woensdag 13 februari 2013

Achtbaan

Nou, even de tijd voor een blog...

Erik en ik beginnen aardig door onze energie heen te raken! Hahaha!! Het is heel erg dubbel allemaal, het is heel gezellig, leuk om mensen weer te zien, maar het is hier voor ons echt niet meer zoals het was en dan met name de drukte van de stad en de opeenstapeling van alle huizen....voor ons gevoel dan. Ik zal proberen een kleine indruk te geven van de laatste dagen hier:

Zondagochtend zijn we na een heerlijk ontbijt naar Eriks ouders gegaan. De laptop mee voor foto's en van de jongens de rapporten, want daar was het zaterdag gewoonweg te druk voor. We hebben koffie gedronken en gekletst, de jongens spelen weer met spullen waar ze natuurlijk al die tijd niet weer mee hebben gespeeld, dus die genieten!! We hebben een broodje bij Eriks ouders meegegeten en toen zijn we naar de speeltuin in Reutem gegaan. Daar hadden mijn ouders voor gezorgd, dat mijn beide broers met gezin op zondagmiddag daar zouden komen. Nu konden de jongens weer heerlijk spelen in de speeltuin waar ze ons in Oostenrijk al een paar keer naar hadden gevraagd en dan nu natuurlijk met de nichtjes en het neefje! Zelf hebben wij lekker kunnen bijkletsen, koffie drinken, spelen met de kinderen, weer wat drinken, veel foto's maken en vervolgens een patatje gegeten!

Eenmaal bij mijn ouders thuis, zouden mijn oom en tante langs komen, die wisten alleen nog niet dat wij er ook zouden zijn! Dus toen ze aan kwamen rijden, heb ik de voordeur open gedaan en mijn tante zegt: ''Hoi'' en wil naar binnen lopen, kijkt nog een keer op: ''Karin? Hoe komen jullie nu hier?'' Nou ja, tranen en een omhelsing en daarna gezellig koffie drinken en veel bijkletsen. Het was wel bijzonder, want dit is mijn tante die een paar maanden geleden nog zó slecht in het ziekenhuis lag, dat iedereen dacht, dat ze het niet zou gaan redden....

Maandagochtend hebben we een klungelochtend gehouden, bewust niets gepland omdat de zaterdag en zondag al vol genoeg zouden zitten. Na de middag zijn we naar het kerkhof gereden en hebben we Eriks oma ''tot ziens'' gezegd. Ze ligt nu bij Eriks opa, ze zijn weer samen. Ook Eriks andere oma nog even weer gegroet en een klein stukje verder over het kerkhof gelopen. De laatste keer dat we dat met de jongens deden, vroegen ze niet veel, ze wisten dat er mensen lagen, die allemaal een keertje dood zijn gegaan, maar nu kwamen er vele vragen, die we ook allemaal beantwoord hebben. Het hoort erbij...Jordy wilde weten, wat er met kindjes die overlijden gebeurd...want hij had in de gaten, dat er daar op die plek allemaal grote mensen lagen: meneren, mevrouwen, papa's, mama's, opa's en oma's. We zijn toen naar de kinderplek gegaan...dat vond Jordy toch wel heel indrukwekkend, hij las namen voor en keek hoe oud de kindjes geworden waren...

Daarna zijn we naar mijn oma gereden. We werden met een grote omhelsing binnengehaald! Oma was helemaal blij en wij natuurlijk ook...ze is niet meer de jongste en als je vertrekt, weet je natuurlijk nooit of je haar nog in levende lijve weer zult zien. We hebben bijgekletst en we zijn helemaal volgestopt...hahaha, chips ,worst, kaas, ei en snoep...het moest zogenaamd allemaal op en als de schaaltjes leeg waren, werd het snel weer bijgevuld!!! Mijn oom en tante en een nichtje, die naast haar wonen (mijn oma woont op de boerderij), kwamen ook allemaal nog even langs en zo hebben we ook met hen nog even gezellig gekletst en wat gedronken, erg leuk!
Het enige nadeel was, dat toen we weer bij mijn ouders kwamen, de jongens al zoveel gegeten hadden, dat het avondeten niet echt een succes was!!

Dinsdag hadden we ons dagje Duitsland gepland. We zijn begonnen bij de Kindergarten. We kwamen binnen en werden met euh...VEEL omhelsingen binnengehaald, hahaha, Luuk, Jordy en Thijs verdwenen in de enorme boezem van de juf...
Wederom iedereen bijgekletst en wat nieuwe verhalen van hun zijde aangehoord en daarna mochten Luuk en Thijs mee met 'Schatzsuche', er was een kindje jarig en dan gaan ze altijd snoepjes verstoppen buiten in het bos en ze mochten mee! Wij hebben toen Jordy naar zijn oude school gebracht, met de juf bijgekletst en Jordy mocht met de gymjuf en de klas mee naar het gymlokaal en een uurtje met zijn oude klasgenootjes rondrennen in de gymhal! Het was vervolgens alweer tijd om Luuk en Thijs op te halen, maar ja, dan worden er heel veel kindjes opgehaald en zie je heel veel bekenden...hahaha, ik kwam dus amper weer weg! De moeders waar ik altijd goed contact mee heb gehad die informeerden ook allemaal en waren echt geinteresseerd, erg leuk! Erik was intussen alweer richting Jordy gelopen, omdat hij in de gaten had, dat ik daar de eerste tien minuten nog niet weg zou kunnen. Vervolgens ben ik ook naar Jordy gelopen en daar hebben we nog weer een hele poos met een moeder staan kletsen en de jongens met haar zoon en dochtertje gespeeld, heel gezellig! (Sorry D. we hebben geen tijd meer gehad om een kop thee te komen halen...maar we hebben in elk geval gezellig bijgekletst!). Dan veranderd er in die paar maanden natuurlijk best wel veel, je krijgt opeens veel nieuwe dingen te horen, van sommige dingen schrik je en van andere dingen wordt je helemaal blij!
We hebben bij de bakker lekker een broodje gegeten en wat gedronken en toen zijn we naar het vriendje van Luuk gegaan. Ik ben er met Luuk en Thijs gebleven en Jordy wilde heel graag naar zijn vriendje toe, maar daarvan had ik geen telefoonnummer bij mij, dus is Erik er met Jordy naar toe gegaan. Jordy werd leuk ontvangen en kon er blijven spelen! Erik heeft vervolgens nog bij ons een kop koffie meegedronken en toen werd het langzaamaan alweer tijd om te gaan...Luuk en Thijs hebben in elk geval heerlijk gespeeld, alsof er niets veranderd was de afgelopen maanden... we hebben Jordy opgehaald en zijn doorgereden naar Eriks ouders.

De jongens blijven er twee nachten slapen, zodat ze opa en oma even lekker voor zichzelf hebben en opa en oma natuurlijk onze jongens even helemaal alleen hebben! Erik en ik zijn weer naar mijn ouders gegaan en na het eten heb ik mijn tante gebeld, of ze thuis zou zijn. Deze tante had ik al een hele tijd geleden beloofd, dat zodra we de eerst volgende keer in Nederland zouden zijn, we bij haar zouden komen. Ze heeft een behoorlijke verbouwing achter de rug in huis, na het overlijden van mijn oom en nu hebben we dan eindelijk het resultaat kunnen bekijken, het is echt geweldig mooi geworden allemaal!! Het was gezellig, gewoon even lekker bijkletsen...

Vanmorgen hadden we natuurlijk de jongens niet en vandaar dat Erik en ik de stad even in zijn geweest en nog een paar dingen hebben gekocht voor onder andere het appartement. Daarna terug gereden, brood gegeten en nu is Erik met de auto nog even naar de oude garage van ons gereden, de trekhaak wordt eronder gebouwd....hahaha, dat kan Erik natuurlijk ook zelf, maar ja, het kost weer een heel aantal uren knoeien en je moet alsnog naar de garage omdat het in de boordcomputer gezet moet worden. Erik heeft geinformeerd bij onze garage in Oostenrijk wat het kost en toen ook maar even bij onze oude garage in Duitsland...het prijsverschil was meer dan belachelijk!! Vandaar dat de trekhaak (want die hebben we zelf nog) mee is gegaan en nu dus ondergebouwd wordt.
Straks gaan we met Eriks familie lekker pannenkoeken eten en vanavond komen er nog een oom en tante van mij gezellig koffie drinken, dus ook deze dag vult zich alweer goed!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Heb je nog tijd voor ademhalen? Hahahaha. Was wel te verwachten natuurlijk. Maar wel leuk. En weet je straks geniet je weer dubbel en dwars als je weer thuis bent. En dan kan je ook weer in alle rust na genieten van deze week.
Groetjes van Josina