zaterdag 29 juni 2013

Schade en winkelen

Ben bang dat de laptop van slag raakt...ik heb vandaag ''pas'' zojuist de laptop aangezet!!! Hahaha, normaal gaat ergens in de ochtend wel een keer de boel aan en kijk ik even de mail na en facebook en de ene keer tik ik gelijk een blog en de andere keer pas later, maar vandaag dus niet! Vanmorgen zijn we na het ontbijt de auto in gestapt naar Villach. Bij de Hervis hadden ze een aktie met drie dingen kopen en twee betalen...aangezien Erik nog nieuwe bergschoenen moest hebben en ik een wandelbroek wilde aanschaffen, Thijs nog nieuwe sandalen nodig had en Jordy sportschoenen....was het wel de moeite waard om er naar toe te gaan!
Eerst ben ik afgezet bij twee grote warenhuizen, bij de één moest ik nog een lampje voor in de keuken hebben en nog wat andere spulletjes en aangezien we daar een flinke kortingsbon van bij de post hadden zitten, was het dus wel handig om vandaag te gaan! Bij de ander moest ik een nieuw keukenkastje bestellen....grrrrrrr...we hebben onze eerste schadepost al gehad! Onze tweede boiler heeft het ook begeven, terwijl onze eerste gasten er waren...heel erg fijn, maar niet heus! Onze gasten waren een uitje aan het maken en hebben gelukkig besloten om niet nog iets verder te ondernemen, maar terug te gaan naar het appartement, bij aankomst stond de keuken aardig blank, ze hebben gelijk ons erbij gehaald en samen hebben we staan dweilen... Erik heeft de boiler eruit gehaald en gezorgd dat ze wel de koude kraan konden gebruiken en warm water was er dan even alleen in de badkamer. De boiler viel nog in de garantie, maar dit keer heeft Erik een ander merk meegenomen...ik heb de verzekering gebeld en de verzekeringsmevrouw heeft de gemaakte foto's meegenomen en het inmiddels redelijk opgezwollen kastje (gelukkig alleen de bodem van de binnenkant) wordt door de verzekering vergoed. De nieuwe boiler heeft Erik vrij vlot geinstalleerd, zodat de gasten weer warm water in de keuken konden gebruiken. Wat vreselijk balen is dat zeg!! Met de vloer is het helemaal goed gegaan, dus wat dat betreft heeft de meneer van die winkel gelijk gehad: ''je kunt er een emmer water overheen gooien, maar er gebeurd niets met deze vloer''. Voor de zekerheid hebben we de vloer wel een stuk eruit gehaald, toen de gasten weg waren, zodat alles wel goed droog is nu! Gelukkig hebben we heel lieve gasten gehad en vonden ze het vervelender voor ons dan voor hen...al was het voor ons natuurlijk andersom...

Erik is intussentijd met de jongens naar de speelgoedwinkel gegaan, zodat ze een beetje rond konden kijken, alvast voor de verjaardag van Jordy en ook alvast voor Luuk. Vervolgens zijn ze naar de bouwmarkt gegaan voor wat andere spullen en daarna konden ze zo mij oppikken en zijn we naar het Atrio gegaan. Erik is geslaagd voor bergschoenen, ik heb zelf ook nieuwe bergschoenen erbij en een mooie wandelbroek, normaal had ik dat geld er echt niet voor over gehad, maar het wandelen zal ik blijven doen en dan is een prettig zittende broek wel fijn, net als een paar lage goede bergschoenen. Bij een andere schoenenwinkel heeft Erik nog een paar gewone schoenen gehaald, Thijs sandalen en Jordy een paar sportschoenen. Tja, af en toe is het allemaal nodig, vooral als de jongens weer een groeispurt hebben gehad...en Erik vindt het altijd onzin om iets nieuws te kopen, maar zijn laatste paar fatsoenlijke schoenen voor de zomer, gingen kapot...de bergschoenen van Erik begonnen al te slijten (zijn ook al een flink aantal jaren oud) en die heeft hij vervolgens voor het klussen gebruikt... het was dus nu geen overbodige luxe!
Vervolgens nog een paar boodschappen mee en toen weer naar huis! Vanmiddag heb ik de badkamer van het appartement weer helemaal opgepoetst en klaargemaakt, de bedden alvast opgemaakt en Erik heeft het gras gemaaid...en zometeen gaan we lekker patat eten!

donderdag 27 juni 2013

Gastenboek

En zo zijn de eerste gasten alweer naar huis! Tjee, de veertien dagen zijn echt omgevlogen!! Ik moet zeggen, het is natuurlijk best gek, als je bekijkt hoe het allemaal gelopen is in het afgelopen jaar. Van het idee dat er in dit huis best een vakantiewoning te maken valt, tot het realiseren ervan en nu zijn de eerste gasten alweer weg en kon ik vanmorgen, sinds veertien dagen gewoon weer de woning in...dat was best gek, want het voelde gewoon alsof er andere mensen woonden...en het was gewoon heel even, alsof ik aan het inbreken was! Ik heb eerst even weer rondgelopen, alles even weer in mij opgenomen en dan met een glimlach...het voelt gewoon heerlijk! Ik heb alle kasten nagekeken, of er niets achtergebleven is en toen de bedden maar eens afgehaald en de eerste was aangezet en daarna heb ik in het gastenboek gespiekt, of ze misschien iets geschreven hadden en ja! Ik zag een heel verhaal, dus ik ben er even bij gaan zitten en heb met een lach op mijn gezicht het verhaal doorgelezen, wat lief allemaal!! En wat leuk om te lezen, normaal lees je zelf in een gastenboek van iemand anders, óver iemand anders en nu? Nu gaat het om onze woning, om ons en om onze omgeving! Ik denk, dat dát kwartje nog even moet vallen...

woensdag 26 juni 2013

3D, spontaan bezoek en tranen...

O, wat is dat leuk! Gewoon dagdromen en plannen creëren! En wat handig, dat je bij de Ikea op de site gewoon even een 3D schets kunt maken :-) Hihihi, zo heb ik al een eerste idee van onze nieuwe keuken uitgewerkt! Gelijk een aanzicht van alle kanten, de juiste greepjes en kleur panelen, aanrechtblad etc. Ik zal het Erik straks eens laten zien...dan zal er waarschijnlijk wel het één en ander afgekeurd worden, maar dat mag! Dat is dan weer het voordeel van èn flexibel zijn en de tijd hebben (en toch nog geen geld om 'm te kopen :-) ). Ik plan gewoon rustig verder!

En wat een leuke middag hebben we gehad! De jongens hebben eerst gewoon gespeeld, even op de WII gedaan en net toen we wat gedronken hadden, ging de deurbel...ik liep naar de voordeur en keek...en was helemaal verbaasd! Daar stonden opeens de opa en oma van een vriendinnetje van Thijs uit Bad Bentheim voor de deur! Nu zul je wel denken, een opa en oma...van een vriendinnetje van Thijs nog uit Bad Bentheim, niet eens de ouders en het meisje zelf...nee, maar ik heb toevallig zeer geregeld met de opa gekletst in de Kindergarten en zij zijn ook echte oostenrijkgangers! Zij komen al 23 jaar in Oostenrijk en daarmee hadden we toch zeker een goed gespreksonderwerp in die tijd! Opa was altijd heel geinteresseerd in ons emigratieplan. In de laatste Kindergartenweken heb ik hem ook verteld, dat we in Bad Bleiberg in een huis zouden trekken... aangezien ze nu weer in Oostenrijk waren en gisteren al een keer Bad Bleiberg op het bord bij de autobaan tegen waren gekomen, hebben ze besloten dat ze, als ze er weer langs zouden komen, wilden proberen ons te vinden! Nou, dat is dus gelukt en dat zonder adres! Gewoon naar Bad Bleiberg gereden en de eerste twee personen die er liepen hebben ze aangehouden en verteld van een nederlands gezin met drie kinderen...de link was er gelijk en de mevrouw heeft uitgelegd waar ze naar toe moesten rijden en zo stonden ze dus vanmiddag voor de deur! Echt leuk! Ze hebben het huis bekeken en koffie gedronken, intussen kwam Erik ook thuis en hebben we nog even gezellig op het balkon gekletst en daarna zijn ze weer vertrokken, zó leuk en gewoon zó spontaan!

Zojuist hebben we afscheid genomen van onze gasten! Ze vertrekken morgen heel vroeg in de ochtend. De jongens en met name Thijs, wilde ze nog wel even graag zien...vandaar dat ze na het eten bij ons geweest zijn en we nog even wat gedronken hebben, de jongens hebben nog een leuk cadeautje gekregen en toen moesten ze naar bed...toen ik op de slaapkamer kwam, was Thijs in tranen: ''nou gaat mijn beste vriend weg...''. Thijs is heel open en makkelijk in contact maken, vanaf de eerste dag heeft hij een klik gehad met onze gasten. Hij heeft zelfs de meneer zover gekregen, dat ze een wedstrijdje op de trekker hebben gedaan :-) en na een paar dagen vertelde Thijs, dat de meneer zijn beste vriend was en daarna papa en daarna...nou ja, Erik was dus een plaats gedaald! En de tranen in bed waren echt...ik heb Thijs uitgelegd, dat dit vaker zal gaan gebeuren, dat mensen bij ons vakantie komen vieren, maar ook weer naar huis zullen gaan...Thijs knikte, maar of hij het snapt?

dinsdag 25 juni 2013

Knutselwerkjes en plannen

Het schooljaar nadert echt zijn einde! Thijs mocht alweer een knutselwerkje mee naar huis nemen, Jordy kwam net binnen met een schilderij en vrijdag komt er bij Thijs op de Kindergarten een 'Zauberer' (tovernaar)... er komt nog ergens een afsluiting van het schooljaar op de Volksschule waar we volgens Jordy nog voor uitgenodigd gaan worden en dan zal er ongetwijfeld nog wat gaan volgen! Vooral Jordy en Thijs hebben verschillende uitstapjes gehad, Luuk wat minder en dat is natuurlijk niet altijd even leuk...vooral uitjes met de bus natuurlijk, iets waar veel kinderen zich erg op kunnen verheugen! Misschien dat het volgend jaar voor Luuk wat meer wordt.

Verder heb ik vanmorgen een beetje geklungeld in huis, beetje strijken, beetje poetsen en toen heb ik de rolmaat er eens bij gepakt en ben gaan meten! De woonkamer en de keuken heb ik opgemeten...omdat daar nog een muur tussenuit gaat, zal de hele ruimte aangepakt gaan worden. Er zitten allemaal verschillende plafonds in, in de woonkamer een houten vloer, in de keuken een soort novilon en ook nog tegels...zo kan ik al een beetje bekijken hoe en wat er gedaan moet gaan worden of hoe we het willen hebben. Voorlopig beginnen we er nog niet aan, want dan moet er gelijk ook een andere keuken komen, nieuwe plafonds, nieuwe vloeren...tja, dat kost best wat! Eerst is het de bedoeling om de slaapkamer van de jongens aan te pakken en daarna zal waarschijnlijk de badkamer aan de beurt zijn, omdat je daar de kosten nog een beetje kunt overzien... de jongens hebben het meeste recht, dus daar beginnen we, alleen precies wanneer weten we nog niet, we willen tenslotte eerst een pauze inlassen en met dit mooie weer (vandaag is het best goed!) moet er buiten ook nog het één en ander aangepakt gaan worden...waaronder de boomhut van de jongens! We hebben op deze manier goed de tijd om erover na te denken!

maandag 24 juni 2013

KOUD en foto's

Het is maandag...een druilerige koude maandag! Bah! Het is vannacht begonnen met regenen en het regent nog en waar het vanmorgen nog redelijk op temperatuur was, is het nu nog maar 10 graden, daar waar het gisteren hier nog 30 graden was....brrrrrr! Al heb ik net even de voorspelling van de komende dagen bekeken en dan zou het ook vandaag de slechtste/koudste dag van de rest van de week zijn, als die voorspelling klopt, heb ik niks gezegd!

Vanmorgen de boekhouding maar weer eens op orde gebracht...tjee, wat een verzameling weer! Bonnetjes hier, rekeningen daar, bankafschriften opruimen...de boel is weer op orde nu!

Gelijk ook maar eens de foto's doorgenomen, weer op de aparte harde schijf gezet en de laptop leeggegooid, net als de camera zelf, alles kan weer totaal opgeschoond gebruikt worden! Hihihi, vooral foto's...ik maak graag foto's, maar daar waren jullie al wel achter denk ik zo :-) tja, ik heb voor bijna 8 GB van de laptop gegooid en dan praat ik over foto's vanaf februari dit jaar...

zondag 23 juni 2013

Gerlitzen

Gisteren hebben we gezellig met onze gasten een barbecue gehouden! Het was echt leuk, eerst leek het erop of we in de garage zouden gaan zitten, het betrok namelijk behoorlijk, het begon iets te flitsen en een paar donders in de verte, wat spetters...en toen werd het weer droog! De lucht brak open en we hebben vervolgens toch lekker buiten in de zon kunnen zitten, super! De jongens zijn natuurlijk later dan anders naar bed gegaan en wij hebben ons nog weer buiten geinstalleerd en met ons allen wat gedronken.
 
Vanmorgen hebben we in alle rust ons ontbijt genuttigd en toen de rugtassen gepakt, wat fruit, snoep en drinken mee en toen richting Annenheim. We zijn de Gerlitzen op gegaan met de kabelbaan! De jongens vonden het vreselijk spannend, want zo'n bakje gaat niet stilstaan, dus ze moesten er vlot in stappen en dat leek ze eerst maar niks...toen ze er één keer inzaten vonden ze het geweldig!
 
Jordy bleef het behoorlijk spannend vinden, te zien aan zijn gezicht
Vervolgens stap je uit en kun je overstappen in de volgende baan, dit zijn open liften en daar kun je met maximaal vier personen in! We hebben ons dus opgesplitst. Vlak voor het instappen vonden zowel Thijs als Jordy het heel eng!! Ik heb op de heenweg met Thijs in een lift gezeten en hem er gewoon ingebeurd, maar Jordy kon de spanning niet meer aan...totdat hij er toch goed in kwam te zitten en toen was de angst weg en heeft ook hij genoten!

Halverwege begon Thijs zich zorgen te maken over het uitstappen, hij had het idee, dat hij moest uitstappen in de snelheid dat de lift op dat moment ging! Hij zag onder ons ook mensen lopen en Thijs heeft een bloedhekel aan lopen, maar toch stelde hij alvast voor om terug te lopen...hahaha! Boven aangekomen, kon hij er toch heel makkelijk zelf uitkomen, hij was blij regelde gelijk dat we niet terug zouden lopen, maar gewoon met deze lift zouden gaan :-)

 Wij waren nog nooit boven op de Gerlitzen, maar we vinden het uitzicht prachtig, je kunt alle kanten op kijken en ook onze 'eigen' berg is goed te zien. Vanaf de Gerlitzen word heel veel parachute gesprongen, dus daar hebben we ons even lekker op de weide gezet en toegekeken!
 

 
De terugweg is Luuk bij Erik in de lift gegaan en Jordy en Thijs bij mij.


Het was even heerlijk! Het weer werkte nog even met ons mee, maar daar zal ergens vandaag verandering in komen. Vanaf morgen is de hittegolf definitief voorbij en krijgen we een flinke dip in het weer, met veel lagere temperaturen en neerslag...helaas, maar dit pakken ze ons niet meer af!