zaterdag 14 juli 2012

De tuin en Jordy's cadeau...

 Deze twee foto's zijn speciaal voor mijn vader....op dit stukje tuin heeft hij heel wat uren onkruid gewied, een paar verwilderde struiken en een heleboel brandnetels verwijderd, net als het resterende, wat inmiddels gras geworden was, omgespit...
er was nog steeds geen doorkomen aan met een hark...vandaar dat ik er vanmiddag nog eens 2,5 uur mee bezig ben geweest, ik heb alle omgespitte plaggen met een soort van steekharkje (wordt gebruikt voor moestuinen) eruit getrokken, net als alle wortels die ik tegenkwam, ik heb dus alles met een kort harkje los gespit (met veelal rondvliegend zand...) met als resultaat: DRIE KRUIWAGENS vol!!!! Maar echt waar pa: het is mul zand geworden! Je kunt er fatsoenlijk weer met een hark doorkomen!
En voor mijn moeder: de gepoote 'plantjes' door de jongens, daar was er nog één van in leven...maar het gaat goed komen, want nu kunnen we er wat inpoten wat kan blijven!


En ja, het Oostenrijkse gevoel begint te komen, de eerste drie bloembakken hangen aan het balkon! Ik laat het voorlopig ook maar even bij drie, want het balkon moet nog geschuurd en geschilderd worden en euh...ik heb (nog) niet bepaalt 'groene vingers'...dus eerst maar even kijken of dit blijft leven... meer als de helft van het zand eronder is van onze composthoop, een deel van het zand hebben we nog in de garage gevonden en ik heb er keurig, met hulp van Thijs nog wat extra voeding bij in gedaan...dus daar zal het niet aan kunnen liggen...Vanmorgen zijn we voor Jordy's verjaardagscadeau op pad geweest, maar we zijn nog niet geslaagd...hij weet wat hij hebben wil, in overleg met ons, maar in Villach is het niet gelukt...vandaar dat de heren bij thuiskomst met zijn allen aan de klus zijn gegaan met het hout wat hier nog in overvloede is....wat dat gaat worden, laat ik nog even een verrassing....maar het wordt heel mooi, bijna alles is straks gerecycled en als dit klaar is, is het nog niet compleet.....rara...

vrijdag 13 juli 2012

Het weer, de tuin, woonkamer en uitzendburo

Tja, ik had vandaag de tuin in gewild met de jongens...uit het stuk 'tuin' het laatste onkruid helemaal verwijderen en er compost uit onze eigen gevonden composthoop opdoen. Hahaha, we bleken in onze eigen tuin een composthoop te hebben! Tussen een aantal bomen zat het helemaal dichtgegroeid met brandnetels en het bleek dat er onder die brandnetels jarenlang groenafval lag. Inmiddels is er zo'n 20cm echt goede grond weer uit ontstaan! Dat wil ik dus op het stuk tuin gooien en ook gelijk een paar bloembakken met deze grond vullen, zodat ik straks aan het balkon toch al wat bloemen kan hangen (ook al moet het balkon nog geschilderd worden). Maar ja, we zijn vanmorgen opgestaan met regen en het regent nu nog...de wolken hangen heel laag, dus de Dobratsch is helemaal aan het zicht onttrokken, al moet ik zeggen, ondanks de wolken, wordt het nu toch al wel een stuk lichter buiten, dus ik heb goede hoop dat het beter wordt, al zal het in de tuin niks meer worden vandaag, die is echt te nat geregend.


Hier twee foto's met de oude situatie, toen er nog geen meubelstukken van ons bij in zijn gedrukt...we hebben namelijk in de afgelopen twee weken een overvolle kamer gehad, ons bankstel er bij in, net als onze eettafel en de televisiekast en alleen het bankstel wat hier op de foto staat eruit....volgepakt dus.


Hier boven de foto's zoals het er op dit moment uit ziet. Nog geen tierlantijntjes, een bruin plafond en lelijke muren, ook de salontafel staat nog boven, maar alles is schoon, vitrage gewassen en door het midden geknipt (ik vind twee delen voor een raam handiger) voor een tijdelijk oplossing en de ramen zijn weer helemaal helder! Voorlopig blijft dit een ruimte waar de jongens zich kunnen vermaken en kunnen spelen. De televisie staat er ook, maar ik heb, sinds we hier wonen, nog niet één keer voor de televisie gezeten...en ik mis het ook niet!

Vanmorgen een klungelmorgen gehouden. De jongens hebben de woonkamer inmiddels helemaal tot zich genomen en gebruiken het nu als speelkamer, ze kunnen met een gerust hart op de vloer spelen of aan de eettafel knutselen.

Erik is nu verder gegaan met de woonkamerkast in het appartement weer verder in elkaar aan het zetten. Dat is de kast die uit onze eigen woonkamer is gekomen en die bevatte zóveel onderdelen, dat Erik die niet weken lang uit elkaar wil laten, bang om 'm dan niet meer in elkaar te krijgen...
Ik heb vanmorgen stofgezogen en het trappenhuis weer op orde gebracht en wat achter de computer gezeten. Nu we de mobiele telefoonnnummers hebben, zijn er een aantal instantie's die dat nummer moeten hebben en ook voor het telebankieren in Duitsland en Oostenrijk hebben ze de nieuwe nummers nodig, want dat gaat via de mobiel.

Erik heeft vanmorgen weer even achter de pc gezeten, op zoek naar werk. Er bleek een geknipte baan op te staan die loopt via de Jobmade (uitzendburo waar Erik dus ingeschreven staat)...maar Erik heeft in elk geval geen telefoontje ontvangen van dit buro, dus heeft Erik zelf gebeld. Nou ja, de mevrouw had haar zegje klaar, door te zeggen dat de klant bepaalt wie er op gesprek mag komen....maar dat Erik 'vanzelf' wel een telefoontje krijgt als hij ergens voor wordt uitgenodigd...(en mensen met zo'n instelling moeten anderen aan werk helpen?). Vervolgens heeeft Erik op de site van het AMS gekeken en daar stond ook iets op, ook via een uitzendburo, maar dan uit Villach. Erik heeft er naartoe gebeld en maandag mag hij bij dit buro op gesprek komen. Erik heeft aangegeven dat hij het liefst zo snel mogelijk weer aan het werk wil (hihi, het is hier in huis ook zó vreselijk...).

donderdag 12 juli 2012

Troep, GKK, A1 en woonkamer

Vanmorgen weer naar Villach gereden, met een volgende volle auto en aanhanger! Vervolgens weer naar de GKK (Gebietskrankenkasse) en zowaar, we konden een formulier invullen, ondertekenen en volgens die mevrouw wordt dit naar het hoofdkantoor in Klagenfurt gestuurd en zullen wij vanuit daar onze pasjes ontvangen...ben benieuwd of het ook werkelijk zo gaat lopen. Dan nog is dit niet de uiteindelijke oplossing, want dit is nog gebaseerd op Eriks werk in Nederland en loopt het af op 31 juli, daarna moeten we er opnieuw naar toe, of eerder, als Erik werk gevonden heeft. Voor nu is het in elk geval even uit onze handen!
Ook naar de stad geweest en navraag gedaan voor het simlockvrij maken van een mobiel, dat bleek best prijzig te zijn (vanaf € 30,00), dus hebben we eerst maar even naar nieuwe mobieles gekeken. De raad van Mieke opgevolgt! We wilden naar de A1 shop lopen, maar toen kwamen we langs Hartlauer, daar hebben we eerst gekeken en navraag gedaan, toen voor de zekerheid nog even naar de A1 shop gelopen, maar toch weer terug naar de Hartlauer en daar twee nieuwe mobieles gekocht! Gewone simpele mobieles, maar zowaar met een camera erin! De meneer heeft er gelijk onze nieuwe simkaarten ingedaan, er zaten twee hoesjes bij, voor mij een rode en voor Erik een zwarte en ze werken!!! Pfffff, wat een opluchting, want onze beide mobieles zaten nog op een tegoed van onder de €5,00 en het bleek dat wij die niet zomaar zouden kunnen opwaarderen, dan hadden we vanuit Duitsland een paar van die opwaardeerkaarten mee moeten nemen...gelukkig zijn we nu van dat probleem af!

We zijn nu in de woonkamer bezig, daar hadden we alleen een bankstel uitgehaald en een salontafel en toen onze eigen bank erin en een tvkast. We hebben er vandaag een grote wandkast uitgehaald, een televisiekast en een linnenkast, van de vorige bewoner....de wandkast en de tvkast zijn naar boven gegaan voor het appartement en de linnenkast gaat de kelder in. Nu kan ik daar de vitrage uitwassen en de ramen oplappen, dan hebben we weer een ruimte leefbaar gemaakt. We leven eigenlijk voornamelijk in de keuken, dus ik had het nog niet gemist moet ik zeggen! Vanuit de keuken kun je ook het balkon op, dus dat is erg prettig om te vertoeven!

woensdag 11 juli 2012

Badkamer, regen, troep en Infineon

Wat ik gisteren nog vergeten ben te zeggen bij de foto's van onze badkamer, deze badkamer blijft er voorlopig in zitten. We willen namelijk eerst de bovenverdieping helemaal klaarmaken voor de verhuur...daar komt dus eerst een andere badkamer en een andere keuken. Waarschijnlijk pas volgend jaar gaat er voor ons zelf een andere badkamer en keuken in....hahahaha, niet dat jullie nu denken dat die leuke tegeltjes in de badkamer helemaal onze smaak zijn.... We hebben het dus gewoon helemaal blinkend gepoetst (met veel middeltjes...ben ik gek op!) en deze ruimte in elk geval zo gemaakt dat wij er voorlopig normaal in kunnen badderen zonder kippenvel....en dat wij ook onze spulletjes er een beetje in kwijt kunnen, maar dan wel allemaal lowbudget...het is natuurlijk zonde om er nu geld tegenaan te gooien als volgend jaar de hele badkamer eruit gaat! Dit geldt ook voor onze keuken!

Vandaag is er dan eindelijk het beloofde regen gekomen! We zijn vanmiddag naar Villach geweest, we zijn ernaar toe gereden met 27 graden, toen we weer terug reden naar huis, was het 20 graden, onderweg omhoog begon het ONTZETTEND te regenen en te hagelen en uiteindelijk, toen we thuis waren, was de temperatuur gezakt naar 14 graden!
Nu rommelt het nog steeds, vervolgens kan het gewoon weer droog zijn en enigszins opklaren om er iets later weer een flinke bui uit te zien komen!!

Vandaag hebben we dus een auto en aanhanger vol troep weggebracht...we moeten nog twee keer rijden om de garage voor nu leeg te krijgen. Eerst wilden we een container laten komen, maar dit bleek toch flink aan de prijs te zijn. De man bij de vuilstort kon ons vertellen dat de prijs voor een container brengen in Villach al €70,00 kost...dan heb je alleen een container! Wat het ging kosten als de container in Bad Bleiberg gebracht moest worden, kon hij zo niet vertellen. Dan komen er nog de administratiekosten bij en daarna per kilo afval wat er in gedeponeerd zal worden....voor de eerste lading met de auto waren we € 26,00 kwijt. We moeten morgen bijvoorbeeld alweer naar Villach voor onze mobiele telefoons en dan nemen we gewoon weer een lading mee...

Vanmiddag is Erik bij Infineon geweest. Erik heeft vaak geprobeerd te bellen, maar kreeg de meneer niet aan de telefoon, vandaar dat we er vanmiddag gewoon langs zijn gegaan. De meneer bleek vandaag weer terug te zijn van vakantie... Erik heeft met de meneer gekletst, maar nu blijkt de collega op vakantie te zijn en zonder die collega maakt de meneer geen beslissingen...over twee weken is de collega terug, de meneer vroeg nog wel hoe het nu gaat met ons, hoe het tot op heden bevalt in Oostenrijk. Ze hebben nu afgesproken dat Erik wel gewoon verder gaat zoeken voor werk ergens anders, maar de meneer heeft Erik nog meegegeven dat ze zeer zeker nog met Erik in gesprek gaan...we zijn benieuwd.
Verder heeft Erik contact gelegd met Jobmade, zij gaan nu ook op zoek. Morgen halen we nog een krant om te bekijken wat daar nog in staat.

We zijn ook voor het eerst in de Atrio geweest...wow, wat een centrum zeg!! Ontzettend veel winkels onder één dak...ik ben absoluut geen persoon die graag winkelt, maar als je wat nodig hebt, heb je hier eigenlijk alles bij de hand...daar ben ik dan wel weer van!

Nu een beetje order op zaken stellen met de administratie....

dinsdag 10 juli 2012

Een paar veranderingen en de Stollenwanderweg

Een paar veranderingen...  
De Speis...hier links de oude situatie en rechts de nieuwe. Helaas kun je de smeer niet goed zien links, maar gelukkig is alles nu helemaal fris en durf ik met een gerust hart onze spullen erin te zetten!
 Hier een stukje badkamer...links de oude situatie, met een grote kast in de badkamer, een kapotte kraan en heel veel viezigheid... rechts de huidige situatie, gewit, gepoetst een andere spiegel en een schapje! De spiegel is op een andere plek uit het huis gekomen en het schapje hadden we zelf nog...
De wasmachineaansluiting zit nog in de badkamer, die gaat nog de kelder in.Op deze plek stond de enorme kast in de badkamer...
het schapje komt uit de badkamer boven... We zijn niet alleen maar aan het poetsen, zoals ik al schreef hebben we zondag een deel van de Stollenwanderweg gelopen, zie hier:

Het beginpunt tussen Bleiberg-Nötsch en Bleiberg-Kreuth.

Het was echt ongeloofelijk warm...te warm uiteindelijk om de route helemaal
te lopen.


Thijs in een Stolleningang...Even uitrusten op een steen...ieder met zijn eigen rugzak waar wat drinken
en een zakje chips in zaten!


zondag 8 juli 2012

Poetsen, opruimen en de rest...

Zondagavond alweer. Mijn ouders zijn gisterenochtend, na de koffie, vertrokken naar het overnachtingsadres in Duitsland en vanmorgen echt riching huis gegaan. Vanmiddag kwam er een sms dat ze veilig weer zijn aangekomen....naar ik denk: zeer moe....het was ook voor hen behoorlijk zwaar. Lichamelijk is er hier natuurlijk een hele flinke berg werk verzet, geestelijk is het natuurlijk ook niet niets, in een overvol huis aankomen, waar plek voor eigen meubels gemaakt moet worden, met een goede 30 graden gaat je ook niet in de 'koude' kleren zitten....een huis dat in bijna twee jaar geen poetsdoek heeft gezien, een tuin die twee keer per jaar gemaaid is in de afgelopen twee jaar....en dan ook onze kids, die natuurlijk ook de nodige aandacht vragen....
Maar kijk nu eens, na nog maar één week hier te zijn....het grootste deel van het huis heeft een goede poetsbeurt gehad, vitrage of gordijnen die voorlopig nog even blijven hangen, zijn gewassen en fris weer opgehangen. Mijn moeder heeft een aantal vitrage's van ons 'oude' huis op de bovenverdieping opgehangen. De keuken heeft een flinke poetsbeurt gehad (grotendeels door mijn moeder), ikzelf heb beide badkamers en de wc's onderhanden genomen. Erik en mijn vader hebben in elk geval de tuin flink te grazen genomen, er is een heel deel van de oude inboedel over de balkons gesmeten...
Nu zijn er nog meubelstukken die verplaatst moeten worden naar een andere verdieping, het bed waar mijn ouders in hebben geslapen moet nog over het balkon, de keuken boven moet er nog uit, maar de eethoek is daar al wel weg en voor nu slapen Luuk en Thijs daar met hun eigen bed. Dozen vol zijn er van de muren afgekomen....echt Oostenrijks, allemaal plankjes met schilderingen, lijsten met schilderingen, bloemstukjes, oorkondes....een grote doos vol troffeën is er weggehaald, schriften, boeken, encyclopedien, gebruiksaanwijzingen, kristal hebben we uit kasten gehaald en wat al niet meer....

Het is inmiddels aardig leefbaar geworden. Onze eigen spullen krijgen steeds meer een eigen plek, al willen we bepaalde ruimtes toch eerst opknappen voordat we ze weer inpakken. De Speis in ons woongedeelte bijvoorbeeld...de stelling is eruit, het smerige vloerkleedje ook, het is helemaal leeg! Nu dus even gaten dichtmaken, uitwitten en een stukje novilon erin, nieuwe schappen en dan is het gewoon helemaal fris! De badkamer op ons gedeelte blijft erin voorlopig, we hebben er een grote kast uitgehaald, goed schoongemaakt, Erik heeft er vanavond de gaten gedicht met gips, daar gaat ook de sauskwast door en dan kunnen wij er voorlopig echt wel mee verder!
Net als het toilet, die is 'netjes' getegeld tot het plafond, redelijk nette tegelvloer...dus die volstaat met de schoonmaakbeurt, net als het toilet zelf....haha, even met een flink goedje behandeld en hij blinkt weer!

Vandaag hebben we in elk geval voor een groot deel van de dag een 'rustdag' gehouden...we zijn begonnen om de 'Stollenwanderweg' te lopen....maar de temperatuur en het energiepeil van de jongens (en ook een beetje die van ons zelf) werkte niet echt mee, dus we hebben de route afgekapt halverwege en gaan gewoon een andere keer verder, de route ligt tenslotte om de hoek! Eten koken hebben we nog steeds niet in de keuken gedaan, we koken op ons campinggastel buiten, of de bbq gaat aan, met mijn ouders is de Sköttelbraai een paar keer aangeweest....heerlijk!!!! (hahaha, de kookplaat in de keuken doet het wel, dat hebben we toch maar even gecontroleerd, maar we vinden het nog jammer om daar te gaan staan koken!)

Voorlopig blijft er genoeg te doen en zal het in het huis nog niet zo zijn als dat het nog moet worden, maar als je zou weten hoe het eruit heeft gezien....

Ach en die instantie's hè...daar wijd ik nog wel een blogje aan, maar laten we zeggen dat er een aantal 'verwachtingen' uit zijn gekomen.....(Telefoonaansluiting, ziekenfonds....).