zaterdag 16 februari 2013

Terug!

We zijn weer thuis!! Oh, dat is wel weer heerlijk hoor...
We hebben, net als de weg naar Nederland toe, een best vermoeiende reis achter de rug. We zijn uiteindelijk tegen 11.15u vertrokken vanaf mijn ouders, waar ook Eriks ouders en broer met de kleine zijn gekomen om ons uit te zwaaien, na een kop koffie. Het eerste stuk, tot aan Kassel was het al behoorlijk druk, langzaam rijden etc. Vlak voor Kassel heb ik het stuur overgenomen en toen konden we gelukkig een paar uur heerlijk doorrijden, maar ja, na de daaropvolgende pauze, net na Nürnberg, was het weer puinhoop. De sneeuw viel tot na München met bakken uit de lucht, de straten werden volop gestrooid en schoongeschoven, maar ja, dat gaat op zo'n manier, dat de hele autobaan als het ware afgezet is, er rijden gewoon twee of zelfs drie van die wagens naast elkaar en daar zit je achter, totdat ze een keer de baan afgaan.... uiteindelijk waren we om 23.45u weer in huis. Na de foto die ik donderdag op mijn blog heb gezet, had ik verwacht, dat we de auto niet het oprit zouden kunnen rijden, maar we hebben zo'n goede mensen hier om ons heen....Sepp, die ook meegaat met de vrijdagse wandelingen, heeft met de frees van Ute (die frees is sterker dan die van hem) óns oprit helemaal schoongemaakt....we konden dus zó het oprit op en de spullen gewoon rechtstreeks de garage inpakken!

Ik zal ook van de donderdag nog een klein verslag doen! Donderdagochtend hebben we de jongens weer bij Eriks ouders opgehaald, nadat ze er twee nachten geslapen hebben. Eriks tante kwam ook nog even en onze schoonzus met ons neefje. We hebben koffie gedronken en zijn daarna naar de winkel gegaan, want de jongens mochten nog wat uitzoeken van het 'rapportengeld' wat ze gekregen hadden. We hebben ook zelf nog een paar dingen gekocht en daarna zijn we doorgereden naar mijn ouders. Mijn vader was nog aan het werk, maar mijn moeder was inmiddels weer thuis en we hebben samen brood gegeten. Zelf ben ik alvast wat aan het rommelen gegaan om de tassen weer te vullen en vervolgens naar het winkelcentrum voor wat laatste boodschappen. Mijn schoonzus met haar drie kinderen kwamen nog en de kinderen hebben zich met elkaar nog mooi vermaakt! Erik is nog naar zijn oude werkgever gereden om daar met de excollega's bij te kletsen.
Na het avondeten kwamen mijn broer met zijn gezin nog even langs om gedag te zeggen en later in de avond mijn nicht. Ze bracht gelijk weer wat kleren voor Thijs mee, dus dat was helemaal super!

Vrijdagochtend moest de auto ingepakt worden....oepsie, hihihi, we hadden van allerlei dingen gekocht en ook wat beddengoed voor het appartement, een paar boodschappen en Erik had woensdag in Duitsland nog een motorzaag gekocht....we gingen dus flink bepakter weer naar huis, maar alles is meegegaan!

Nou en vanmorgen hebben we het een en ander uitgepakt en opgeruimd, wassen gedraaid (gelukkig niet zoveel als dat we na een vakantie gewend waren, omdat er bij de opa's en oma's al wassen weggewerkt waren...heerlijk!!). De mail bijgewerkt, gemaild met de mevrouw voor de ren voor de konijnen, die gaan we morgenvroeg ophalen en toen heb ik Ute maar eens gebeld. Aan de telefoon al even bijgekletst en afgesproken dat wij iets later langs zouden komen.
We zijn dus later in de ochtend vanmorgen met z'n allen naar Ute gegaan, met wat cadeau'tjes uit Nederland, voor het verzorgen voor de konijnen en het oppassen van het huis!

En zo, is een hele week in een flits weg....

donderdag 14 februari 2013

Thuis

Moet je nagaan, zoveel gedaan, dat ik zelfs vergeten ben om te schrijven dat ik maandagavond nog een gezellig avondje heb gehad met twee vriendinnen! Toevallig vroeg één vriendin vorige week: ''zullen we een keer weer skypen?'' Nou ja, ik heb haar terugbericht, dat het misschien ook wel anders kon....we hebben gelijk een afspraak gemaakt met elkaar en zo zaten we dus maandagavond aan de beschuit met muisjes, want onze andere vriendin is pas geleden bevallen! Leuk hoor, om elkaar dan in het echt weer bij te kunnen kletsen.
Erik is deze maandag naar zijn ouders gegaan, op de koffie! Normaal zijn natuurlijk vaak de kinderen erbij, maar nu konden ze gewoon gezellig met elkaar een avondje kletsen.

Gisterenmiddag hebben we dus pannenkoeken gegeten en ook dat was erg leuk. In het pannenkoekenhuis was het lekker rustig en ze hebben er voor de kinderen een heel 'speelparadijs' dus ook dat had gelijk weer twee kanten: voor de kinderen weer iets leuks om te spelen en een lekkere pannenkoek eten en voor de volwassenen het kunnen kletsen, zonder dat je de kinderen wil proberen in het gareel te houden, omdat je misschien in een chique restaurant zit!

Na het pannenkoeken eten zijn de jongens weer met Eriks ouders meegegaan en Erik en ik weer naar mijn ouders. Ik heb de mail even weer nagekeken, Erik de foto's laten zien die we van Ute doorgestuurd hebben gekregen...ze heeft foto's van Snoopy en Speedy gemaakt, als 'bewijs' voor Jordy, omdat Jordy zo verdrietig was, toen we wegreden. En ook foto's van ons oprit...ahum...die ligt dus heerlijk vol sneeuw!!!!! Toen ik zelf deze foto's zag, was het heel gek. Ik was moe en ik had er juist aan gedacht om Ute een mail te sturen en ook om te vragen of ze misschien een foto van de konijnen toe zou willen sturen, voor Jordy...en dan open je de mail en dan staan de foto's er al, met een foto van het huis en een foto van de omgeving....ik heb dat nog nooit gehad, maar er welden gewoon even een paar tranen op....Oostenrijk is in elk geval echt 'mijn' thuis...

woensdag 13 februari 2013

Achtbaan

Nou, even de tijd voor een blog...

Erik en ik beginnen aardig door onze energie heen te raken! Hahaha!! Het is heel erg dubbel allemaal, het is heel gezellig, leuk om mensen weer te zien, maar het is hier voor ons echt niet meer zoals het was en dan met name de drukte van de stad en de opeenstapeling van alle huizen....voor ons gevoel dan. Ik zal proberen een kleine indruk te geven van de laatste dagen hier:

Zondagochtend zijn we na een heerlijk ontbijt naar Eriks ouders gegaan. De laptop mee voor foto's en van de jongens de rapporten, want daar was het zaterdag gewoonweg te druk voor. We hebben koffie gedronken en gekletst, de jongens spelen weer met spullen waar ze natuurlijk al die tijd niet weer mee hebben gespeeld, dus die genieten!! We hebben een broodje bij Eriks ouders meegegeten en toen zijn we naar de speeltuin in Reutem gegaan. Daar hadden mijn ouders voor gezorgd, dat mijn beide broers met gezin op zondagmiddag daar zouden komen. Nu konden de jongens weer heerlijk spelen in de speeltuin waar ze ons in Oostenrijk al een paar keer naar hadden gevraagd en dan nu natuurlijk met de nichtjes en het neefje! Zelf hebben wij lekker kunnen bijkletsen, koffie drinken, spelen met de kinderen, weer wat drinken, veel foto's maken en vervolgens een patatje gegeten!

Eenmaal bij mijn ouders thuis, zouden mijn oom en tante langs komen, die wisten alleen nog niet dat wij er ook zouden zijn! Dus toen ze aan kwamen rijden, heb ik de voordeur open gedaan en mijn tante zegt: ''Hoi'' en wil naar binnen lopen, kijkt nog een keer op: ''Karin? Hoe komen jullie nu hier?'' Nou ja, tranen en een omhelsing en daarna gezellig koffie drinken en veel bijkletsen. Het was wel bijzonder, want dit is mijn tante die een paar maanden geleden nog zó slecht in het ziekenhuis lag, dat iedereen dacht, dat ze het niet zou gaan redden....

Maandagochtend hebben we een klungelochtend gehouden, bewust niets gepland omdat de zaterdag en zondag al vol genoeg zouden zitten. Na de middag zijn we naar het kerkhof gereden en hebben we Eriks oma ''tot ziens'' gezegd. Ze ligt nu bij Eriks opa, ze zijn weer samen. Ook Eriks andere oma nog even weer gegroet en een klein stukje verder over het kerkhof gelopen. De laatste keer dat we dat met de jongens deden, vroegen ze niet veel, ze wisten dat er mensen lagen, die allemaal een keertje dood zijn gegaan, maar nu kwamen er vele vragen, die we ook allemaal beantwoord hebben. Het hoort erbij...Jordy wilde weten, wat er met kindjes die overlijden gebeurd...want hij had in de gaten, dat er daar op die plek allemaal grote mensen lagen: meneren, mevrouwen, papa's, mama's, opa's en oma's. We zijn toen naar de kinderplek gegaan...dat vond Jordy toch wel heel indrukwekkend, hij las namen voor en keek hoe oud de kindjes geworden waren...

Daarna zijn we naar mijn oma gereden. We werden met een grote omhelsing binnengehaald! Oma was helemaal blij en wij natuurlijk ook...ze is niet meer de jongste en als je vertrekt, weet je natuurlijk nooit of je haar nog in levende lijve weer zult zien. We hebben bijgekletst en we zijn helemaal volgestopt...hahaha, chips ,worst, kaas, ei en snoep...het moest zogenaamd allemaal op en als de schaaltjes leeg waren, werd het snel weer bijgevuld!!! Mijn oom en tante en een nichtje, die naast haar wonen (mijn oma woont op de boerderij), kwamen ook allemaal nog even langs en zo hebben we ook met hen nog even gezellig gekletst en wat gedronken, erg leuk!
Het enige nadeel was, dat toen we weer bij mijn ouders kwamen, de jongens al zoveel gegeten hadden, dat het avondeten niet echt een succes was!!

Dinsdag hadden we ons dagje Duitsland gepland. We zijn begonnen bij de Kindergarten. We kwamen binnen en werden met euh...VEEL omhelsingen binnengehaald, hahaha, Luuk, Jordy en Thijs verdwenen in de enorme boezem van de juf...
Wederom iedereen bijgekletst en wat nieuwe verhalen van hun zijde aangehoord en daarna mochten Luuk en Thijs mee met 'Schatzsuche', er was een kindje jarig en dan gaan ze altijd snoepjes verstoppen buiten in het bos en ze mochten mee! Wij hebben toen Jordy naar zijn oude school gebracht, met de juf bijgekletst en Jordy mocht met de gymjuf en de klas mee naar het gymlokaal en een uurtje met zijn oude klasgenootjes rondrennen in de gymhal! Het was vervolgens alweer tijd om Luuk en Thijs op te halen, maar ja, dan worden er heel veel kindjes opgehaald en zie je heel veel bekenden...hahaha, ik kwam dus amper weer weg! De moeders waar ik altijd goed contact mee heb gehad die informeerden ook allemaal en waren echt geinteresseerd, erg leuk! Erik was intussen alweer richting Jordy gelopen, omdat hij in de gaten had, dat ik daar de eerste tien minuten nog niet weg zou kunnen. Vervolgens ben ik ook naar Jordy gelopen en daar hebben we nog weer een hele poos met een moeder staan kletsen en de jongens met haar zoon en dochtertje gespeeld, heel gezellig! (Sorry D. we hebben geen tijd meer gehad om een kop thee te komen halen...maar we hebben in elk geval gezellig bijgekletst!). Dan veranderd er in die paar maanden natuurlijk best wel veel, je krijgt opeens veel nieuwe dingen te horen, van sommige dingen schrik je en van andere dingen wordt je helemaal blij!
We hebben bij de bakker lekker een broodje gegeten en wat gedronken en toen zijn we naar het vriendje van Luuk gegaan. Ik ben er met Luuk en Thijs gebleven en Jordy wilde heel graag naar zijn vriendje toe, maar daarvan had ik geen telefoonnummer bij mij, dus is Erik er met Jordy naar toe gegaan. Jordy werd leuk ontvangen en kon er blijven spelen! Erik heeft vervolgens nog bij ons een kop koffie meegedronken en toen werd het langzaamaan alweer tijd om te gaan...Luuk en Thijs hebben in elk geval heerlijk gespeeld, alsof er niets veranderd was de afgelopen maanden... we hebben Jordy opgehaald en zijn doorgereden naar Eriks ouders.

De jongens blijven er twee nachten slapen, zodat ze opa en oma even lekker voor zichzelf hebben en opa en oma natuurlijk onze jongens even helemaal alleen hebben! Erik en ik zijn weer naar mijn ouders gegaan en na het eten heb ik mijn tante gebeld, of ze thuis zou zijn. Deze tante had ik al een hele tijd geleden beloofd, dat zodra we de eerst volgende keer in Nederland zouden zijn, we bij haar zouden komen. Ze heeft een behoorlijke verbouwing achter de rug in huis, na het overlijden van mijn oom en nu hebben we dan eindelijk het resultaat kunnen bekijken, het is echt geweldig mooi geworden allemaal!! Het was gezellig, gewoon even lekker bijkletsen...

Vanmorgen hadden we natuurlijk de jongens niet en vandaar dat Erik en ik de stad even in zijn geweest en nog een paar dingen hebben gekocht voor onder andere het appartement. Daarna terug gereden, brood gegeten en nu is Erik met de auto nog even naar de oude garage van ons gereden, de trekhaak wordt eronder gebouwd....hahaha, dat kan Erik natuurlijk ook zelf, maar ja, het kost weer een heel aantal uren knoeien en je moet alsnog naar de garage omdat het in de boordcomputer gezet moet worden. Erik heeft geinformeerd bij onze garage in Oostenrijk wat het kost en toen ook maar even bij onze oude garage in Duitsland...het prijsverschil was meer dan belachelijk!! Vandaar dat de trekhaak (want die hebben we zelf nog) mee is gegaan en nu dus ondergebouwd wordt.
Straks gaan we met Eriks familie lekker pannenkoeken eten en vanavond komen er nog een oom en tante van mij gezellig koffie drinken, dus ook deze dag vult zich alweer goed!!