zaterdag 1 oktober 2011

Aan de poets!!!!

We hebben de sleutel!
Vanmorgen om 10.00u precies konden we in het huis en hebben we samen met de eigenaresse (en twee van haar kids) de ronde door het huis gemaakt, meterstanden opgenomen en gewoon even gezellig gekletst. Jordy, Luuk en Thijs hebben gespeeld met de twee kinderen van de eigenaresse (die schuin achter ons wonen bij het nieuwe huis).
Na een goed uur was het klaar en waren we alleen in het huis....nou ja, alleen? Haha, mijn ouders stonden 10 minuten later al op de stoep! Ze hebben het hele huis bekeken, we hebben onze auto's leeg gepakt met schoonmaakspullen, wat drinken, stoelen etc. en toen zijn we eerst weer met z'n allen naar ons andere huis gegaan en hebben daar een broodje gegeten en koffie gedronken. Vervolgens weer naar het nieuwe huis en toen zijn we de grote schoonmaak begonnen!! Heerlijk, er is zóveel schoongemaakt vandaag!! Mijn ouders zijn begonnen in de kelder, met de regalen en vloeren en ik ben met het toilet begonnen (inclusief de wanden en vloer). Vervolgens heeft mijn moeder de keuken en de voorraadkast in de keuken gedaan, mijn vader de bijkeuken en ik de badkamer en weer later hebben we gezamelijk de slaapkamers stofgezogen, waar het kon ook gedweild en mijn moeder heeft zelfs nog wat ramen gelapt! Erik heeft heen en weer gereden met de auto en aanhanger, de laatste keren samen met mijn vader, en heeft uit de garage ALLE dozen al weggepakt, ook de dozen die in de kasten stonden, de parasol, droogmolen....wauw zeg, er is vandaag een hele berg werk verzet!
Vanavond hebben we een patatje gebakken en na het eten zijn mijn ouders weer naar huis gegaan en de kids onder de douche en toen de kids net naar bed gingen, hebben we een groot deel van de kasten van boven naar beneden gezet, die gaan morgen op de aanhanger, de aanhanger zit nu ook alweer vol, met de dozen van de overloop en nog wat losse dingen uit de garage....

We zijn nu moe, maar wel heel voldaan.....

vrijdag 30 september 2011

Heizöl en pannenkoeken

De Heizöl is besteld! Het ging heel simpel: opzoeken op internet, gewoon waar je het het geschikste kunt krijgen (je voert je postcode in, zodat de Heizöl niet van de andere kant van DL hoeft te komen...) en vervolgens voer je de gegevens in en je stuurt de mail weg. Je krijgt via je eigen mail een bevestiging van de bestelling en klaar! Als het goed is, komt het volgende week ergens in de ochtenduren, je wordt vooraf gebeld. Klaar!

Vandaag eerst een grote doos gevuld met spullen uit de woonkamer, toen gestofd en gezogen en vervolgens een begin gemaakt met de koelkast schoonmaken. Kids van school gehaald, brood gegeten, koelkast verder schoongemaakt, gestreken en zometeen gaan we even wat drinken en daarna ga ik even met Thijs naar de winkel, lekker op de fiets. Vandaag wil ik namelijk pannenkoeken bakken, maar ik heb geen spek meer in huis! Genoeg gedaan dus weer en ook nog genoeg te doen!!

donderdag 29 september 2011

Drukte!

Eindelijk even weer tijd voor een blog! Tjonge wat een drukte zeg en dat nog niet eens allemaal omtrent de verhuizing....
Vanmorgen ben ik met Thijs en alle andere 3-jarigen van de Kindergarten naar het theater geweest. Ze vragen dan gewoon om een aantal ouders die mee zouden kunnen rijden. Aangezien op het moment dat dit gevraagd werd, er ook ouders gevraagd werden om mee te rijden met de Schuki's (Luuk dus) en die datum op dat moment niet handig was voor mij, heb ik mij maar voor vandaag opgegeven. Ik ben dus vanochtend een groot deel weggeweest en daarna moest ik nog naar de bouwmarkt, doppen halen voor de bedden voor Jordy en Luuk. Ze hebben nu een stapelbed en dat worden in het nieuwe huis dus twee losse bedden, maar dan heb je dus wel meer beschermdoppen nodig voor de poten en die zaten er toen niet bijgeleverd. Gelijk voor Jordy even scheenbeschermers voor de voetbal gehaald in Bentheim en toen naar huis. Ik had nog net tijd om een was op te hangen en toen kon ik de kids alweer ophalen!

Vanmiddag na het eten, ben ik eerst met Thijs naar de speelgoedwinkel gegaan. Hij mocht een cadeau uitzoeken! Hij is ein-de-lijk in bed zonder luier. Dit is inmiddels onze derde poging in de afgelopen maanden om de poging te wagen en deze keer is het gelukt! De vorige keren hebben we het steeds bijna twee weken volgehouden en we hebben alles geprobeerd, alleen laten plassen als wij naar bed gingen, bleek niet voldoende, bed was nat. Nachten lang TWEE keer per nacht de wekker zetten, was één keer goed voor een droog bed, de andere nachten had hij weer een nat bed...het probleem van Thijs was (is), is dat hij zo vast slaapt, hij krijste al als je hem uit bed haalde en vervolgens smeet hij zich letterlijk van de wc....dit keer had hij alleen de eerste nacht in de ochtend een nat bed, maar vervolgens heeft hij nu 5 droge nachten achter de rug!! Elke ochtend mocht hij een sticker plakken als hij droog was en na 5 stickers zou hij een cadeautje krijgen, net als Jordy en Luuk dat toen hebben gehad. Wij zijn niet van het belonen met cadeaus en hebben dit bij alledrie dus ook maar één keer gedaan: bij het verdwijnen van de nachtluier!

Vandaag bleef er dus erg weinig tijd over, want Jordy had aan het einde van de middag ook nog een voetbalwedstrijd in Samern....gelukkig is daarvoor Erik iets eerder terug gekomen en is met Jordy en een ander kindje er naar toe gegaan.
Onder het eten koken heb ik nog wel even de inhoud van de koelkast in de bijkeuken, bij de koelkast in de keuken gedaan en toen die van de bijkeuken uitgezet, die maak ik morgen alvast schoon.

Morgen wil ik nog weer een doos vol uit de woonkamer halen en dan nog even de kamer, zoals elke vrijdag, stoffen en stofzuigen.
De jongens zijn al begonnen om speelgoed in een doos te pakken, zodat ze die zaterdag mee kunnen nemen. Thijs heeft de doos al bijna vol, Luuk voor de helft en Jordy had er vandaag geen zin aan, hij wil het morgen gaan doen.

Vanavond belde de verhuurder nog weer even op, om te zeggen dat ze vandaag de sleutel van de vorige bewoners terug hebben ontvangen en dat ze een ronde door het huis hebben gedaan en de meterstanden hebben opgenomen. Zaterdagochtend krijgen wij de sleutel!!

dinsdag 27 september 2011

De garage

 Nu wil ik jullie natuurlijk ook dit niet onthouden....
de garage!
Al moet ik eerlijk zeggen, nu ik het op een foto zie,
lijkt het een stuk minder als 'in het echt'. Hier komen
nog elke keer weer dozen bij te staan en dan pakken we ook nog niet eens alles in dozen, er zijn best veel spullen die we zo in de auto zetten, zoals bijvoorbeeld de inhoud van de gangkast en de inhoud van de lades in de kamerkasten, die gaan nu gewoon met lade en al in de auto! Net als het servies, ik heb twee kratten die ik gewoon steeds volpak en meeneem en op het nieuwe adres gelijk leeg pak in de keuken en de kratten gaan vervolgens weer terug om volgepakt te worden... Volgend jaar met de grote verhuizing, dan zullen er dus nog heel wat dozen bij moeten komen.

Dit is ook de garage....de aanhanger zit dus helemaal vol met kampeerspullen en er zit inmiddels ook al wat boven op vastgemaakt.
Jordy heeft gisteren alle zandbakspullen netjes schoongemaakt en in twee grote dozen gepakt. Aan het einde van deze week, dan krijgen ze alledrie een doos om alvast wat van hun eigen spullen van slaapkamer in te pakken...dit vinden ze eigenlijk nu reuze-interessant! Hopelijk vinden ze het dat volgend jaar ook nog steeds...

maandag 26 september 2011

Oostenrijk en thuissituatie

Half oktober gaan Erik en ik met ons tweetjes naar Oostenrijk. We willen dan vooral veel rond gaan rijden om te ontdekken waar we ons nu echt willen vestigen. Het wordt in ieder geval Kärnten en we weten ongeveer ook wel welk deel ervan, maar op dit moment is het gebied wat we interessant vinden, te groot. In oktober willen we dan vooral letten op een plaats waar we bijvoorbeeld een Kindergarten en een Volkssschule vinden en ook een paar winkels als het even kan. Een plaats die op een redelijke afstand (bijv.max.30 minuten rijden) van een grote plaats (Spittal, Villach, Klagenfurt) ligt voor bijvoorbeeld de werkgelegenheid, maar ook voor een ziekenhuis of voor het vervolgonderwijs... tja, redelijk wat eisen dus, maar niet onhaalbaar, dat weet ik nu al wel.

In die periode dat wij er niet zijn, zullen de beide opa's en oma's op de kinderen gaan passen. Mijn ouders nemen de eerste drie nachten voor hun rekening en Eriks ouders de laatste twee. Aangezien we in het andere huis twee slaapkamers en een badkamer beneden hebben, hebben we bij de ouders voorgelegd, dat ze wel die periode in ons huis kunnen komen logeren! Voor mijn ouders is die slaapkamer beneden niet belangrijk, maar voor Eriks ouders wel, Eriks moeder zit in een rolstoel en kan niet boven komen. Mijn ouders konden twee dagen later al melden dat ze graag op het voorstel ingaan, zo kunnen de kids gewoon in het eigen (nieuwe) huis blijven (we wonen er op dat moment nog maar een paar dagen) en kunnen mijn ouders de omgeving (steengroeve, spoorwegmuseum(pje)...) verkennen. Van Eriks ouders weten we het nog niet zeker, zij zullen eerst het huis van binnen willen bekijken, je moet natuurlijk wel overal fatsoenlijk met een rolstoel rond kunnen komen.

Met name Jordy is blij dat hij in ieder geval niet zoveel nachten van huis weg hoeft. Een nachtje (of twee) logeren vind hij wel leuk, maar hij moet altijd wat langer aan nieuwe situaties wennen en aangezien er de komende tijd voor hem genoeg veranderingen zijn, vind hij het fijn dat hij, als wij er niet zijn, niet gelijk 5 nachten weg hoeft.

Ik zal jullie ook even een heel klein overzicht geven van de 'thuissituatie' nu:

Eerst was dit de kast in onze slaapkamer...
...zo ziet het er nu uit.
 
In de gang valt het nog erg mee...
...de overloop.zondag 25 september 2011

Kasten en 'Landfrauen'

Het is gelukt! Alle vier de kledingkasten zijn uit elkaar. Alle kleding ligt nu toch nog redelijk netjes op de kamers en alle kasten zijn helemaal goed uit elkaar gedraaid. We hebben meteen de kasten in pakketjes ingeseald, zodat ze makkelijker te vervoeren zijn. Alles staat nu op onze slaapkamer en de jongens hebben er weer redelijk wat ruimte voor terug gekregen op hun kamers. Het was wel een heel flink karwei hoor, we zijn gisterenochtend tegen 9.15u begonnen en gisterenmiddag om 18.00u heb ik de stofzuiger weer opgeruimd....tussendoor natuurlijk wel gegeten en gedronken en nog een paar wassen gedraaid en lekker buiten gedroogd, maar toch....pffff, ben blij dat dat klaar is!!

Zaterdag krijgen we de sleutel en dan kunnen we daar aan de slag met schoonmaken en alvast wat spullen verhuizen....spannend hoor. Ik ben vooral benieuwd naar wat de kinderen zullen zeggen en doen...ze hebben, zoals ze zelf zeggen, zin in de verhuizing en zin om in het nieuwe huis te wonen, maar ja....als het een keer zover is, is het misschien toch anders, ik weet het niet.

Straks gaan we lekker op de fiets richting de molen. Er is daar een 'feest' van de 'Landfrauen', ze laten er zien hoe je kunt weven en spinnen, er is te eten en te drinken, de molen is geopend en het bakkershuis ernaast ook, waar je brood e.d. kunt kopen. Vervolgens hebben we de kids beloofd, dat we bij de Italiaan in Gildehaus een lekkere ijsco gaan kopen...heeeeeel vervelend natuurlijk, hihihi.