zondag 17 november 2013

Welkom in euh...

onze woonkamer?
 


Gisteren zijn de heren dus begonnen met de muur...deze muur wordt met iets meer voorzichtigheid uitgebroken, het is namelijk nog de bedoeling dat we er in januari/februari zullen moeten wonen en dat willen we niet met een totaal gesloopte vloer bijvoorbeeld...en aangezien er nog niemand geweest was om te bevestigen of het een dragende muur of niet zou zijn, heeft Erik twee delen ingeslepen en zijn ze daar begonnen met het breken. De muur bleek erg hard en dikker dan Erik verwacht had...als het een dragende muur zou zijn, zou de muur niet helemaal verwijderd kunnen worden èn zou er een draagbalk ingezet moeten worden, dat zou erg jammer zijn...


Zoals hieronder te zien, zijn ze met twee delen begonnen met breken:

Gisterenavond belde Ute, haar man zou met een meneer langskomen om naar de muur te kijken. De man die eerst zou komen, die kon niet (of wilde niet...), Ute vroeg of we vandaag thuis zouden zijn, want dan zou haar man iemand anders meenemen! Tuurlijk zijn we thuis! De meegenomen meneer bleek een meneer van de gemeente te zijn, waar ik zelf ook al een keer geweest ben. Dit is een meneer van het Bauamt, hij moet normaal vergunningen afgeven voor het bouwen/verbouwen van huizen, garage's en andere zaken. Het is in elk geval iemand met verstand van zaken, net als de man van Ute, die een eigen bedrijf heeft in onder andere draagconstructie's voor woningen, maar ook voor bedrijven en grootschalige ondernemingen.
Udo, de zoon van het stel dat dit huis gebouwd heeft, heeft ons vanaf het begin gezegd, dat alle muren verwijderd mochten worden, behalve de grote muur die vanaf de kelder naar de bovenste verdieping gaat, maar ja, dat zijn woorden van een oudbewoner...
Rond de middag kwam de man van Ute met de meneer van de gemeente, beiden bekeken zich de muur, wat nu handiger was doordat er al een deel verwijderd is, en beiden zijn er voor de volle 100% van overtuigd, dat het geen dragende muur is! YES YES YES!!! De muur mag er helemaal uit! Geen draagbalk nodig, geen randen laten staan, niks! Wij zijn blij!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd!!! Dus het kan zoals jullie willen. Overigens is het een parketvloer, die er ligt? Dat is dan toch zonde om die weg te doen? Maar jullie hoeven je niet tevervelen de komende tijd!
Groeten van Josina

huis tjokvol zei

super,dan kun je het helemaal naar het zin maken,veel succes met de verbouwing