit! Vreselijk gewoon! Voor ons zit het nu tussen twee merken, die beide eigenlijk uit dezelfde fabriek komen...en dan natuurlijk een garantie, daar waren ze bij de winkel vanochtend een beetje vaag in en daar houd ik niet van!
Na de witgoed winkel zijn we naar een winkelcentrum gegaan, op zoek naar een pyama voor zowel Thijs als voor Jordy. Voor Thijs zijn we geslaagd, maar voor Jordy wederom niet. Vervolgens boodschappen gedaan...pffff, bij twee winkels en weer volle bak! Ik doe niet wekelijks de grote boodschapen, maar eerder elke drie weken...tja, dan moet je wat meeslepen ja! Het is weer binnen gelukkig! En daar waar het vanmorgen bij ons heerlijk sneeuwde en de sneeuwschuivers hun werk zowel vannacht als vanochtend al gedaan hadden, was het in Villach gewoon groen en vééééél regen...daar sta je dan met je zoon op snowboots en geen paraplu...hihihi!!

Bij thuiskomst was Erik nog volop lawaai aan het maken....we hebben brood gegeten en daarna is Thijs met Erik mee naar beneden gegaan, helpen klussen en zojuist komen ze binnen en konden met trots vertellen: de HELE muur is eruit!!!

donderdag 21 november 2013

Luuk, kachel en droger

Luuk is nog steeds thuis, hij is al wel veel beter te pas, maar de koorts gaat maar heel langzaam naar beneden en nog steeds erg neusverkouden helaas. Ze vallen hier met bosjes tegelijk in Bleiberg, dus heel gek is het niet, het duurt alleen wat langer dan ik had gehoopt. Zojuist heb ik nog even nagemeten en het is amper nog verhoging te noemen, maar helemaal normaal is Luuk zijn temperatuur nog niet, dus ik laat hem de laatste dag van de week ook maar thuis, liever nu goed uitzieken, dan volgende week weer met een zieke Luuk! Morgen dus alweer niet wandelen...

De droger gaat Erik niet meer repareren...we hadden voor onszelf een maximumbedrag in gedachten genomen, wat we voor het kapotte onderdeel vervangen hooguit zouden gaan betalen en het ligt erboven...helaas! Inmiddels heb ik wel bijna dagelijks dus een droogrek in de kamer staan...beneden is geen optie, in de garage of kelder al helemaal niet en tja, dan maar in een ruimte waar deze het minst in de weg staat en dat is dus de woonkamer, precies onder het raam bij de verwarming, niet in het looppad, daar kan hij mooi staan. Hahaha, het beddengoed is ook gelukt met drogen, inderdaad in twee dagen, maar het ligt allemaal weer netjes in de kast!

Verder ben ik op internet op radiatorenjacht! In de woonkamer en keuken hebben we straks in elk geval drie stuks nodig en de oude radiatoren...tja, de ene was al kapot door een ingeroest gaatje, die had Erik vorig jaar al verwijderd en er een oude en kleinere van het appartement voor teruggezet en en de anderen zijn ook moeders mooiste niet meer! Vandaar dus, dat ik Willhaben afspeur en vanmorgen al een telefoontje gepleegd heb voor navraag bij iemand in Seespitz. We zullen zien wat het gaat worden en waar we uiteindelijk een paar radiatoren vandaan halen! Erik moet het binnenkort namelijk weten voor het freesen van de sleuven voor de leidingen van de radiatoren...de leidingen lagen nu overal in de kamer en keuken over de muren en door het plafond naar het appartement, maar daar gaat dus verandering in komen! Ook moeten er nog de nodige stopcontacten bijkomen...Erik wil het liefst al het freeswerk ineens doen...het is namelijk een vréselijk stuifwerk en het stof ervan gaat waar het niet gaan moet. Na de laatste freeswerkzaamheden kwam Erik heel voorzichtig binnen lopen en vroeg of ik de kraan van de douche even open kon zetten...hahaha, hij zag er niet uit!

Dank jullie wel voor de leuke reactie op mijn blog van gisteren! De schets van de toekomstige keuken is blijkbaar in goede aarde gevallen :) hahaha! Ik wil nog even reageren op de kachel die erbij op staat...dit is een kachel die ik als enige bij dit programma kon kiezen....wij willen in elk geval een houtkacheltje, die in geen geval stroom nodig heeft! Dit vooral voor eventuele stroomuitvallen in de toekomst! Je wilt namelijk hier niet zijn met een stroomuitval in de winter en dan ook nog voor een langere periode...gelukkig hebben wij het nog niet meegemaakt, maar het schijnt een aantal jaren geleden eens voorgevallen te zijn, in de decembermaand zes dagen geen stroom...en als je dan ook nog niet een kachel aan kunt doen...brrrrr.... er zijn ook dan nog tal van mogelijkheden voor een soort kachel, maar op dit moment gaat onze voorkeur naar een kacheltje die ook sfeer met zich meebrengt en waar je winterdag iets moois hebt om naar te kijken en ook die volop warmte afgeeft. Je hebt ook van die fraaie kachels die je tegenwoordig heel mooi kunt integreren in de keuken, niet zoals dat lelijke bruinoranje ding in onze huidige keuken nog beneden, maar echt mooie. Karin gaf mij daar een aantal voorbeelden van en ja, ze zijn echt prachtig (al wil ik denk ik nog even niet weten wat zoiets kost...) maar voor mijn gevoel kan zo'n ingebouwde niet dezelfde warmte afgeven als een vrijstaande...al kun je er dan wel weer gewoon je potje eten op koken! Ach, we hebben nog even om erover na te denken en zullen zien wat we de komende tijd tegenkomen! In elk geval bedankt voor de tips, alles is welkom!

Nog even voor Josina :-) ik heb hier inderdaad eens geschreven over spijs en dat ik het zelfgemaakt heb, omdat het hier niet te koop zou zijn. Ik weet dat er een Rohmasse Marzipan te verkrijgen is, die heb ik vorig jaar ook gebruikt voor de zelfgemaakte stollen, maar dat is echt marsepein en heel erg fijn van structuur...voor een stol vond ik het niet zo lekker eigenlijk en ja, zelfgemaakt is dan echt veel lekkerder :-)

woensdag 20 november 2013

Dagdromen...

Zelf ben ik bepaald geen dromer...ik ben nuchter, alert en dingen zijn zoals ze zijn...maar af en toe móet je gewoon even dromen...toekomstdromen laat ik het maar noemen! Gisteren heb ik me even weer laten gaan met onze keuken, hóe zou het kunnen worden?
Om jullie mee te laten genieten, heb ik eerst even een heel oude doos opengetrokken, om twee foto's van onze huidig keuken beneden te laten zien. Op de foto's hieronder is inmiddels al wel een beetje veranderd, want dit is zoals we het huis betrokken vorig jaar, maar even een opfrisser voor waar onze potjes gekookt worden:

De foto hieronder is het andere deel van de keuken en op de voorgrond nog de oude zithoek:

Dan hier de huidige aanblik richting de keuken, waar nu dus nog een muur ''in de weg'' staat: 

 En dan nu de aanblik die ik ooit hoop aan te treffen en dan sta ik (virtueel gezien) op dezelfde plek als de foto hierboven:


 Tja, daarvoor moet je af en toe gewoon even dromen!!!!! Natuurlijk kloppen een aantal details op het plaatje hierboven niet, zoals de tafel, wij hebben een donkerbruine...en wij willen ook graag onze eigen lamp weer terughangen, die komt dan boven de eettafel, met drie grote bruine kappen, te hangen...maar verder...de maten kloppen, de verhoudingen zijn goed. Een soortgelijke vloer wil ik ook graag...en die keuken...<< zucht>> ik zie mezelf daar wel staan!

maandag 18 november 2013

Niet leuk...

Naast gisteren het goede nieuws, was er in de middag ook niet zo leuk nieuws: Luuk is ziek. Een verkoudheid sloeg al toe afgelopen week, die ook bij Jordy en Thijs hoorbaar is, maar gisteren was Luuk al in de ochtend aan het gapen, rode wangen...tja, koorts! Hij eet wel, maar heeft nu ook een zere keel, zijn neus loopt constant en gezwollen waterige ogen...zo zielig! Luuk is dus in huis en dat is dan ook weer het gekke, hij knutselt, speelt met de Nintendo, eet fruit en drinkt gewoon, maar hij heeft koorts en de snottebellen vliegen af en toe in het rond...inmiddels heb ik gehoord dat er ontzettend veel kindjes hier nu ziek zijn, dus we wachten maar eens af of er nog meer gaan komen.

En dan nog een minder nieuwtje...had ik het vorige week over een spaarreserve voor bijvoorbeeld een wasmachine, nu heeft de droger het begeven!! Tja, het meeste apparatuur is ons eerste...de koelkast, diepvries, wasmachine en de droger en ze zijn allemaal dus al zo'n 14 jaar oud. Erik heeft de droger uit elkaar gehaald en weet wat er kapot is, nu is het nog de vraag of hij aan dat onderdeel kan komen binnen een redelijk budget, want aan een droger van die leeftijd, gaan we geen hoge bedragen meer uitgeven natuurlijk! En dan is een droger ook nog een luxe apparaat...je kan natuurlijk gewoon zonder! Maar ja, daar moet je wel even aan wennen, neem vandaag, bedden verschonen...buiten kan het niet meer opgehangen worden en om niet de hele woning vol te (be)hangen met wasgoed, was ik dus in gedeeltes, waardoor dus nu de wasmand uitpuilt, maar die moet even geduldig wachten (of eerder: IK moet geduldig wachten) tot de was die nu aan het droogrek hangt zo goed als droog is...dat wordt dus nu een project van een dag of twee denk ik! Geduld is een schone zaak laten we maar zeggen!
Mocht het onderdeel werkelijk te duur zijn, dan blijf ik voorlopig wel even zonder droger, zoals gezegd, het is een luxe apparaat en ik vind het nu zonde om het geld daaraan uit te geven, want de wasmachine heeft ook af en toe kuren...als die het begeeft komt er natuurlijk wel gelijk een nieuwe! Nu maar hopen, dat het onderdeel binnen de perken kan blijven!!

:-) maar ik ben nog steeds blij dat die muur eruit kan!!!!! Gisterenavond heb ik een paar maten opnieuw opgenomen beneden en mijn al getekende ruimteindeling iets aangepast en toen even schuiven met de uitgeknipte meubeltjes...heerlijk! We hebben al een aantal dingen voor de zoveelste keer opnieuw uitgedacht, ideeën worden steeds aangepast, bijna al die ideeën leveren meer werk op, maar het wordt er wel mooier van. Al die ideeën kunnen ook nog lang niet uitgevoerd worden (financieel niet en uit tijdgebrek niet), want sommigen betreffen ook andere ruimtes, maar het is wel een heerlijk vooruitzicht: hoe onze woning er straks uit kan komen te zien!

zondag 17 november 2013

Welkom in euh...

onze woonkamer?
 


Gisteren zijn de heren dus begonnen met de muur...deze muur wordt met iets meer voorzichtigheid uitgebroken, het is namelijk nog de bedoeling dat we er in januari/februari zullen moeten wonen en dat willen we niet met een totaal gesloopte vloer bijvoorbeeld...en aangezien er nog niemand geweest was om te bevestigen of het een dragende muur of niet zou zijn, heeft Erik twee delen ingeslepen en zijn ze daar begonnen met het breken. De muur bleek erg hard en dikker dan Erik verwacht had...als het een dragende muur zou zijn, zou de muur niet helemaal verwijderd kunnen worden èn zou er een draagbalk ingezet moeten worden, dat zou erg jammer zijn...


Zoals hieronder te zien, zijn ze met twee delen begonnen met breken:

Gisterenavond belde Ute, haar man zou met een meneer langskomen om naar de muur te kijken. De man die eerst zou komen, die kon niet (of wilde niet...), Ute vroeg of we vandaag thuis zouden zijn, want dan zou haar man iemand anders meenemen! Tuurlijk zijn we thuis! De meegenomen meneer bleek een meneer van de gemeente te zijn, waar ik zelf ook al een keer geweest ben. Dit is een meneer van het Bauamt, hij moet normaal vergunningen afgeven voor het bouwen/verbouwen van huizen, garage's en andere zaken. Het is in elk geval iemand met verstand van zaken, net als de man van Ute, die een eigen bedrijf heeft in onder andere draagconstructie's voor woningen, maar ook voor bedrijven en grootschalige ondernemingen.
Udo, de zoon van het stel dat dit huis gebouwd heeft, heeft ons vanaf het begin gezegd, dat alle muren verwijderd mochten worden, behalve de grote muur die vanaf de kelder naar de bovenste verdieping gaat, maar ja, dat zijn woorden van een oudbewoner...
Rond de middag kwam de man van Ute met de meneer van de gemeente, beiden bekeken zich de muur, wat nu handiger was doordat er al een deel verwijderd is, en beiden zijn er voor de volle 100% van overtuigd, dat het geen dragende muur is! YES YES YES!!! De muur mag er helemaal uit! Geen draagbalk nodig, geen randen laten staan, niks! Wij zijn blij!