donderdag 12 juli 2012

Troep, GKK, A1 en woonkamer

Vanmorgen weer naar Villach gereden, met een volgende volle auto en aanhanger! Vervolgens weer naar de GKK (Gebietskrankenkasse) en zowaar, we konden een formulier invullen, ondertekenen en volgens die mevrouw wordt dit naar het hoofdkantoor in Klagenfurt gestuurd en zullen wij vanuit daar onze pasjes ontvangen...ben benieuwd of het ook werkelijk zo gaat lopen. Dan nog is dit niet de uiteindelijke oplossing, want dit is nog gebaseerd op Eriks werk in Nederland en loopt het af op 31 juli, daarna moeten we er opnieuw naar toe, of eerder, als Erik werk gevonden heeft. Voor nu is het in elk geval even uit onze handen!
Ook naar de stad geweest en navraag gedaan voor het simlockvrij maken van een mobiel, dat bleek best prijzig te zijn (vanaf € 30,00), dus hebben we eerst maar even naar nieuwe mobieles gekeken. De raad van Mieke opgevolgt! We wilden naar de A1 shop lopen, maar toen kwamen we langs Hartlauer, daar hebben we eerst gekeken en navraag gedaan, toen voor de zekerheid nog even naar de A1 shop gelopen, maar toch weer terug naar de Hartlauer en daar twee nieuwe mobieles gekocht! Gewone simpele mobieles, maar zowaar met een camera erin! De meneer heeft er gelijk onze nieuwe simkaarten ingedaan, er zaten twee hoesjes bij, voor mij een rode en voor Erik een zwarte en ze werken!!! Pfffff, wat een opluchting, want onze beide mobieles zaten nog op een tegoed van onder de €5,00 en het bleek dat wij die niet zomaar zouden kunnen opwaarderen, dan hadden we vanuit Duitsland een paar van die opwaardeerkaarten mee moeten nemen...gelukkig zijn we nu van dat probleem af!

We zijn nu in de woonkamer bezig, daar hadden we alleen een bankstel uitgehaald en een salontafel en toen onze eigen bank erin en een tvkast. We hebben er vandaag een grote wandkast uitgehaald, een televisiekast en een linnenkast, van de vorige bewoner....de wandkast en de tvkast zijn naar boven gegaan voor het appartement en de linnenkast gaat de kelder in. Nu kan ik daar de vitrage uitwassen en de ramen oplappen, dan hebben we weer een ruimte leefbaar gemaakt. We leven eigenlijk voornamelijk in de keuken, dus ik had het nog niet gemist moet ik zeggen! Vanuit de keuken kun je ook het balkon op, dus dat is erg prettig om te vertoeven!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Karin,

Op zich zou het zo moeten werken bij de Krankenkasse. Die meneer die wij hadden (je-weet-misschien-nog-wel de enige onaardige meneer die we meegemaakt hebben) heeft toen tegen ons hetzelfde verteld en wij hadden inderdaad na 2 weken de pasjes netjes in de brievenbus. Mocht je trouwens dringend het nummer eerder nodig hebben, kun je altijd bellen of langs gaan want het nummer is in de computer al eerder bekend alleen die pasjes dat heeft even tijd nodig.

Groetjes Corine